Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Sri Lankasta

Jussi ja Elena Bentotassa

Vieras    09.02.2019    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Hei Jussi ja Elena. Haluaisin tietoa Alwiksen palveluista. Olemme menossa 10 hengen porukalla Bentotaan. Minun sähköposti on jave1953atgmail.com. Jos satutte näkemään tämän ois kiva kun ottaisitte yhteyttä. Kiitos terveisin markku

Paikallinen matkanjärjestäjä on paras

Vieras    17.03.2018    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Jos haluat että matkastasi tulee täydellinen niin ota matkanjärjestäjäksi HayaLanka.

Firman omistaja on Mohamed Ishrath ja yhteydenpito onnistuu esim. Whatsapilla, jolloin voi etukäteen sopia toiveidensa mukaisen lomapaketin, johon kuuluu myös lentokenttäkuljetukset. Ishun kautta hoituu hyvin myös kaikki hotellivaraukset.

Helppoa ja toimivaa, ja meillä on hyvät kokemukset omasta reissustamme.

Osoitteesta www.hayalanka.com löytyy Ishun yhteystiedot.

Terveisin Ene ja Erkko

Suositus paikallisesta oppaasta

Vieras    27.08.2017    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Täältä myös suositus Hayalanka-firmalle ja Ishulle, jonka kanssa kiersimme Sri Lankaa pari viikkoa elokussa 2017. Yhteydenpito onnistui Whatsapilla etukäteen ja Ishu räätälöi toiveidemme mukaan paketin, jossa vietimme aina pari yötä per paikka ja saimme kädestä pitäen -kuljetukset nähtävyyksiin. Helppoa ja toimivaa, jos ei halua seikkailla julkisen liikenteen kanssa tai säätää yksittäisten kuskien kanssa paikan päällä. Hyvät kokemukset jäi mm. Sigiriyasta, Kandysta, Ellasta ja Itärannikon Passikudah-rannasta (jossa tosin kannattaa huomioida, ettei paikan päällä ole käytännössä mitään muita palveluja / nähtävää kuin ranta ja hotellit ravintoloineen). Me valitsimme Sri Lanka -reissun suunnittelussa mukavuuden ja helppouden eli otettiin kaikki retket / hotellit Ishun kautta, ja se toimi hyvin.

Sydämmellisiä ihmisiä

Vieras    31.03.2017    Negombon muita vinkkejä    Negombo

Olin helmi-maaliskuun vaihteessa lomalla täällä.Ihmiset mahtavia,ystävällisiä ja avuliaita.Sää oli mitä mahtavin,lämmintä.Hyttysmyrkkyä kannattaa ottaa mukaan,moskiitot tosi ärhäköitä.Kannattaa ostaa kingcoconut

öljyä,käytin sitä koko loman,autto punottavaan ihoon,ruskettu kauniista (toki käytä myös aurinkorasvaa),hääti jopa moskiittoja.

Tutuistuin paikalliseen Nilantha Pradeep nimiseen hullun hauskaan tyyppiin,tekee retkiä Negombon ympäristöön ja tietää kivoja paikkoja jota ei välttämättä ite löydä.Hänet saa kiinni/contac +94775192370 tai/or [email protected]

If yuor want so fun servis,take contac Nilantha.

Suositukset Sri Lanka

Rambutan    28.03.2017    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Parin viikon reissu kuumalla Sri Lankalla takanapäin, monta uutta kokemusta ja näkemystä rikkaampana. Oli ensimmäinen kerta saarella mutta ei varmastikaan viimeinen. Parissa viikossa ei kaikkea ehdi nähdä ja kokea!

Matkaa suunnitellessa tutustuimme mm. Napsussa matkailijoiden kokemuksiin Sri Lankasta. Kiitos kirjoittajille! Kirjoituksista oli paljon hyötyä mm. kokemuksiin Haya Lankasta/ Ishusta. Hän vastasi meidän kuljettamisista ja retkistä.

Ishu on huolellinen, ystävällinen ja luotettava kaveri! Näimme ja koimme paljon mielenkiintoisia juttuja hänen opastuksellaan. Lisäksi hänen palvelunsa ovat edullisia verrattuna esim. TUI:n vastaaviin. Kannattaa valmismatkalaistenkin kysellä Ishun palveluksia!

Suosittelen lämpimästi!

Hyvä paikallinen toimija

Pikkis66    22.03.2017    Unawatunan muita vinkkejä    Unawatuna

Tultiin juuri reissusta.15 päivää seikkailua.

Pelkät lennot otettiin TUI.lta.

Kiertomatkat ja hotellit paikalliselta, joka löytyi täältä.

www.hayalanka.com Ishun puh: 0094 773912347 tai 0094717312347. WU: 0094717312347

Käytiin Safarilla, kiipeilemässä, tee-tehtaassa ja lukuisissa muissa kohteissa.

Loppuloma rantailtiin Bentotassa ja Unawatunassa.

Oltiin Ishulle budjetoitu 3 tähden hotellit, osoittautuivat vastineeksi rahoille.

