Kiertomatka etelä Sri Lankassa
KIERTOMATKA SRI LANKAN ETELÄ-PUOLELLA
Talvella 2011-2012 päätin, että ensi talvena lähden kyllä jonnekin etelän lämpöön.
No sitten alkoi matkakohteen valitseminen. Päätin kysyä jotakin kaveriani mukaan, koska en jaksanut nyt lähteä matkalle yksin(niitäkin on tullut tehtyä). Sitten eräs tuttavani sanoi olevansa menossa tammikuussa Sri Lankalle. Joten ilmoittautuessani matkaseuraksi, oli matka kohde sitten valittu.
Sitten alkoi kohteen tarkempi tarkastelu netistä ja muutenkin mahdollisten keskustelujen lukeminen netistä, mutta… mielestäni en löytänyt sieltä mitään suuremmin valaisevia keskusteluja, joten siitä se ajatus sitten syntyi: Mitäs jos pitäisin jonkinlaista matkakirjaa ja sitten kotiin päästyäni kirjoittaisin siitä pienen matkakertomuksen ja mahdollisesti antaisin jonkinlaisia pieniä vinkkejä samaan suuntaan, tai muuten vain vaikka ensimmäistä kertaa matkaileville.
Syksyllä 2012 tuli sitten varattua lentoliput edestakaisin, meno: 11.1.2013 Helsinki- Munchen(Saksa)- Doha(Qatar)- Colombo(Sri Lanka), ja paluu: 26.1.2013 Colombo- Doha- Franfurt- Helsinki. Tai näin sen ainakin piti mennä, mutta…
Lähtö Helsingistä aamulla -> ensin lento Muncheniin ja sitten Dohaan, mutta lähtö Munchenin kentältä oli 15-20-minuuttia myöhässä, eikä pilotti saanut kurottua menetettyä aikaan kiinni, sitten Dohan kentällä…. Pitää varman kertoa hieman Dohan kentästä. Ko. lentokenttä on suuri ja suunniteltu niin, että lentokentän kautta kulkisi tulevaisuudessa paljonkin lentoja. Vain harvat koneet pääsevät suoraan ”putkeen”, joten melkein kaikki koneet parkkeerataan kentän reunalle, josta sitten on lentokenttä-bussi kyyti terminaalille ja joka sitten kiertää hyvin verkkaiseen tahtiin koko kentän ennen kuin olet tosiaan transit-/määränpää- terminaalilla (tämä kestää helposti20min.). Sen jälkeen monta sataa turistia ohjataan kahteen jonoon, josta jakaudutaan sitten taas kahteen jonoon, että päässään turvatarkastukseen.(tämänkin voisi hoitaa hieman joutuisammin). joten puolen koneellisen kohtalo oli myöhästyä jatkolennolta Colomboon. (Vinkki nro.1:Vaikka tunti optimaalisissa olosuhteissa on aivan riittävä koneesta toiseen siirtymisessä, niin se ei kestä edellä mainittuja viivästymisiä. On syytä harkita ottaako ns.”harkitun”-riskin ja toivoo, että kaikki menee oikein). No, saimme sitten korvaavan lennon, joten tuli sitten käytyä Malediiveilläkin.
Matkailu avartaa!
Lauantai: Aamulla sitten Colombon kentällä.( 6-tuntia aiottua myöhemmin). Sri Lankaan saapuessa täytyy täyttää pieni muitoinen maahantulokortti( ei hankala). Kaikki hoitui helposti ja reppunikin pyöri siellä matkatavara hihnalla valmiina, joten eikun reppu selkään ja taksia metsästämään, että pääsisin hotellillemme: Morning Star Guest House (3500SriLanka rupia/yö). Kaverini oli saapunut paria päivää aiemmin ja oli varannut hotellin pariksi yöksi. Taksin saa kentältä helposti.
Loppu päivä kului siten hotellilleni päästyäni tutustuessa paikkoihin, vaihtaessa rahaa (Vinkki nro.2: melkein joka paikasta löytyi ATM, joten rahaa ei välttämättä tarvitse ottaa niin paljoa mukaan kantoon)ja sitten hoidellessa seuraavan päivän taksi kyydin Hikkaduwaan. (Vinkki nro.3: kannattaa kierrelle kyselemässä ja tinkimässä etukäteen taksien, retkien ja ym. hintoja, koska sitten tietää missä hintaluokissa liikutaan ja kuinka paljon on tinkimisen varaa).
