Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Krabista

ostokset ja pitkähäntäveneet

Vieras    19.08.2015    Krabin muita vinkkejä    Krabi

Kiinnostaisi mitä merkkiliikkeitä/tuotteita Krabissa on, eli saako sieltä esim Convers, Guess, ja mihin hintaan.

Onko jäljitelmätuotteet laadukkaita? eli kannattaako ostaa.

Toinen koskee pitkähäntävenematkoja, miten pitkä matka on lähirannoille?

Ao Nangin aamu ja ilta

Vieras    22.10.2013    Krabin muita vinkkejä    Krabi

Hei.

Olemme jo aika lailla matkustaneet eri kohteissa, mutta ikävältä tuntui lokakuun -13 kuvaus Krabilta. Oletan, että

jokaisella on odotukset mitä matkaltaan odottaa ja jos ne ei toteudu, kuvataan kohde vain negatiivisena. Krabilta löytää paljon hyvää. Olemme aina merellä olevia ja se oli myös Krabin helmi. Saimme vaihtaa saarta ja tuntea ihanan meren, aaltoineen, rankkasateen sokaiseman näkymättömyyden, ihanan tunnelman veneessä kaikkien ollessa täysin läpimärkinä, mutta iloisen naurun keskellä positiivisina ja kokemuksesta rikkaampana.

Pidimme lomastamme helmikuussa -12 niiin paljon, että olemme suositelleet sitä myös monille ystävillemme.

Helmikuu koittaa jälleen ja matkaamme uudelleen Krabille ja lisäsimme matkaamme vielä viikon pidemmäksi kuin edellisellä kerralla.

Elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa!

Paha pettymys :(

Vieras    08.10.2013    Krabin muita vinkkejä    Krabi

Lähdimme suurin odotuksin Krabin Ao Nangiin tammikuussa 2013. Emme olisi kuunaan arvanneet, että sellaiseen turistisumppuun joudumme! Mielissämme siintelivät kauniit maisemat karstikallioineen, joihin olimme jo saaneet esimakua erään retken yhteydessä.

Totuus valkeni pian, että olimme saapuneet pahimpaan ja meluisimpaan rysään ikinä. Iltaisin siellä tungeksi monenlaisissa "aineissa" kansainvälinen jengi "pilvin pimein". Ranta oli pieni ja täpösen täysi. Kokeilimme Koh Lantaakin ja sovittiinkin jotenkuten siellä ruotsalaisten sekaan rantalomalle. Nytpä ei tarvise sinne vartavasten enää matkustaa!

Paikalliset eivät olleet ylenpalttisen ystävällisiä. Lieneekö syynä jo jonkinlainen "leipääntyminen" turisteihin? Osittain ainakin ajattelimme vähemmän kohteliaisuuden johtuvan paikan muslimikulttuurista. Siellä ei kunkkua eikä turisteja pokkuroida. Nämä huivipäät ukkoinensa kun kumartavatkin Allahia!

Ehkä paikan hyvänäkin puolena voi pitää juuri tuota uskontoa. Krabilla ei ole niin paljon, eikä räikeästi esillä prostituutio, joka muuten on maassa ihan järkkyä katseltavaa. Esim. Hua Hin jo tosi pahaksi mennyt !

Kallis valmismatka, n. 2000e/nenä puuduttavan pitkine lentomatkoineen oli todellakin pettymys. Thaimaa onkin pahemman kerran menettänyt sen hohdokkuuden, joka sillä joskus aikoinaan on ollut tarjottavanaan.

Emme ihmettele yhtään, että Thaimaan suosio on hiipumassa.

Ehkäpä vielä löytyy sopivia talvehtimispaikkoja, omatoimisesti tehden varsinkin. Me suuret ikäluokat olemme varsin kielitaitoisia ja pärjääviä, joten uusia raikkaampia kohteita vaan katsastelemaan! :)

Krabi Townissa kannattaa käydä

toffe    01.02.2013    Krabin muita vinkkejä    Krabi

Ostokset ym. ja nuo upeat luolamies liikennevalot yhdessä kulmauksessa, siellä tuli vietettyä yksi päivä, lavataksilla mentiin ja tultiin...