Matkaa tehtiin hyväkuntoisella vanilla, joka osoittautui tarpeelliseksi.

Vaikka välimatkat eivät ole pitkiä, aikaa paloi joskus 120km matkaan 5h, silloin oli hyvässä autossa mukava maailmaa töllistellä.

Ishu oli rento, joustava, mutta huolehtiva kaveri. Suosittelen isosti.

Luotettava taksikuski Kandyssä

Vieras    02.02.2017    Kandyn muita vinkkejä    Kandy

Meillä oli erittäin luotettava ja ystävällinen taksikuski, joka vei meidät autolla Kandystä Sigiriaan ja takaisin. Päivämme alkoi klo 6 ja päättyi klo 15.Auto oli uusi hybridiauto, Honda merkkinen jolla matkanteko sujui miellyttävästi.Kuski kertoi asioita matkan varrella puhuen hyvää englantia ja pysähtyi mm. muutamaan temppeliin ja maustepuutarhaan.Perillä Sigiriassa olimme muistakseni n.2,5 tuntia.Takaisin tuodessa Kandyyn hän käytti meitä vielä Kandyn näköalapaikalla jossa söimme hyvän ruoan. Kuski veloitti meiltä 8000 LKR eli n. 50-55 € kurssista riippuen. Jos tarvitsette Kandyssä luotettavaa ja ystävällistä taksikuskia niin tässä on hänen puh.numeronsa : + 94776167376 nimi on Hash ( ei ehkä oikein kirjoitettu... )Törmäsimme Sri Lankassa monenlaisiin kuskeihin ja valitettavasti suurin osa yritti kusettaa turistia jollakin tavoin. Mutta tämä kuski oli todella luotettava ja hyvä kuski, kaikki meni kuten oli sovittu.Suosittelen lämpimästi!

Ulla Ollikainen

Hayalanka

Antti-73    15.01.2017    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Päätimme aiemmista vuosista poiketen viettää 2016 joulun lämpimässä. Tutkimme eri matkakohde vaihtoehtoja ja lopulta päädyimme Sri Lankaan. Tärkeitä syitä valintaan oli mm. se että siellä oli vuodenvaihteessa riittävän lämmintä, matkakustannukset pysyivät vielä suhteellisen hyvin kurissa ja kohteessa riittää myös nähtävää, eli ei pelkkää rannalla makoilua. Lähdimme matkaan juuri ennen joulua 23.12.2016 ja palasimme kotiin 7.1.2017.

Alkuun ajattelimme tehdä omatoimikiertueen ympäri Sri Lankaa, mutta tutustuttuamme maahan internetin välityksellä päädyimme ottamaan yhteyttä Hayalanka nimisessä matkatoimistossa Mohamed Israthiin (eli ”Ishu”). Kävimme keskustelua Ishun kanssa siitä mitä haluamme ja ehdimme nähdä. Keskusteluiden perusteella päädyimme ohjelmaan jossa vietimme 8 yötä kiertäen osan maata nähden meille mieluisimmat kohteet ja viimeiset 6 yötä Bentota nimisessä rantakohteessa. Kokemuksemme perusteella voimme lämpimästi suositella Ishua ja Hayalankaa. Retkemme hienoimpia kohteita olivat mm. Sirigiya, orpojen elefanttien koti, Nuwara Eliya – Ella junamatka, elefanttisafari jne… Bentotassa hotellimme sijaitsi muutaman kilometrin päässä keskustasta rauhallisemmalla paikalla jossa oli upea hiekkaranta.

Eli jos olette matkaamassa Sri Lankaan ja haluatte nähdä enemmän kuin hiekkarannan, niin kannattaa ehdottomasti ottaa ajoissa yhteyttä Ishuun. Ishu on nuori ja tarmokas kaveri joka uurastaa aamusta iltaan jotta asiakkaansa olisi tyytyväinen. Ennen kaikkea matkaaminen paikallisen luotettavan henkilön kanssa on turvallista ja helppoa. Ishun yhteystiedot, puhelut: 0094 77 39 12347 ja whatsapp: 0094 71 73 12347.

Jos haluat kysellä lisätietoja, niin minulle voi laittaa sähköpostia: [email protected]

Lomaterveisin: Antti, Heidi ja Joona

Haya Lankan sivut ja yhteydet toiminnassa

Vieras    11.01.2017    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Haya Lanka matkatoimiston sivut toimivat jälleen osoitteessa

www.hayalanka.com

sekä puhelinnumerot:

Mobile : +94 76 844 3220 / +94 75 238 0403 +94 71 731 2347

Luotettava matkanjärjestäjä Mohamed Israth palveluksessanne.

