Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Hurghadasta

Lomailu Hurghadassa...

Vieras    28.01.2014    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Lomalle ollaan taas menossa Hurghadaan, varmaan aurinkoon 21.2.14. Parin vuoden aikana olemme käyneet siellä noin 2-3-kertaa vuodessa. Nyt kun suoria lentoja ei tehdä, niin kätevästi pääsee Istanbulin kautta. Hotellithan siellä ovat hyviä/ edullisia. Esim. Tirton Empire hotel, koostuu kolmesta eri hotellista ja sillä on myös oma, pieni ranta. Itse olen ollut aina El Gounan alueella, elikkä vanhaa Hurghadaa. Taksit maksavaa, mitä milloinkin, joten sovi matka etukäteen. Jos et mene lomalennolla, viisumin saa kentältä hintaan 15 euroa/lärvi. Auki vuorokauden ympäri. Matkakohteena hyvä hinta/laatusuhde. Suosittelen sukellusta ja snorklausta, ehdottomasti! Hyvää matkaa ja terve menoa! t.Minna Tampereelta

ps. Levottomuudet ovat Kairossa, muut maat tekevät Hurgahdaan lomamatkoja, paitsi Skandinaavit.:(

Hurghadassa maaliskuussa 2012, hotelli Triton Empire Inn

Vieras    20.04.2012    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Olimme avopuolison kanssa matkalla Hurghadassa maaliskuun puolivälissä. Sää oli koko viikon hyvä, tuulista oli rannalla, mutta se onkin ihan tavallista näin Egyptin "talvessa". Lämmintä noin 30 astetta koko viikon ja aurinkoa lähes pilvettömältä taivaalta. Aurinkorasvaa kannattaa käyttää, tuuli voi olla sen verran viileä, ettei auringon polttavuutta huomaa, kunnes on liian myöhäistä. Kertoo nimimerkki "en koskaan pala etelässäkään..." Punainen meri on juuri helmi-maaliskuussa kylmimmillään, jonkin verran yli 20 asteista. Tarkenee kyllä hyvin uida, kun ilma on niin lämmintä.

Hotellimme oli Triton Empire Inn, pieni hotelli El Daharin alueella. Vaatimaton hotelli kuuluu samaan Empire-ketjuun muiden Triton hotellien kanssa, ja meidän käytettävissä olikin hienomman Triton Empire Beachin oma ranta aivan muutaman sadan metrin päässä. Saimme siis käydä vapaasti siellä rannalla ja altailla, sillä oman hotellimme pihalla ei allasta ollut. Empire Beachilla oli myös lämmitetty allas, jossa pystyi hyvin uida. Lämmittämättömät altaat olivat tähän vuoden aikaan melko viileitä. Triton Inn:issä huoneemme oli melko pieni, mutta täytti hyvin ennakko-odotuksemme (matkaamme kuului määrittelemätön hotelli). Henkilökunta oli ystävällistä ja siivooja siivosi joka päivä koko huoneen.

Kannattaa ehdottomasti käydä snorklausretkellä, sillä korallit olivat aivan upeat ja kaloja todella paljon! Samalla matkalla näimme myös delfiinejä, vaikka järjestäjä rehellisesti kertoi, ettei voi taata, että delfiinejä näkyisi. Retki kannattaa varata oman hotellinsa kautta, jos mahdollista. Hotellien retkillä on pakolliset vakuutukset kunnossa, enkä muutenkaan luottaisi kovin paljoa näihin joka kadun kulmassa retkiä myyviin ihmisiin. Muilla retkillä emme olleet hyvin rajallisen matkabudjetin vuoksi, mutta seuraavalla kerralla tahdon ehdottomasti käydä aavikkosafarilla. Retkien tarjoajia kannattaa kuunnella, ja tehdä hieman hintavertailua, jos ei tahdo tulla täysin huijatuksi hinnan suhteen. Me maksoimme koko päivän snorklausretkestä, johon sisältyi vierailu Mahmyarin paratiisisaarella 25 euroa per henkilö. Hintaan sisältyi lounas ja muutama pullo vettä. Retki alkoi sekä loppui suoraan hotellin omasta rannasta, jolloin aikaa ei mennyt bussissa istumiseen.

