Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Kapkaupungissa

Pöytävuori on ehdoton paikka

Pasaatituuli    12.10.2009    Kapkaupungin nähtävyydet    Kapkaupunki

Maailman kauneimmaksikin luokitellun kaupungin yksi ehdottomia kohteita on Pöytävuori tasaisine lakineen. Näköalat laelta itse kaupunkiin tai sitten Hyväntoivon niemelle ovat mitä upeimmat tosin matka köysiratavaunulla saattaa heikkohermoiselle tuntua melkein liiankin jännittävältä. Kannattaa voittaa mahdollinen pelko, sillä paikka enemmän kuin käymisen arvoinen.

Tämä kaupungin keskellä sijaitseva yli kilometrin korkea vuori luo Kapkaupuingille sen omimman charminsa ja kauneutensa. Vuori kuuluu osana luonnonsuojelualeeseen ja niinpä siellä kannattaa pitää silmät auki, jotta näkisi esimerkiksi rottaeläimiin luettavan, mutta oravaa ulkonäöllisesti muistuttavan Dassien (Petromus typicus). Kasvistossakin on paljon nähtävää etenkin jos on hiemankaan botanistin verta.

Pöytävuorta vaivaa monesti pilvisyys, joten mikäli vierailu sinne saattaa keskeytyä Lions Headin suunnalta vyöryvän pilvimassan takia. Älä jätä siksi tätä kohdetta reissusi viimeiselle päivälle.

Kirstenboschin kasvitieteellinen puutarha

Pasaatituuli    12.10.2009    Kapkaupungin nähtävyydet    Kapkaupunki

Yksi Kapkaupungin niinsanotuista "Must" -kohteista. Paikka, jossa vähemmän botanistikin viihtyy hyvin yhden tai jopa useamman päivänkin. En olisi luullut itsestäni, että olisin ollut niin otettu paikasta, vaikka toki olin kuullut ja lukenut siitä niin paljon ylistäviä kirjoituksia.

Kertakaikkiaan mahtavasti kukka- ja kasviloistoa. Toinen toistaan ihmeellisemmän näköisiä luonnonihmeitä, joita oli pakko jäädä ihastelemaan ja valokuvaamaan.

Paikassa on hyvä kirjakauppa ja myymälä sekä riittävän monipuolinen lounaspaikka.

Tänne pitää päästä uudestaan!

Hyväntoivonniemi

Dolley    24.06.2008    Kapkaupungin nähtävyydet    Kapkaupunki

Jos lomailet Etelä-Afrikassa, hyväntoivonniemi on melkein ehdoton vierailupaikka! Mahtavat maisemat, ja on upea tunne katsoa eteensä ja nähdä merta, kuinka aallot lyövät rantaan,ja kuinka tuuli puhaltaa kasvoja vasten, se on sanoinkuvailematon tunne!

Oletko vieraillut Kapkaupungissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.