Sri Lanka lokakuussa 2016

Vieras    01.11.2016    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Olimme lokakuussa 2016 serkkuni kanssa 21. ladylomalla Sri Lankassa. Löysimme netin kautta tietoja Haya Lanka -matkatoimistosta ja varasimme lentokenttäkuljetuksen sekä sisämaan kiertomatkan Haya Lankan kautta. Reittimme kulki Negombo-Kandy-Nuwara Eliya-Ella-Beruwala. Saimme kokea hienoja elämyksiä ja yllätyksiä sekä tutustuimme paikkoihin joihin emme itse omatoimisesti olisi löytäneet. Meistä pidettiin todella hyvää huolta ja kaikki toimi sovitusti. Ilmapiiri oli rento ja mukava, kyyti turvallinen ja vitsit hyviä.

Voimme suositella!

www.hayalanka.com/, E-mail : [email protected]

Jos haluat lisätietoja, niin sähköpostini on elina.itkonen(at)gmail.com

Suomenkielinen paikallisopas

Vieras    21.08.2016    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Vieläkin muistelen lämmöllä paikallisopastamme Prasadia Sri lankan matkallamme 2011!

Kompuroivalla kielitaidolla varustetut keski-ikäiset pääsivät reppureissaajien tasolle paikallisoppaan avustuksella. Eikä ollut kallista, vaan edullisen mukava kiertomatka Sri lankan keskiosissa.

Prasad oli vuosia sitten opiskellut Suomessa ja taisi vielä jonkin verran kieltämme.

Hän kommunikoi myös englanniksi ja kertoi aloittaneensa saksan opiskelun.

Erittäin mielyttävä ja kohtelias tyyppi.

www.prasadtours.com/

Suosittelen

www.prasadtours.com/

Reppureissaajan Sri Lanka

Irtiottaja    04.11.2014    Hikkaduwan muita vinkkejä    Hikkaduwa

Upea ja mieletön Sri Lanka! Reppureissua kaksi ja puoli viikkoa takana ja täällä koontia reissusta, sekä linkit kaikkiin Sri Lanka aiheisiin postauksiini. Terveltuloa lukemaan!

www.voice.fi/blogit/irtiotto...a/40/67818

Kiertomatka etelä Sri Lankassa

Vieras    04.02.2013    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

KIERTOMATKA SRI LANKAN ETELÄ-PUOLELLA

Talvella 2011-2012 päätin, että ensi talvena lähden kyllä jonnekin etelän lämpöön.

No sitten alkoi matkakohteen valitseminen. Päätin kysyä jotakin kaveriani mukaan, koska en jaksanut nyt lähteä matkalle yksin(niitäkin on tullut tehtyä). Sitten eräs tuttavani sanoi olevansa menossa tammikuussa Sri Lankalle. Joten ilmoittautuessani matkaseuraksi, oli matka kohde sitten valittu.

Sitten alkoi kohteen tarkempi tarkastelu netistä ja muutenkin mahdollisten keskustelujen lukeminen netistä, mutta… mielestäni en löytänyt sieltä mitään suuremmin valaisevia keskusteluja, joten siitä se ajatus sitten syntyi: Mitäs jos pitäisin jonkinlaista matkakirjaa ja sitten kotiin päästyäni kirjoittaisin siitä pienen matkakertomuksen ja mahdollisesti antaisin jonkinlaisia pieniä vinkkejä samaan suuntaan, tai muuten vain vaikka ensimmäistä kertaa matkaileville.

Syksyllä 2012 tuli sitten varattua lentoliput edestakaisin, meno: 11.1.2013 Helsinki- Munchen(Saksa)- Doha(Qatar)- Colombo(Sri Lanka), ja paluu: 26.1.2013 Colombo- Doha- Franfurt- Helsinki. Tai näin sen ainakin piti mennä, mutta…

Lähtö Helsingistä aamulla -> ensin lento Muncheniin ja sitten Dohaan, mutta lähtö Munchenin kentältä oli 15-20-minuuttia myöhässä, eikä pilotti saanut kurottua menetettyä aikaan kiinni, sitten Dohan kentällä…. Pitää varman kertoa hieman Dohan kentästä. Ko. lentokenttä on suuri ja suunniteltu niin, että lentokentän kautta kulkisi tulevaisuudessa paljonkin lentoja. Vain harvat koneet pääsevät suoraan ”putkeen”, joten melkein kaikki koneet parkkeerataan kentän reunalle, josta sitten on lentokenttä-bussi kyyti terminaalille ja joka sitten kiertää hyvin verkkaiseen tahtiin koko kentän ennen kuin olet tosiaan transit-/määränpää- terminaalilla (tämä kestää helposti20min.). Sen jälkeen monta sataa turistia ohjataan kahteen jonoon, josta jakaudutaan sitten taas kahteen jonoon, että päässään turvatarkastukseen.(tämänkin voisi hoitaa hieman joutuisammin). joten puolen koneellisen kohtalo oli myöhästyä jatkolennolta Colomboon. (Vinkki nro.1:Vaikka tunti optimaalisissa olosuhteissa on aivan riittävä koneesta toiseen siirtymisessä, niin se ei kestä edellä mainittuja viivästymisiä. On syytä harkita ottaako ns.”harkitun”-riskin ja toivoo, että kaikki menee oikein). No, saimme sitten korvaavan lennon, joten tuli sitten käytyä Malediiveilläkin.

