Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kotun matkakokemukset ja vinkit

Hyvä ja luotettava opas.

Vieras    18.02.2020    Kotun muita vinkkejä    Kotu

Vietimme viikon Kombo Beach hotellissa. Tutustuimme ystävälliseen ja kilttiin nuoreen taksikuskiin Sarjo Kambi. Hän vei meidät vierilulle pieneen kouluun (tästä hän ei edes veloittanut mitään!) Ja sovitusti kävimme Serrekundan markkinoilla. Sarjo on rauhallinen, hienotunteinen ja luotettava kaveri. Suosittelen lämpimästi ottamaan häneen yhteyttä. Terveisiä Annelta ja Arilta. Sarjon puh +2206843620

Kiva sisäänlämpiävä

Vieras    01.01.2020    Kotun hotellit    Kotu
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2011 | Hotelli: Bakotu Hotell

Oikein mukava.Olen käynyt 9 kertaa,pisin aika 1kk

Arvosana hotellille:

Kattava päiväretki ja iltatapahtuma rannalla

Vieras    10.12.2018    Kotun nähtävyydet    Kotu

Matkustin kahden ystäväni kanssa Gambian Kotuun viikon lomalle marraskuun viimeisellä viikolla. Viikon parhaita kokemuksia oli 8 tunnin päiväretki suomea puhuvan Timo Ahtisaaren toimiessa oppaana. Päivän aikana kävimme Serrekundan markkinoilla, batiikkitehtaassa, naamiotehtaassa, krokotiilipuistossa ja kalastajakylässä. Söimme maittavan buffet-lounaan Paratiisirannan ravintolassa, ja halutessamme olisimme voineet myös löhöillä rannalla ja uida. Ajaessamme avojeepillä näimme myös paikallista asutusta. Timolla olisi ollut käytettävissään myös oma bussi ( Timo Tours ). Vaikka retki ei ollut halvimmasta päästä, se oli hintansa arvoinen. Koska ystäväni eivät osanneet hyvin englantia ja minäkin vain välttävästi, oli oikea ratkaisu turvautua suomea puhuvaan oppaaseen, kohteliaaseen Timoon, jonka tavoittaa helposti hotellien edustalta - paidassa lukee näyttävästi Timo Ahtisaari.Hänet tavoittaa myös facebookista,ja hän tarjoaa kohtuuhintaan monia muitakin retkiä.

Paikallisopas nimeltä Jimmy tarjosi iltaohjelmaa: barbeque-illallista ja reggaeta, muttei meillä ollut enää aikaa rantajuhliin. Jimmyllä on myös rannan suurin kalastusvene,joten kalastuksen ystävät löytänevät Jimmyn ainakin Bakotu-hotellin lähettyviltä.

Paikallinen opas

Troll    16.02.2018    Kotun muita vinkkejä    Kotu

Tulin äsken kotiin kahden viikon matkalta Gambiaan. Kokemus oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Gambia on turvallinen maa täynnä ystävällisiä ihmisiä. Erityisesti haluaisin suositella paikallista opasta, Sonkoa. Hänen sähköpostiosoitteensa on [email protected] Olin häneen yhteydessä jo ennen matkaa, ja me tapasimme heti ensimmäisenä iltana. Sonko on virallinen lintuopas ja tietää sekä linnuista että luonnosta yleensä todella paljon. Hän järjestää retkiä minne tahansa, sekä lähelle että kauas, kohtuulliseen hintaan. Me kävimme mm linturetkellä, Juffuressa Kunta Kiteh-tarinaan perustuvassa orjien lähtösatamassa, Tanjin kalamarkkinoilla (mahtavimpia kokemuksia), Serekundan markkinoilla, apinametsässä, Sanyangin paratiisirannalla, koulussa ja Sonkon kotikylässä. Sonko oli aina käytettävissä, hän auttoi vaihtamaan valuuttaa edullisesti, hän vei minut hyviin paikallisiin ravointoloihin, järjesti afrikkalaisen sim-kortin, vei reggae-juhliin ja ystäviensä luo, jne. Henkilönä Sonko on ehdottoman luotettava ja rauhallinen. Gambialaiset ovat kovin kontaktihakuisia, mikä sinänsä on hauskaa, mutta jos välillä haluaa olla rauhassa, riittää, että mainitsee että on jo sopinut oppaasta. Sonko on Kotun alueella tunnettu, hän päivystää Kotu bridgellä, lintuoppaiden virallisella paikalla, ja hänen nimensä mainitseminen sai muut oppaat ym hyväksymään tilanteen.

