Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Kotussa

Kattava päiväretki ja iltatapahtuma rannalla

Vieras    10.12.2018    Kotun nähtävyydet    Kotu

Matkustin kahden ystäväni kanssa Gambian Kotuun viikon lomalle marraskuun viimeisellä viikolla. Viikon parhaita kokemuksia oli 8 tunnin päiväretki suomea puhuvan Timo Ahtisaaren toimiessa oppaana. Päivän aikana kävimme Serrekundan markkinoilla, batiikkitehtaassa, naamiotehtaassa, krokotiilipuistossa ja kalastajakylässä. Söimme maittavan buffet-lounaan Paratiisirannan ravintolassa, ja halutessamme olisimme voineet myös löhöillä rannalla ja uida. Ajaessamme avojeepillä näimme myös paikallista asutusta. Timolla olisi ollut käytettävissään myös oma bussi ( Timo Tours ). Vaikka retki ei ollut halvimmasta päästä, se oli hintansa arvoinen. Koska ystäväni eivät osanneet hyvin englantia ja minäkin vain välttävästi, oli oikea ratkaisu turvautua suomea puhuvaan oppaaseen, kohteliaaseen Timoon, jonka tavoittaa helposti hotellien edustalta - paidassa lukee näyttävästi Timo Ahtisaari.Hänet tavoittaa myös facebookista,ja hän tarjoaa kohtuuhintaan monia muitakin retkiä.

Paikallisopas nimeltä Jimmy tarjosi iltaohjelmaa: barbeque-illallista ja reggaeta, muttei meillä ollut enää aikaa rantajuhliin. Jimmyllä on myös rannan suurin kalastusvene,joten kalastuksen ystävät löytänevät Jimmyn ainakin Bakotu-hotellin lähettyviltä.

Paikallinen opas

Astra    28.01.2009    Kotun nähtävyydet    Kotu

Varasimme kolmen viikon matkan heti keväällä Bakotu Apartmenttiin Kotuun. Kotun ranta on pitkä kävelylenkkejä ajatellen ja sieltä löytyy pari hyvää paikallista rantaravintolaa Paradise ja Kunta Kinten Beach Bar kauempana Kololiin päin kävellessä. Matkamme alkoi marraskuun lopulla ja siellä oli tosi kuumaa. Saimme vuokrattua hotellista tuulettimen, mutta ilmastointi olisi ollut tarpeellinen siihen aikaan vuodesta, ja ensimmäinen viikko menikin totuttelemisessa ilmastoon.. Kävelimme rannalla ja uimme ensimmäisen viikon..

Sitten eräs ystävällinen taksimies tuuppasi business korttinsa käteeni ja otin häneen gsm viestillä yhteyden ja niin saimme kunnollisen oppaan taksin lisäksi.(pp.kpnet.fi/pesola) Taksilla ajo oli uskomattoman halpaa. 24 eurolla/päivä ja saimme vielä hyvän oppaan päälle. Hän vei meidän Sukuta Upper Basic Schooliin, jonne veimme kyniä ja vihkoja ja jalkapallon. Jaoimme ne pariin luokkahuoneeseen Kuulimme tanskalaiselta hotellinaapuriltamme, että siellä on myös Sukuta Kambengo School, johon hän on rahoittanut luokkahuoneen ja nyt vei kattorahaa ja seuraavalla kerralla rahoitta pulpetit ja tuolit oppilaille.

Kävimme Sanyan beachin rannalla. Siellä meduusa poltti ystäväni käden, mutta apu oli lähellä. Ystävällinen rantabaarin daycare hieroi pahimman tuskan pois. Meduusat kuulemma ovat harvinaisia siellä rannalla, mutta esiintyy joskus, koska se on paikallisten kalastajien paikka Kävimme Lamin Lodgessa ja Serekundan markkinoilla ja Krokotiilipuistossa. sekä Bakaussa, Banjulin markkinoilla ja Arch 22 rakennuksessa, mistä oli upeat näköalat .kaupunkiin. Banjulin markkinat olivat paremmat kuin Serekundan. Kun meillä oli hyvä taksinkuljetta oppaana, saimme kulkea rauhassa.

Talviaikakin koitti ja lämpötila laski siedettävät alle +30 astetta, joten loppu loma oli kevyempää.

Elimme kuin miljönäärit. Käytimme paikallisia ruokapaikkoja ja nautimme hyvistä kalaruoka-antimista.. Maa on kyllä mielenkiintoinen. Jäi vielä käymättä Gambia joella, Tendaba Campillä ja Ginak Islandilla (Paradise Island).

Hyvä puoli on myös pieni aikaero, ystävälliset ihmiset ja siellä pärjää englannin kielellä. Ihmiset ovat köyhiä, 50 kg:n riisiannos kestää perheellä kolme kuukautta ja kerrottiinkin, että joka riittää pienellä perheellä kolmeksi kuukaudeksi. Palkka on 20-30 euroa/kk hotelli- ym. työntekijöillä. Satuimme Tobaski aikaan (vastaa muslimien joulu), jolloin uhrataan lammas, syödään perheen kesken hyvin ja ostetaan uudet juhlavaatteet., mikä kuulemma tapahtuu kerran vuodessa ja ne olivatkin hienot.

Elämysmatka

Vieras    31.03.2008    Kotun nähtävyydet    Kotu

Kotu on pieni "kaupunki" lyhyen matkan päässä Banjulista, n.20km. Voin suositella lämpimästi kaikille matkailijoille, varsinkin heille jotka ovat jo kiertäneet välimeren turistikohteet useaan kertaan (itse kuulun tähän ryhmään).. Gambia hurmasi minut täysin ystävällisyydellään ja vieraanvaraisuudellaan. Nähtävää ja koettavaa riittää! Itse kävin silittämässä krokotiilejä ja kuljin Bijilo Forest Parkin läpi ihastellen kaunista luontoa sekä lukuisia apinoita, jotka olivat todella tuttavallisia.. Kannattaa vuokrata polkupyörä (maksaa n. 6e/päivä) jolla voi kulkea minne haluaa, välimatkat on lyhyitä.

Oletko vieraillut Kotussa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.