Matkailu avartaa!

Lauantai: Aamulla sitten Colombon kentällä.( 6-tuntia aiottua myöhemmin). Sri Lankaan saapuessa täytyy täyttää pieni muitoinen maahantulokortti( ei hankala). Kaikki hoitui helposti ja reppunikin pyöri siellä matkatavara hihnalla valmiina, joten eikun reppu selkään ja taksia metsästämään, että pääsisin hotellillemme: Morning Star Guest House (3500SriLanka rupia/yö). Kaverini oli saapunut paria päivää aiemmin ja oli varannut hotellin pariksi yöksi. Taksin saa kentältä helposti.

Loppu päivä kului siten hotellilleni päästyäni tutustuessa paikkoihin, vaihtaessa rahaa (Vinkki nro.2: melkein joka paikasta löytyi ATM, joten rahaa ei välttämättä tarvitse ottaa niin paljoa mukaan kantoon)ja sitten hoidellessa seuraavan päivän taksi kyydin Hikkaduwaan. (Vinkki nro.3: kannattaa kierrelle kyselemässä ja tinkimässä etukäteen taksien, retkien ja ym. hintoja, koska sitten tietää missä hintaluokissa liikutaan ja kuinka paljon on tinkimisen varaa).

Sunnuntai : Aamupäivällä lähdimme sitten kohti Hikkaduwaan välimatka n.145km./kesto n.3,5 tuntia/hinta 7500rupia. (välimatkat ja aika eivät vastaa Suomalaisten tottumuksia, koska täällä liikenne kulkee hitaammin ja tiestö on mutkittelevampaa ja pitää yleensäkin mennä monen kylän läpi). Ajoimme Colombon läpi (iso paikka, ei asiaa). Matkalla hieman ennen Hikkaduwaa on erään naisen perustama valokuva museo: tsunamin uhreille ja auttajille. (kannattaa vierailla, ei maksa mitään.)

Hikkaduwasta löysimme sitten hyvän hotellin, hyvällä sijainnilla: Paradise inn (4000/yö). Hotelli on yleensä buukattu täyteen Saksalaisia, mutta nyt oli yksi huone vapaana, mikä onni(suosittelen). Päivä tuli sitten pyörittyä taas katsellen paikkoja ja rantaa ja sitten illalla syömään ja muutama olut nauttimaan. Ristimme Hikkaduwan surffi-pummi paikaksi, koska meno siellä oli sen mukaista. ( moni Sri Lankaan tuleva surffauksen harrastaja tulee tänne, koska täällä on käsittääkseni parhaimmat aallot saarella.) Ranta on todella hieno, muttei välttämättä mikään hyvä uimaranta. ruoka ja majoitus halpaa.

Maanantai: Tuk-tukilla Galleen (1000 rupia), jossa on iso Hollantilaisten rakentama linnoitus ja on suurehko kaupunki muutenkin. Siellä sitten tutkailimme paikkoja ja kyselimme valas-safareiden hintoja ja teimme muutaman todella halvan vaateostoksen. Hinta tiedot saatuamme, teimme päätöksen siirtyä Mirissaan, josta melkein kaikki valas-safarit lähtevät. Hoidimme taas ennakkoon taksi-kyydin, ettei siitä tarvitse sitten huolehtia seuraavana aamuna. Taksin saimme yhdestä oman hotellin kaverilta: Indika, joka lupasi meille kyydin Hikkaduwasta- Mirissaan (n.90km./1,5h./4000rupia). Ai niin, aamupala oli todella hyvä tässä hotellisssa.

Tiistai: Aamupäivällä yhdentoista maissa lähtö. Nyt meinasi käydä hieman ohraisesti, emme tietenkään olleet varanneet hotellia etukäteen ja ennen matkaa olimme sopineet noin suunnilleen hinta katon majoituksiemme hinnoista. Mirissassa oli sitten melko täyttä ja hyvät ja halvat hotellit olivat menneet. löysimme kuitenkin hyvän (omasta mielestä) hotellin(7000/yö), mutta ensi vaikutelma sitten loppujen lopuksi pettikin. Paikka oli melkoinen home loukko jota ei ollut stunamin jälkeen kunnolla kuivattu, eikä suihkusta tullut lämmintä vettä (ainoa kerta mikä sattui reissullamme). Paikkana Mirissa on sitten enemmän uimareiden ja pariskuntien paikka. Kaikki tapahtuu rannalla ja rannan puolella, paikka sijaitsee laguunissa. Illalla hoidimme valas-safarin (safarien hinnat ja tarjonta vaihtelevat hieman paikasta riippuen) Itse maksoimme 2500rupia/hlö.

