Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Sri Lankassa

Hieno kiertomatka matkatoimisto Haya Lankan kanssa

Jokinra    18.12.2022    Sri Lankan nähtävyydet    Sri Lanka

Teimme 5-henkisen perheemme (kolme aikuista lasta) kanssa hienon kiertomatkan 26.1.-8.2.2019. Olin yhteydessä edellisenä syksynä Haya Lankan omistajaan Ishu Isthrahiin. Yhteys hoitui Whatsapin avulla helposti ja nopeasti. Kerroin aikataulun ja toiveemme matkan pituudesta ja kohteiden määrästä. Hän laati ehdotuksen, jota korjailin pariin kertaan. Kun tämä oli lyöty lukkoon, varasin lennot Hki-SL-Hki. Lentoreitti oli lopulta Hki-Doha-Colombo-Doha-Hki.

Reittimme oli Colombo-Kandy-Sigiriya-Nuwara Eliya-Ella, ja sieltä Negomboon, jossa olimme rannalla vajaan viikon. Matkaa teimme tila-autolla, siis vain me. Kuskina oli mainio Nusrath, todella avulias ja mukava. Hotellit olivat hienot, ja meille oli etukäteen varattu paljon nähtävyyksiä, joten jonotuksia ei ollut. Mieleenpainuvin oli ehkä elefanttisafari, jonka aikana näimme kymmeniä eläimiä, pääosin aivan läheltä.

Matka oli kompakti kokonaisuus. Osin ajomatkat olivat pitkiä, mutta taukojen takia eivät raskaita. Matka oli todella elämys ja hintansa arvoinen.

Meillä oli aiempaa kokemusta täysin valmiista kiertomatkoista, mm Kuuban suuresta kiertomatkasta. Nyt kun aikataulu oli tiukka nuorison lomien takia, meitä miellytti erityisesti se, että koko paketti tehtiin täysin meidän toiveidemme mukaan. Toki Ishu vinkkasi reitin varrelta ne parhaat nähtävyydet, jotka sitten otettiin mukaan. Nyt pohdituttaa, vieläkö uudestaan, kun niin paljon jäi näkemättä!? Ja ilman muuta yhteys Haya Lankaan, jos näin tapahtuu.

Kokemuksia Haya Lankasta

Vieras    28.12.2019    Sri Lankan nähtävyydet    Sri Lanka

Täsmällisiä ja luotettavia olivat.

Olimme varanneet viiden päivän ja neljän yön kiertoajelun, ja tarkoitus oli tutustua Sri Lankan tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Ovat muslimeita. Se näkyi mm. niin, että ruokapaikat, joihin pysähdyttiin olivat kaikki muslimiomistuksessa. Samoin hotellit milloin mahdollista. Muslimiomisteisuus näkyi mm. siinä, että firmassa ei ollut yhtään naistyöntekijää. Ei myöskään muslimiomisteisissa hotelleissa. Naisen käden jälki puuttui. Usein myös muut asiakkaat kuin me.

Päivät kuluivat autossa istuen. Välillä pysähdyttiin nähtävyyksillä ottamassa valokuvia. Joka yö uudessa hotellissa. Tuli tunne että on isäntiensä armoilla.

Länsimaisen silmiin kiinnostavilta näyttäneitä lukuisia buddhapatsaita eivät kommentoineet mitenkään. Oli myös kiellettyjä puheenaiheita: uskonto, Sri Lankan historia yms. Tapahtuneita terrori-iskuja kommentoivat sen verran, että on olemassa teoria, että iskut eivät olisi ISISin vaan buddhalaisten tekemiä, ja syy olisi vieritetty muslimeille. Ilmeiseksi kävi, että Sri Lanka on turistien kaikkoamisen kautta kärsinyt terrori-iskusta kovasti, ja pahimmin kenties juuri muslimien yritykset.

