Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Istanbulissa

Matkakertomus Istanbulista

Vieras    23.06.2015    Istanbulin nähtävyydet    Istanbul

Tässä on blogikirjoitukseni matkastamme Istanbuliin.

Toivottavasti siitä on hyötyä matkaa suunnitellessa!

tutuillateillavieraillakadui...anbul.html

Basaarit

scilla68    28.02.2013    Istanbulin nähtävyydet    Istanbul

Egyptiläinen basaari, jota kutsutaan myös maustebasaariksi, sijaitsee lähellä Eminönun laituria. Kaupungin tuoksuvin markkinapaikka. Täältä löytyy venäläistä kaviaaria, mausteita ja pistaasipähkinöitä.

Suuri basaari pitää sisällään yli 4 000 liikettä, joissa myydään matkamuistoja, mattoja ja käsitöitä.

Lapsetkin osaa jo turistien kiusaamisen, kaupittelulla tai paremminkin tyrkyttämällä. Ne tulee ihan iholle, et rahat kannattaa pitää hyvässä tallessa.

Jos erehdyt menemään johki liikkeeseen, niin kyllä ne sulle kauppaa takuu varmasti jotakin mukaan. Itse jouduin pakko ostamaan peiton joka painoi sen verran että ei meidän matkalaukkuun sitten muuta ostettukaan.

OLE tarkkana maksuhetkellä että puhe on TL eikä €.

Topkapi-palatsi

scilla68    28.02.2013    Istanbulin nähtävyydet    Istanbul

Topkapi-palatsi oli vuosisatojen ajan ottomaanien imperiumin ydin. Palatsi on niin suuri, että sinne mahtui kaupunki kaupungin sisällä. Siellä asui 5 000 ihmistä, jalkavaimoja ja palvelijoita. Palatsissa on sulttaanin leikkipaikka Harem sekä aarrekammio, jossa on maailman viidenneksi suurin timantti. Kannattaa tulla aikaisin, ennen kuin jonot kasvavat liian pitkiksi. Haremiin pääsee vain rajattu määrä ihmisiä kerralla.

Tämä maksoi myös 25 TL/lippu eli n. 10€, myös täälä oli valtaisat jonot.

Suosittelen ostamaan kartan, katsottavaa on todella paljon.

Me olimme jo ihan nuukahtaneita, kun olimme jo kaksi muuta kohdetta käyneet läpi.

Haaremin vartioiden kanssa sai otattaa itsestään kuvan, he ottivat 3 eri vaihtoehtoa ja me ostimme 2 niistä - se maksoi 20 TL.

Hagia Sofia

scilla68    28.02.2013    Istanbulin nähtävyydet    Istanbul

Hagia Sofia

Tämä oli aikoinaan maailman suurin kirkko ja sittemmin moskeija. Nykyään mahtava rakennus toimii museona. 1500-luvun arkkitehtuurin mestarinäyte, jossa on bysanttilaisia freskoja ja huimaavan korkea kupoli.

Tänne menimme iltapäivällä ja jono oli sen mukainen. Täälä myös tavarat läpivalaistiin ja itse piti myös mennä turvaporttien läpi. Lippu maksoi 25 TL/ yhdeltä aikuiselta.

Mutta suosittelen historiallisena kohteena, paljon nähtävää. (Katso myös yläkerta)

Sininen moskeija

scilla68    28.02.2013    Istanbulin nähtävyydet    Istanbul

Sininen moskeija sijaitsee Sultanahmetissa. Se haastaa Hagia Sofian kauneudessa. Jättiläisten välissä on vain pieni ruohokenttä ja suihkulähde. Sininen moskeija on noin 1 000 vuotta nuorempi kuin kilpailijansa. Moskeija valmistui 1600-luvulla hämmästyttäen kaupungin asukkaat. Moskeija on Istanbulin ainoa moskeija, jota ympäröi kuusi minareettia. Moskeija on saanut nimensä sinisistä, tyylikkäistä iznik-laatoista, jotka koristavat rakennusta. Raitiovaunupysäkki Sultanahmet. Vapaa sisäänpääsy.

Naiset varautukaa peittämään hiukset, paljaat käsivarret, kaula, pitkät housut olisi hyvä olla.

Me olimme heti aamusta liikkellä ja silti sielä oli jo jonoa, mutta aika kivuttomasti jono kulki eteenpäin. Kengät pitää riisua, hyvä varautua omaan kenkäpussiin. Koska kengät kuljetetaan mukana ja laitetaan vasta ulkona jalkaan.

Moskeijat aloittavat joikaamisen klo 6 aamulla, ja kun rukouskutsu tulee niin jopa bussikuski voi lähteä rukoilemaan ja lähtö siirtyy 1h eteenpäin.

Topkapi palace

llauraa-    25.10.2009    Istanbulin nähtävyydet    Istanbul

Topkapi löytyy varmasti jokaisesta Istanbulia käsittelevästä matkaoppaasta. Valtava palatsi tarjoaa sekä aimo annoksen historiaa että huikaisevat näkemykset Bosporinsalmelle. Jotenkin palatsia oli kuitenkin hehkutettu etukäteen niin paljon, että siitä oli mielessään muodostanut jo melkeinpä epätodellisen kuvan. Todellisuus jäi siis vähän vaisuksi. Kuitenkin Topkapi on yksi Istanbulin must see-kohteista, jota on vaikea lyhyelläkään lomalla ohittaa. Ja ainahan voi väsymyksen iskiessä vaikka istahtaa palatsin puiston penkille ottamaan aurinkoa...


Oma matka

  • Istanbul
    Lähtö: Toukokuu 31, 2009
    Paluu: Kesäkuu 04, 2009

Oletko vieraillut Istanbulissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.