Matkakokemukset - Muita vinkkejä Kosista

Täydellinen lomakohde

Vieras    24.07.2019    Kosin muita vinkkejä    Kos

Varma lämpö, aidot ystävälliset ihmiset, toimivuus, monipuolisuus, kulttuuri, rentous,säpinää mutta myös rauhaa, edullista, fillarikulttuuri, matkustus lähisaarille esim. Santorini, Samos helppoa. Kaikki jees. Toimii kaikenikäisille.

Mahtava matka takana

Vieras    28.07.2013    Kosin muita vinkkejä    Kos

Palattiin 26.7.13 viikon kestäneeltä reissulta. Rakensimme itse pakettimatkan eli yövyimme ensimmäiset 3 yötä kaupungin keskustassa, Alexandra hotellissa. Todella siisti hotelli ja hyvällä paikalla. Mitään kaupungin meluja ei sisälle kuulunut. Aamupala oli hieman nihkeä mutta vatsan sai kyllä täyteen.

Loppuloma vietettin Kipriotes Panorama hotellissa n. 3-4 km keskustan ulkopuolella. Upea iso ja siisti hotelli. Meillä oli perus huone jossa 2 erillistä huonetta mahtavalla merinäköalalla. Ruoka oli hyvää ja monipuolista (meillä oli all inclusive). Keskustaan pääsi nopeasti bussilla, vaikka ne liikkuivatkin vähän miten sattuu..

Vuokrasimme polkupyörät joilla pääsi liikkumaan tosi kätevästi. Suosittelen myös viettämään yhden päivän ns. 3:n saaren kierroksella. Alukset lähtevät siitä keskustan rannan tuntumasta joka päivä.

Tekemistä oli paljon ja kokonaisuudessaan täydellisen onnistunut matka ja kohde.

Lävistys & Tatuointipaikka

Muffukka    26.09.2009    Kosin muita vinkkejä    Kos

Paikka löytyi rantakadulta ja nimeltään oli Mad Dragon Tattoo Studio. Lävistykset suomen hintoihin verrattuna 10-15euroa halvempia. Esimerkkinä tragus maksoi 30eur, kun suomessa vastaavaa lävistystä tarjotaan 40-50euron hintahaarukassa lävistysliikkeestä riippuen. Hoito-ohjeena lävistyksille suosittelevat suolavettä 2 vkon ajan, eli meressä uiminen on erittäin sallittua lävistyksen oton jälkeen. Sanovat vain, että pitää sitten liikutella sitä korua vähäsen siellä, että putsaantuu. Ei siis mene loma pilalle, jos käy lävistyksen nappaamassa. Uima-altaaseen menoa ei kloorin takia kuitenkaan suositella. Laittavat Kreikassa titaanikorun vrt suomessa ensimmäinen koru yleensä kirurgin terästä.

Tatuoinneista en ottanut selkoa, koska halusin nauttia lomastani uimalla ja ottamalla aurinkoa. Tatuoinnin kanssa se on aikalailla kiellettyä, eikä hikoilukaan tee hyvää uudelle tatuoinnille.

Toinen tatuointiliike löytyy Kardamenasta, siellä emme tosin vierailleet, enkä tiedä millainen taso paikalla on.

Lapsikaupustelijat

Muffukka    26.09.2009    Kosin muita vinkkejä    Kos

Satamassa ja sen tuntumassa pyörii pieniä lapsia myymässä milloin mitäkin, meillä tuli eteen yksi sisaruspari, jonka äiti istui läheisellä penkillä vahtimassa lastensa toimia. He myivät Glow Stickejä sellaisella taktiikalla, että ensin se yritetään muka-huomaamatta kiinnittää turistin ranteeseen ja sitten pyydetään rahaa. Ensin yrittää toinen niistä muksuista ja sitten hyökkää toinen kimppuun. Ärsyttäviä.

Palmubulevardilla Kosilla

Donna    17.04.2009    Kosin muita vinkkejä    Kos

Olen käynyt Kosilla useita kertoja. Siellä on tosiaankin mukava pyöräillä palmubulevardilla meren rannalla. Jos lähtee kauemmaksi pyöräillen, saa varautua aivan toisenlaisiin mäkiin kuin meillä Suomessa. Skootterikin on mukava menopeli. Pyöräilymatkan päässä on Asklepion, muinainen temppelialue, johon jokaisen Kosin-kävijän kannattaa tutustua. Sieltä avautuvat upeat näköalat Kosin kaupunkiin ja merelle. Pinjat tuoksuvat, lampaat kilisyttävät kellojaan ja pitävät omaa konserttiaan. Aivan keskellä kaupunkiakin on muinaisia raunioita niistä kiinnostuneille.

Kävimme Kosilta laivalla Patmoksessa päiväreissulla tutustumassa saaren kauniiseen luostariin. Matkalla hämmästelimme elämämme ensimmäisiä delfiinejä omassa ympäristössään.

Kerran vuokrasimme auton ja ajoimme saaren ympäri. Pysähtelimme uimaan ja syömään. Kardamenassa on hienot rannat, sinne kannattaa lähteä ihan päivän retkelle.

Oletko vieraillut Kosilla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.