Kiertomatka Sri Lankassa

Vieras    25.03.2019    Sri Lankan nähtävyydet    Sri Lanka

Olimme Haya Lankan järjestämällä kiertomatkalla 6 päivää ja lisäksi olimme tilanneet kaikki kyyditykset samalta firmalta. Matka oli erittäin onnistunut ja järjestelyt pelasivat todella hyvin. Suosittelen kaikille, jotka haluavat nähdä muutakin kuin pelkkää rantaa, tällaista matkustamista. Olimme matkalla 2 henkilöautolla, koska meitä oli 4 henkeä ja kaikki pikkubussit olivat varattuja joulusesnogin takia. Kuljettajamme olivat erinomaisia ja Ishu oli nähnyt paljon vaivaa jotta matkamme onnistuisi. Ja sehän onnistui erinomaisesti. Ishu oli hoitanut järjestelyt erinomaisesti, joten saimme nauttia lomasta ilman järjestely stressiä. Kiitos Ishu ja kiva henkilökunta!

Paikallisopas

Vieras    23.03.2019    Sri Lankan nähtävyydet    Sri Lanka

Helmikuussa 19 oltiin lomalla 2 viikkoa Negombossa.kiereltiin Kandy Sigiriya Colombo Myös jokiristeilyllä oltiin.Lasantha oli meidän paikallisopas jonka palveluja käytettiin.Hän kuljetti meitä parivuotta vanhalla henkilöautolla. Vahva suositus hänestä. Lasanthan puhelin numero +94771824278

Haya Lanka

Vieras    08.04.2018    Sri Lankan nähtävyydet    Sri Lanka

Vietimme helmikuussa -18 2 viikon loman Sri Lankassa, mihin sisällytimme 8 päivän kiertomatkan, jonka ostimme n. 4 kk aikaisemmin paikalliselta toimijalta, Haya Lankalta. Ishu suunnitteli meille matkavaihtoehtoja, joista valitsimme mieleisen ja jota edelleen muokattiin toiveidemme mukaan. Matkapaketti sisälsi auton ja kuljettajan, joka toimi myös oppaana, hotellit ja pääsymaksut. Järjestelyt toimivat erinomaisesti. Kuskinamme toimi Nusrath, joka on tosi mukava, auttavainen ja luotettava. Nusrathin kautta saimme syvennettyä tietämystämme Sri Lankasta. Matkamme onnistui täydellisesti ja menetimme sydämemme Sri Lankalle. Oman kokemuksemme perusteella haluamme lämpimästi suositella Haya Lankan palveluita.

Ari ja Pirjo

Sri Lanka: Haya lanka -paikallisopas

Kuparit9    17.02.2017    Kandyn nähtävyydet    Kandy

Takana kymmenen uskomatonta päivää Sri Lankan paratiisisaarella. Niinkin lyhyessä ajassa ehdin kuitenkin tehdä tosi paljon, kun palkkasin paikallisoppaan, joka otti huomioon kaikki toiveeni ja räätälöi matkapaketin!

Suosittelen Hay lanka -matkatoimistoa (ks. nettisivut)), jonka omistaja on dynaaminen nuorimies Ishu. Upean tila-auton kuljettajana toimi symppis Safwan. Molemmat puhuvat hyvää englantia. Laiska ja mukavuudenhaluinen haettiin lentokentältä, kuljetettiin toivekohteisiin ja kipattiin illaksi laadukkaaseen hotelliin. Erittäin mukava, helppo ja ennen kaikkea edullinen ratkaisu! Sovitun ohjelman lisäksi Ishu järjesti myös ekstra-ohjelmaa, hauskoja yllätyksiä pitkin matkaa. Katso matkatoimiston tiedot: www.hayalanka.com

Ishun puh: 0094 773912347 tai 0094717312347. WU: 0094717312347

Pienellä saarella on kaikkea: upeita temppeleitä ja kalliopalatseja, teeviljelmiä ja maustetarhoja sekä mm. siirtomaatyylisiä rakennuksia. Kansallispuistoissa voi bongata norsuja ja krokotiilejä, meriretkellä delfiinejä ja valaita, sademetsäretkellä liskoja ja käärmeitä. Ihana oli lillua Intian valtameressä ja rentoutua biitsillä.

Ishu auttoi monin tavoin kaikissa käytännön ongelmissa, rahanvaihdosta apteekkiasioihin. Luotettavaa palvelua ja täysi vastine sijoitetulle rahalle! Annan mielelläni lisätietoa: [email protected]

Sri Lankan matka

Vieras    21.02.2016    Negombon nähtävyydet    Negombo

Päivitys lomareissuumme 31.10 - 15.11.2014 SriLankaan.

Silloinen matkaoppaamme on perustanut oman matkatoimiston jossa hinta-laatu suhde on säilynyt edelleen erinomaisena.

