Sri Lankan matkakokemukset ja vinkit

Sri lankan kiertomatka Haya lankan kanssa

Vieras    02.04.2024    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Päätin ex-tempore lähteä yksin 10vrk matkalle Sri Lankaan. Löysin täältä paljon kehuja haya lanka nimisestä matkayhtiöstä. Otin yhteyttä sähköpostilla [email protected] ja kerroin mitä haluaisin ja missä käydä. Retkisuunnitelma ja hinta-arvio tuli nopeasti. Muutamia muokkauksia tehtiin ja hinnasta sovittiin. Sain valita matkapaketin jossa majoitun joko 3,4 tai 5 tähden hotelleissa. Itse valitsin 4 tähden paketin jolloin hintaa tuli 1790e yhdeltä. Kahdelta hengeltä 2500e tai kolmelta 3300e eli mitä enemmän ihmisiä sen halvemmaksi olisi tullut. Saavuttuani Colombon lentokentälle minua oli kyltin kanssa vastassa hyvätuulinen Nusrath, joka kertoi että ajaa minua paikasta toiseen matkani ajan. Kiertomatkani meni reittiä Colombo-Sigiriya-Kandy-Nuwara Eliya-Ella-Yala-Mirissa-Bentota-Negombo. Kaikki aktiviteetit joista oltiin sovittu kuului hintaan. Myös aamupalat sekä illalliset kuuluivat hintaan. Kuskini oli ostanut liput jo valmiiksi sekä huolehti minulle aina paikallisen oppaan mukaan jos halusin. Matkan varrella hän näytti paljon upeita paikkoja. Hotellit olivat vähintään 4 tähden hotelleja, viimeiset 3 hotellia olisivat hyvin voineet mennä myös 5 tähden kategoriaan. Vain nuwara eliyan majoitus oli hieman kehno. Kuskini oli aina tarvittaessa käytössäni jos halusin lähteä syömään kauemmaksi hotellilta niin hän tuli viemään. Sain myös vinkkejä joka kaupungissa missä kannattaa käydä.

Matkakohteena Sri lanka on todella kaunis ja vihreä. Luontomatkailijan ihanne kohde. Norsut kävelevät vastaan tienvieressä. Yalan kansallispuistossa näin luonnonvaraisen Leopardin. Suosittelen myös Nuwara eliya-Ella välin matkustamista junalla. Matka kestää 3-4h ja näkymät ovat upeat. Syöminen on todella halpaa, hyvän lounaan saa 1-3 eurolla. Eteläisessä Sri lankassa rannat ovat todella kauniita, eli jos aktiivimatkailu ei kiinnosta niin myös rantaloma onnistuu hienosti. Mirissassa kävin katsomassa valaita sekä delffiinejä. Lämpimästi voin suositella Sri Lankaa matkakohteena ja Haya lankaa matkanjärjestäjänä

Kahden viikon kiertomatka HayaLankan kautta

Vieras    17.03.2024    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Varasimme alkuvuodesta muutaman viikon Sri Lankan loman täälläkin kehutun Haya Lankan kautta. Näin reissun jälkeen on pakko todeta, että Haya Lanka onnistui järjestemään meille erään parhaimmista lomakokemuksista ikinä!

Lomamme ensimmäisellä viikolla kiersimme kuljettajamme mr. Nusrathin kyyditsemänä ympäri saaren länsipuolen nähtävyksiä (Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Udawalawa, Bentota, Hikkaduwa). Jälkimmäinen viikko taas kului Mirissan hiekkarannoilla rentoutuessa. Ensimmäisen viikon nähtävyyksiin ja aktiviteetteihn lukeutui mm. jeeppisafaria kansallispuistoissa, paikallisiin elinkeinoihin tutustumista, teetehdasvierailua huikeine teeplantaasinäkymineen, Sigiriyan vuoripalatsille kiipeäminen, temppeleitä, taianomainen junamatka, kilpikonnien suojelukeskus ja paljon muuta. Kotiinlähtöpäivänä ehdimme vielä kiertää Colombon tärkeimmät nähtävyydet ennen keskiyön lentoa.

Kokonaisuudessaan tämä Haya Lankan järjrestämä loma sujui erinomaisesti ja se ylitti kaikki odotuksemme. Pääsimme varmasti näkemään & kokemaan huomattavasti enemmän, kuin mitä puhtaalla omatoimimatkalla olisi ollut mahdollista.