Moni valittaa Egyptin vierailulla tyrkyttäjiä, joihin törmää koko ajan. Ensimmäisenä päivänä oli hankala liikkua kadulla, sillä kaikki tulevat höpöttämään ja kättelemään. Parhaiten näitä välttää, kun kävelee kadulla kylmästi katsomatta ketään silmiin ja täysin ignoraamalla kyselyt ja utelut. Kuulostaa ehkä törkeältä, mutta toimii ja saa olla aivan rauhassa. Itsepäisimmille voi tokaista "Shukran" ja pudistaa päätä, = "ei kiitos". Ymmärtävät ettet tahdo mitään ja jättävät rauhaan. Ostosmahdollisuudet ovat hyvät ja hinnat todella matalat. Kaikesta kannattaa tinkiä vähintään puolet pois, useammassa paikassa tavaran saa 1/4 myyjän sanomasta hinnasta. Mitään ei myöskään kannata ostaa sieltä, missä sen ensin näki, vaan hintaa kannattaa seurata useammasta paikasta.

Paikalliset ovat oikein mukavia ja kannattaa tutustua heihin paremmin. Melko nopeasti huomaa, kuka haluaa vain myydä tavaraa, ja kuka tahtoo aidosti jutella muuten vain. Tutustuimme yhteen paikalliseen opiskelijaan, joka työskenteli basaarissa opiskelujensa ohella. Kävimme hänen kanssaan kahvilla paikallisessa kahvilassa ja polttamassa vesipiippua. Hän kyseli paljon Suomesta ja juttelimme niitä näitä.

Ruoka oli mielestäni hyvää, söimme monessa eri paikassa, kaikki todella pieniä paikallistenkin suosimia paikkoja. Ehkä tärkein vinkki onnistuneen matkan suhteen: heti ensimmäisenä päivänä kannattaa hakea apteekista Antinal-nimistä vatsalääkettä. Sitten on lääkkeet valmiina, jos ja kun, alkaa vatsassa tuntua. Koko matkan vältyimme vatsanväänteiltä, kun heti huonon olon tullessa otti yhden tai kaksi nappia tätä paikallisten ihmelääkettä. Niin sanotun turistiripulin iskiessä ei välttämättä tee mieli lähteä apteekkia etsimään. Käsidesi kannattaa myös pitää mukana koko ajan ja laittaa sitä aina tarvittaessa ja rahan käsittelyn jälkeen.

Viimesenä vinkkinä taksit. Taksilla kulkeminen on Egyptissä todella halpaa, ja matka Hurghadan eri puolilta toisille maksaa lähes aina 10-20 puntaa. Jos tahdot kulkea taksilla, pysäytä se ja ilmoita kuskille minne haluat ja millä hinnalla. Jos hinta ei hänelle kelpaa, totea "Next taxi" ja hinta alkaa yleensä kelpaamaan :) Me maksoimme ensimmäisenä päivänä taksista kolminkertaisen hinnan, kun kuski muutti hintaa kesken matkan emmekä tienneet oikeaa hintatasoa. Jos taksikuski yrittää huijata ja vaihtaa hintaa kun pääset perille, parhaiten toimii, kun alat huutamaan mahdollisimman kovaa ja monella erikielellä! Egyptissä pitää uskaltaa näyttää tunteensa. Jos huomataan, että olet hiljainen suomalainen hissukka, niin sinua aivan varmasti viedään sata-nolla. Muista pitää pilkettä silmäkulmassa, sillä sitä näillä paikallisillakin riittää! :)

Minamark Beach Resort

Vieras    29.01.2012    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Hurghada ja ilmeisesti koko Egypti ovat paikkoja johin ei kenenkään pidä mennä. Itse olen käynyt lomalla useassa maassa ja olen aina haaveillut Egyptistä. Nyt kävin ja siellä haaveilin vain pääseväni pois.