Edelleen pakettiin kuuluu opas ja kuljettaja, Mohamed toimii oppaana ja mukaan tulee aina autokuljettaja.

Mohamedin uuden yhtiön nettiosoite on: www.hayalanka.com

Kannattaa vierailla sivuilla tutustumassa kohteisiin ja pyytää tarjous.

Me saimme 100% vastineen sille rahalle jonka marraskuussa 2014 maksoimme Mohamedille. Mohamedin tavoittaa puhelinnumerosta 0094717312347 tai email: [email protected] sekä yhtiön sivuilta: www.hayalanka.com

Ps. myös lentokenttäkuljetukset järjestyvät hänen kauttaan.

Jos haluat lisätietoja niin minun email osoite on [email protected].com

Lepää ja virkisty pikkukaupungin rauhassa

Vieras    04.11.2015    Hikkaduwan nähtävyydet    Hikkaduwa

Suosittelen tekemään Hikkaduwasta parin päivän retken sisämaahan. Ambalangodan kaupunkin on sopivan kokoinen, ostosmahdollisuuksia ja ravintoiloita riittää mutta turisteista ei näy vilaustakaan. Ihanan rento kaupunki, josta löytää myös parhaan maustekaupat, sijaitseehan se kaneliviljelmien keskellä.

Suosittelen Homestay Orchid majoitusta lähikylässä, Batabolassa. Aivan mahtavan lämminhenkinen paikka, jonka omistajat puhuvat hyvää englantia.

Negombo-Dambulla-Kandy-Galle-Colombo-Negombo

Vieras    09.12.2014    Negombon nähtävyydet    Negombo

Teimme 31.10 - 15.11.2014 SriLankan matkan. Varasimme Negombosta Hotel Topazista huoneen kahdeksi yöksi tarkoituksena löytää sopiva kiertoreissun järjestäjä.

Niitä olikin tarjolla useita, mutta parhaimman ja mielenkiintoisemman saimme rannalla. Tutustuimme kaveriin nimeltä Mohamed Ishrath ja parin päivän aikana keskustelimme ja sovimme niistä kohteista joissa halusimme käydä, lisäksi hän kertoi myös muista sellaisista kohteista mihin hotellien tai matkatoimistojen oppaat eivät turisteja vie. Pääreittimme oli siis Negombo-Dambulla-Kandy-Galle-Colombo-Negombo, ja lopuksi lentoasema. Mohamed järjesti ilmastoidun pikku bussin ja kuljettajan, joten meillä oli runsaasti tilaa, vaimoni ja minun lisäksi kyydissä oli vain Mohamed ja kuski. Meillä oli luotettavaa ja mukavaa matkaseuraa sekä hyvää englanninkielistä opastusta.

Lähdimme liikkeelle yleensä klo 9.00 aikoihin ja lopetimme vasta klo 18-19 aikaan.

Hotelliruokia emme joutuneet syömään, vaan oppaamme tutustuttivat meidät paikallisiin ruokiin ja ruokapaikkoihin. Ruoat olivat herkullisia ja edullisia.

Hotellit/majatalot varattiin aina päivän lopulla paikanpäällä (hintahaarukka noin 30-40€ / 2 hlö/yö)

Saimme 100% vastineen sille rahalle jonka maksoimme Mohamedille (n.50€/päivä sis. oppaan kuljettajan ja auton). Jos kiinnostaa niin Mohamedin tavoittaa puhelinnumerosta 0094717312347 tai email: [email protected]

Hän pystyy myös järjestämään lentokenttäkuljetukset.

jos haluat lisätietoja niin minun email osoite on [email protected]

Merinäkoala

Vieras    05.01.2009    Sri Lankan nähtävyydet    Sri Lanka

Kaunis maa ihmiset mukavia joskus vähän rasittavia tarjoessaan opastusta.Mahtava hampaantemppeli Upea Aatamin vuori tarvitaan hyvä kunto kiipeämiseen ,Sikiria upea entisen kuninkaan pako vuori ,muutenkin paljon nähtävää jos jaksaa matkustaa se on hidasta ja pitkävetistä mutta voihan autostakin katsella nähtävyyksiä. terveisin Sakke 11 kertaa käynyt

Oletko vieraillut Sri Lankassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.