Suosittelemma vahvasti Haya Lankan & Ishun palveluita kaikille Sri Lankaan matkaa suunnitteleville!

Pinnawala, Dambulla, Minneria, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Yala, Mirissa Hikkaduwa

Vieras    25.02.2024    Sri Lankan nähtävyydet    Sri Lanka

Matkan ajankohta oli 3.2.-18.2.2024

Sri Lankassa toteutimme suunnittelemamme saaren kiertomatkan, jonka varasimme jo kesällä 2023 paikallisen matkatoimiston Haya Lankan kautta. Yritystä ja sen johtaja Ishua on monet suomalaiset kehuneet ja muutamalle asiakkaalle soitettuamme vakuutuimme yrityksen luotettavuudesta.

Matkan suunnittelua käytiin pääasiassa whatsapin kautta, mutta myös sähköpostilla. Apuna meillä oli google-kääntäjä, kun tuo englannin osaaminen ei ole parasta A-luokkaa.

Lennot varasimme Qatar Airwaysiltä. Finnairilla Dohaan, josta vaihto Qatarille ja lento Colomboon. Yhteensä 14t. Paluu päinvastoin 14t vaihtoineen.

Ensimmäinen päivä lepäiltiin Negombossa laguunin äärellä ja sen jälkeen aloitimme 8 päivän saarikierroksen-> Pinnawala(elefanttien orpokoti)-Dambulla(luolatemppelit)-Sigiriya(leijona kallio)-Jeeppisafari Minneriassa(elefantit)-Kandy(pyhän hampaan temppeli)-Nuwara Eliya(teeplantaasit)-junamatka Ellaan (Nine Arch Bridge ja aamulla auringonnousu Adams Peakilla)-Yala (jeeppisafari)-Mirissa(valaiden bongaus). Matkalla pysähdyimme useampaa vesiputousta ihailemassa ja pysähdyttiin aina tarvittaessa valokuvaamaan, maistelemaan eksoottisia hedelmiä, jugurttia jne.

Meidän kuljettamisesta ja opastamisesta kierroksella hoiti Mr. Nusmy. Rauhallinen, huolehtiva ja hyvä kuski. Autona meillä oli uudenkarhea Toyota Prius Hybrid.

Lopun lomasta (6päivää) vietimme Hikkaduwan rannoilla Tranz Hikka Cinnamon hotellissa (kilpikonnien kanssa uimista)

Viimeisenä päivänä majoittauduimme Colomboon vielä illaksi, sillä lentomme lähti aamuyöllä 3.25. Colombossa meille järjestyi sightseeing-kierros Ishun ja Nusrathin kanssa, Nusrathin toimiessa kuljettajana. Nusrathille suomalaiset ovat opettaneet aika monta suomenkielistä sanaa ja lausahdusta. Myös Nusrath on hyvä kuski.

Kaiken kaikkiaan matka ja järjestelyt sujuivat Haya Lankan puolesta hyvin, vaikka muutama hotelli vaihtuikin lennossa toiseen kuin oli sovittu, mutta ei ne huonompaan vaihtuneet. Meillä oli sovittuna paikallisen neljän tähden hotellit matkan ajaksi, mutta vietimme useamman yön viiden tähden hotellissa.

Vahva suositus Haya Lanka matkatoimistolle ja Ishulle (Mohammed Israthin)

Yhteystiedot:

Puhelut ja whatsapp: +94 71 731 2347, sähköposti [email protected], [email protected], www.hayalanka.com

Tuula&Paul

Kuukausi alkuvuodesta 2022

Vieras    15.12.2023    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Olen vieraillut saarella kolme kertaa joista pariin otteeseen kuukauden ja viettänyt aikaa myös paljon yksin siellä. Sri Lanka on upea ja ainutlaatuinen saari jonka rikas historia, luonto ja ihmiset vievät jalat alta. Joka paikassa on hämmästyttävän turvallista, ainakin miesmatkustajana ja Sri Lankalla arvostetaan puhdasta luontoa ja rantoja ihailtavan paljon.

Kyläkeskittymissä on kuitenkin roskia puskat täynnä ja konservatiivista pukeutumista arvostetaan rannan ulkopuolella.

Kyseessä on maa, jossa on omat erikoisuutensa joiden sisäistäminen vaatii hieman kärsivällisyyttä. Kulttuurishokki ei kuitenkaan ole niin iso kuin Intian kohdalla.

