Kosin matkakokemukset ja vinkit

Täydellinen lomakohde

Vieras    24.07.2019    Kosin muita vinkkejä    Kos

Varma lämpö, aidot ystävälliset ihmiset, toimivuus, monipuolisuus, kulttuuri, rentous,säpinää mutta myös rauhaa, edullista, fillarikulttuuri, matkustus lähisaarille esim. Santorini, Samos helppoa. Kaikki jees. Toimii kaikenikäisille.

Iso ali inclusive hotelli

Vieras    27.05.2018    Kosin hotellit    Kos
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2016 | Hotelli: Kipriotis Village Resort

Oltiin häämatkalla kosilla. Hotelli ei ollut ihan sitä mitä toivottiin. Sesonki ei ollut vielä päällä joten johtui varmaan tästä. Kaikki ravintolat ei olleet vielä auki hotellin alueella. Altaat oli hyvät. Huoneessa haisi virtsalle ja tähän hajuun ei ollut kiva herätä yöllä. Ilmastointi olisi saanut olla jo päällä koska oli tuskaisen kuuma.Hotellin edessä oli vuokraamo josta polkupyöriä ja mönkkäreitä yms. Pyörältäkin useana päivänä keskustaan ja pidemmällekin. Yhtenä päivänä vuokrattiin rantakirppu jolla oli tosi kiva huristella :)

Arvosana hotellille:

Hyvätasoinen hotelli

Vieras    20.10.2015    Kosin hotellit    Kos
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2015 | Hotelli: Kos Hotel Junior Suites

Hyvätasoinen hotelli meren ja huvipursisataman lähellä. Henkilökunta erittäin palvelualtista, erityisesti Martha hotellin ravintolassa. Huoneisto siisti ja perustarvikkeet käytettävissä. Ei minkäänlaisia havaintoja kissoja pienemmistä eläjäisistä ja nekin ihan hyvän kasvatuksen saaneita. Uima-allasalue sopii hyvin myös lapsille. Aamiaisella perusbuffee tarjonta, millä selviää pitkälle, ei kuitenkaan kovin monipuolinen, mutta riittävä.

Pakolaistilanne ei ongelma, sen takia ei kannata turhaan miettiä kohteen vaihtoa! Saarikierros mukava vaihtelu, kannattaa osallistua.

Arvosana hotellille:

Erinomainen valinta lapsiperheelle

Vieras    08.10.2015    Kosin hotellit    Kos
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2014 | Hotelli: Kipriotis Village Resort

Tässä hotellissa on kaikki puitteet onnistuneelle lomalle lasten kanssa. Kivan oloinen, yllättävän laaja ja siististi hoidettu alue. Hotellilla on kolme allasaluetta; pääallasalueen lisäksi vähän syrjemmässä on lapsille ihan oma allasalueensa, osoitettu vain ja ainoastaan lapsiperheiden käyttöön. Siellä on myös hotellin toinen leikkipaikka. Toinen hieman suurempi leikkipaikka on aikuisille tarkoitetun suuren uima-altaan vieressä. Ranta on sopivan lähellä ja bussiyhteys Kosin keskustaan toimii moitteetta.

Hotellilta löytyy myymälöitä, jos ei jaksa lähteä shoppaamaan kauemmas; löytyy vaatekauppa, lelukauppa, puoti jossa myydään aurinkolaseja, uimatarvikkeita jne sekä hyvin varusteltu elintarvike- ja lahjatavaramyymälä. Tien toisella puolella oli myös pieni myymälä ja pyörävuokraamo. All inclusive toimi mainiosti, ruuat maukkaita ja vaihtelua ainakin meille ihan riittävästi - vaihtelua sai lisättyä syömällä eri iltoina eri paikoissa.

Huoneet ehkä jo vähän ajan hammasta nähneet, mutta siistit ja meistä ihan kivat. Huoneessamme oli parvi, josta lapset tykkäsivät kovasti. Suurella parvekkeella oli mukava istuskella iltaisin. Itse voisin hyvinkin mennä uudestaankin Kipriotikseen lomailemaan ja voin hotellia suositella lämpimästi.