Sunnuntai : Aamupäivällä lähdimme sitten kohti Hikkaduwaan välimatka n.145km./kesto n.3,5 tuntia/hinta 7500rupia. (välimatkat ja aika eivät vastaa Suomalaisten tottumuksia, koska täällä liikenne kulkee hitaammin ja tiestö on mutkittelevampaa ja pitää yleensäkin mennä monen kylän läpi). Ajoimme Colombon läpi (iso paikka, ei asiaa). Matkalla hieman ennen Hikkaduwaa on erään naisen perustama valokuva museo: tsunamin uhreille ja auttajille. (kannattaa vierailla, ei maksa mitään.)
Hikkaduwasta löysimme sitten hyvän hotellin, hyvällä sijainnilla: Paradise inn (4000/yö). Hotelli on yleensä buukattu täyteen Saksalaisia, mutta nyt oli yksi huone vapaana, mikä onni(suosittelen). Päivä tuli sitten pyörittyä taas katsellen paikkoja ja rantaa ja sitten illalla syömään ja muutama olut nauttimaan. Ristimme Hikkaduwan surffi-pummi paikaksi, koska meno siellä oli sen mukaista. ( moni Sri Lankaan tuleva surffauksen harrastaja tulee tänne, koska täällä on käsittääkseni parhaimmat aallot saarella.) Ranta on todella hieno, muttei välttämättä mikään hyvä uimaranta. ruoka ja majoitus halpaa.
Maanantai: Tuk-tukilla Galleen (1000 rupia), jossa on iso Hollantilaisten rakentama linnoitus ja on suurehko kaupunki muutenkin. Siellä sitten tutkailimme paikkoja ja kyselimme valas-safareiden hintoja ja teimme muutaman todella halvan vaateostoksen. Hinta tiedot saatuamme, teimme päätöksen siirtyä Mirissaan, josta melkein kaikki valas-safarit lähtevät. Hoidimme taas ennakkoon taksi-kyydin, ettei siitä tarvitse sitten huolehtia seuraavana aamuna. Taksin saimme yhdestä oman hotellin kaverilta: Indika, joka lupasi meille kyydin Hikkaduwasta- Mirissaan (n.90km./1,5h./4000rupia). Ai niin, aamupala oli todella hyvä tässä hotellisssa.
Tiistai: Aamupäivällä yhdentoista maissa lähtö. Nyt meinasi käydä hieman ohraisesti, emme tietenkään olleet varanneet hotellia etukäteen ja ennen matkaa olimme sopineet noin suunnilleen hinta katon majoituksiemme hinnoista. Mirissassa oli sitten melko täyttä ja hyvät ja halvat hotellit olivat menneet. löysimme kuitenkin hyvän (omasta mielestä) hotellin(7000/yö), mutta ensi vaikutelma sitten loppujen lopuksi pettikin. Paikka oli melkoinen home loukko jota ei ollut stunamin jälkeen kunnolla kuivattu, eikä suihkusta tullut lämmintä vettä (ainoa kerta mikä sattui reissullamme). Paikkana Mirissa on sitten enemmän uimareiden ja pariskuntien paikka. Kaikki tapahtuu rannalla ja rannan puolella, paikka sijaitsee laguunissa. Illalla hoidimme valas-safarin (safarien hinnat ja tarjonta vaihtelevat hieman paikasta riippuen) Itse maksoimme 2500rupia/hlö.
Keskiviikko: Aikaisin klo.6.30 lähtö, tuk-tuk tuli hakemaan hotellilta ja vei meidät satamaan matka noin 10minuuutia. (varsinkin tällä hullulla kuskilla mennen. sanoimme kuskille: take it easy, johon kuski vastasi: ääh, it´s my country. ja käänsi vain lisää kaasua.) Matkalla valaita katsomaan kysyimme eräältä miehistön jäseneltä, että näkeväkö he aina valaita ja kauan yleensä menee päästäkseen pelipaikoille? kaveri kertoi, että aina näkyy valaita ja noin kaksi tuntia kestää päästä tarpeeksi ulapalle. Merenkäynti näin kaukana rannasta on aina melko kovaa, varsinkin näin pienille aluksille. Aluksemme 13:sta matkustajasta, 6 voivat pahoin. Tällä kertaa pääsy valaiden reitille kesti vähän yli kolme tuntia. Se palkittiin, näimme 3kertaa tai 3 eri sinivalasta. Täällä reissujen järjestäjät eivät yritä ajaa aivan ihan viereen valasta, vaan jättävät valaalle reilusti tilaa, etteivät häiritse valaita. (mikä on hienoa). Paluu matka sitten tuntui pitkältä, aurinko porotti, ja odotuksen tuoma into olivat poissa.