Opaskokemuksia

Vieras    17.11.2017    Kotun muita vinkkejä    Kotu

Olimme kolmen hengen tyttöporukalla kaksi viikkoa Gambiassa. Olimme ennen matkaa löytäneet netistä oppaan nimeltä Sonko, häntä oli kehuttu kovasti. Sonko oli mukava tyyppi, mutta mielestämme ei kovin hyvä opas. Hän oli kovin hiljainen, eikä oppaan tavoin kertonut hirveästi kohteista. Hän oli myös ehkä hieman ylihintainen, sillä maksoimme päiväreissusta Senegalin Fathalaan 100 e/hlö. Hinta sisälsi kylläkin viisumit Senegaliin, mutta kun otti huomioon, ettemme paljoa saanut opastusta tai paikallista näkökulmaa ja tarinoita, niinkuin paikalliselta oppaalta olisimme toivoneet. Toinen päivä oli hieman antoisampi, sillä tekemistä oli paljon: kävimme Serrekuda marketilla, Fish marketilla, Paradise beachilla ja wood craft marketilla.

Reissun lopussa tutuistuimme todella mukavaan taksikuskiin Malang B “Boss” Chamiin, ja olisimme toivoneet, että olisimme löytäneet hänet aiemmin ja tehneet opaskierrokset hänen kanssaan. Kävimme hänen kanssaan Banjulissa museossa ja pari kertaa syömässä KadieKadiessa. Malang oli aivan huippu tyyppi: hauska, mutta asiallinen. Hän oli kovin aidon, luotettavan ja avoimen oloinen. Malang on tähän asti tehnyt pääasiassa vain taksikuskin töitä, mutta hän olisi erittäin hyvä opas ja tahtoisi tehdä opaskierroksia.

Jos haluat Malangin oppaaksesi voit ottaa häneen yhteyttä sähköpostilla tai whatsappissa: [email protected] +220 7000452

Tai jos haluat kuitenkin Sonkon oppaaksesi(vaikka suosittelemme enemmän oikeasti Malangia opaskierroksille) hänen spostinsa on [email protected]

Ei juuri ostettavaa

Hansku-79    20.02.2014    Kotun ostokset    Kotu

Gambiassa ei paljon ostettavaa ole. Jollei ole kiinnostunut afrikkalaisista puuesineistä ja batiikista perusta, niin itse en ainakaan juuri muuta ostettavaa löytänyt. Kivoja tuliaisia olivat toki käsin tehdyt pienet (tai miksei isommatkin) rummut. Teetimme myös ystäväni kanssa mittatilauksena kauniit mekot (20€). Muuten vaatteet oli sen näköisiä, kuin olisi jo kertaalleen käytetty. Lapset tykkäs tuliaisina krokotiilipuistosta ostetuista krokonhammas-koruista.

Hieno hotelli hyvällä paikalla

Hansku-79    19.02.2014    Kotun hotellit    Kotu
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2013 | Hotelli: Kombo Beach

Viihtyisä ja ilmeisesti paikallisen mittapuun mukaan hienokin hotelli aivan rannassa. Ystävällinen henkilökunta, kaikki hymyili, kyseli kuulumisia. Rannalla sai olla rauhassa kauppiailta yms. siitä huolehtivat hotellin vartijat. Aurinkotuoleja oli aina saatavilla, sekä altailla, että rannalla. Meille kuului vain aamupala, mikä nyt ei kovin ihmeellinen ollut, mutta kyllä siitä nälkä lähti. Internet-yhteys toimi vain hotellin aulassa, mistä sai ostaa nettiaikaa helposti. Kissoja oli muutama, ötököitä ei hotellihuoneissa nähty ensimmäistäkään. Huoneiden lukot olivat heiveröisiä, mutta mitään ei kadonnut ja tallelokero oli ilmainen huoneessa. Hotellissa oli pari pientä kauppaa, joissa oli melko kallista. Vesijumppaa oli kaiketi päivittäin ja kiva kuntosali oli käytössä. Huoneet siivottiin päivittäin ja siivoajat oli aivan ihania paikallisia miehiä.

Arvosana hotellille:

Ravintola Barracuda

Tanti    06.10.2013    Kotun ravintolat ja baarit    Kotu

Ruoka on hyvää, turistialueen läheisyys vaikuttaa toki hintoihin mutta minua miellytti.

Asun naapurissa joten siellä tuli poikkeiltua liiankin usein. Aina palvelu ystävällistä.

Mukavat ihmiset

Vieras    28.01.2011    Kotun hotellit    Kotu
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2011 | Hotelli: Bakotu Hotell

Tulimme juuri reissulta, tutustuimme aivan ihaniin ihmisiin hotellin alueella. Nyt kaipaisimme sinun apuasi joka olet lähdössä Gambiaan ja mahdollisesti vielä Kotuun ja Bakotu Hotelliin, ystävämme haluaisi kovasti opiskella Suomea ja lupasimme hänelle, että etsimme hänelle Cd:n josta hän voisi opiskella, jos olet menossa tuohon suntaan lomalle ota minuun yhteyttä jos voisimme laittaa teidän mukananne tuo CD:n hänelle. Kikka 04578402222. Kiitos.