Keskiviikko: Aikaisin klo.6.30 lähtö, tuk-tuk tuli hakemaan hotellilta ja vei meidät satamaan matka noin 10minuuutia. (varsinkin tällä hullulla kuskilla mennen. sanoimme kuskille: take it easy, johon kuski vastasi: ääh, it´s my country. ja käänsi vain lisää kaasua.) Matkalla valaita katsomaan kysyimme eräältä miehistön jäseneltä, että näkeväkö he aina valaita ja kauan yleensä menee päästäkseen pelipaikoille? kaveri kertoi, että aina näkyy valaita ja noin kaksi tuntia kestää päästä tarpeeksi ulapalle. Merenkäynti näin kaukana rannasta on aina melko kovaa, varsinkin näin pienille aluksille. Aluksemme 13:sta matkustajasta, 6 voivat pahoin. Tällä kertaa pääsy valaiden reitille kesti vähän yli kolme tuntia. Se palkittiin, näimme 3kertaa tai 3 eri sinivalasta. Täällä reissujen järjestäjät eivät yritä ajaa aivan ihan viereen valasta, vaan jättävät valaalle reilusti tilaa, etteivät häiritse valaita. (mikä on hienoa). Paluu matka sitten tuntui pitkältä, aurinko porotti, ja odotuksen tuoma into olivat poissa.

Myöhemmin hoitelin pyykki asioita (1000rupia)pesu, kuivaus ja viikkaus, ja taas samalla taksi asiat kuntoon. Kyyti Mirissasta- Tissaan (n. 130km./3,5h/7000rupia). Iltapäivällä kävimme Mirissan kaupungissa rahan vaihdossa. Kyydin saimme paikallisen postin työntekijältä joka hoiteli omia asioitaan samalla, joten maksoimme vain pari sataa edestakaisesta kyydistämme. Rahaa sitten kävimme vaihtamassa Arabien-kaupungin osassa. Tämäkin oli oma seikkailunsa, omine moni muotoisuuksineen.

Huom. Illalla porukka käppäilee rannoilla ja valitsevat mieleisensä ruokapaikan. Hinnat ovat halpoja, eikä rannoilla liiku mitään kaupustelijoita. (hyvä)

Torstai: Puolenpäivän aikoihin lähtö kohti Tissaa. Löysimme taas hyvän kuskin: Mohan, joka kertoi, ettei Tissassa ole mitään tekemistä muuta kuin käydä Yalan luonnonpuistossa safarilla bongailemassa eläimiä. (minkä sitten itsekin huomasimme/totesimme), joten Mohan kehui, että meidän pitäisi jatkaa matkaa ehdottomasti Ellaan ja mennä sieltä junalla Kandyyn. Mohan tiesi yhden hyvän hotellin Tissassa, minkä sitten ensimmäiseksi tarkistimmekin. Paikka olikin todella siisti, hyvä, eikä pahan hintainen (4500/yö). Hotelli: Pala, paikan omistaja sympaattinen sokea mies, jolla oli oma poika apunaan(ja tietenkin muu hotellin henkilökunta) Hotellillamme saimme sovittua safarinkin. kuski, opas, auto ja sisäänpääsymaksu 20000rupia. Ilta chillailua, milloin päätimme, että lähdemme heti safarilta saavuttuamme ja päivällisen syötyämme jatkamaan matkaa kohti Ellaa.

Perjantai:Taas aamulla aikaisin klo.4.30 lähtö, reissun kesto 5:stä 12:sta. Autokuntia oli todella paljon(pientä kilpailua kuka on ensimmäisenä pelipaikoilla). Tiestö on todella huonoa, siksi Tissassa on paljon autokorjaamoita(autoja on huollettava kokoajan). Safari oli todella hieno, näimme kaikenlaisia eläimiä, mutta emme leopardia(emmekä tietenkään mustakarhuja), mutta retki oli muuten onnistunut. Tuumasimme, että leopardin näkeminen olisi ollut se kirsikka kakun päällä. Noh, ei voi kaikkea saada.

Iltapäivällä sitten taksiin ja kohti Ellaa (n.105km./2,5h/5500rupia), matkalla vuoristoon pysähdyimme Ravana Fallseilla, paikan sanottiin olevan jotenkin ”pyhä”, joten porukkaa kylpi(puhdistautui) kylmässä vuorilta tulevassa vedessä (paikalla oli jonkin verran helppo-heikkejä). Ja taas kuski tiesi jonkun jolla on juuri sopiva majoitus tarpeisiimme, itsellämme ei ollut mitään hajua paikasta, joten annoimme kuskin näyttää suositteleman paikan ensin. (minne sitten jäimmekin, mikä oli todella onni). Paikka valmisteilla oleva hotelli/ ravintola Grand39, ainoastaan yksi huone(mikä on sitten sitäkin parempi) sillä hetkellä vuokrattavana (3000/yö). Omistaja Iran laittoi niin mahtavat ateriat ja aamiaiset, että muistelimme niitä joka päivä loppu retkemme.

Ellan kylä on pieni vuoristo kylä, sellainen helmi, jonka jokainen reissaaja haluaa löytää, levätäkseen.