Minamark hotelli oli todella surkea. Uima-allasalue oli käytännössä koko päivän varjossa (paria tuntia lukuunottamatta), hotellin palvelut ja oleskelutilat olivat luokattomia, huoneet kosteita, masentavia ja kylmiä. Ruoka all inclusivessa oli surkeaaa. Nälän sai pois, mutta ruuasta nauttiminen ei ollut mahdollista. All inclusive juomat surkeita. Olut piti pyytää tarjoilijalta joka kaatoi pullosta vajaan desin muovimukiin. Koko pullon olisi saanut mukaan jos olisi maksanut. "Vodka" oli pahempaa kuin huonosti tislattu Tequila. Rannalla kaikenmaailman tyrkyttäjät myivät jos mitä. Vaikka makasit silmät kiinni auringossa, niin johan siihen tultiin myymään kobrashowta, veneretkeä, hierontaa ja mitä kaikkea. Missään en aikaisemmin ole törmännyt kaupittelijoihin rantatuolissa. Rantakin oli aidoilla pilkottu paloihin, että rannalla ei voinut käveleskellä ja käydä oluella siellä ja toisella tuolla. Masentava paikka siinäkin. Positiivista oli henkilökunnan ystävällisyys ja palvelualttius, varsinkin kun muisti heittää 5-10 punnan tippejä silloin tällöin. Aurinko paistoi kokoajan ja rantatuoleissa oli tilaa. Viileää kylläkin oli. Päivällä +20 ja illalla +8.

Sitten se pahin järkytys. Hurghada. Hirveä läävä. Roskia ja p..kaa jokapuolella. Ränsistynyt kaupunki jossa kadun varressa oransseja ja vihreitä muovipalmuja. Kauppiaat olivat kyllä jättäneet käytöstapansa telttaan aavikolle. Kaupunkiin sitä ei riittänyt. Agressiiviseti tulivat kiinni, eivätkä uskoneet, että ei olla ostamassa mitään. Pysäyttivät jos jonkinlaisilla verukkeilla. "Aaa where are you coming from". Sitten kun erehdyt ylpeänä pysähtymään vastaamaan, niin siinähän olet. Ahdistettuna. Kun kävelet puhumatta ohi, niin huudetaan "why are you so angry". Miksiköhän. Pariskuntana kun liikutaan, niin pöyristyttävää flirttailua vaikka mies seisoo vieressä. Naisten liikkuminen ilman miestä oli kuulemma vielä ahdistavampaa. Kokemusta on Turkin basaareista ja Kanariansaarten sisäänheittäjistä. Nämä beduiinit on kyllä kymmenen kertaa pahempia. Hotellissa ei ollut mitään sisältöä ja kaupungilla ei voinut käveleskellä.

Jos halusi sivistystä, oli kaupungin vierasvenesatama. Suljettu alue, jossa mukavia ravintoloita ja rantabulevardi jota kävellä. Mukava paikka. Tosin kahden illan jälkeen paikka oli nähty. Suosittelen.

Ainoastaan silloin kun menette vesille (sukeltamaan, snorklaamaan, veneretkille) tai nähtävyyksiä kiertämään, on Egyti ehkä käymisen arvoinen paikka. Ihan lepäämiseen ja oleskeluun kannattaa valita joku toinen maa. Kuulemieni tarinoiden perusteella muualta kuin Pohjois-Afrikasta.

SURULLINEN HURGHADA

Vieras    21.12.2011    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Hurghada on aivan karsea mesta! Täysin turisteja varten luotu paikka johon paikalliset ovat eri puolilta Egyptiä vain tulleet tekemään bisnestään. Perus mentaliteetti tosiaan on että rahat vain pois turisteilta. Syy ei ole siinä että kaikki Egyptissä olisivat tällaisia, vaan tästä paikasta on muodostunut keskittymä ja murheenkryyni jossa köyhät elantoansa hankkivat ihimiset ovat täysin sokeutuneet koko toimintaan ja moraalia ei ole... Palvelulaatua tai sitä, että saisi rahoilleen vastinetta on aika turha odottaa. Ruoka on todella suurelta osin aika huonoa ja sen tulee kyllä varmasti lähes jokainen huomaamaan. Kyse ei siis ole siitä etteikö Egyptistä saisi hyvää ruokaa, tällainen turistirysän lieveilmiö jossa edes ruoanlaittoon ei haluta panostaa näkyy nyt vain erityisen vahvasti Hurghadassa. Muualla arabimaissa olen saanut TODELLA hyvää ruokaa, mutta Hurghadan ruoan taso oli jotain käsittämättömän huonoa.