Arvosana hotellille:

Rauhallinen hotelli pariskunnille

Vieras    10.09.2015    Kosin hotellit    Kos
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2015 | Hotelli: Oceanis Beach & Spa Resort

Plussat:

- erittäin ystävällinen respan henkilökunta

- hotelli on siisti ja tilat viihtyisät

- laukut kannettiin huoneisiin ja jos iltalento niin ne saa jättää erilliseen huoneeseen h-hetkeä varten

- kauniit iltavalaistukset hotellissa ja sen ympäristössä

- spa oli ihana, jos varasi esim. hieronnan niin silloin spa:n tilat olivat koko päivän käytössä. Siihen kuului mm. höyrysauna, sauna, erilaisia suihkuja, poreallas ja pienehkö lämmitetty sisäuima-allas erilaisine poreineen

- hotellihuoneet kivat ja sängyt ihanan isot

- joka päivä huoneeseen tuodaan 1,5 l vesipullo

- muotinäytös oli ihan ok

- minimarket oli ok, mutta kannattaa käydä parin minuutin matkan päässä kaupunkiin päin pienessä kaupassa jossa saat samat tuotteet huomattavasti halvemmalla.

- hotelli oli rauhallinen ainakin sieltä suunnalta missä meidän huoneemme oli. Tosin uskon että allasbaarin lähellä olevissa huoneissa ravintolan melu on välillä häiritsevää.

Miinukset:

- hotellissa kesti juomien saaminen välillä tosi kauan, erityisesti iltaisin

- jos sinulla on erikoisruokavalio, en suosittele tätä hotellia. Hotellin yli neljän tähden arvioinnista huolimatta esim. pelkkä gluteenittoman ruoan saaminen tuotti työntekijöille isoja vaikeuksia ja pahimmillaan jouduin odottamaan ruokaa yli tunnin. Ruuissa ei ole merkintöjä, jälkiruuista ei voi kuin unelmoida jos on gluteenittomalla - pääosa jälkkäreistä on kakkuja, pullia, lettuja ym. Tosin hedelmiä kyllä on valikoimissa jonkin verran.

- ranta on ajoittain kapea ja äkkisyvä, sekä isokivinen ja upottava

- ohjelmatarjonta on surkea, esim. eräs trubaduuri oli niin huono että ihmiset siellä nauroivat äänekkäästi myötähäpeästä. Laulaja laittoi aurinkolasit illalla päähän ja tabletilta luki laulujen sanoja musiikin soidessa taustalla ja siemaili alkoholijuomia samalla. En tiedä miten hän on päässyt koe-esiintymisistä läpi, jos sellaista on edes ollut.

- musiikki ylipäänsä on suunnattu iäkkäämmille ihmisille, paljon on 60-70-luvun musiikkia

- jos olet gluteenittomalla niin snack-välipaloja et pysty lainkaan syömään koska ne kaikki sisältävät vehnää. Ainoastaan jäätelöä ja sitäkin vain Grego-baarista.

- Illallisella ja Meltemi-ravintolassa päivällä oli eräs 25-30-vuotias naistarjoilija, joka oli liiankin tuttavallinen miesturisteille. Hänen asemaansa nähden käytös oli ajoittain erittäin epäasiallista ja tungettelevaa. Välillä näytti, että hän pussaa miesturisteja suoraan suulle, hän tosiaan kävi ihan iholle kiinni.

- lentokenttä on kaaos, pieni halli joka on täynnä ihmisiä. Missään ei taulua missä on lähtevät ja tulevat lennot.

Arvosana hotellille:

ihan ok hotelli

Vieras    10.01.2015    Kosin hotellit    Kos
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2014 | Hotelli: Paritsa

Me olemme menossa toukokuussa toista kertaa ko hotelliin. Sijainti todella kiva, keskellä kaikkea. Kiva istuskella aamupalalla terassilla ja seurailla päivän aukeamista. Aamupala toissa vuonna liian basic, toivottavasti ovat panostaneet siihen. Ranta on lähellä, aamupalan jälkeen on kiva lähteä rantalenkille ja seurailemaan kalastajien saapumista sinisillä puuveneillään mereltä alkaen sitten myydä tuoretta saalistaan. Törkeän hyviä ruokapaikkoja löytyy paljon!!! Bodrumissa pitää taas piipahtaa. Jos Kosin lämpötila ei riitä, Bodrumis on lämpötila kymmenen astetta enemmin. Oijoi..odottavan aika on pitkä!!!