Lauantai: Tuhdin aamiaisen jälkeen pikku lepo(netin räpläily) ja sitten patikoimaan Little Adams Peakille ja samalla vierailimme yhdellä tee-tehtaalla (Finlay), tehdas on rakennettu 1897(jos oikein muistan), ei muuta kuin portilla nimet kirjaan ja tervetuloa! Sisällä tehtaassa kiertokäynti tehdas-salin puolella opastettuna(250rupia) ja paikan päältä sai ostaa tehtaan omia tuotteita.(ihan kiva nähdä sikäläistä työskentelyä ja olosuhteet, mutta ko. tehdas on näyttely tehdas, joten paikat siellä on todella siistit).Illalla: hieronta(2500rupia), mikä mielestäni oli ennemminkin aroma-terapiaa, mutta kokonaisuudessaan ihan rentouttavaa päivän patikoinnin jälkeen. Ruokailu ja kävimme tarkistamassa juna aika-taulun ja hinnan: Kandyyn( Suosittelen juna matkaa Kandystä-Ellaan, tai toisin päin).

Olut oli tässä kylässä hieman ”kalliimpaa” n.300rupia/625:n pullo.

(Vinkki nro.4: kannattaa ottaa vaikka pieni taskulamppu täällä mukaan jos menee illalla syömään, koska sitten kun valot sammuvat, niin siellä on tosiaan pimeää).

Sunnuntai: Aamulla siirtyminen tuk-tukilla rautatie-asemalle ja kohta jo juna saapuikin. Isäntämme Iran oli hankkinut edellis-iltana meille liput Obsevation vaunuun, jotka olivat hieman arvokkaammat (700rupia)kuin muut osastot: 1. ja 2.-luokka, mutta siinä luokassa on paikka liput. Matkan kesto: 7tuntia, kuulostaa paljolta, muttei ollut, koska näkemistä oli paljon(vaihtuvia maisemia oli kiva katsella). Juna kulkee verkkaisesti ja itsestäni oli hauskaa roikkua junasta ulkona ja kuvata maisemia. Vuoristossa kasvillisuus on rehevää, vaikkei tällä saarella muuallakaan kuivaa ollut. Jos teet junamatkan Ellasta-Kandyyn, niin sinun täytyy vaihtaa junaa aivan loppupuolella Peradeniyassa (josta Kandyyn n.10km.)Itse teimme siten, että otimme tuk-tukin alle jo tässä. (Vinkki nro.5: En tykkää kiirehtiä, mutta tässä tapauksessa ehkä kannattaa. Riippuen ajankohdasta ja turistien määrästä. Tuk-tuk maksoi 400rupia, sen avulla olimme ennen junamatkustajia perillä etsimässä vapaata huonetta. mikä olikin sitten hieman hankalampi juttu liittyen paikallisten juhlapyhiin. Etsintä maksoi 350rupia, mikä ehkä kertoo enemmän asian vaikeudesta). Loppujen lopuksi saimme sitten kohtuu huoneen (Kandyssä on paljon ns.koti majoituksia, koska näin ollen omistajien ei tarvitse maksaa valtiolle majatalon pitämisestä), mikä taasen tarkoittaa sitä, ettei moni yöpymis-paikka mainosta itseään ollenkaan. (taas taksi kuskit tietää paremmin).

Sitten ei muuta kuin siistiytyminen ja ruokapaikan etsintään. Aluksi näytti siltä, ettei ravintoloita ollut kovinkaan paljolti (:täytyy kysyä joltain onko täällä jokin alue missä ravintolat sijaitsevat?), vaan ei, ei ole. ”Isoja” ravintoloita on melko vähän, mutta ravintoloita ylipäätänsä onkin sitten kuitenkin paljon. Tietoisku: Kaikista ravintoloista ei saa mitään alkoholia, ei edes olutta, mutta melkein jokainen tuk-tuk kuski tarjoaa marijuanaa, muuta ”paskaa” poltettavaksi. kummallista. Syy tälle on, että Kandy on jonkinlainen ”pyhä”kaupunki. (Noh, kaupungeissa on varmaan kaupunkien ongelmat) Ollessamme niin myöhään liikenteessä (wine-storet eli viina-kaupat, menevät kiinni klo.19.30, tai 20.00)kävimme sitten ”kuokkimassa” naapuri hotellissamme (Hotel:Suisse) ilta oluet. Hintojen olleen suhteessa hotellin tasoon, ne jäivät ainoiksi.

