Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kota Kinabalun matkakokemukset ja vinkit

Turisteille tehty resort, jossa vain vähän aitoa Borneon tunnelmaa

Vieras    11.04.2013    Kota Kinabalun hotellit    Kota Kinabalu
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2013 | Hotelli: Nexus Resort & Spa Karambunai

Siisti hotelli, ystävällinen palvelu, mutta persoonaton turistipaikka, Borneon aito luonne ja luonto ei näy. Ehkä hakee vielä omaa linjaansa ja tarvitsee enemmän ammattitaitoa. Paljon aasialaisia turisteja, tammikuussa venäläisiä. Ravintolat keskitasoa tai vaatimattomia, ei mitään omaperäistä, pyrkii miellyttämään kaikkia makuja. Ravintoloiden todelliset juomavalikoimat eivät vastaa sitä, mitä listoissa lukee. Pitkä hieno hiekkaranta, jolla uiminen vaikeaa rantaan vyöryvien aaltojen vuoksi. Muu vedessä leikkiminen on kyllä hauskaa. Meduusoja esiintyy. Ei sukellusmahdollisuutta lähellä eikä veneiden vuokrausta Thaimaan tyyliin. Suurin haitta oli hotellin eristyneisyys. Hotellin ulkopuolella ei ole mitään paikallista kyläelämää vaan pitää tilata kuljetus Kota Kinabalun kaupunkiin (yli 10 km) tai muualle. Jos haluaa nauttia uima-altaasta ja hotellielämästä, saman lämpimän ja trooppisen kokemuksen saa muuallakin, sitä varten ei tarvitse Borneoon asti lähteä.

Arvosana hotellille:

Cock & Bull Bistro in KK

Hieno mesta: livemusiikkkia,hyvä palvelu ja kauniit tarjoilijat.

Vietimme matkallamme muutaman illan kyseissä baarissa ja suosittelen muillekin. Sijaitsee Kinan rannalla The Waterfrontin alueella. Lähellä on muitakin ruoka yms.ravintoloita sekä Starbucks :)

orankit

Itse emme jaksaneet enää lähteä orankien perässä lentämään sepilokiin, mutta kuulimme, että niitä pääsi katsomaan lähemmäskin. Eli mikäli nuo hauskat otukset kiinnostavat, niin Kota kinabalun Shangri la rasa ria hotellilla on oma luonnonsuojelualueensa, jossa majailee neljä orankilasta ja harjoittelee elämää metsässä. Eli heitä kotiutetaan metsään ja ruokitaan kahdesti päivässä. Tähän ruokinta aikaan pääsee näitä orankilapsia seuraamaan erilliseltä korokkeelta. Niihin ei saa koskea, eikä niitä saa itse syöttää, mutta oli niistä iloa muutenkin, kuvia tuli otettua varmaan sata tuolta tunnin ajalta :)

Tuolla tekevät siis yhteistyötä Sepilokin kanssa ja kun orankit pärjäävät omillaan ne siirretään sepilokin metsään. Kyse ei ole siis mistään showmielessä tehtävästä jutusta, jossa eläimet kärsisivät tai niitä pidettäisiin häkeissä.

Ihan kiva vaihtoehto oli ja lapsille helppo päästä mukaan. Maksoi muistaakseni 10e/ hlö. Samalla pääsee katsastamaan Rasa rian hotellialueen ja biitsin jos siltä tuntuu. Oli nimittäin aika hienon ja uuden oloinen paikka ja lapsille tosi kivoja piha ja uintijuttuja löytyi.