Myöhemmin hoitelin pyykki asioita (1000rupia)pesu, kuivaus ja viikkaus, ja taas samalla taksi asiat kuntoon. Kyyti Mirissasta- Tissaan (n. 130km./3,5h/7000rupia). Iltapäivällä kävimme Mirissan kaupungissa rahan vaihdossa. Kyydin saimme paikallisen postin työntekijältä joka hoiteli omia asioitaan samalla, joten maksoimme vain pari sataa edestakaisesta kyydistämme. Rahaa sitten kävimme vaihtamassa Arabien-kaupungin osassa. Tämäkin oli oma seikkailunsa, omine moni muotoisuuksineen.
Huom. Illalla porukka käppäilee rannoilla ja valitsevat mieleisensä ruokapaikan. Hinnat ovat halpoja, eikä rannoilla liiku mitään kaupustelijoita. (hyvä)
Torstai: Puolenpäivän aikoihin lähtö kohti Tissaa. Löysimme taas hyvän kuskin: Mohan, joka kertoi, ettei Tissassa ole mitään tekemistä muuta kuin käydä Yalan luonnonpuistossa safarilla bongailemassa eläimiä. (minkä sitten itsekin huomasimme/totesimme), joten Mohan kehui, että meidän pitäisi jatkaa matkaa ehdottomasti Ellaan ja mennä sieltä junalla Kandyyn. Mohan tiesi yhden hyvän hotellin Tissassa, minkä sitten ensimmäiseksi tarkistimmekin. Paikka olikin todella siisti, hyvä, eikä pahan hintainen (4500/yö). Hotelli: Pala, paikan omistaja sympaattinen sokea mies, jolla oli oma poika apunaan(ja tietenkin muu hotellin henkilökunta) Hotellillamme saimme sovittua safarinkin. kuski, opas, auto ja sisäänpääsymaksu 20000rupia. Ilta chillailua, milloin päätimme, että lähdemme heti safarilta saavuttuamme ja päivällisen syötyämme jatkamaan matkaa kohti Ellaa.
Perjantai:Taas aamulla aikaisin klo.4.30 lähtö, reissun kesto 5:stä 12:sta. Autokuntia oli todella paljon(pientä kilpailua kuka on ensimmäisenä pelipaikoilla). Tiestö on todella huonoa, siksi Tissassa on paljon autokorjaamoita(autoja on huollettava kokoajan). Safari oli todella hieno, näimme kaikenlaisia eläimiä, mutta emme leopardia(emmekä tietenkään mustakarhuja), mutta retki oli muuten onnistunut. Tuumasimme, että leopardin näkeminen olisi ollut se kirsikka kakun päällä. Noh, ei voi kaikkea saada.
Iltapäivällä sitten taksiin ja kohti Ellaa (n.105km./2,5h/5500rupia), matkalla vuoristoon pysähdyimme Ravana Fallseilla, paikan sanottiin olevan jotenkin ”pyhä”, joten porukkaa kylpi(puhdistautui) kylmässä vuorilta tulevassa vedessä (paikalla oli jonkin verran helppo-heikkejä). Ja taas kuski tiesi jonkun jolla on juuri sopiva majoitus tarpeisiimme, itsellämme ei ollut mitään hajua paikasta, joten annoimme kuskin näyttää suositteleman paikan ensin. (minne sitten jäimmekin, mikä oli todella onni). Paikka valmisteilla oleva hotelli/ ravintola Grand39, ainoastaan yksi huone(mikä on sitten sitäkin parempi) sillä hetkellä vuokrattavana (3000/yö). Omistaja Iran laittoi niin mahtavat ateriat ja aamiaiset, että muistelimme niitä joka päivä loppu retkemme.
Ellan kylä on pieni vuoristo kylä, sellainen helmi, jonka jokainen reissaaja haluaa löytää, levätäkseen.
Lauantai: Tuhdin aamiaisen jälkeen pikku lepo(netin räpläily) ja sitten patikoimaan Little Adams Peakille ja samalla vierailimme yhdellä tee-tehtaalla (Finlay), tehdas on rakennettu 1897(jos oikein muistan), ei muuta kuin portilla nimet kirjaan ja tervetuloa! Sisällä tehtaassa kiertokäynti tehdas-salin puolella opastettuna(250rupia) ja paikan päältä sai ostaa tehtaan omia tuotteita.(ihan kiva nähdä sikäläistä työskentelyä ja olosuhteet, mutta ko. tehdas on näyttely tehdas, joten paikat siellä on todella siistit).Illalla: hieronta(2500rupia), mikä mielestäni oli ennemminkin aroma-terapiaa, mutta kokonaisuudessaan ihan rentouttavaa päivän patikoinnin jälkeen. Ruokailu ja kävimme tarkistamassa juna aika-taulun ja hinnan: Kandyyn( Suosittelen juna matkaa Kandystä-Ellaan, tai toisin päin).
Olut oli tässä kylässä hieman ”kalliimpaa” n.300rupia/625:n pullo.