Olen matkustanut lähi-idässäkin suhteellisen paljon ja tämä Hurghada on kyllä huonoin kaikista. Sattuneesta syytä puhun arabiaa ja ymmärrän kulttuuria suhteellisen hyvin, itselleni on siis ainakin selvää ettei täällä Hurghadan kohteessa ole win-win (turisti ja kohde saavat kummatkin lisäarvoa) tilanteesta tietoa vielä pitkään aikaan. Valitettavasti tästä turistirysästä on kyllä aitous, elämykset ja kulttuuri kaukana!

katumyyjät, siisteys jne..

Vieras    08.09.2011    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Katumyyjistä senverran, että liian innokkaiden kaupustelijoiden kanssa kannattaa olla tiukka! Tiukka "NO" ja kävelee ohi niin ne jättää rauhaan, eikä kannata välittää jos jotkut jää perään huutelee hävyttömyyksiä tms. Hottelihuoneista (jotka ovat varmasti likasia) pitää heti ilmoittaa matkaoppaalle, joka hoitaa paremman huoneen. Niin kävi meillekin hurghadassa ku saatii niin törkynen huone, ettei siellä uskaltanu istua mihinkään, puhumattakaan siitä että terassiovi ei mennyt kiinni. Matkaopas hommasi meille toisen huoneen, joka oli hieno ja suhteellisen siisti. Kerran päästettii siivooja "siivoamaan" ja sen jälkeen laitettiinki koko loppuviikoksi "do not disturb"- kyltti, koska huone tuntui olevan siivouksen jälkeen jopa likasempi!! Joka puolella ihokarvoja ja "puhtaissa" pyyhkeissä mm. vanhaa meikkiä. Muuten Hurghada on hieno lomakohde, jos pitää auringosta ja rannalla löhöilystä, sillä siellä ei tosiaan ole nähtävyyksiä. Retkille kannattaa lähteä, Luxor, Kairo.. Ja snorklaamassa kanssa, onhan se punainen meri elämää täynnä, suosittelen! Yhden todella tärkeän vinkin voin vielä antaa: NAISET, ÄLKÄÄ LIIKKUKO EGYPTISSÄ YKSIKSENNE!

Triton Empire 20.-27.1.2011

Vieras    28.01.2011    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Koska monet varmasti suunnittelevat Hurghadaan menoa kerron omakohtaisen mielipiteeni paikasta;

Olen reissannut paljon, mutta kyseessä oli ensimmäinen matkani Egyptiin...ja varmuudella voin sanoa, että se myös viimeiseksi jäi. Positiiviset asiat mitä mieleeni matkasta jäi on hotelli (joka oli ihan siisti), ilmasto (lämpötila oli koko viikon reippaasti yli 20 astetta) delfiinit, jotka näimme snorklausretkellämme ja hieno tatuointi joka minulle loihdittiin Mohamedin keittiössä:)

Ja sitten itse asiaan;

Liikkuminen kaduilla Hurghadassa on helvetillistä. Hetkeäkään ei saa olla rauhassa ku kokoajan on joku kauppias tulossa ihan iholle. Jos et mitään osta ni saatat kuulla kunnon haistattelua selvällä suomen kielellä. Yrittäessäsi karistaa noita tungettelevia kaupustelijoita pois kimpustasi joudut samalla välttelemään auton alle jäämistä; paikallinen autoilu on jotain ihan käsittämätöntä tööttäilyineen. Kysyimme eräältä paikalliselta mieheltä miksi kaikki autoilijat tööttäilevät joka paikassa ja koko ajan; ovat kuulemma niin onnellisia. No; egyptiläiset ovat kyl sitten todella todella onnellinen kansa! Liikennevaloja ei Triton Empiren lähistöllä ole, mutta liikenne- ym. poliiseja kyllä on. Niitä on joka risteyksessä, kaduilla ja siellätäällä jokapuolella istumassa pikku pömpeleissään. Enkä kyllä tuntenut oloani ollenkaan turvalliseksi poliisien läsnäolosta huolimatta...päinvastoin, sillä monet heistä kantoivat Kalashnikovia olallaan. Tuli tunne, että joku syyhän heillä on asestautua noin raskaasti...