Kentältä saa rupioita automaatista kohtuullisella kurssilla ja maksulla myös suomalaisella kortilla. Sim-kortin voi ostaa kentältä jos ei välttämättä halua jonottaa paikallisessa puhelinliikkessä. Et menetä montaa euroa. Data on lähes ilmaista ja verkkoa löytyy hämmentävän hyvin, jo 8v sitten kun maassa ensimmäistä kertaa kävin.

Colombia, Gallea, Hikkaduwaa, Unawatunaa ja paria muuta rantaa lukuunottamatta koko maa menee kiinni kymmeneltä.

En suosittele saapumaan keskellä yötä mikäli hotelli on syrjässä eikä kuljetusta ole tilattu. Matka kentältä esim Mount Lavinian halpaan hostellin voi viedä tuntitolkulla ja voit joutua herättämään ihmisiä että pääset huoneeseesi.

Negombossa on monia oikein miellyttäviä ja uima-altaalla varustettuja hotelleja, jotka saattavat jopa tarjota kylmän juoman yöllä saapuvalle lomalaiselle joten kannattaa pyytää hotellivarauksen yhteydessä hotellia hoitamaan kyyti kentältä ja jäädä suosiolla Negomboon jos saapuminen on illalla.

Negombosta voi lähteä joko seuraavana päivänä jos ei halua loikoilla matkaväsymystä altaalla ensin rauhassa pois. Itse rannalla on muutamia, ei kovin erikoisia ravintoloita mutta se on uimakelvoton joten hotellin etäisyydellä rantaan ei ole merkitystä. Lords restaurant complex mainio ravintola.

Negombosta voikin säiden mukaan matkustaa kummalle puolelle tahansa saarta kauden mukaan.

Colombo on kehittynyt nopeasti eikä tieverkosto ole pysynyt mukana. Suosittelen jättämään viimeisen/viimeiset yöt Colomboon jos haluaa viettää kaupungissa aikaa.

Colombossa Museum of history on mielenkiintoinen mutta kulahtanut ja suuri temppeli keskustassa on ehkä Colombon sykähdyttävin kulttuurikohde. Ihmiset ovat lahjoittaneet sinne uskomattomia asioita Rolls Royce-autoista ja täytetyistä eläimistä lähtien. Muuten Colombo ei uusine pilvenpiirtäjineenkään ole erityisen hieno kaupunki. Toki sielläkin on mahtavia ravintoloita ja paljon koettavaa.

Oman fiiliksen mukaan joka paikkaan pääsee matkustamaan hyvinkin edullisesti. Itse vältän joukkoliikennettä jos kyseessä ei ole hyvissä ajoin ostettu ensimmäinen luokan junavaunu. Kandyyn tämä matka kannattaa tehdä junalla.

Olen istunut matkalaukkuni päällä toisessa luokassa molempien polvieni päällä paikallinen koska junat voivat olla todella täysiä. Ne myös liikkuvat hitaasti. Bussit kulkevat jatkuvasti mutta ne ajavat kammottavaa ylinopeutta eikä tilaa matkatavaroille välttämättä ole. Ei ole kiva viedä töistä palaavan paikallisen paikkaa samsonitella eksotiikan tai parin euron säästön takia.

Jos et vieraile maassa pidempään on taksi hyvä valinta. Kysele suosituksia ja suosi vanhempia kuskeja jotka ajavat uusia autoja. Varmista, että sinua tulee kyyditsemään sama henkilö jonka kanssa sovit asian. Mikäli juttu lähtee kulkemaan kuskin kanssa on hän helposti uusi paras kaverisi ja hänen kauttaan usein kannattaakin hoitaa kaikki kyydit. Toki sinisilmäinen ei kannata olla. Kieltäydy kohteliaasti mutta varmasti jalokivimuseoista ja eläimiin liittyvistä turistiretkistä. Kansallispuistot ovat asia erikseen ja niitä saarella riittää.

Colombo- Galle moottoritie on uusi ja matka nopea myös bussilla. Tätä suosittelen nopeisiin liikkeisiin etelän rantakohteista kentälle.

Galle ja erityisesti sen Fort on mahtava paikka ja myös hyvä tukikohta suunnitella liikkumisia muualle. Fort on täynnä hyviä kahviloita, ravintoloita, käsitöitä ja potentiaalisia lomakuvia. Jos lompakko kestää suosittelen viettämään yön hotellissa täällä.