Arvosana hotellille:

Rantaravintoloita Kotussa

Astra    30.01.2009    Kotun ravintolat ja baarit    Kotu

Lähellä BB (Bungalow Beach) hotellia ja Bakotu Hotellia rannalla on Paradise ravintola, missä tarjoillaan englantilaista aamiaista ja hyviä (esim. barracuda) kala aterioita paikalliseen hintaan. Toinen hyvä paikallisten omistama rantaravintola rantaa pitkin kävellessä Koliliin päin on Kunta Kinte Beach Bar.

Paikallinen opas

Astra    28.01.2009    Kotun nähtävyydet    Kotu

Varasimme kolmen viikon matkan heti keväällä Bakotu Apartmenttiin Kotuun. Kotun ranta on pitkä kävelylenkkejä ajatellen ja sieltä löytyy pari hyvää paikallista rantaravintolaa Paradise ja Kunta Kinten Beach Bar kauempana Kololiin päin kävellessä. Matkamme alkoi marraskuun lopulla ja siellä oli tosi kuumaa. Saimme vuokrattua hotellista tuulettimen, mutta ilmastointi olisi ollut tarpeellinen siihen aikaan vuodesta, ja ensimmäinen viikko menikin totuttelemisessa ilmastoon.. Kävelimme rannalla ja uimme ensimmäisen viikon..

Sitten eräs ystävällinen taksimies tuuppasi business korttinsa käteeni ja otin häneen gsm viestillä yhteyden ja niin saimme kunnollisen oppaan taksin lisäksi.(pp.kpnet.fi/pesola) Taksilla ajo oli uskomattoman halpaa. 24 eurolla/päivä ja saimme vielä hyvän oppaan päälle. Hän vei meidän Sukuta Upper Basic Schooliin, jonne veimme kyniä ja vihkoja ja jalkapallon. Jaoimme ne pariin luokkahuoneeseen Kuulimme tanskalaiselta hotellinaapuriltamme, että siellä on myös Sukuta Kambengo School, johon hän on rahoittanut luokkahuoneen ja nyt vei kattorahaa ja seuraavalla kerralla rahoitta pulpetit ja tuolit oppilaille.

Kävimme Sanyan beachin rannalla. Siellä meduusa poltti ystäväni käden, mutta apu oli lähellä. Ystävällinen rantabaarin daycare hieroi pahimman tuskan pois. Meduusat kuulemma ovat harvinaisia siellä rannalla, mutta esiintyy joskus, koska se on paikallisten kalastajien paikka Kävimme Lamin Lodgessa ja Serekundan markkinoilla ja Krokotiilipuistossa. sekä Bakaussa, Banjulin markkinoilla ja Arch 22 rakennuksessa, mistä oli upeat näköalat .kaupunkiin. Banjulin markkinat olivat paremmat kuin Serekundan. Kun meillä oli hyvä taksinkuljetta oppaana, saimme kulkea rauhassa.

Talviaikakin koitti ja lämpötila laski siedettävät alle +30 astetta, joten loppu loma oli kevyempää.

Elimme kuin miljönäärit. Käytimme paikallisia ruokapaikkoja ja nautimme hyvistä kalaruoka-antimista.. Maa on kyllä mielenkiintoinen. Jäi vielä käymättä Gambia joella, Tendaba Campillä ja Ginak Islandilla (Paradise Island).

Hyvä puoli on myös pieni aikaero, ystävälliset ihmiset ja siellä pärjää englannin kielellä. Ihmiset ovat köyhiä, 50 kg:n riisiannos kestää perheellä kolme kuukautta ja kerrottiinkin, että joka riittää pienellä perheellä kolmeksi kuukaudeksi. Palkka on 20-30 euroa/kk hotelli- ym. työntekijöillä. Satuimme Tobaski aikaan (vastaa muslimien joulu), jolloin uhrataan lammas, syödään perheen kesken hyvin ja ostetaan uudet juhlavaatteet., mikä kuulemma tapahtuu kerran vuodessa ja ne olivatkin hienot.

Söpö afrikkalais tyylinen hotelli

Vieras    06.05.2008    Kotun hotellit    Kotu
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2008 | Hotelli: Bungalow Beach

Hyvä palvelu ja siistit paikat.

Arvosana hotellille:

Elämysmatka

Vieras    31.03.2008    Kotun nähtävyydet    Kotu

Kotu on pieni "kaupunki" lyhyen matkan päässä Banjulista, n.20km. Voin suositella lämpimästi kaikille matkailijoille, varsinkin heille jotka ovat jo kiertäneet välimeren turistikohteet useaan kertaan (itse kuulun tähän ryhmään).. Gambia hurmasi minut täysin ystävällisyydellään ja vieraanvaraisuudellaan. Nähtävää ja koettavaa riittää! Itse kävin silittämässä krokotiilejä ja kuljin Bijilo Forest Parkin läpi ihastellen kaunista luontoa sekä lukuisia apinoita, jotka olivat todella tuttavallisia.. Kannattaa vuokrata polkupyörä (maksaa n. 6e/päivä) jolla voi kulkea minne haluaa, välimatkat on lyhyitä.

Oletko vieraillut Kotussa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.