Hvarin matkakokemukset ja vinkit

Perusvarovaisuus kunniaan

pekelius    31.05.2014    Hvarin vaarat ja ongelmat    Hvar

Kraanavesi juotavaa, pullovettä saa kaikkialta. Kroatialaiset ovat rehellisiä ja lapsiystävällisiä ja kännistä turistia katsotaan vain huvittuneen säälivästi (aamulla särkee paikkoja)

Tuomisia ja muuta

pekelius    31.05.2014    Hvarin ostokset    Hvar

Hvarista lötyy pari markettia, yksi Tapanin kirkon lähellä vasemalla. Mm. olut 2 L.13 kn=1,8€,votka 41kn=5,75€, viinit n.19-30kn=-2,6-4,2€ pullo, nämä "paikallista" tuotantoa, tuontitavarat reippaasti kalliimpia. Tuliaisiksi hunajaa/ koruja/yrttituotteita(öljyjä/saippuaa jne)

Splitin lentokentältä saarelle

pekelius    31.05.2014    Hvarin lennot & liikenne    Hvar

Kentältä satamaan pääsee taxilla (340 kunaa=48 €) tai charter-bussilla (33 kn=4,6€) liput bussiin lippukioskista. Satamasta lautta Hvariin 40 kn=5,6€, liput kioskista, kesto noin tunti 15 min.

Etsi ja löydä

pekelius    31.05.2014    Hvarin ravintolat ja baarit    Hvar

Valtaosa baareista ja ravintoloista keskittyy Tapanin kirkon ympärille parin korttelin säteelle. Suosittelen jatkamista rantabulevardia oikealle pari sataa metriä luostarimuseosta eteenpäin missä TADAA: muutama ravintola jossa myös paikalliset käy ja hinta/laatu enemän kuin kohdillaan.

Loisto-aamiainen

pekelius    31.05.2014    Hvarin hotellit    Hvar
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2014 | Hotelli: Amfora Hvar Grand Beach Resort

Ystävällinen ja melko kielitaitoinen henkilökunta. Aamiaisella monta eri buffaa mm. muro/mysli-, teelajitelma- jopa jälkiruoille oma. Illallisbuffa ( 19€) pettymys, "dalmatialaisia perinneruokia" höpöhöpö. Valtaosin liian suolaista/mautonta, vain kokonaisena grillattu kala ja lasagnen oloinen ruoka jäi mieleen hyvinä.

Arvosana hotellille:

Uimaan/sukeltamaan/pyöräilemään

pekelius    31.05.2014    Hvarin aktiviteetit ja harrastukset    Hvar

Hvar on uimiselle / sukeltamiselle unemakohde, merivesi on niin kirkasta ja järjestettyjä uinti/sukellusmatkoja saa ostettua paikanpäällä sopuhintaan, valitse vain paketti ja kohde. Pyörävuokra 20kn=2,8€ tunti, 100kn=14€ päivä, pitempi vuokraus edukkaampi, ota henkkarit mukaan tehdessäsi sopimusta. Lähes koskematon ympäristö kannustaa, "pyöräilyreitit" ovat tavallisia maanteitä.

Helmi=Hvar

Vieras    28.08.2013    Hvarin aktiviteetit ja harrastukset    Hvar

Hvarin saari on erittäin kaunis ja kaikinpuolin mukava paikka.Tunnettu pariskuntien rakkaus lomakohteena mutta väittäisin että itsekseen matkustaville yhtälailla mielyttävä kohde.Auringonottoa,yöelämää,aktiviteetteja...

Paljon mahdollisuuksia matkustaa veneellä tutustumaan muihin lähisaariin.Hvarin satamista löytyy monenlaista järjestettyä retkeä saarille sekä muihin nähtävyyksiin.Et voi olla niitä löytämättä joten vain valitsemaan mieleinen retki vaikka joka päivälle.