Arvosana hotellille:

Hotelli rantakadun varrella

asukas    12.10.2014    Kosin hotellit    Kos
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: Kos Hotel Junior Suites

Rantakadun varrella hyvä, siisti hotelli jossa ystävälinen henkilökunta . Siivous päivittäin, lakanat vaihdettiin kahdesti viikon aikana. Aamupala hyvä perinteinen buffetaamiainen jolla pärjäsi pitkälle päivään. Rauhallinen aurinkoinen, siisti allasalue. Lyhyt matka kävellen keskustaan rantakatua pitkin. Koko viikon loman aikana emme nähneet saarella mitään hyttysiä, eikä matkailijoita joillla olisi ollut hyttysn puremajälkiä. Tänne voisi tulla uudestaan.

Arvosana hotellille:

lutikoita

sarisolj    12.09.2014    Kosin hotellit    Kos
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2014 | Hotelli: Kos Hotel Junior Suites

kusetusta... ensin yritettin laskuttaa ilmastoinnista, joka kuului matkan hintaan.ovet eivät sulkeutuneet kunnolla.lutikoita sängyissä...henkilökunta tosi tympeää,paitsi iltaisin baarissa oleva erna,joka yritti pelastaa hotellin mainetta. ei ikinä enää kos hotelliin...

Arvosana hotellille:

Kolisevat ovet

Vieras    24.08.2014    Kosin hotellit    Kos
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2014 | Hotelli: PARITSA HOTEL

Vuonna 1980 rakennettu perhehotelli Kos:in keskustassa. Vaikka huoneemme olikin sisäpihalla eli kadulta ei kuulunut nukkumista häiritsevää juhlintaa tai muutakaan, mutta hotellin sisältä kyllä kuului sitten senkin edestä. Ovia ei selvästikään oltu huollettu sitten varmaan rakentamisen jälkeen. Hirvittävä kolina ja pauke kun hotellin asukkaat yrittivät päästä huoneisiinsa ja sulkea ovea. Vika ei siis ollut hotellin vieraissa vaan yksinkertaisesti siinä, että oven sai hädin tuskin kiinni kun täysin voimin kiskoi ja silloinhan se paukahti kiinni ja ja lukitseminen oli yhtä äänekästä kun ovea joutui työntämään ja vetämään, jotta sen sai lukittua. Eli se siitä rauhallisesta unesta sitten kun ainahan joku on menossa tai tulossa pitkälle aamuyöhön. Luulisi olevan melko edullinen huolto jos ovet huolletaan niin, että sulkeutuvat ja aukeavat ilman kauheaa paukuttelua. Tämän ongelman voisivat matkanjärjestäjätkin mainita sivuillaan samassa kun jo näyttävät varoittavan kadun puolella baarien aiheuttamasta hälystä.

Nimerkki "juuri tällä hetkellä ko hotellissa korvatulppia kaivaten"

Arvosana hotellille:

Mahtava uima-allas

mjokin    18.06.2014    Kosin hotellit    Kos
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2012 | Hotelli: Michelangelo Resort and Spa

Ystävällinen vastaanotto (kuumat pyyhkeet ja tervetulojuoma, kyyti golfkärryllä huoneeseen). Allasalue upea, 120m pitkä maisema-allas, lisäksi pari muuta allasta & porealtaat. Allasbaari viihtyisä. Huoneet siistit, jääkaappi käytössä (vapaasti). Melko kaukana kaupungista, mutta helppo kulkea linja-autolla kaupunkiin. Hotelli on linja-auton päätepysäkki. Lisäksi kulkee linja kuumille lähteille hotellin kautta. Aamiaisbuffet hyvä. Pikkukiviranta Agios Fokas lähellä. Erittäin tuulinen paikka. Käydessämme syyskuussa 2012, hotelli oli vain aikuisille.