Ao Nang & Krabi Town

Vieras    14.02.2012    Krabin muita vinkkejä    Krabi

AO NANG

Ao Nangia mainostetaan paikoin vieläkin sloganilla "ei vielä turismin pilaama". Noh, siitä voi olla montaa mieltä. Minusta pääkatu näyttää turistikrääsätsunamin ruhjomalta entiseltä paratiisilta jossa vierekkäin sijaitsevat rihkamaromukauppiaat, räätäliliikkeet, retkenjärjestäjät, kansainvälistä ruokaa tarjoavat ravintolat ja thaihierontamestat kilpailevat turistin huomiosta "juuri sinulle parhaalla hinnalla". Parhaassa tapauksessa palvelua saa myös etäisesti suomea muistuttavalla kielellä. Kauppojen runsaudesta huolimatta mistään ostosparatiisista ei kuitenkaan ole kyse. Kaupankäynti turistikeskittymissä noudattaa vanhaa tinkimiskäytäntöä. Tästäkin syystä vierailuni paikallisissa myymälöissä jäivät hyvin vähäisiksi. Räätälipalveluita tarjoaa monikin liike mutta kannattanee asioida matkanjärjestäjän suosimissa paikoissa koska pienimpien nyrkkipajojen laatu voi olla hyvin kyseenalaista. Ryhmäläistemme teetättämät vaatteet olivat hieman keskitasoa kalliimmat mutta ihan asialliset (miesten housut sekä naisten tunika ja housut yhteensä 217 euroa).

Ravintoloita ja baareja löytyy joka nurkan takaa jokaiseen lähtöön: aavistuksen verran vesitettyä (länsimaiseen makuun laimennettua) thairuokaa, intialaista, italialaista, hamppareita a`la McDonalds, täytettyjä patonkeja a`la Subway, sushia ja skandinaavista ruokaa jne. Tähän lisäksi vielä iltaisin pystytettävät katukeittiöt takaavat sen, että nälässä kärvisteleminen johtuu lähinnä omasta tyhmyydestä tai nirsoilusta eikä ruokapaikkojen vähyydestä. Jos thairuokien erikoisuus vierastuttaa, niin ravintoloista voi säkällä löytää lihapullia ja wieninleikkeitä. Henk.koht. mielipide: kuka kaheli (lapsia lukuunottamatta) lähtee Thaimaahan saakka syömään samaa roinaa kuin kotimaassa?

Nyrkkisääntö lienee, että jos haluat ihan oikeasti laadukkaampaa ja maukkaampaa ruokaa, niin suuntaa askeleesi kauemmas rantakadulta. Tai mieluummin kokonaan pois kaupungista. Thairuokien mausteisuus epäilyttää monia läskisoosiin tottuneita härmäläisiä. Valitettavasti ruokien mausteisuus ei tuntunut Ao Nangissa noudattavan mitään logiikkaa. Tarjolla oli yleensä not spicy, medium, spicy. Mediumin tilatessa tulisuus saattoi olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä... jopa samassa ruokapaikassa. Eräässä tandooripaikassa tilasimme emännän kanssa medium-tason annokset joista minun annos oli todella mieto ja puolisoni annos sai vastaavasti sukat pyörimään jalassa. Paras metodi lienee yritys-ja-erehdys. Isomman porukan kannattaa tilata useampi annos joita voi sitten maistella ristiin.

Katukeittiöt ovat eksoottinen tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Eurolla-parilla voi ostaa tikullisia grillattua lihaa, kanaa, mereneläviä ja vihanneksia. Pussillinen eksoottisia hedelmiä ja lautasellinen lämpimänä höyryävää banaanipannukakkua jälkkäriksi niin muuta ei iltaruuaksi tarvitsekaan. Käristettyjä heinäsirkkoja tai muita hyönteismaailman herkkuja en sitkeästä etsimisestäni huolimatta löytänyt.

