Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Karlovy Varyn matkakokemukset ja vinkit

Luksushotelli ja kolmen yön paketti

Vieras    01.07.2014    Karlovy Varyn hotellit    Karlovy Vary
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2010 | Hotelli: GRANDHOTEL PUPP KARLOVY VARY

Olimme varanneet 3 yön paketin Grandhotel Pupp:sta, joka on jaettu neljän ja viiden tähden puoliin.

Paikalle saavuttuamme meidät ohjattiin varaamaamme 4 tähden "rahvaan" puolelle, ja meidän onneksemme oli sattunut tuplabuukkaus, joten meidät jouduttiin majoittamaan 5 tähden puolelle, ja oli melkoisen hulppeaa!

Kustannukset ja matkakertomus täällä: 007travelers.blogspot.fi/201...-2010.html

Arvosana hotellille:

Upea kaupunki

Vieras    23.03.2009    Karlovy Varyn muita vinkkejä    Karlovy Vary

Olen ollut asuntoautolla pariin otteeseen tässä viehättävässä Tsekin kaupungissa 2000-luvulla ja todella mieltynyt siihen. Ensimmäisellä kerralla sattui vielä niin hyvin, että kaupungissa oli elokuvafestivaalit (olikohan kesäkuun lopulla tai heinäkuun alussa). Kaduilla oli jos jonkinlaista ohjelmaa ja musiikkia, mahtava tunnelma. Ja ne viehättävät vanhat hotellit - aivan kuin sadussa - iltavalaistuksessa! Suosittelen kaupunkia kaikille, ette taatusti kadu.

12 kuumaa lähdettä

valperi    06.01.2009    Karlovy Varyn nähtävyydet    Karlovy Vary

Karlovy Varyn syntyhistoria liitty kuumien lähteiden löytymiseen paikalta. Alun perin niitä kerrotaan olleen 12, nykyisin kun pienemmätkin sivunorot on valjastettu käyttöön, niitä on reilut 20.

Veden lämpötila on päälähteessä +70 ja pienemmissä + 50...+30. Toisin kuin kuumissa lähteissä yleensä, näiden lähteiden vesi ei sisällä juuri olenkaan rikkiä, suoloja ja mineraaleja sitäkin runsaammin.

Lähteiden vettä hyödyntävät kaupungin lukuisat kylpylät ja löytyypä yksi ulko-uimalakin jonka vesi on ainakin osittain peräisin lähteestä.

Lähdevesi on juomakelpoista, terveysvaikutukset taitavat olla enimmäkseen uskon asia, mutta joka tapauksessa kaupungilla näkee monta mukista vettä ryystävää rauhallista vaeltajaa.

Böömiläinen keittiö

Böömiläinen keittiö tosiaan lilluu rasvassa, Bömische Platte pitää ainakin kertaalleen syödä pienen ähkykin uhalla. Kolmea sorttia sikaa, leipä/peruna mössöä ja vähän juureksiakin ja kyytipojaksi se vaatii ainakin litran mainiota tsekkiläistä olutta (koko lysti alle 10 €) ja sillä pärjää pitkään. Ainahan voi loppukevennykseksi syödä mahtavan kakkupalan, eikä siinäkään ole mistää tingitty.

kylpyläkaupunki jo useamman vuosisadan ajan

valperi    30.12.2008    Karlovy Varyn nähtävyydet    Karlovy Vary

Karlovy Vary (Karlbad) on kylpyläkaupunki jo useamman vuosisadan ajan. Tämä perustuu kuumiin mineraalipitoisiin lähteisiin joihin perustuvia hoitoja jo keskiajan kylmissä linnoissa kihdin ja reumatismin saaneet aateliset pitivät terveelisenä vaihteluna elämäänsä.

Pikkukaupunkin lähellä Saksan rajaa (20 km) näyttää nykyään olevan orastavan venäläisturismin erityisessä suosiossa (suoria lentoja Moskovaan ja Pietariin).

Vanha kaupunki on ulkoasultaan säilynyt onneksi 1800-luvun kukoistuskauden tyylissään.

siisti mutta ahdas

valperi    30.12.2008    Karlovy Varyn hotellit    Karlovy Vary
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2008 | Hotelli: Ambientte

Luettelon mukaan neljän tähden kylpylähotelli, aika äskettäin uusittu, siisti, mutta huonetila melko ahdas kahdelle täysikokoiselle aikuiselle, samoin kaappitila vähän riittämätön useamman yön yli asujalle.

Sijainti sinänsä hyvä ihan vanhan keskustan tuntumassa, mutta jyrkät rinteet ovat melkoinen haaste vanhoille tai muuten heikosti liikkuville.

Kylpyläpalvelut asiallisella tasolla ja vaivattomasti saatavilla.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Karlovy Varyssa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.