(Vinkki nro.4: kannattaa ottaa vaikka pieni taskulamppu täällä mukaan jos menee illalla syömään, koska sitten kun valot sammuvat, niin siellä on tosiaan pimeää).
Sunnuntai: Aamulla siirtyminen tuk-tukilla rautatie-asemalle ja kohta jo juna saapuikin. Isäntämme Iran oli hankkinut edellis-iltana meille liput Obsevation vaunuun, jotka olivat hieman arvokkaammat (700rupia)kuin muut osastot: 1. ja 2.-luokka, mutta siinä luokassa on paikka liput. Matkan kesto: 7tuntia, kuulostaa paljolta, muttei ollut, koska näkemistä oli paljon(vaihtuvia maisemia oli kiva katsella). Juna kulkee verkkaisesti ja itsestäni oli hauskaa roikkua junasta ulkona ja kuvata maisemia. Vuoristossa kasvillisuus on rehevää, vaikkei tällä saarella muuallakaan kuivaa ollut. Jos teet junamatkan Ellasta-Kandyyn, niin sinun täytyy vaihtaa junaa aivan loppupuolella Peradeniyassa (josta Kandyyn n.10km.)Itse teimme siten, että otimme tuk-tukin alle jo tässä. (Vinkki nro.5: En tykkää kiirehtiä, mutta tässä tapauksessa ehkä kannattaa. Riippuen ajankohdasta ja turistien määrästä. Tuk-tuk maksoi 400rupia, sen avulla olimme ennen junamatkustajia perillä etsimässä vapaata huonetta. mikä olikin sitten hieman hankalampi juttu liittyen paikallisten juhlapyhiin. Etsintä maksoi 350rupia, mikä ehkä kertoo enemmän asian vaikeudesta). Loppujen lopuksi saimme sitten kohtuu huoneen (Kandyssä on paljon ns.koti majoituksia, koska näin ollen omistajien ei tarvitse maksaa valtiolle majatalon pitämisestä), mikä taasen tarkoittaa sitä, ettei moni yöpymis-paikka mainosta itseään ollenkaan. (taas taksi kuskit tietää paremmin).
Sitten ei muuta kuin siistiytyminen ja ruokapaikan etsintään. Aluksi näytti siltä, ettei ravintoloita ollut kovinkaan paljolti (:täytyy kysyä joltain onko täällä jokin alue missä ravintolat sijaitsevat?), vaan ei, ei ole. ”Isoja” ravintoloita on melko vähän, mutta ravintoloita ylipäätänsä onkin sitten kuitenkin paljon. Tietoisku: Kaikista ravintoloista ei saa mitään alkoholia, ei edes olutta, mutta melkein jokainen tuk-tuk kuski tarjoaa marijuanaa, muuta ”paskaa” poltettavaksi. kummallista. Syy tälle on, että Kandy on jonkinlainen ”pyhä”kaupunki. (Noh, kaupungeissa on varmaan kaupunkien ongelmat) Ollessamme niin myöhään liikenteessä (wine-storet eli viina-kaupat, menevät kiinni klo.19.30, tai 20.00)kävimme sitten ”kuokkimassa” naapuri hotellissamme (Hotel:Suisse) ilta oluet. Hintojen olleen suhteessa hotellin tasoon, ne jäivät ainoiksi.