Iltaelämään Ao Nangissa en jurikaan tutustunut mutta eikähän siellä samat hittidiskoteekit löydy kuin kaikkialta muualtakin maailman turistikohteista. Ehdoton lempparini oli ravintola Massamanin kupeessa sijaisteva mikroskooppisen pieni terassi Red Balcon josta oli mukava tiirailla kadun kuhinaa. Myös rantakadun äärimmäisessä laidassa hierontakadun päässä oleva Last Cafe oli miellyttävä chillauspaikka katsella merta ja maisemia sekä turisteja ryösteleviä apinoita. Muutama hotellimme lähimaastossa oleva disko tai klubimaisempi juottola näytti ns. ammattilaistyttöjen kansoittamalta, että se ei houkutellut istahtamaan. Thaimaan turistikohteiden lieveilmiö seksikauppa ei pahemmin (ainakaan avoimesti) rehottanut Ao Nangissa ja Krabi Townissa, kiitos muslimienemmistön. Sikälikin Krabi on erittäin sopiva lapsiperheiden lomakohteeksi. Muslimienemmistöisyys näkyi myös siinä, että laitakaupungin muslimivetoisissa ruokapaikoissa ei välttämättä ole tarjolla alkoholipitoisia ruokajuomia. Myös yläosattomissa auringon ottaminen ei ole hyvien tapojen mukaista.

Viininlipittäjille ja siiderin ystäville Ao Nang on pettymys. Ravintoloista ja kaupoista saa lähinnä kalliita tuontiviinoja ja viinejä, sekä paikallista olutta ja viskiä. Maista baarissa Mekong-viskiä mutta älä osta pullollista tuliaiseksi, ei maksa vaivaa.

Ao Nangissa voi valita kymmenistä hierontapaikoista lukuisia eri hoitoja jalkahoidoista aromaattisiin kokovartalohoitoihin. Hinnat vaikuttivat olevan samat rantakadun joka paikassa. Erikoinen paikka on ns. hierontakatu jossa vieri vieressä sijaitsevien hierontapaikkojen naukuvat sisäänheittäjät yrittävät saada asiakkaita. Hieronnan laatu vaihtelee, kuten myös hierontapaikkojen hygieniataso. Tässä suhteessa suosisin itse rantakadun siistimpiä sisähieroloita. Itse sain aika pätevän niska-hartiahieronnan ihan oikealta ja hieman rujon oloiselta ladyboylta (googlaa jos et tiedä mikä se on). Niska-hartiahieronta maksaa about vitosen.

Pitkähäntäveneillä pääsee sujuvasti ja halvalla lähisaarille ja -rannoille. Itse en ole rantaihmisiä joten ne kaikki näyttävät minusta kuta kuinkin samalta. Biitsipummeille ja ihonpolttajille kuitenkin luvassa vaihtelevan tasoisia rantoja joista monissa saa veneistä ostaa ruokaa ja juomaa.

Rantoja enemmän minua kiinnosti raaka miesenergia, suunta siis kohti eteläisen Thaimaan suurinta nyrkkeilystadionia. Thainyrkkeilyä pääsi katsomaan halvalla sivupenkeille tai hieman kalliimmalla pehmeille sohville lavan viereen. Matsit maanantaisin ja perjantaisin. Lippuja saa matkatoimistojen palvelupisteiltä ja retkikauppiailta kadulta. Myös ovelta sai lippuja. Kuljetus ilmainen rantakadulta stadionille ja takaisin. Yksi ilta koostui yhdeksästä matsista jossa viisi kolmen minuutin erää (paitsi tyrmäystilanteissa). En varsinaisesti ole kamppailulajien ystävä mutta en ehtinyt yllätyksekseni tuijotella kelloa kertaakan illan aikana. Sen verran laji ja fanaattisesti suosikkejaan puolustava thaiyleisö veivät mukanaan tunnelmaan ettei pitkästyä ehtinyt. Illan lopuksi kisasivat pienimmät kokoluokat, eli 25-kiloiset natiaiset joiden mätkimistä katsoessa tuli hieman hämmentävä fiilis. Anyway, uniikki kokemus ihan paikallisessa ympäristössä.

