Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Jelsassa

Kylä kuin suoraan postikortista

llauraa-    03.07.2008    Jelsan nähtävyydet    Jelsa

Viehättävä pieni Jelsa sopii rauhallista lomaa kaipaavalle. Kylä on rakennettu pienen sataman ympärille ja näkymät ovat todella kauniit! Kadut ehtii kiertää yhdessä päivässä, eikä parista matkamuistomyymälästä koostuvaa aluetta voi oikein ostosparatiisiksikaan kutsua. Jos tekemisen puute uhkaa, ensiapuna toimii naapurikylä Vrboska johon on n. 3km kävelymatka. Bussilla pääsee kätevästi saaren toiseen päähän (matka n. ½h) Hvarin ihastuttavaan kaupunkiin jossa voi myös tehdä ostoksia. Splitin shoppailukaupunkiin on lyhyt matka laivalla, joka lähtee Jelsan omasta pikkusatamasta (miinuspuolena tosin laivan lähtö kuudelta aamulla.. krooh). Muualle mantereelle kuljettavat katamaraanit, jotka lähtevät Stari Gradin satamasta.

Jelsassa parasta on rauha, kauniit maisemat ja ihanat ravintolat. Emme viikon aikana saanet pahaa ruokaa missään ja varsinkin Vrboskalaisen ravintolan kalmarisalaatti oli erityisen mieleenpainuva. Varsinaisia hiekkarantoja saarella ei ole, mutta pikkukivirantoja löytyy. Kannattaa pakata matkalaukkuun kumitossut, sillä vaikka alue on myös merisiilien suosiossa, kyseisiä jalkineita oli erittäin vaikea löytää Jelsasta.

Oletko vieraillut Jelsassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.