Maanantai: Aamupala naapuri guest- housessa 400rupia. Sitten lähdimme suunnistamaan keskustaan päin, miettien miten järjestäisimme päivän kiertokäynnit mahdollisissa mielenkiintoisissa kohteissa? onneksi tapasimme tuk-tuk kuski: Sagaran, jolla oli mielessä paketti josta voisimme olla kiinnostuneita. Tiukkojen tingintöjen (2500:sta-1500:aan) jälkeen päätimme lähteä matkaan. Sagara oli hyvä opas, ajoi rauhallisesti, kertoi kokoajan mitä missäkin on, vastasi kysymyksiin (vaikka mitä, kaikenlaista Sri Lankalaisiin liittyen) ja puhui Englantia. Paketti sisälsi: Ensin käynti tee-tehtaalla (ajattelin, että jos olet käynyt yhdellä, niin olet käynyt kaikilla, muttei niin ollutkaan). Se tehdas ()missä vierailimme olikin aivan erilainen kuin aiemmin tutustumamme. Siitä jatkoimme yrtti-tarhaan kiertokäynnille (jossa saimme opiskelija/harjoittelijoilta hyvä hieronnan. pientä tippiä vastaan), sitten näköala paikan ja ”lepakko sillan” kautta ratsastamaan elefantilla. (Nonna, oli norsun nimi)Nonna heti alkuun kasteli meidät (noh, annoimme kyllä luvan)kokemus oli kyllä mukava ja saimme hyviä kuvia, mutta mielestämme 2000rupia/20min. oli kyllä hinnoiteltu yläkanttiiin. sieltä lähtiessämme olimme aivan likomärkiä, mutta onneksi kesä kuivaa. Sitten vuorossa välipala ja sen jälkeen Royal Botanic gardeniin (jossa oli kiva kävellä ympäriinsä, ja oli nähtävääkin) puolitoista tuntia siellä olikin melko lyhyt aika (mistä hieman kiistelimme kaverin kanssa ennen sinne menoa. Kaverini mielestä tunti on maximi, mutta jälkeenpäin tunnusti, että 1,5tuntia sittenkin lyhyt aika). Viimeiseksi kävimme pienellä vuorella missä sijaitsi Bahirawakanada budha patsas. (kaverini sanoi, että valaistuin siellä, kun lahjoitin sinne rahaa[taisin ostaa jotain aneita]) Patsas oli siinä mielessä erilainen, että sen sisälle pääsi, missä oli vanhoja reliikkejä, ja patsaan takana tasanteita, mistä kaupungin näki tosi hyvin. Siinä oli retkemme sitten olikin, Sagara heitti meidät hotellimme (”viina”kaupan kautta) Sagara oli meidän kera koko päivän, aamu 9:stä iltapäivään 5:een saakka. (todella halpaan hintaan, no sai hän myytyä meille sitten taxi kyydin Kandystä- Negomboon)
Loppu ilta ruoan metsästytä, löysimme paikallisten baarin(yhdet oluet siellä) ja nukkumaan.
Tiistai: Pyhitetty shoppailulle, Kandyssä on todella paljon kauppoja ja liikkeitä missä kannattaa vierailla (saattaa löytää jotain mielenkiintoista)ja muista! aina kannattaa tinkiä. Päivän kauppa reissun jälkeen menimme vielä käymään Kansallis-museossa (sis.pääsy 500rupia+valokuvaus 250rupia)Sitten tapahtui hauska juttu(esim. näin voidaan yrittää turistia huijata) mies tuli kadulla vastaan ja alkoi ystävällisesti juttelemaan, kertoi olevansa hotellimme kokki, mille rupesimme sitten nauramaan (hotellillamme ei ole edes tarjolla ruokaa)”kaveri” tajusi mokanneensa, joten häipyi vähin äänin pois. Illalla kävimme syömässä Intialaisessa (suosittelen ehdottomasti).
Keskiviikko: Kohti Negomboa. (Kandy-Negombo 130km/3h./7000rupia) Sitä ennen kävimme ”kuokkimassa” naapuri hotellissa(Suissessa)aamupalan (ääh, kyllä me maksoimmekin sen) Päätimme ettemme nyt mene koskea laskemaan (vaikka sanottiin, että nyt on paras ajankohta: veden määrän puolesta), koska olimme pitäneet melko kiirettä pari päivää ja tuntui siltä että voisimme ottaa lopun melko lungisti. Negomboon päästyämme pyysimme, että Sagara jättää meidät erään baarin luokse, toinen jää laukkujen kera siihen vartomaan ja toinen kiertelee läpi hotellit ja etsii parhaan mahdollisen.(Vinkki nro.6: tämä on yksi mahdollisuus helposti selvittää mahdollinen yöpymis-paikka, kantelematta tavaroita ympäriinsä kauheassa helteessä).Hyvä hotelli sitten löytyikin, todella hyvä ja halpa, hotelli: Village Inn Guest house (3000rypia/yö)huoneessa kaikki tv, ilmastointi, läämin vesi, jääkaappi ja wi-fi yhteydet, sekä pesukone. Ja kaikki tämä aivan pelipaikoilla. Mitä muuta voisi enempää toivoa? Illalla kun kävimme syömässä, päätin että täytyy tarkistaa ns. pitza mittari. (pitzan ollessa ehkä maailman tunnetuin ruoka)pitää joka maassa käydä tarkistamassa millaista pitzaa siellä tehdään? Hyi hel….ti! todella pohja noteeraus. no se siitä, voihan se olla, että jostain toisesta pitzeriasta olisi saanut parempaa? Pysykää Sri Lankalaisessa ruoassa. (jos sietää hieman tulisuutta)
Negambo on siinä mielessä turisti paikka, että täällä on baareja, jotka ovat auki ilta myöhään(laki kylläkin sanoo, että baarien on sulkeuduttava klo.24.00), mutta todellisuudessa ovet/kalterit menevät silloin lukkoon, portsari on ulkopuolella, ja meno jatkuu samaan malliin, niin kauan kuin asiakkaita riittää.