Ao Nangin hotellialueilla ja sivupoluilla on syytä varoa käärmeitä. Seurueemme kohtasi hotellialueella kaksi tuntematonta käärmelajia ja yksi paritteleva kobrapari sabotoi luontokävelymme sademetsässä. Öinen äänimaisema koostuu jumalattomasta kaskaiden säksätyksestä joka takuuvarmasti häiritsee yöunia jos parvekkeen ovia pitää auki (jota ei trooppisissa maissa suositella kutsumattomien eläin- tai ihmisvieraiden takia). Torakat ovat myös tuttu näky, kuten myös jotkut ällistyttävän kovaääniset sammakot.

Kun perinteinen turistijurnutus alkaa tympiä, niin hyppää pienoisbussiin ja suuntaa matkasi Krabi Towniin. Matka kestää avolavabussilla puolisen tuntia ja maksaa vajaat pari euroa. Ainoa huono puoli on se, että bussi lähtee liikkeelle vasta sitten kun kuskin mielestä autossa on tarpeeksi asiakkaita. Odottaminen voi joskus kestää ja vajaana lähteväkin auto matelee rantakatua pitkin toivoen löytävänsä kyytiin vielä muutaman maksavan asiakkaan.

KRABI TOWN

Krabi Town on jo oikea kaupunki jossa näkyy ns. aito paikalliselämä paljon selvemmin kuin länkkäreiden kansoittamassa Ao Nangissa. Isoja hotelleja on kaupungissa vähemmän, pieniä majapaikkoja budjettimatkailijoille löytyy keskustan kupeesta paljonkin. Paikallisia pienoisia ruokapaikkoja löytyy runsaasti ja hinta on yleensä pienempi kuin Ao Nangin paikoissa. Kulinaristiseikkailijoille ja muillekin suosittelen käymistä viikonlopun iltamarkkinoilla Vogue-tavaratalon takapihalla. Tarjolla on (niitä kaipaamiani hiillostettuja toukkia ja heinäsirkkoja lukuun ottamatta) kuta kuinkin kaikkea mitä exoticaherkuttelija kaipaa. Erityisesti ilahdutti aikoinaan Osakassa ahmimiani takoyaki-ballseja myyvä katukauppias. Tunnelma markkinoilla oli mitä mainioin.

Jos olet aamutuimaan liikkeellä, käy aamumarkkinoilla kokemassa paikallisen kauppahallin atmosfääriä. Kauppiaat positiivisen uteliaita ja ystävällisiä länsimaalaista kohtaan. Mainio paikka valokuvaajille.

Ostosmahdollisuuksissaan Krabi Town on mielenkiintoisempi paikka kuin Ao Nang. Keskustan Vogue-tavaratalosta löytyy merkkituotteita edullisesti (Conversen tennarit n.30 euroa), sivukujilta mm. lasten varvastossut parilla eurolla sekä piraattitennareita vitosella. Eikä hinnoista tarvitse jaaritella vaan kaikki on merkitty selvästi hintalapuilla tai kysymällä. Kulttuurishoppailijoille keskustan kupeesta löytyy parikin kirjakauppaa ja yksi suuri elokuva- ja musiikkikauppa josta mm. aitoja paikallisia iskelmälevyjä vajaalla parilla eurolla ja thaimaalaisten reggaebändien levyjä vajaalla vitosella. Paikallisilta 7-11 ruokakaupoista voi ostella mm. buddhalaiskirjallisuutta, maantiekarttoja ja Godzillaleffoja muutamalla eurolla.

Paikalliset temppelit ovat myös mielenkiintoinen käymiskohde kunhan muistaa soveliaan pukeutumiskoodin (polvet ja olkapäät piiloon ja kengät pois). Tapakulttuurista muistutettakoon vielä, että kuningas on Thaimaassa pyhä instituutio joten jurrinen hassunhauska leikinteko kuninkaan kuvalla (mm. setelillä) on ehdottomasti vältettävä asia. Siinä thaimaalaistenkin ystävällisyys joutuu koetukselle. Taannoin joku jenkkituristi pääsi tutustumaan paikallisiin vankilaoloihin häväistessään kuningasta.