Unawatunassa sinua saatetaan tervehtiä suomeksikin, mutta siitä idempään mentäessä ei Suomeen juuri törmää.

Tangalle, Mirissa jne ovat hienoja mutta tunnetuimpien rantojen välissä on usein pieniä poukamia joissa yksi rantaravintola. En ole ikinä saanut saarella mahaongelmia ja voit syödä huoletta herkullisia ja tuoreita mereneläviä myös beach huteista.

Sri Lankan hedelmät ovat mielestäni herkullisimpia ikinä maistamiani: passion on aivan erilainen kuin muut, mangoissa on hauskaa pippurisuutta ja joka päivä kannattaa juoda ainakin yksi king coconut. Iltapäivällä kioskien vitriineihin ilmestyy roteja, joista kolmionmallinen on usein mausteisin ja suosikkini mutta maista kaikkia. Fish curry on maailman paras ja jos näet listalla black curryn suosittelen kokeilemaan.

Vaikka saari on pieni menee liikkumisiin yllättävän pitkiä aikoja. Lyhyeen matkaan ei kannata ahmia liikaa kohteita.

Trincomalee oli hieno vaikkakin unelias kaupunki ja siitä pohjoisemmaksi alkavat turistit kadota. Nilaveli beach ja sen hotelli teki vaikutuksen ja saatan palata sinne vielä.

Arugam Bay on surffaukseen ei niinkään uintiin hyvä, mutta siellä on runsaasti rantajuhlia, erinomaisia ja edullisia ravintoloita ja hyvin palveluita.

Kandyn hammastemppeli on pyhä paikka ja täydenkuun juhla kannattaa saarella kokea. Anuradhapurassa kasvaa puu, jonka alla Buddha valaistui.

Korona runteli saarta aika rumasti ja maassa on paljon osattomuutta. Sähkökatkot ovat yleisiä. Ihmiset ovat kuitenkin pääsääntöisesti rehellisiä, sydämellisiä ja heihin on helppoa tutustua. Lomailu hotellin ulkopuolella vaatii kuitenkin enemmän suunnittelua kuin vaikkapa Thaimaassa eikä kyseessä todellakaan ole mikään bilekohde mutta siksi se onkin niin mahtava. Sopivassa suhteessa historiaa, kulttuuria, kaupunkielämää ja rantoja. Aion viettää eläkepäiväni siellä.

Matkakokemus Sri Lankasta syksyllä 2023

Vieras    18.11.2023    Negombon muita vinkkejä    Negombo

Olimme puolison kanssa matkalla Sri Lankan Negombossa marraskuussa 2023. Luimme täältä vinkkejä matkallemme etukäteen ja ajattelin jakaa tänne kokemuksia myös meidän matkastamme, jos jollekin on niistä apua. Meidän etukäteistietomme matkakohteesta perustivat siihen, mitä olimme lukeneet neistä. Halusimme matkalle paikkaan, missä on taatusti lämmin, mutta rannan lisäksi myös muuta nähtävää. molemmat toiveet toteutuivat :)

Olimme matkalla yhden viikon. Hotellimme oli Jetwing Blue. Hotelliin olimme todella tyytyväisiä. Palvelu oli ystävällistä, huone oli siisti ja hotellin ympäristö viihtyisä. Hotelli oli rannalla ja rannnan pitkä valkohiekkainen beach oli ehkä hienoin, missä olemme tähän mennessä olleet. Auringon alla oli kuuma, mutta lähempänä hotellia kasvoi palmuja ja niiden varjossa oli aurinkovuoteita. Merivesi oli lämmintä. Ranta kuitenkin syveni nopeasti ja aallot olivat aika kovia, joten pienille lapsille ranta ei olisi sopinut.

Kadulla todellisuus oli hieman toisenlainen. Turismi ei ymmärtääkseni ole palannut vielä pandemiaa edeltäneelle tasolle ja tyhjiä liiketiloja oli paljon. Tosin tursimin sesonkiaika alkaa vastaa joulukuussa eli olimme matkalla hieman aiemmin. Ainakaan tämän vuoden marraskuussa sadekausi ei ollut vielä ohi, joten joka ilta alkoi hämärän tultua sataa. Siitä huolimatta ilta oli lämmin, mutta sateenvarjo oli todella tarpeen.