Maanantai: Aamupala naapuri guest- housessa 400rupia. Sitten lähdimme suunnistamaan keskustaan päin, miettien miten järjestäisimme päivän kiertokäynnit mahdollisissa mielenkiintoisissa kohteissa? onneksi tapasimme tuk-tuk kuski: Sagaran, jolla oli mielessä paketti josta voisimme olla kiinnostuneita. Tiukkojen tingintöjen (2500:sta-1500:aan) jälkeen päätimme lähteä matkaan. Sagara oli hyvä opas, ajoi rauhallisesti, kertoi kokoajan mitä missäkin on, vastasi kysymyksiin (vaikka mitä, kaikenlaista Sri Lankalaisiin liittyen) ja puhui Englantia. Paketti sisälsi: Ensin käynti tee-tehtaalla (ajattelin, että jos olet käynyt yhdellä, niin olet käynyt kaikilla, muttei niin ollutkaan). Se tehdas ()missä vierailimme olikin aivan erilainen kuin aiemmin tutustumamme. Siitä jatkoimme yrtti-tarhaan kiertokäynnille (jossa saimme opiskelija/harjoittelijoilta hyvä hieronnan. pientä tippiä vastaan), sitten näköala paikan ja ”lepakko sillan” kautta ratsastamaan elefantilla. (Nonna, oli norsun nimi)Nonna heti alkuun kasteli meidät (noh, annoimme kyllä luvan)kokemus oli kyllä mukava ja saimme hyviä kuvia, mutta mielestämme 2000rupia/20min. oli kyllä hinnoiteltu yläkanttiiin. sieltä lähtiessämme olimme aivan likomärkiä, mutta onneksi kesä kuivaa. Sitten vuorossa välipala ja sen jälkeen Royal Botanic gardeniin (jossa oli kiva kävellä ympäriinsä, ja oli nähtävääkin) puolitoista tuntia siellä olikin melko lyhyt aika (mistä hieman kiistelimme kaverin kanssa ennen sinne menoa. Kaverini mielestä tunti on maximi, mutta jälkeenpäin tunnusti, että 1,5tuntia sittenkin lyhyt aika). Viimeiseksi kävimme pienellä vuorella missä sijaitsi Bahirawakanada budha patsas. (kaverini sanoi, että valaistuin siellä, kun lahjoitin sinne rahaa[taisin ostaa jotain aneita]) Patsas oli siinä mielessä erilainen, että sen sisälle pääsi, missä oli vanhoja reliikkejä, ja patsaan takana tasanteita, mistä kaupungin näki tosi hyvin. Siinä oli retkemme sitten olikin, Sagara heitti meidät hotellimme (”viina”kaupan kautta) Sagara oli meidän kera koko päivän, aamu 9:stä iltapäivään 5:een saakka. (todella halpaan hintaan, no sai hän myytyä meille sitten taxi kyydin Kandystä- Negomboon)

Loppu ilta ruoan metsästytä, löysimme paikallisten baarin(yhdet oluet siellä) ja nukkumaan.

Tiistai: Pyhitetty shoppailulle, Kandyssä on todella paljon kauppoja ja liikkeitä missä kannattaa vierailla (saattaa löytää jotain mielenkiintoista)ja muista! aina kannattaa tinkiä. Päivän kauppa reissun jälkeen menimme vielä käymään Kansallis-museossa (sis.pääsy 500rupia+valokuvaus 250rupia)Sitten tapahtui hauska juttu(esim. näin voidaan yrittää turistia huijata) mies tuli kadulla vastaan ja alkoi ystävällisesti juttelemaan, kertoi olevansa hotellimme kokki, mille rupesimme sitten nauramaan (hotellillamme ei ole edes tarjolla ruokaa)”kaveri” tajusi mokanneensa, joten häipyi vähin äänin pois. Illalla kävimme syömässä Intialaisessa (suosittelen ehdottomasti).

Keskiviikko: Kohti Negomboa. (Kandy-Negombo 130km/3h./7000rupia) Sitä ennen kävimme ”kuokkimassa” naapuri hotellissa(Suissessa)aamupalan (ääh, kyllä me maksoimmekin sen) Päätimme ettemme nyt mene koskea laskemaan (vaikka sanottiin, että nyt on paras ajankohta: veden määrän puolesta), koska olimme pitäneet melko kiirettä pari päivää ja tuntui siltä että voisimme ottaa lopun melko lungisti. Negomboon päästyämme pyysimme, että Sagara jättää meidät erään baarin luokse, toinen jää laukkujen kera siihen vartomaan ja toinen kiertelee läpi hotellit ja etsii parhaan mahdollisen.(Vinkki nro.6: tämä on yksi mahdollisuus helposti selvittää mahdollinen yöpymis-paikka, kantelematta tavaroita ympäriinsä kauheassa helteessä).Hyvä hotelli sitten löytyikin, todella hyvä ja halpa, hotelli: Village Inn Guest house (3000rypia/yö)huoneessa kaikki tv, ilmastointi, läämin vesi, jääkaappi ja wi-fi yhteydet, sekä pesukone. Ja kaikki tämä aivan pelipaikoilla. Mitä muuta voisi enempää toivoa? Illalla kun kävimme syömässä, päätin että täytyy tarkistaa ns. pitza mittari. (pitzan ollessa ehkä maailman tunnetuin ruoka)pitää joka maassa käydä tarkistamassa millaista pitzaa siellä tehdään? Hyi hel….ti! todella pohja noteeraus. no se siitä, voihan se olla, että jostain toisesta pitzeriasta olisi saanut parempaa? Pysykää Sri Lankalaisessa ruoassa. (jos sietää hieman tulisuutta)

Negambo on siinä mielessä turisti paikka, että täällä on baareja, jotka ovat auki ilta myöhään(laki kylläkin sanoo, että baarien on sulkeuduttava klo.24.00), mutta todellisuudessa ovet/kalterit menevät silloin lukkoon, portsari on ulkopuolella, ja meno jatkuu samaan malliin, niin kauan kuin asiakkaita riittää.

