Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Kosilla

Antimachian linnake

Minni74    26.03.2010    Kosin nähtävyydet    Kos

www.greekhotel.com/dodecane/...machia.htm

Tuolla näet taatusti liskoja ja saat aurinkoa. Huikeat näköalat esim. alas Kardamenaan. Tämäkin oiva paikka valokuvaukseen. Kannattaa varustautua riittävällä vesimäärällä,koska lähellä ei ole kauppoja tai muita.

Plaka

Minni74    26.03.2010    Kosin nähtävyydet    Kos

Läheltä lentokenttää lähtee hiekkatie halki peltojen ja laskeutuu alas mäntymetsään.

Siellä kymmenet riikinkukot vapaana, kera poikasten.

Ihana tuoksu männyistä.

Oiva paikka eväsretkelle ja valokuvaamiseen

Vuoristokylä Zia

Muffukka    26.09.2009    Kosin nähtävyydet    Kos

Kehuvat kylän auringonlaskua upeaksi, mutta emme menneet matkatoimiston retkelle, kun ajattelimme toteuttaa sen omatoimisesti. Tämä ei olekaan mahdollista, jos ei ole vuokrannut autoa itselleen ja pääse sillä liikkumaan. Viimeinen paikallisbussi sieltä Ziasta tulee pois klo16, joten auringonlaskuun on vielä matkaa tuosta kellon lyömästä ja se jää näkemättä. Matkatoimisto verottaa tästä retkestä 15 euroa henkilöltä ja ainakin Tjäreborg on liittänyt tähän jonkinlaisen kreikkalaisen illanvieton oheen.

Bodrum, Turkki (matkatoimiston järjestämä retki)

Muffukka    26.09.2009    Kosin nähtävyydet    Kos

Matkatoimistot vievät matkailijat Bodrumissa kultatehtaalle, joka mielestäni on aivan turha reissu. Sieltä ei kannata ostaa mitään tai jos aikoo niin kannattaa varata paljon rahaa ja aikaa tinkimiseen. He myyvät Suomeen verrattuna huonompi laatuista kultaa kalliimpaan hintaan. Tinkimistä saa suorittaa jokaisessa basaarissa Bodrumin alueella. Tehkää tämä hymy huulilla ja pysykää kannassanne, jää kauppiaalle hyvä mieli siitä.

Suosittelen tämän retken tekemään omatoimisesti vaikkapa shoppailumatkana. Matkatoimistot lisää retkeen ainoastaan tuon kultatehdas vierailun ja jonkun tuulimylly-kukkula käynnin, josta oon hyvät maisemat. Ei siis kovin ihmeellinen.

Omatoimisesti tämä reissu kustantaa 14 euroa henkilöltä (matkatoimiston hinta 36 euroa henkilöltä).

3-saaren risteily (Kalymnos-Plati-Pserimos)

Muffukka    26.09.2009    Kosin nähtävyydet    Kos

3-saaren risteilylle löytyy useita vaihtoehtoja laivojen osalta. Satamassa kaikissa on hinta 20 euroa sisältäen jonkinlaisen ruokajärjestelyn. Matkatoimiston hinta on 34 euroa henkilöltä.

Menimme omatoimisesti Kalypso-nimisellä laivalla, se on ainoa ei-purjevene satamassa. Maksaa tosiaan 20 euroa henkilöltä sisältäen ruoan Kalymnos-saarella sijaitsevassa ravintolassa, ruoan hinnaksi tämän reissun osalta jää 5 euroa ja juomat ravintolassa täytyy kustantaa itse. Ruokaan sisältyy leipää, salaattia ja etukäteen valitsemasi lämmin ruoka.

Laivassa on Waterslidet (vesiliukumäet), josta saa laskea Plati-saaren edustalle mereen, laivasta saa myös tässä kohtaa reissua vapaasti hyppiä sinne kauniin turkoosiin veteen.

Kalypsolla soi letkeä musiikki menomatkalla ja paluumatkalla meno onkin jo vähän vauhdikkaampaa. Siellä tanssitaan letkajenkkaa yms. Laivan miehistö on menossa mukana sen minkä töiltään pystyvät. Laivalta saa ostaa alkoholillisia sekä alkoholittomia juomia, myös omia eväitä saa ottaa mukaan.

Kalymnos-saarella vieraillaan pesusieni-tehtaassa, tehtaan nainen kertoo tarinaa sienistä, niiden noutamisesta merestä ja niiden käsittelystä käyttökuntoon. Sieltä saa ostaa pesusieniä myös mukaansa tuliaisiksi tai itselle. Tosin ovat Kosin saaren katukaupoissa suhteellisen samanhintaisia, jostain saattaa löytää pari euroa halvemmalla, mutta vastaavasti kalliimmalla.

Pserimos-saarella on omaa aikaa tunnin verran oleilla rannalla ja uida, katsella paikkoja. Pieni rauhallinen saari ja viimeinen pysähdyspiste retkellä.

Tämä reissu kannattaa ehdottomasti kokea!

Rhodos, Patmos & Nisyros

Muffukka    26.09.2009    Kosin nähtävyydet    Kos

Kosilta pääsee nopeilla laivoilla 3- saaren risteilyn ja Turkin Bodrumin lisäksi myös Rodokselle, Patmokselle sekä Nisyrokselle. Rodoksen reissu maksaa 42 euroa per hlö ja matka-aika suuntaansa on n.2 tuntia. Näille reissuille emme ehtineet, kun ei ollut tietoa mahdollisuuksista. Nisyros, tulivuorisaari, olisi ollut hieno nähdä tosin.

Kuumat lähteet

Muffukka    26.09.2009    Kosin nähtävyydet    Kos

Thermal Springs eli kuumat lähteet olivat vain pari hassua kuplivaa lätäkköä upeiden kallioiden ja kivikkojen keskellä. Lievä pettymys. Mukava pyöräretki siitä tosin tuli, tiukkoja ylä- ja alamäkiä, ja olihan paikka muutoin maisemiensa puolesta näkemisen arvoinen.

Saapumispaikalla on kioski, josta voi ostaa pientä purtavaa ja juomaa, sekä parkkipaikka, johon jää fillarit, autot, mönkkärit yms ennenkuin matka jatkuu jalan itse lähteille.

Varoitustaulu kertoo matkalla, että liikuskelemme omalla vastuulla, joten kannattaa olla tarkkana mihin jalkansa laittaa, jos tekee mieli kiipeillä.

Paradise Beach

Muffukka    26.09.2009    Kosin nähtävyydet    Kos

Upein uimaranta Kosin saarella.

Paradise Beachille pääsee paikallisbussilla 4 eurolla per suunta. Matkatoimisto laskuttaa kuljetuksen kera 15 euroa koko reissusta plus 7,5 euroa menee rannalla tuolivuokraan, kannattaa kuitenkin kysellä onko matkatoimistolla omia tuoleja siellä biitsillä, jolloin saattaa päästä halvemmalla.

Oletko vieraillut Kosilla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.