Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kololin matkakokemukset ja vinkit

Gambia hieno ja erilainen matkakohde

Vieras    29.01.2017    Kololin aktiviteetit ja harrastukset    Kololi

Moi,

tuoreita kokemuksia tältä vuodelta Gambiasta :) Lähdimme mieheni kanssa loppiaisena viikon matkalle Gambiaan. Aikaeroa kun on vain kaksi tuntia, oli helppo astua paikalliseen elämään kiinni. Asuimme Djembe Balafon -hotellissa, jossa huoneemme oli uusin. Henkilökunta hotellissa oli todella mukavaa ja hoiti kaikki ongelmat nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Gambia maana hieman mietitytti matkaa varatessa, mutta onneksi lähdettiin, oli hieno kokemus! Palkkasimme paikallisen oppaan, Mr. Sonkon ja hänen kanssaan käytiin safarille Senegalin puolella (keltakuumerokotus vaaditaan Senegaliin matkatessa ja keltainen rokotustodistus siitä), mangrovemetsään tutustumassa paikallisia osterin kerääjänaisia seuraten jokiajelulla ja samalla Gambian lintuja bongatessa. Mr. Sonko on virallinen turistiopas ja myös lintuopas, hän tunnistikin hienosti aina näkyvissä olevat linnut. Lisäksi käytiin hänen kanssaan paikallisilla Serekundan markkinoilla (Gambian suurimmat), sinne kannattaa ehdottomasti mennä mutta suosittelen menemään paikallisoppaan kanssa, niin saa suht rauhassa katsella ja ihmetellä kaikkea.

Gambian ilmasto on meikäläisen mittapuun mukaan todella miellyttävä, koko viikon oli +30-35 astetta, parina aamuna oli hieman viileämpää. Hotellimme oli rannalla ja rantaa jatkuikin sekä etelään että pohjoiseen pitkät pätkät. Hotellin rannalla sai olla rauhassa, mutta heti kun meni veden rajaan, tuli kaikenlaisia "kavereita" kauppaamaan sitä sun tätä. Gambialaiset ovat kovin kiinnostuneita ulkomaalaisista ja kyselevät kovasti. Jos ei aina jaksa vastata "juu, ollaan Suomesta" "juu, tultiin eilen" "ollaan viikko vielä", sanoo vain ystävällisen tiukasti, että nyt täytyy mennä, niin kyllä he sitten uskovat.

Rannalla myyvät tuoreita hedelmiä ihanat "fruit ladyt", meidän suosikki oli nr. 3 Ndey. Jos ostatte häneltä hedelmiä, sanokaa terveisiä "Finnish familylta" :)

Kaiken kaikkiaan mahtava maa, joskin elintaso on toki aivan eri luokkaa ja köyhyys käsinkosketeltavaa. Oma asenne kohdalleen ja tervettä järkeä ja ehdottomasti paikallisoppaan kanssa matkaan, niin näkee ja kokee paljon enemmän. Suosittelen Mr. Sonkoa, hän hoiti hienosti kaikki matkat ja taatusti näimme enemmän kuin jos olisimme menneet esim. Tjäreborgin järjestämille matkoille. Häneen saa parhaiten yhteyttä sähköpostilla [email protected]

Minulta voi myös kysyä lisätietoa, jos haluaa: [email protected] :)

Innokkaasti ja ennakkoluulottomasti Gambiaan vaan :)

Oletko vieraillut Kololissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.