Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Kapkaupungissa

Aktiiviloma & kaupunkiloma

Vieras    22.01.2014    Kapkaupungin aktiviteetit ja harrastukset    Kapkaupunki

Kävimme Kapkaupungissa konferenssimatkalla 11.1-19.1.2014. Lensimme Frankfurtista Air Namibian kuljettamana Windhoekin kautta Kapkaupunkiin. Mennen tullen oli yölento, joka oli tosi hyvä juttu. Air Namibia on aivan mahtava yhtiö, kaikki toimii hienosti, tärmällistä ja turvallista menoa, henkilökunta on ystävällistä ja ruokatarjonta ihan mahtavan hyvää. Saimme kahden tunnin Kapkaupunki-Windhoek lennolla lämpimät ruoat ja saamani kasvisruoka oli parasta lentokoneruokaa jota olen koskaan syönyt. Kerrankin lentokoneruoka oli mausteista!

Yövyimme conferenssihotellissa Waterfrontilla, Hotel Commondore oli oikein mainio mutta tyyris hotelli. Jos olisimme tienneet etukäteen, oltais otettu joko student-accommodation Commodorea vastapäätä tai joku halvempi ja persoonallisempi majoitus Green Pointilta Stadionin läheltä. Tämäkin on turvallista aluetta jossa voi huoletta liikkua myös pimeällä. Tuntui siltä että kaikki turistit oli majoitettu Waterfrontin (tylsälle) hienostoalueelle.

Aktiviteeteistä voi suositella patikointia Pöytävuorelle. Reittejä on useita ja turisti-infosta saa karttoja ja opastusta. Lähtöpaikalle pääsee MyCiti-bussilla, jolla tulimme myös lentokentältä hotellille. Hyvä reittikartasto ja halpa hinta. MyCiti bussiin saa ostettua ladattavan matkakortin jo lentokentältä, suosittelen. Bussissa näkee paikallisia, superystävällisiä tummaihoisia. Muutenkin kaupungissa palvelu pelasi, joka paikassa oli info tai henkilökuntaa jolta kysyä ja paikalliset tarjosivat hövelisti apuaan.

Pöytävuorelle kapuaminen on aika rankka suoritus, ei se ylös meno vaan alastulo! Ylhäällä Pöytävuorella parhaat herkut saa varsinaisen ravintolan alla olevasta kioskista. Valtavia pehmiksiä, kuumia tikku-vohveleita ja huippuja nuoria töissä. Jos Pöytävuori tuntuu liian kovalta, voi kiivetä Lion's Headille, se tosi suosittu patikointi kohde. Table Mountain Nationalpark ulottuu Green Pointin hienostokaduille asti, High Leveliltä pääsee poluille, jotka vievät Lion's Headille.

Ruokatarjontaan olin pettynyt, kaupunki on tosi amerikkalaistunut/eurooppalaistunut. Hyvää kalaravintolaa oli vaikea löytää ja Waterfrontilla on vain tylsiä burgeripaikkoja. Ainut hauska on hodari/pehmis koju, josta sai hauskaa palvelua ja ison pehmiksen 15 Randilla.

Onneksi viimeisenä päivänä käytiin Etiopialaisessa ravintolassa (Long Streetiltä Shortmarket-katua ylöspäin) jossa sai tosi hyvää, halpaa ja orientaalia ruokaa. Toinen bubjettimatkailijoille ja aitoja makuja etsivälle hyvä on Longmarket-kadun Eastern Market: iso halli täynnä erilaisia ruokakojuja. Pilkkahintaan ja mahtavaa laatua, älä unohda jälkkäriosastoa. Easter Market sijaitsee Long Streetiltä Longmarket-katua alas merelle päin. Kannattaa etsiä! Myös marketeissa on hyviä palvelutiskejä, joista voi pakata piknik eväät mukaan. jälkkäriksi hedelmiä katukauppiailta ja ei muuta kuin puistoon nauttimaan.

Ruokapaikkoja on useita tarjolla myös Green Pointin alueella. Waterfrontin alueelta on parin kilometrin matka, Stadionin ohi, puiston halki ja pääkatua edelleen eteenpäin kunnes sopivan näköisiä ravintoloita alkaa näkyä. Mario's italialainen ravintolssa oli hyvät jälkkärit ja rento palvelu. Ylivoimainen suosikki oli kuitenkin pieni kiinalainen ravintola Chop Chop pääkadun ja rantaan päin vievän kadun kulmauksessa. Prawn dumpling oli mahtava ja kasvisannokset olivat isoja ja makoisia. Hintataso erittäin halpa, kahdelle hengelle riittävän annoksen saa 20 Randilla.

Turvallisuus kaupungissa oli kohdallaan, blondi sai liikkua rauhassa ja porukalla uskalsi kävellä kapungilta hotellille myös pimeällä. Turisteja oli paljon ainakin tammikuussa, esimerkiksi Roben Islandiln retkiin oli viikon jono. Kävimme puolipäiväretken Hyväntoivonniemelle, mutta mukampi olisi ollut mennä omalla autolla ja patikoida puolen tunnin matka majakalta itse niemen kärkeen. Pingviiniretkeä en suosittele, oli surullista katsella häirittyjä pingviinejä, jotka yrittivät turistien tuijotuksessa taaperrella.

Ylipäätään voin suositella kohdella, säät olivat mahtavat, joka päivä +30 astetta ja aurinkoa ja paikalliset ovat ihanan ystävällisiä. Viikon loma riittää hyvin, tekemistä ei ole kuitenkaan niin paljoa eikä aikaerokaan rasita.

Oletko vieraillut Kapkaupungissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.