Lyhyenä yhteenvetona:

Ao Nangissa yksi visiitti oli ihan ok mutta toista kertaa en menisi. Auringonpalvojille ja sukelluslomailijoille todennäköisesti hyvä valinta. Örveltäjien kannattanee suunnata mieluummin vaikka Phuketiin tai Pattayalle. Kulttuurimatkaajan kannattaa karistaa Ao Nangin keskustan pölyt jaloistaan ja suunnata laitakaupungille, maaseudulle tai Krabi Towniin.

Kokemuksiani hotelli Peace Laguna Resort & Spasta osoitteessa

www.napsu.fi/matkailu/kokemu...560/1#5417

rannat,hyvät bungalowit

Vieras    14.12.2010    Koh Ngain muita vinkkejä    Koh Ngai

kannattaa piipahtaa pari päivää, uimarannat laskuveden aikaan melko huonoja, iltaisin nökötät luukussas kun on niin pimeetä

Matkalla kakrujen kanssa, lomafiiliksiä

Vieras    21.01.2010    Krabin muita vinkkejä    Krabi

Thaimaan tunnelmaa on vaikeaa varsinkin ensikertalaisille kuvailla - se on koettava itse paikanpäällä. Olimme kahden viikon lomalla vuodenvaihteessa Krabin Ao Nangissa, johon edellisellä reissulla vuosi sitten ihastuimme. Reisussa olivat me isovanhemmat, vanhemmat, tytöt 13v ja 9v sekä kaksivuotiaat kaksospojat. Mielestäni paikka on oikein sopiva lapsiperheen oleskeluun; rauhallinen ja turvallinen, eikä rannoillakaan ole ihmisiä tungokseen asti.

Uskaltaudun laittamaan tähän linkin kotisivuilleni, vaikka sivuilla on paljon henkilökohtaisia kuvia, tekstejä ja videoita, joiden avulla yritän kuvata mahdollisimman hyvin lapsiperheen tunnelmia ajanvietosta, rantaelämästä ja privaateista retkistä. Kunpa saisi mukaan vielä ne mahtavat tuoksutkin, niin matkakertomuksesta tulisi havainnollisempi.

www.birgit.mummu.net/Matkail...LIKKO.htm.

Toivottavasti näiltä sivuilta välittyy kokemusten tunnelma, miten mukavaa tenavilla on reisussa ja miten ihanan ystävällisiä thaimaalaiset ovat, lapsille aivan erityisesti.

Railay & Ao Nang

Vieras    14.02.2009    Railay Beachin muita vinkkejä    Railay Beach

Upeata!

Tammikuun toinen puolisko Krabissa

Vieras    12.02.2009    Krabin muita vinkkejä    Krabi

Olin tammikuun Thaimaassa omatoimimatkalla: Khanom, Koh Samui, Koh Pha-Ngan, Surat Thani(läpikulkupaikkana), Krabi Town.

Krabi Townissa asuin 3 eri paikassa ja käytin kaupunkia tukikohtana. Reissasin Ao Nangilla, Raileyllä(palasin muutamaksi yöksi), Koh Podalla ja Koh Jumilla. Jälkimmäisessä yövyin myös muutaman yön viimeisellä viikolla.

Palaan nyt tänään 12.2.09 suoralla lennolla Phuketiin, mistä aion samalla tavalla jatkaa ympäristöön tutustumista asuen kaupungissa, turistirannat eivät asumispaikkana kiinnosta, niissä on mukava käydä.

Koh Jumille menen pitemmäksi aikaa sitten, kun Phuketin seutu on nähty. Ainakin suunnitelma on näin, mutta kun menen ja tulen sen mukaan, mikä milloinkin kiinnostaa ja kiehtoo, niin saattaa tulla uusia suunnitelmia.

Minulla on nyt puolen vuoden viisumi lakkarissa, joten aikaa on.