Sri Lankaan tottumaton turisti oli kadulla ihmeissään, kun koko ajan joku oli tarjoamassa kyytiä tai matkaa jonnekin. Kun koitimme kysellä niiden nähtävyyksien perään, joista olimme kiinnostuneita, jäi vaikutelma että jees jees ei ehkä sisällä sitä mitä haluamme. Tämän vuoksi otimme sitten paikan päällä yhteyttä Haya Lankan Ishuun, kenestä olimme täältä lukeneet suosituksia. Hänelle pystyi rauhassa esittämään toiveensa, jonka jälkeen hän rehellisesti toi esille mitä yhden päivän kestävien retkien aikana on mahdollista nähdä.

Ostimme häneltä kaksi yhden päivän retkeä, sillä halusimme palata yöski hotelliin. Kovasti hän olisi halunnut järjestää myös yön yli retkiä, mutta halusimme palata illalla hotelliin. Ensimmäinen retki suuntautui Sigiryaan eli leijonakalliolle. Tämä Unescon maailmaperintökohde on siis tasangon keskellä kohoava yli 100m korkea kallio, jonka päällä on vanha kuninkaan palatsin raunio. Kiipeäminen oli jokaisen hikipisaran arvoinen. Suosittelen lämpimästi tuonne kapuamista. Saman päivän aikana vierailimme myös Danbullan luolatemppeleissä (tämä on myös Unescon kohde) ja osallistuimme safarille, jossa näimme norsuja.

Toinen päiväretki suuntautui Hikkaduwaan, jossa kävimme snorklaamassa. Meidän hienoiseksi pettymykseksi sellaisia snorklausretkiä ei marraskuussa järjestetty, että olisimme menneet veneellä merelle ja snorklanneet siellä. Ishu vie meidät kuitenkin rannalle, jossa pääsi snorklaamaan ja tutkimaan lähempänä olevia koralleja ja ihastelemaan värikkäitä kaloja. Aallot olivat tuollakin rannalla aika kovat, joten voi olla että kauempana merellä tuo snorklaus ei olisi ollut tähän aikaan vuodesta turvallista. Jälleen päivään sisältyi muutakin ohjelmaa ja tutustuimme mm. merikilpikonnien suojeluun. Retket olivat hintavia, mutta olimme tyytyväisiä niiden sisältöön sekä Ishun ja kuljettajien palveluun. Retket sisälsivät päivän syömiset ja pieniä välipaloja matkan varrella. Erityisen ihanaa oli saada käteensä King Coconut ja juoda sen sisältöä :)

Jos vielä joskus matkustan Sri Lankaan, niin ensi kerralla osaan paremmin varautua myös siihen köyhyyteen, mitä kaikkialla näkee. Valitettavasti meiltä vaaleilat turisteilta myös koitetaan saada tuotteista ja palveluista kova hinta. Varaudu siis tinkimään ja valmistaudu siihen, että tippiä saat jakaa lähes kaikkialla. Ainoa, missä siihen on selkeä sääntö, on ravintolassa 10%. Maa on kuitenkin kaunis ja siellä on paljon kaunista luontoa. Viikon aikana ehdimme nähdä sitä vähän.

Opastettu Sri-Lankan kierros Hayalankan johdolla

Vieras    07.10.2023    Sri Lankan nähtävyydet    Sri Lanka

Muutama vuosi sitten teimme lomamatkan Sri-Lankalle. Tarkoituksena oli tutustua omatoimisesti maan nähtävyyksiin, mutta perillä totesimme että tarvitaan paikallinen opas kertomaan missä paikoissa ennättää käydä yhden lomaviikon (5 pv) aikana.

Meitä onnisti kun saimme oppaaksemme Mohamed Israthin (Ishu), yrittäjän Sri-Lankan Negombosta.

Hän ehdotti meille reittikohteet ja yöpymismajoitukset meidän aikataulun ja lomabudjetin mukaan.

Paikasta toiseen kuljimme meille varatulla pikkubussilla oman kuskin ohjastamana ja Ishun toimiessa oppaana. Reitin varrelta Ishu poimi lisä-nähtävyyksiä, joihin hetkeksi pysähdyttiin.

Kaikki sujui hienosti ja siten kuin oli suunniteltu, nähtiin paljon upeita ja mielenkiintoisia kohteita ja elämyksiä, kiitos siitä Hayalanka matkatoimistolle, jonka palvelu oli erinomaista.

