Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Kota Kinabalussa

orankit

Itse emme jaksaneet enää lähteä orankien perässä lentämään sepilokiin, mutta kuulimme, että niitä pääsi katsomaan lähemmäskin. Eli mikäli nuo hauskat otukset kiinnostavat, niin Kota kinabalun Shangri la rasa ria hotellilla on oma luonnonsuojelualueensa, jossa majailee neljä orankilasta ja harjoittelee elämää metsässä. Eli heitä kotiutetaan metsään ja ruokitaan kahdesti päivässä. Tähän ruokinta aikaan pääsee näitä orankilapsia seuraamaan erilliseltä korokkeelta. Niihin ei saa koskea, eikä niitä saa itse syöttää, mutta oli niistä iloa muutenkin, kuvia tuli otettua varmaan sata tuolta tunnin ajalta :)

Tuolla tekevät siis yhteistyötä Sepilokin kanssa ja kun orankit pärjäävät omillaan ne siirretään sepilokin metsään. Kyse ei ole siis mistään showmielessä tehtävästä jutusta, jossa eläimet kärsisivät tai niitä pidettäisiin häkeissä.

Ihan kiva vaihtoehto oli ja lapsille helppo päästä mukaan. Maksoi muistaakseni 10e/ hlö. Samalla pääsee katsastamaan Rasa rian hotellialueen ja biitsin jos siltä tuntuu. Oli nimittäin aika hienon ja uuden oloinen paikka ja lapsille tosi kivoja piha ja uintijuttuja löytyi.

Muilla retkillä oltiin vain tuolla Kinabalu parkissa eli luonnonsuojelualueella vuoren kupeessa, jossa käytiin katsomassa orgiedeoita (no joo, ihan hienojahan ne oli jos niistä tykkää). Sitten retkeen kuului lounasruoka, joka oli tosi maittavaa! Sen jälkeen kipusimme pienelle kukkalle, jolta lähti canopy walkway eli koysisilta rata puiden latvustossa parhaimmillaan ehkä n. 50m korkealla, mikä oli ihan kiva juttu. Ja tämän jälkeen mentiin kuumille lähteille, jotka oli siis sellaista haalean lämmintä vettä, jota sai hanasta laskea 1x1,5m kokoiseen kaakeloituun altaaseen. Siellä oli kuitenkin myös ihan kylmiä altaita, jotka viilensi ihanasti siinä kosteassa kuumuudessa. Paikalliset tosin ihmettelivät, kun me siellä lilluimme vaikka kuinka kauan, kun he eivät oikein uskaltaneet edes kastautua :)

Säistä sen verran, että meidän kohdalle tammikuu -09 sattui ainakin tosi pilvisiä päiviä melkein kaikki sen kymmenen päivän aikana, jotka siellä oltiin. Kahtena taisi paistaa aurinko pilvettömänä. Aamuisin oli useasti vähemmän pilviä, mutta puolen päivän jälkeen ne jo oikeastaan peittivät koko taivaan. Tosi lämmintä siellä oli koko ajan lähempänä 30 joka päivä, mutta sellanen kuuma kostea ilma siis. Ja vettä ripsi melkein päivittäin, välillä päivällä pientä tihkua ja illalla sitten ihan kunnolla. Eli ei ainakaan tuohon aikaan mikään rantalomakohde pelkästään... tai sitten meille sattui vain sellaiset kelit, mene ja tiedä...

Oletko vieraillut Kota Kinabalussa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.