Arvosana hotellille:

Mahtava matka takana

Vieras    28.07.2013    Kosin muita vinkkejä    Kos

Palattiin 26.7.13 viikon kestäneeltä reissulta. Rakensimme itse pakettimatkan eli yövyimme ensimmäiset 3 yötä kaupungin keskustassa, Alexandra hotellissa. Todella siisti hotelli ja hyvällä paikalla. Mitään kaupungin meluja ei sisälle kuulunut. Aamupala oli hieman nihkeä mutta vatsan sai kyllä täyteen.

Loppuloma vietettin Kipriotes Panorama hotellissa n. 3-4 km keskustan ulkopuolella. Upea iso ja siisti hotelli. Meillä oli perus huone jossa 2 erillistä huonetta mahtavalla merinäköalalla. Ruoka oli hyvää ja monipuolista (meillä oli all inclusive). Keskustaan pääsi nopeasti bussilla, vaikka ne liikkuivatkin vähän miten sattuu..

Vuokrasimme polkupyörät joilla pääsi liikkumaan tosi kätevästi. Suosittelen myös viettämään yhden päivän ns. 3:n saaren kierroksella. Alukset lähtevät siitä keskustan rannan tuntumasta joka päivä.

Tekemistä oli paljon ja kokonaisuudessaan täydellisen onnistunut matka ja kohde.

Erinomainen sijainti kaupungin keskustassa

Vieras    14.07.2013    Kosin hotellit    Kos
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2013 | Hotelli: Paritsa

Olimme aurinkomatkojen kautta Kosilla ja yövyimme Paritsa-hotellissa, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Hotelli on perheomisteinen ja palvelu oli erittäin ystävällistä. Hotelli kuuluu ilmeisesti aurinkomatkojen budget-luokitukseen, joten suosittelen tätä hotellia edullista majoitusta etsiville. Huoneet olivat hintaan nähden ihan ok, ei valittamista. Huoneet siivottiin joka päivä. Aamiainen myös hyvä. Ehdottomana plussana tästä hotellista mainitsisin juuri erinomaisen sijainnin sekä erittäin ystävällisen henkilökunnan. Vaikka hotelli oli keskustassa niin mitään ääniä ei huoneisiin kantautunut. Suosittelen.

Muutama sana myös itse Kosista saarena. Tykkäsin kyllä paikasta, melko pieni mutta idyllinen. Todella paljon hyviä ruokapaikkoja ja kahviloita. Kaunis rantakatu ja hyvät mahdollisuudet myös vierailla muilla Kreikan lähisaarilla sekä Turkin Bodrumissa. Pyöräilijöitä näkyi joka paikassa, Kosia voisi melkein kutsua pyöräilijöiden saareksi. Heitä on kyllä selvästi ajateltu, koska heille on ainakin keskustassa omat kaistansa ja sai kävellessä varoa joka suunnasta tulevia pyöräilijöitä.

Hyvät rannat ja auringonottomahdollisuudet, ilmaiset rantatuolit. Tosin asiaan kai kuuluu ostaa jotain pientä juotavaa tai purtavaa rannan ravintoloista ilmaisen rantatuolin vastineeksi. Kos selvästi nuorten suosiossa ja kyllähän paikalla jonkinlainen bilemaineensa on edelleen. Baarikadulla meno melko hurjaa. Mukavia illanviettopaikkoja löytyy myös baarikadun ulkopuolelta, suosittelen esim. keskustan läheltä rannasta löytyvää Harem-nimistä paikkaa varsinkin vesipiipun ystäville. Kiva perheomisteinen kahvila/baari/ravintola, josta päivisin löytyy myös ilmaisia rantatuoleja :)

Arvosana hotellille:

syrjäinen täysihoitohotelli lehmälaitumen vieressä

JeppeT    29.06.2013    Kosin hotellit    Kos
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2013 | Hotelli: Sun Palace (Kos)

Hotelli on hyvin rauhallinen, sijaintinsa ansiosta. Kaupunkiin pääsee paikallisbussilla, ja pysäkki on hotellin edessä. Hotellin vastaanotossa menolippu maksaa 1,50 euroa, mutta myös kuljettaja myy lippuja.

Hotellin vieressä on tosiaan lehmien laidunmaa, ja hotellin erottaa merestä lintujen ja hyönteisten asuttama kosteikko.