Olen tosi ihastunut Thaimaahan, tarkoitus on nyt sitten kahlata etelä läpi ja sitten siirtyä jossain vaiheessa pohjoisen matkailuun. Pattayan seutu ei ainakaan toistaiseksi ole kiinnostanut, mutta Bangok ja muutamat muut kohteen siellä päin.

Aivan eteläisimmän alueen stekkaan Malesiaan mennessä tai tullessa ja Kambodzan Aenger-alueen yhdistän Pohjois-Thaimaan koluamiseen.

Ao Phra Nang on Krabin rannoista ihanin, KOh Poda ON paratiisi ja Koh Jumissa on rauha ja kauneus yhdessä, joten sinne siksi, ei vielä mikään turistien valloittama kauppakeskus !

Krabin kaupunkiin olen ihastunut myös, siellä eläminen on halpaa ja sopivasti kaikkea: halvat ostokset, ihanat ruokatorit ja yöelämää on riittävästi valita kulloiseenkin mielentilaan sopiva ja mikä ihaninta -kaikkea sopivasti.

Yksin reissaan, mutten ole yksin, olen tutustunut niin paikallisiin kuin muihin turisteihin, joista osa odottelee jo minua takaisin, ainakin minä odotan näkemistä tuonnempana !

Ihana palata täältä palelemasta !

Niin ja muistakaa: mopojen jälkeen Thaimaassa vaarallisinta on se oma kylppäri siellä, jossa minäkin kahdesti eri paikoissa kaaduin ja jouduin nyt käymään hoidattamassa tulehtuneen säären haavan kuntoon Suomessa!!

Reppureissaava Viiskymppinen Nainen

hotelli success resort

Vieras    26.01.2009    Krabin muita vinkkejä    Krabi

Tämä ilmeisesti jakaa mielipiteitä aika lailla.hotelli on hyvällä paikkaa,todella rauhallista.siinä alueella ei ole kuin toinen iso hotelli,vieressä.ao nangin kylälle n.2,5 km.mopotaksi maksaa 40thb.hotelli sinänsä on jonkin verran kulunut,puu lattiat huoneissa narisee.iso sänky.aamiainen täyttää massun, hedelmiä aika vähän ( meloni ja ananas).allas alue pieni.henkilökunta ystävällistä.kyllä siellä asuu,mutta ei tietenkään mitään luksusta.voisin mennä uudestaankin.

yleisesti ao nangista

rkjk1234    26.01.2009    Krabin muita vinkkejä    Krabi

Olimme toisen kerran Thaimaassa. Hieman mietytti onko se vielä niin ihmeellistä....Oli se! Krabin/ Ao Nangin maisemat upeita,helppo liikkua oikeastaan kaikki lähellä.Lähi saaret, Poda, Chicken,Tub ai ai....!!!Hong Island hieman kauempana,jessus mikä laguuni. Merimatka oli vähän pelottava,isoja aaltoja,kesti 50 min suuntaan.Phi Phillä ei käyty nyt. Phranang ranta on upea, kauppiaita tosin paljon.Hauska yksityiskohta oli kioski veneet, ei ole ennen housut kastunut kioskilla käydessä..Kannattaa kävellä vasemmalle päin,siellä on vähemmän ihmisiä.Ja tietenkin oikeassa reunassa olevalla luolalla kannattaa käydä,ööh..erikoinen. Raileyn länsiranta pettymys,kivinen,kauppiaita paljon.Noppahrat Tharan ranta,vuorovesi ilmiö näkemisen arvoinen,meri katoaa tosi kauaksi. Fossili ranta oli erikoinen,tarkasti kun katsoo sieltä paljastuu milj.vuosia vanhoja ötököitä.

Hot Springs,saa istua keskellä koskea kuumassa vedessä. Ehdottomasti käymisen arvoinen. Myös Crystal Pool on hieno paikka. Siinä kävelytien alussa, rinteessä, on pieni ravintola,yksi parhaita aterioita saatiin siinä. Ruoka ei ollut kaikenkaikkiaan niin hyvää kuin Karonilla.Pari pahaa pettymystä. Käyttävät jotain maustetta joka maistuu saippualta.

Oletko vieraillut Krabissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.