Muilla retkillä oltiin vain tuolla Kinabalu parkissa eli luonnonsuojelualueella vuoren kupeessa, jossa käytiin katsomassa orgiedeoita (no joo, ihan hienojahan ne oli jos niistä tykkää). Sitten retkeen kuului lounasruoka, joka oli tosi maittavaa! Sen jälkeen kipusimme pienelle kukkalle, jolta lähti canopy walkway eli koysisilta rata puiden latvustossa parhaimmillaan ehkä n. 50m korkealla, mikä oli ihan kiva juttu. Ja tämän jälkeen mentiin kuumille lähteille, jotka oli siis sellaista haalean lämmintä vettä, jota sai hanasta laskea 1x1,5m kokoiseen kaakeloituun altaaseen. Siellä oli kuitenkin myös ihan kylmiä altaita, jotka viilensi ihanasti siinä kosteassa kuumuudessa. Paikalliset tosin ihmettelivät, kun me siellä lilluimme vaikka kuinka kauan, kun he eivät oikein uskaltaneet edes kastautua :)

Säistä sen verran, että meidän kohdalle tammikuu -09 sattui ainakin tosi pilvisiä päiviä melkein kaikki sen kymmenen päivän aikana, jotka siellä oltiin. Kahtena taisi paistaa aurinko pilvettömänä. Aamuisin oli useasti vähemmän pilviä, mutta puolen päivän jälkeen ne jo oikeastaan peittivät koko taivaan. Tosi lämmintä siellä oli koko ajan lähempänä 30 joka päivä, mutta sellanen kuuma kostea ilma siis. Ja vettä ripsi melkein päivittäin, välillä päivällä pientä tihkua ja illalla sitten ihan kunnolla. Eli ei ainakaan tuohon aikaan mikään rantalomakohde pelkästään... tai sitten meille sattui vain sellaiset kelit, mene ja tiedä...

nexus resort karambunai

Vietimme lomaamme 10 yön verran Malesian Kota Kinabalulla hotellissa Nexus resort karambunai. Hotelli oli aika kaukana keskustasta, taksilla matkaan kului puolesta tunnista tuntiin ruuhkasta riippuen. Hotellilla toimi oma bussikuljetus keskustaan ja takaisin muutamia kertoja päivässä.

Hotelli oli ihan siisti, tosin huoneet olivat vähän kuluneet. Huoneemme oli hotellin isommassa kompleksissa, joissa kaikissa oli merinäköala, tosin alimmista kolmesta kerroksesta ei merta oikeasti hirveästi nähnyt, kun hotellin puutarha-alue oli siinä välissä, mutta meren kohina kuului kyllä selvästi. Hotellilla oli viisi eri ravintolaa, buffet, kala/intialainen ravintola, kiinalainen, italialainen sekä grillipaikka. Ihan hyvää ruokaa noista sai ja hinta oli n. 10e/ ruoka + juoma kiinalaisessa ja buffetissa n. 20e/hlö. Muissa hinnat pyörivät siinä välimaastossa eli ei nyt mitään ihan halpoja paikkoa olleet kuitenkaan. Hotellilla oli todella suuri alue puutarhoineen ja golfkenttineen. Harrastusmahdollisuuksia oli aika kivasti myös, oli siis golfia, tennnista, squashia, pingistä ja näiden lisäksi lautapelejä sekä vesiurheiluvälineitä ja hevosia, joten aika kivasti kaikenlaista. Ranta oli kiva ja hienohiekkainen ja sitä oli mukava kävellä edestakaisin, koska pituutta oli hulppeat 6km eikä ihmisiä oikeastaan missään. En tiedä onko johonkin muuhun vuodenaikaan eri asia, mutta tammikuussa ei ainakaan rannalla näkynyt ristinsielua muualla, kuin hotellin kohdalla. Siihen lähelle oltiin juuri rakentamassa toista hotellialuetta, joka varmasti vähän tuo lisää porukkaa tullessaan. Eivät nuo kiinalaisturistit oikein rannalla viihtyneet vaan lähtivät aina retkilleen tms.

Ihan kiva, tosi rauhallinen paikka. Hotellilta sai matkatoimiston kautta varailtua retkiä, joten niiden vuoksi ei keskustaan saakka tarvinut lähteä.

Oletko vieraillut Kota Kinabalussa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.