Maksettu merinäköalamme käsitti lähinnä pöheikköä ja viereisten, oman hotellin rakennusten kattoja. Merta näkyi pieni viiru, noin 2 % näköalasta.

Hotellissa oli tosi paljon kaikenlaisia ötököitä. Joka päivä kaikesta varovaisuudesta huolimatta tuli useita uusia kipeitä puremajälkiä, jota kutisivat ja kirvelivät. (Kotona piti päästä ensimmäisenä lääkäriin. ) Helteellähän hotellin kaikki ikkunat olivat auki, ja itsekin oli pakko oleskella myös ulkona. Samantien kun ruokalaan, aurinkotuoliin tai allasbaariin istui, puremisen tunne jaloissa alkoi.

Matkanjärjestäjän mukaan täysihoito on yksinkertainen. Sopivaa suomenkielistä sanaa on varmasti vaikea löytää. Itse sanoisin vaatimaton, mutta sekään ei osu oikeaan, sillä täysihoitopöydät ovat runsaat, vaihtelevat ja kekseliäät: miten edullisesti voikaan saada vaihtelevaa, kaunista, herkullista ruokaa! Jäin itse kaipaamaan lihaa ja kalaa.

Kuulemma hanavettä voi hyvin juoda, mutta itse täytimme vesipullomme allasbaarissa. Tytöt käyttivät nimitystä sooda siitä kuplivasta hyvänmakuisesta vedestä, jota he antoivat baarin annosteluhanasta. Veden sai myös ilman kuplia. Samasta hienosta hanasta tulivat eri optioin myös pepsi ja fanta ja ties mitkä muut juomat. Ainoastaan pullotetusta mineraalivedestä olisi otettu maksu.

Täysihoitoon sisältyi toki veden lisäksi peruspaketti juomia allas- ja aulabaarissa. Oluet ja viinit sekä "päivän coctail" ja muut paikalliset alkoholijuomat olivat siis maksuttomia.

Suuri yllätys oli slaavilaisia kieliä puhuvien asiakkaiden määrä.

Arvosana hotellille:

Hyttysiä ja mäkäräisiä todella paljon

JeppeT    29.06.2013    Kosin vaarat ja ongelmat    Kos

Hotellissamme Sun Palace (Kos) henkilökunnalla olivat jalat täynnä puremajälkiä.

Naapurihuoneen rouva näytti saapuessamme jaloissaan arviolta 50 puremaa, vieri vieressä, ja kertoi käyttävänsä pitkiä housuja tästä syystä. Joka päivä saimme uusia puremia, kutisevia, kipeitä, laajenevaa punaisuutta. Paikallinen 1% kortisoni ja antihistamiinivoide saatiin apteekista, ja ne auttoivat vähän - mutta lentoasemalla oli kaikkein kauheinta! Voiteet ruumamatkatavarassa, ja puremia tuli koko ajan kiihtyvällä vauhdilla.

Kannattaa ottaa allergialääkkeet ja offit sekä vahvat kortisonivoiteet mukaan jo lähdössä.

Tekemistä riittää

Vieras    11.06.2012    Kosin aktiviteetit ja harrastukset    Kos

Kos on aivan mahtava paikka!

Hotelli jossa yövyimme oli Paritsa, ei mitään pahaa sanottavaa hotellista/huoneestakaan.

Kos on kaunis saari, jossa on paljon nähtävää.

Kannattaa vuokrata skootterit ja lähteä ajelemaan ympäri saarta ja tutustua kunnolla joka kolkkaan.

Vuoristolla ajelu oli aivan mahtava kokemus, kauniit maisemat.

Helpot yhteydet lähisaariin ja Turkin Bodrumiin. Suosittelen!

Hyvät ruoka paikat. Rannassa olevat hieman kalliimpia, kannattaa kuljeskella pikku kujilla, niin tule parhaat tavernat vastaan ja hinnat halvemmat. Yöelämä hauskaa.

Suosittelen Kosia kaikille, ihan varmasti löytyy jokaiselle mukavaa tekemistä ja nähtävää vauvasta vaariin.

Oletko vieraillut Kosilla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.