Torstai: Aamiaisen metsästys, turisti hinnat täällä, mutta pienellä vaivalla voi löytää vaikka paikallisten suosiman paikan (mitkä yleensä ovat tosi halpoja paikkoja ja tarjoilevat perinteistä ruokaa)Itse olen syönyt jo monessa paikassa ja monta päivää sormin. (eikä nyt vieläkään Suomessa ollessani, tätä kirjoittaessani, ole tullut mitään oireita/kipuja) Loppu päivä, ei mitään erikoista käppäilyä rannalla ja sivukujilla. Illalla tapasimme mielenkiintoisia ihmisiä: Intialaisia, Ruotsalaisia, Irlantilaisia ja paikallisia, joiden kanssa oli mukava jutella.

Perjantai: Melkolailla samanlainen kuin torstai, ei ihmeempiä, pitää alkaa valmistautumaan yöllä koti matkaan. Lauantaina oli full-moon festival, joten ihmiset tulivat perjantaina (käsittääkseni jonkinlainen vapaa-päivä)rannoille juhlimaan, uimaan, syömään ja viettämään yhteistä aikaa.

Reissullemme sattui kolme ”huonoa” ruokakokemusta. yksi aamiainen Kandyssä (pieni munakas, 4palaa paahtoleipää ja kylmä kahvi), toinen kerta se pitza (valmis-pitza, joki oli poltettu uunissa ja tuoremehua tölkistä, mihin oli lisätty sentti sokeria lasin pohjalle)ja viimeisenä iltana kävimme Negambon Intialaisessa (lammas todella sitkeää, ruoissa ei mitään makua, ei tulisuutta ja pyydettäessä ghili-tahnaa, pöytään tuotii vanhaa kuivunutta tököttiä[mikä haisikin ihan lannalle]) Muuten kaikki paikallinen ruoka oli melkein taivaallista. (Vinkki nro.7:Kannattaa suosia kasvis ruokia, täällä ne osaavat tehdä niitä ja kaikki on varmasti tuoretta. Kana sitten lihoista parasta).

Kaverin sanoin: Sri Lanka on kuin Intia pienoiskoossa, mutta täällä on paljon puhtaampaa.

Sydän tänne jäi, mutta se nyt on jäänyt moneen paikkaan maailmalle.

ps. nyt alkaa uuden loman suunnittelu sitten

Ranta

Vieras    07.10.2012    Hikkaduwan muita vinkkejä    Hikkaduwa

sri Lankassa on paljon parempiakin alueita kuin Hikkaduwa tai Unawatua. Jos kaipaat beachpoikien tai parittajien palveluja tai juoppoa seuraa, Hikkaduwa on sopiva paikka. Jos kaipaat hyvää ruokaa, rauhaa rannalla tai vain oleilua oman seurueesi kanssa valitse Negambo tai Matara tai jotain Itä rannikolla. Ne ovat vielä kohtuullisen turmeltumattomia. Turistipaikkoja toki, mutta eivät niin tyrkyllä joka asiassa. Sri Lankan inflaatio laukkaa nopeammin kuin kukaan pysyy perässä, joten hintataso mikä oli eilen ei pidä enää tänään paikkaansa.

Hieno paikka

Vieras    12.05.2012    Hikkaduwan muita vinkkejä    Hikkaduwa

Olin Sri Lankassa helmikuussa 2012.

Hikkaduwa ja Sri Lanka olivat paljon parempia kuin odotinkaan. Minusta maa ei ollut kallis, se oli erittäin halpa. Tuk-tukit hotellien edessä pyysivät kovia hintoja, mutta kun meni muutaman kymmenen metriä kauemmaksi hotellin portilta, niin hinnat olivat heti alempia ja tinkiminenkin kannatti. Kuljin paljon kansan parissa ja tutustuin paikallisiin ihmisiin. Kävin monessa perheessä teellä, muutamassa paikassa useammankin kerran.

Tunsin oloni turvalliseksi liikkuessani myös myöhään illalla, eikä minua kukaan edes yrittänyt huijata.

Suurin puute omalta kohdaltani oli Hikkaduwassa käytännössä täydellinen iltaelämän puute.

Olisin valmis menemään heti ensi talvena uudelleen sinne, mutta ensi talveksi ei ole pakettimatkoja. Olen harkinnut omatoimimatkaa ensi talveksi sinne.

Luulisi, että eri matkatoimistoilla olisi järkevää järjestää matkoja eri paikkoihin eri aikoina, eikä samaan aikaan samoihin paikkoihin, kuten viime talvena kaikilla oli Sri Lanka ohjelmistossa, ensi talvena ei kenelläkään.

Oletko vieraillut Sri Lankassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.