Torstai: Aamiaisen metsästys, turisti hinnat täällä, mutta pienellä vaivalla voi löytää vaikka paikallisten suosiman paikan (mitkä yleensä ovat tosi halpoja paikkoja ja tarjoilevat perinteistä ruokaa)Itse olen syönyt jo monessa paikassa ja monta päivää sormin. (eikä nyt vieläkään Suomessa ollessani, tätä kirjoittaessani, ole tullut mitään oireita/kipuja) Loppu päivä, ei mitään erikoista käppäilyä rannalla ja sivukujilla. Illalla tapasimme mielenkiintoisia ihmisiä: Intialaisia, Ruotsalaisia, Irlantilaisia ja paikallisia, joiden kanssa oli mukava jutella.
Perjantai: Melkolailla samanlainen kuin torstai, ei ihmeempiä, pitää alkaa valmistautumaan yöllä koti matkaan. Lauantaina oli full-moon festival, joten ihmiset tulivat perjantaina (käsittääkseni jonkinlainen vapaa-päivä)rannoille juhlimaan, uimaan, syömään ja viettämään yhteistä aikaa.
Reissullemme sattui kolme ”huonoa” ruokakokemusta. yksi aamiainen Kandyssä (pieni munakas, 4palaa paahtoleipää ja kylmä kahvi), toinen kerta se pitza (valmis-pitza, joki oli poltettu uunissa ja tuoremehua tölkistä, mihin oli lisätty sentti sokeria lasin pohjalle)ja viimeisenä iltana kävimme Negambon Intialaisessa (lammas todella sitkeää, ruoissa ei mitään makua, ei tulisuutta ja pyydettäessä ghili-tahnaa, pöytään tuotii vanhaa kuivunutta tököttiä[mikä haisikin ihan lannalle]) Muuten kaikki paikallinen ruoka oli melkein taivaallista. (Vinkki nro.7:Kannattaa suosia kasvis ruokia, täällä ne osaavat tehdä niitä ja kaikki on varmasti tuoretta. Kana sitten lihoista parasta).
Kaverin sanoin: Sri Lanka on kuin Intia pienoiskoossa, mutta täällä on paljon puhtaampaa.
Sydän tänne jäi, mutta se nyt on jäänyt moneen paikkaan maailmalle.
ps. nyt alkaa uuden loman suunnittelu sitten
Ranta
sri Lankassa on paljon parempiakin alueita kuin Hikkaduwa tai Unawatua. Jos kaipaat beachpoikien tai parittajien palveluja tai juoppoa seuraa, Hikkaduwa on sopiva paikka. Jos kaipaat hyvää ruokaa, rauhaa rannalla tai vain oleilua oman seurueesi kanssa valitse Negambo tai Matara tai jotain Itä rannikolla. Ne ovat vielä kohtuullisen turmeltumattomia. Turistipaikkoja toki, mutta eivät niin tyrkyllä joka asiassa. Sri Lankan inflaatio laukkaa nopeammin kuin kukaan pysyy perässä, joten hintataso mikä oli eilen ei pidä enää tänään paikkaansa.
Hieno paikka
Olin Sri Lankassa helmikuussa 2012.
Hikkaduwa ja Sri Lanka olivat paljon parempia kuin odotinkaan. Minusta maa ei ollut kallis, se oli erittäin halpa. Tuk-tukit hotellien edessä pyysivät kovia hintoja, mutta kun meni muutaman kymmenen metriä kauemmaksi hotellin portilta, niin hinnat olivat heti alempia ja tinkiminenkin kannatti. Kuljin paljon kansan parissa ja tutustuin paikallisiin ihmisiin. Kävin monessa perheessä teellä, muutamassa paikassa useammankin kerran.
Tunsin oloni turvalliseksi liikkuessani myös myöhään illalla, eikä minua kukaan edes yrittänyt huijata.
Suurin puute omalta kohdaltani oli Hikkaduwassa käytännössä täydellinen iltaelämän puute.
Olisin valmis menemään heti ensi talvena uudelleen sinne, mutta ensi talveksi ei ole pakettimatkoja. Olen harkinnut omatoimimatkaa ensi talveksi sinne.
Luulisi, että eri matkatoimistoilla olisi järkevää järjestää matkoja eri paikkoihin eri aikoina, eikä samaan aikaan samoihin paikkoihin, kuten viime talvena kaikilla oli Sri Lanka ohjelmistossa, ensi talvena ei kenelläkään.
Tykästyimme Hikkaduwaan ja SirLankaan
Olimme tammikuussa 2012 kaksi viikkoa aurinkomatkalla Hikkaduwassa, hotelli oli ihan Chaaya Trans. Hotelli on huippu paikalla ja tasokas. Palvelut toimivat erinomaisesti. Aamut ja illat olivat erityisen kauniita.
