Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Karlovy Varyssa

12 kuumaa lähdettä

valperi    06.01.2009    Karlovy Varyn nähtävyydet    Karlovy Vary

Karlovy Varyn syntyhistoria liitty kuumien lähteiden löytymiseen paikalta. Alun perin niitä kerrotaan olleen 12, nykyisin kun pienemmätkin sivunorot on valjastettu käyttöön, niitä on reilut 20.

Veden lämpötila on päälähteessä +70 ja pienemmissä + 50...+30. Toisin kuin kuumissa lähteissä yleensä, näiden lähteiden vesi ei sisällä juuri olenkaan rikkiä, suoloja ja mineraaleja sitäkin runsaammin.

Lähteiden vettä hyödyntävät kaupungin lukuisat kylpylät ja löytyypä yksi ulko-uimalakin jonka vesi on ainakin osittain peräisin lähteestä.

Lähdevesi on juomakelpoista, terveysvaikutukset taitavat olla enimmäkseen uskon asia, mutta joka tapauksessa kaupungilla näkee monta mukista vettä ryystävää rauhallista vaeltajaa.

kylpyläkaupunki jo useamman vuosisadan ajan

valperi    30.12.2008    Karlovy Varyn nähtävyydet    Karlovy Vary

Karlovy Vary (Karlbad) on kylpyläkaupunki jo useamman vuosisadan ajan. Tämä perustuu kuumiin mineraalipitoisiin lähteisiin joihin perustuvia hoitoja jo keskiajan kylmissä linnoissa kihdin ja reumatismin saaneet aateliset pitivät terveelisenä vaihteluna elämäänsä.

Pikkukaupunkin lähellä Saksan rajaa (20 km) näyttää nykyään olevan orastavan venäläisturismin erityisessä suosiossa (suoria lentoja Moskovaan ja Pietariin).

Vanha kaupunki on ulkoasultaan säilynyt onneksi 1800-luvun kukoistuskauden tyylissään.

Oletko vieraillut Karlovy Varyssa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.