Lisää tietoja: www.hayalanka.com ja puhelin WU 0094717312347

Terveisin

Erkko ja Ene

Upea kiertomatka turvallisisesti.

PaavoJohannes    16.03.2023    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Erityisen hyvin suomalaisia palvellut matkatoimisto Haya Lanka Negombossa Sri Lankassa on palannut koronan jälkeen.

Yrittäjä Ishu (Mohamed Israth) odottaa avosylin suomalaisia

asiakkaita upeille täyden palvelun retkilleen. Teimme upean kahden viikon kiertoajelun oman kuljettajan viemänä. Asuimme hyvissä hotelleissa lähellä nähtävyyksiä ja kaupunkien keskustoja. Kuljettaja piti huolta kaikesta mitä tarvitsimme. Suosittelen tätä valintaa omatoimisen matkailun sijaan jos haluaa nähdä laajasti Sri Lankaa. Lomalla jäi vielä viikko rantalomaan reissun jälkeen. Palvelu oli hyvää, huolehtiavaista ja turvallista.

Lisää tietoja:

www. Hayalanka.com.

Terveisin

Johannes

Jos haluat lisätietoja kokemuksistamme vastaan mielelläni kysymyksiisisi.

Hieno kiertomatka matkatoimisto Haya Lankan kanssa

Jokinra    18.12.2022    Sri Lankan nähtävyydet    Sri Lanka

Teimme 5-henkisen perheemme (kolme aikuista lasta) kanssa hienon kiertomatkan 26.1.-8.2.2019. Olin yhteydessä edellisenä syksynä Haya Lankan omistajaan Ishu Isthrahiin. Yhteys hoitui Whatsapin avulla helposti ja nopeasti. Kerroin aikataulun ja toiveemme matkan pituudesta ja kohteiden määrästä. Hän laati ehdotuksen, jota korjailin pariin kertaan. Kun tämä oli lyöty lukkoon, varasin lennot Hki-SL-Hki. Lentoreitti oli lopulta Hki-Doha-Colombo-Doha-Hki.

Reittimme oli Colombo-Kandy-Sigiriya-Nuwara Eliya-Ella, ja sieltä Negomboon, jossa olimme rannalla vajaan viikon. Matkaa teimme tila-autolla, siis vain me. Kuskina oli mainio Nusrath, todella avulias ja mukava. Hotellit olivat hienot, ja meille oli etukäteen varattu paljon nähtävyyksiä, joten jonotuksia ei ollut. Mieleenpainuvin oli ehkä elefanttisafari, jonka aikana näimme kymmeniä eläimiä, pääosin aivan läheltä.

Matka oli kompakti kokonaisuus. Osin ajomatkat olivat pitkiä, mutta taukojen takia eivät raskaita. Matka oli todella elämys ja hintansa arvoinen.

Meillä oli aiempaa kokemusta täysin valmiista kiertomatkoista, mm Kuuban suuresta kiertomatkasta. Nyt kun aikataulu oli tiukka nuorison lomien takia, meitä miellytti erityisesti se, että koko paketti tehtiin täysin meidän toiveidemme mukaan. Toki Ishu vinkkasi reitin varrelta ne parhaat nähtävyydet, jotka sitten otettiin mukaan. Nyt pohdituttaa, vieläkö uudestaan, kun niin paljon jäi näkemättä!? Ja ilman muuta yhteys Haya Lankaan, jos näin tapahtuu.

Kiertomatka Gihan Toursin mukana

Vieras    18.02.2020    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Suosittelen suuresti Gihan Tours -matkatoimistoa, jos mietitte maan kiertämistä kuljettajan kanssa. Olin kaverin kanssa 8 päivän retkellä helmikuussa 2020.

Olin yhteydessä matkatoimistoon 1-2 kuukautta ennen matkaa ja sain nopeita ja ystävällisiä vastauksia. Sain Gihanilta ehdotuksen matkareitistä ja hotelleista. Pyysin itse siihen muutamia muutoksia ja kaikki onnistui hyvin.