Kävimme omatoimiretkillä mm Gallen kaupungissa ja Yalan kansallispuistossa. Retkien järjestely tapahtui rannalla ja olivat juuri sitä, mitä luvattiin ja niin myös laguni-veneilyt.
Meitä ei ainakaan huijattu missään!
Matkanjärjestäjän Kandy-retki oli huippuhyvä; nyt ihmettelemmekin, miksi SriLanka ei ole ensitalven ohjelmistossa ollenkaan?
Suosittelemme SriLankaa lomakohteena!
SE ON IHANA SAARI.
Palvelu kohdillaan
Palasimme juuri Sri Lankan reissulta (30.1.2012),joten kaikki on vielä tuoreessa muistissa! Olimme 8 päivää Hotel Blue Waterissa , Wadduwassa. Hotellin palvelut yllättivät erittäin positiivisesti. Siivoojat pitivät huoneet puhtaina ja siisteinä. Tarjoilijat eivät pitäneet meitä nälässä eikä janossa. Vartijat pitivät huolen,että saimme olla rauhassa hotellin alueella läpi vuorokauden. Ruoat olivat loistavia. Kaikkea tarjolla olevaa uskalsi syödä ilman jälki seuraamuksia.(All inc. kannattaa ottaa!!) Päiväreissuille menijöille löytyy kanssa palvelua heti hotellin läheisyydestä. Yleensä rannanpuolle päivystävät "myyntitykit" Ben-Tours nimisestä matkanjärjestäjästä pystyvät järjestämään kohtuu hintaisia reissuja(noin 20% halvempia kuin oman matkatoim. kautta) melkein minne vaan ja ostosreissutkin vaikka tuk-tukilla onnistuu!
Kaikinpuolein hieno ja onnistunut reissu
Arvosana hotellille:Sri Lanka?
Koko sri lanka oli tosi kova pettymys.
Paikalliset hinnoittelevat itsensä pihalle jos ajattelet suunnata aasiaan niin älä ainakaan missään nimessä mene sri lankalle.olen kierrellyt aasiassa paljon ja voin sanoa että sri lankassa ei ole mitään ihmeellisempää kuin esim intiassa tai thaimaassa jossa sentään palvelu edes jotenkuten pelaa.
Sri Lanka on täynnä pelkkiä huijareita jossa et saa rahoillesi minkäänlaista vastinetta!
Sri Lankan retket
Sri Lanka uusi kaunis ja mielenkiintoinen matkakohde. Maa on turvallinen matkakohde vuosien tauon jälkeen. Saaren asukkaat ovat vaatimattomia ja ystävällisiä, samoin saaren ympäristö on luonnonmukainen ja alkuperäinen verrattuna moneen muuhun kaukokohteeseen. Saarella on paljon upeita hiekkarantoja,voit löytää vaikka oman rannan tuktuk -matkallasi. Tuk tuk on kätevä kulkuväline päiväretkille. Nähtävää riittää ja kahden päivän retkille kannattaa ottaa oma auto, koska matkajärjestäjien retkihinnat ovat kalliita hintataso huomioiden. Suurin osa saaren asukkaista on buddhalaisia, joten ystävällisyys ja hyväsydämisyys tuntuu palvelussa. Kannattaa vierailla Kandyssä, norsujen orpokodissa ja muissa eksoottiisissa hedelmätarhoissa sekä kuvankauniilla teeviljelimillä. Samoin Yalan luonnonpuisto on saaran hienoin luontokohde eläimineen.
Jos matkustat Beruwela , Bentota, Induruwa tai Ahungalla -alueelle soita kummiperheemme Chamille, jolloin retkelle tulee mukaan selkeää englantia puhuvat kuljettaja ja asiantunteva opas. Soita suomalaisia arvostavalle Cahmille numeroon +947763042 ja kerro terveisiä Kai-fatherilta ja Tarja-mothelrilta niin saatte niin saatte hyvää palvelua.
Scandinavia
Käytiin eilen siellä syömässä "mutterissa" edellinen kuulema hyvä kokki tosin ottanut hatkat ja safka oli kohtuullista.
Olen itse syönyt pelkästää paikallista pari viikkoa osan seurueesta joutuessa pettymään "ulkomaalaisii" ruokiin.
refresh ravintola melko kallis mutta ruoka ollut joka kerta todella hyvää. Olisikohan ollut blue shadow jossa ruoka oli myös ok, mutta jälkikäteen kuulimme paikan hygienian olevan heikolla tasolla. Dasus hut tms. Oli ok myös mitä noista
On mieleen jäänyt. Eliya nuwarassa muistaakseni Milano niminen ravintola ok, mutta vähän jäi fiilis ei toista kertaaa.