Mukavin tapa tutustua Hvariin on vuokrata polkupyörä,skootteri tai auto.EI ole kallista lystiä.Itseasiassa merellisiä kokemuksia kannatta hakea vuokraamalla vene ja niitäkin vuokrapisteitä on enemmän kuin Kalliossa pizzerioita.

Ainkin elokuussa aurinko ja lämpö oli taattu,yölläkin 27:ää astetta.Keski-Euroopan lomakausi joten paljon italialaisia yms.

Splittiin noin tunnin katamariini matka ja laivoja edestakaisin kulkee noin kuusi kertaa päivässä ( muutama eri yhtiö,eri hintaista) Liput kannattaa ostaa etukäteen.Yhden suunnan matka halvimmillaan kymmenen euron luokkaa.

Hinta taso ei juurikaan Suomea halvempi,hitusen kuitenkin.Splitissä sitten taas halvempaa.Saa nähdä mitä euron tulo vaikuttaa.

Ravintoloita ja hyviä sellaisia on Hvar pullollaan.Suosittelen pujahtamaan kapeille ja ahtaille kujille rakennusten väliin.Monia ihania ruokapaikkoja löytyy yllättävistäkin paikoista.Merenantimet ovat se juttu Hvarissa mutta mehevien pihvien ystäville ja pitsan purijoillekkin löytyy apetta.

Suosittelen kohdetta.

Uneton Delfiini

Vieras    28.08.2013    Hvarin hotellit    Hvar
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2013 | Hotelli: Hotel Delfin, hvar hotel

Huoneet olivat niin simppleitä kun vain voi olla.Ainakaan meidän huoneessa ei ollut ilmastointia joten huone oli kuin sauna (elokuussa yölämmöt huiteli 27 asteessa) läpi vuorokauden.Jouduimme nukkumaan ikkuna ja parvekkeen ovi auki mutta nukkumista seuraavaksi häiritsi joka öinen musiikin jumputus kadulta (ongelma ainkakin huoneissa jotka ovat kadulle päin) Juhlinta päättyi yleensä aamusta ja sitten rupesikin aurinko porottamaan täysillä.Seinät ovat paperia joten naapurien tunne-elämä ja lomafiilikset tulevat tutuksi vaikka italiaksi.Henkilökunnalla oli hyviä ja huonoja päiviä,enemmän huonoja.Kerroshoitajat olivat hotellin ystävällisintä sakkia.Moni kehuu kroatialaisia asikaspalveluhenkisiksi,iloisiksi ja ystävällisiksi.Itse asikaspalvelutyöläisenä olin monin paikoin eri mieltä.Suurelta osin palvelu oli mukavaa,iloista ja ystävällistä mutta muutama melkoisen överi hapannaama mahtui joukkoon.

Aamupala oli ok ja mukava lisä ja sijainti Hotel Delfinillä on jokseekin täydellinen.

Arvosana hotellille:

Pieneenkin kaupunkiin mahtuu paljon nähtävää

llauraa-    03.07.2008    Hvarin nähtävyydet    Hvar

Hvarin saarella on kaksi näkemisen arvoista paikkaa: Hvar ja Jelsa

Jelsa sopii rennon loman perään haikailevalle. Kylä on niin pieni, että sen voi kiertää yhdessä päivässä. Hvarin kaupungissa sen sijaan voisi hyvinkin kuvitella viettävänsä vaikka koko viikon. Marmoriaukiot, loistokkaat huviveneet ja ihanat pikku kahvilat hurmaavat ja luovat välimerellistä tunnelmaa. Kaupungista löytyi jopa kauppakeskus! Silti se on juuri sopivan kokoinen, eikä turistejakaan loppusyksystä ollut tungokseksi asti. Jos miettii, valitsisiko lomapaikakseen Jelsan vai Hvarin, suosittelen Hvaria. On helpompaa majoittua Hvariin ja käydä yhtenä lomapäivänä bussiretkellä tutustumassa Jelsaan, kuin majoittua Jelsaan ja kärsiä tekemisen puutteesta kun ei joka päivä jaksa ajella puolen tunnin matkaa Hvariin.

Oletko vieraillut Hvarissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.