Miellä oli kuljettajana ja oppaana paikallinen Jude ja hän oli tosi mukava, ystävällinen ja rento. Hän ajoi hyvin ja turvallisesti + auto oli mukava ja ilmastoitu. Ajomatkat olivat sopivan pituisia, eikä tullut fiilistä, että koko loma kului autossa. Kuski tuli mukaan safareille ja pariin pikku vaellukseen, mikä oli tosi kiva, koska hän kertoi paljon mielenkiintoisia juttuja. Hän myös kuunteli meidän toiveita ja jousti aina tarvittaessa.

Meidän alku- ja loppupiste oli Negombo. Siinä välissä kävimme Dambullassa, Minneriyan kansallispuistossa, Sigiriyassa, Kandyssa, Nuwara Eliyassa, Ellassa, Yalan kansallispuistossa, Mirissassa, Unawatunassa ja Gallessa. Aikataulu olisi voinut olla löysempikin, mutta nähtiin tosi paljon ja hienoja paikkoja. Kohokohdat olivat junamatka Nanoyasta Ellaan sekä norsusafari Minneryassa.

Paria pientä juttua lukuun ottamatta kaikki meni tosi hyvin ja matka oli erittäin onnistunut. Kannattaa ehdottomasti ottaa kuski, jos haluaa säästää aikaa ja vaivaa, sekä oppia paljon uutta maasta ja kulttuurista :) Gihan Tours ja Jude on hyvä vaihtoehto!

Erinomaista palvelua Haya Lanka matkatoimistolta

gladma    07.01.2020    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Olimme kahdeksan hengen porukalla, Haya Lankan järjestämällä kiertomatkalla Sri Lankassa 19.12.2019-4.1.2020 välisenä aikana.

Matkareitti: Colombo lentoasema-Sigiriya(2yötä)-Kandy(1yö)-Nuwara Eliya(1yö)-Ella(2yötä)-Mirissa(5yötä)-Hikkaduwa(5yötä)-Colombo lentoasema.

Erityisesti mieleen on jäänyt upea luonto, ystävälliset ihmiset, mielenkiintoiset nähtävyydet ja aktiviteetit mm. Sigiriya Lion Rock ja jeeppisafari, Dambulla Cave Temple, Kandy Tooth Temple, Nuwara Eliya teeplantaasit, junamatka Nuwara Eliya-Ella, Ella Little Adam's peak, Mirissan ja Hikkaduwan hienot rannat ym.

Voin lämpimästi suositella Haya Lankan palveluita. Ennakkosuunnitelma toteutui sovitusti, matkan varrella toiveemme huomioitiin erinomaisesti, hotellit (3-4 tähteä) vastasivat odotuksiamme, kuljettajamme Mr Nusrath oli erittäin ammattitaitoinen, avulias ja huolehtivainen. Kokonaisuudessaan erinomaista palvelua Haya Lanka matkatoimistolta.

Kokemuksia Haya Lankasta

Vieras    28.12.2019    Sri Lankan nähtävyydet    Sri Lanka

Täsmällisiä ja luotettavia olivat.

Olimme varanneet viiden päivän ja neljän yön kiertoajelun, ja tarkoitus oli tutustua Sri Lankan tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Ovat muslimeita. Se näkyi mm. niin, että ruokapaikat, joihin pysähdyttiin olivat kaikki muslimiomistuksessa. Samoin hotellit milloin mahdollista. Muslimiomisteisuus näkyi mm. siinä, että firmassa ei ollut yhtään naistyöntekijää. Ei myöskään muslimiomisteisissa hotelleissa. Naisen käden jälki puuttui. Usein myös muut asiakkaat kuin me.

Päivät kuluivat autossa istuen. Välillä pysähdyttiin nähtävyyksillä ottamassa valokuvia. Joka yö uudessa hotellissa. Tuli tunne että on isäntiensä armoilla.

Länsimaisen silmiin kiinnostavilta näyttäneitä lukuisia buddhapatsaita eivät kommentoineet mitenkään. Oli myös kiellettyjä puheenaiheita: uskonto, Sri Lankan historia yms. Tapahtuneita terrori-iskuja kommentoivat sen verran, että on olemassa teoria, että iskut eivät olisi ISISin vaan buddhalaisten tekemiä, ja syy olisi vieritetty muslimeille. Ilmeiseksi kävi, että Sri Lanka on turistien kaikkoamisen kautta kärsinyt terrori-iskusta kovasti, ja pahimmin kenties juuri muslimien yritykset.