Asun täällä Lankassa
Tarinanne, osittain todellisia. Muutamia "Pikku" virheitä: NAPSUN tiedoissa esim asukaslu yli 30 v. vanha tieto. Täällä suoritettiin laskenta n. 10 v. sitten, mutta ei julkaistu, kun ilmeni, että Tamileitakin yli 10 milj.
Saatte kertoa NAPSUN luvun yli kahdella.Laivakokki ei enää Scandiassa, eikä Mallikaan. Siis sinne ei kannata mennä syömään. Juoppo omistaja yrittää itse valmistta pöperöt, mutta niitä ei syö Koikkalaisen ajokoirakaan tulematta sairaaksi.
Mitä muuten tänne kuuluu, hinnat nousee huimasti turisteja odotellessa. Oluen ja Arrakin hinta noussu 2 kertaa kuukauden aikana, ravintolat ottaneet sesonkihinnat käyttöön, mutta siitä huolimatta hullun HALPA ja HAUSKA maa
Ruokahommia!
Moi!
Kaipaisin apua joltain joka on mielellään esimerkiksi asunut Sri Lankassa tai muuten perillä maan tavoista.
Olen ruoka-alan ammattilainen ja tarvisin ihmisten kokemuksia ja esimerkiksi reseptejä tai mitä tahansa mikä sinusta tuntuu että auttaisi minua työssäni. Reseptejä, kuvia, kokemuksia, vinkkejä mitä tahansa haluatkin kertoa niin ottaisin tietosi enemmän kun paremmin vastaan Mikä tahansa mikä liittyy ruokaan ja Sri Lankaan niin auttaisi minua rutkasti!
Kiitos jo etukäteen..
Unawatuna
Tuntuu että, kaikki jotka vierailevat sri lankassa majoittuvat Hikkuduwaan. Suosittelisin ehdottomasta, että kannnattaa edes jonkin aikaa asua Unawatunassa. Esimerkiksi ranta on paljon kauniimpi. Eikös niitä suomalaisia näe tarpeeksi suomessakin? :D
Jos jollakulla on jotai kysyttävää sri lankasta tai vaikka unawatunasta, vastaan mielelläni. Olen matkustanut useasti sri lankaan ja olen asunutkin siellä puoli vuotta.
hirveä hotelli
siis aivan karsee hotelli onneks oltii vaa yks yö. ne lakanat oli ihan ruskeet liasta niinku oli tapetitki. aamiaine sentää oli ihan ok paitsi että sielt leiväst löyty mato yäk!!! joten ei kannata mennä!!! ; )
Ihanaa ruokaa...
Hikkaduwan kävijät, käykää Skandia ravintolassa. Se on pieni mutta todella hyvää ruokaa. Laivakokki keittiössä ja "malli" tarjoilemassa.
Hikkaduwassa on myös paljon suomalaisia kavereitani. Kyselkää rohkeasti, antavat vinkkejä paikallisista tavoista, retkistä yms. Saunakin saatavilla...
Ehdottomasti kokeiltava paikallisbussia ja junaa!
Myös retket sisämaahan ja pohjois-osiin kokeiltu, tosin melko extreme-seikkailua.
Hintojen kanssa saa neuvotella liiankin monesti. Kaupat täytyy tehdä heti hinnan sovittua, muuten hinta pompsahtaa.Tingi ehdottomasti vaikka hinta ei olisikaan kallis.
Uiminen
Kaunis ihana hiekkaranta voi olla kohtalokas hyvällekkin uimarille. Virta todella vie. Jos kuitenkin on ihan pakko niin kuin mulla niin.. Hotellilta voi pyytää hengenpelastajan seuraamaan polskuttelua.
Ravintoloita ja yökerhoja
Hikkaduwassa sekä muualla Sri Lankassa on monen moista ravintolaa, niin sanottua yöelämää ei Sri Lankassa ole, kuin viikonloppuisin ainakaan "Hikkaduwan" alueella.
Siellä on toinen toistansa kauniimpia ruoka ja juoma paikkoja joissa soi erittäin hyvä musiikki ja tunnelma on mitä parhain, lämminhenkinen ja paratiisimainen.
Yöelämää on viikonloppuisin discoissa, Hikkaduwassa on kaksi yökerhoa jotka ovat auki, mambo`s ja viidakko disco Vibration jossa soitetaan myös bongo rumpuja, todella näkemisen arvoinen paikka (vain taivas on kattona).
Perinteinen Sri Lankan aamiainen on äärettömän hyvää vaikkakin tulista, Sri Lankassa on hyvin mausteisia ruokia mutta listalta saa myös miedompiakin versioita!