Sri Lankan kiertomatka

Vieras    27.12.2019    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Marras-joulukuussa 2019 matkustimme vihdoin perheen kanssa Sri Lankaan. Olimme pitkään jo miettineet sinne matkustamista ja nyt onneksi toteutimme haaveemme.

Sri Lankassa toteutimme kiertomatkan, jonka varasimme paikallisen matkatoimiston Haya Lankan kautta. Matkan suunnittelu oli kätevää whatsupin kautta.

Kiersimme ensin yhteensä 8 päivää nähden uskomattoman kaunista saarta ja loput lomasta, 6 päivää vietimme Hikkaduwan aurinkoisella rannalla.

Sri Lanka

Retkemme mieleenpainuvia kohteita olivat mm. Sirigiya, , Nuwara Eliya – Ella junamatka, elefanttisafari , valassafari jne… Hikkaduwassa pääsimme snorkaamaan ja uimaan kilpikonnien kanssa.

Hintataso Sri Lankassa on alhainen, aikaero Suomeen on talvella 3,5 tuntia. Ilma on lämmin ja aurinkoinen ja maisemat uskomattoman kauniita.

Kun olette matkaamassa Sri Lankaan ja haluatte nähdä enemmän kuin hiekkarannan, niin kannattaa ehdottomasti ottaa ajoissa yhteyttä Haya Lankaan . Matkatoimisto hoiti kaikkeen matkaan liittyvät asiat erittäin huolella ja hyvin. Matkatoimiston johtajan Ishun yhteystiedot, puhelut: 0094 77 39 12347 ja whatsapp: 0094 71 73 12347.

Haya Lankan matkajärjestelyt

Vieras    02.11.2019    Sri Lankan aktiviteetit ja harrastukset    Sri Lanka

Olimmme vaimoni kanssa viime vuoden lopulla reilun kaksi viikkoa Sri Lankassa ja käytimme Haya Lankan palveluja.

Kaikki se näillä sivuilla esitetty positiivinen ja ylistävä palaute Ishun räätälöimistä opastetuista kiertomatkoista piti täysin paikkansa.

Kaikki järjestelyt olivat täydellisiä ja ylittivät kaikki odotuksemmme.

Siksi voimme vilpittömästi suositella Ishun palveluja.

Kiertomatka

Vieras    17.08.2019    Sri Lankan muita vinkkejä    Sri Lanka

Palasin juuri Sri Lankasta, jossa vietin koko heinäkuun. Matkustin naisena yksin ja kaikki meni enemmän kuin hyvin ja turvallisesti. Sri Lanka on turvallinen maa matkustaa ja kokea. Käytin Haya lankan matkatoimistoa ja palvelu ja järjestelyt olivat erittäin hyvää ja ammattitaitoista. Lisätietoa

www.hayalanka.com

Tärkeä tietoa liittyen Haya Lankasta matkatoimistoon Sri Lankassa

Vieras    06.07.2019    Sri Lankan vaarat ja ongelmat    Sri Lanka

Haya Lankan järjestämistä matkoista oli tullut kysymyksiä suomalaisilta asiakkailta, jotka haluavat matkustaa Sri Lankaan. Yksi kysymys on ollut, että järjestääkö toimisto matkoja vain suomalaisille. Haya Lanka haluaa vastata tulleisiin kysymyksiin.

Haya Lanka järjestää matkoja kaikille Sri Lankaan tuleville ympäri maailmaa. Matkatoimistolla on ollut paljon asiakkaita Skandinaviasta ja etenkin Suomesta, koska hyvästä palvelusta ja hienoista kiertomatkoista on tullut paljon hyvää palautetta.

Toinen kysymys on koskenut hintoja liittyen matkatoimiston järjestämiin kiertomatkoihin Sri Lankassa. Haya Lankan toimisto räätälöi jokaisen matkan asiakkaan toiveiden mukaisesti, sisältäen myös elämyksellisiä yllätyksiä. Jokainen matkatoimiston järjestämä kiertomatka on erilainen, ja tämän vuoksi hintoja on vaikea eritellä. Haya Lanka toivottaa jokaisen asiakkaan tervetulleeksi Sri Lankaan ja takaa unohtumattoman kokemuksen tässä upeassa maassa. Toivomuksia ja kysymyksiä liittyen Sri Lankan matkaan on helppo kysyä suoraan Ishulta whatsuppin kautta, +94 717312347

Oletko vieraillut Sri Lankassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.