Yhdessäkään liikkeessä, ei edes marketeissa ollut esillä hintoja, eli jos menet ostamaan ihan vaan vaikkapa perusruokatarpeita kuten vettä, jogurttia jne. olet täysin myyjän armoilla hinnan suhteen.

Kannattaa myös muistaa, että koska maa on köyhä ja Hurghada keskellä erämaata on kauniita maisemia turha lähteä etsimään. Joka puolella on keskeneräisiä rakennuksia, pystyyn kuivuneita palmuja ja valtavat määrät haisevia roskia ym. jätteitä.

Tekemämme snorklausretki merelle oli mukava (otimme paikallisilta), suosittelen, mutta tähän aikaan vuodesta tuuli merellä on kylmä, joten kannattaa varautua siihen, että botskissa on kylmä - eli reippaasti lämmintä vaatetta mukaan.

Hotelli siis on ihan kiva. Huoneet ovat siistejä. Hyvä juttu on, että huoneissa on tallelokero ja jääkaappi. Tähän aikaan vuodesta aurinko ei paista hotellin uima-altaalle, joten vesi altaassa on kylmää. Koko viikon aikana näin ainoastaan kahden ihmisen uskaltautuvan veteen. Hotellin puolihoitoa kehuttiin; vaikka aamiaispöytä pysyy joka päivä samanlaisena, päivällinen on monipuolinen ja ruoka hyvää.

Hurghadan lentokentästä en sit ala sen enempää kertomaan, vaikka muutama mukava kommenttihan mulla siitäkin olisi. No, senverran kyllä mainitsen, että kannattaa varautua mielettömiin jonotuksiin, meteliin (henkilökunta on selvästi tottunut keskustelemaan keskenään huutamalla) ja lentojen viivästyksiin (liian pieni kenttä hoitamaan kaikki lennot ajallaan). Rahaa kannattaa EHDOTTOMASTI säästää lentokentälle, koska siellä on basaarialue, josta saa kaikenlaiset tuliaiset edullisesti!

Ja sit loppuun pari vinkkiä;

Kun lähdet hotellin pääovelta vasemmalle ja kävelet n.100 metriä, sieltä löytyy hyvä ja edullinen ravintola Oskar. Ravintolan omistaja on miellyttävä eikä tyrkky ollenkaan. Oskarin vasemmalla puolella on putiikki, mistä voit ostaa hajuvettä, patsaita, papurystauluja, vaatteita jne. Teimme kaikki ostoksemme ko liikkeessä. Jos haluat edullisen tatskan, liikkeen myyjä, Ahmed, voi sen sinulle järjestää. Maksoin omasta isohkosta tatuoinnistani 100 egeä, ja voin kyllä sanoa että olen enemmän kuin tyytyväinen. Laitteet oli huippuluokkaa, tatuoija oli hauska ja sympaattinen ja selvästi erittäin ammattitaitoinen. Naputtelu ei tuntunu missään, kuvan tekemisessä meni puolisen tuntia eikä mitään merkkejä tulehduksesta tullut. Iho ei edes punoittanut naputtelun jälkeen. Varaudu kuitenkin siihen, että tatuointi tapahtuu tatuoijan kotona...:)

Eli nyt siis vaan pakkaamaan ja elämysmatkalle Egyptin ihmeisiin!

Hurghada pääsiäinen 2010

Vieras    21.01.2011    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Pääsiäisenä tosiaan oltiin tyttöystävän kanssa matkassa ja hotelli oli ced van golden beach. Huoneen piti olla ihan perus parvekkeeton mutta yllätykseksi se olikin yhdessä kerroksesa olevan niin sanotun rivitalotyyppisen rakennuksen huoneisto omalla pienellä ulkoterassilla. Hotelli alue oli muutenkin kiva ja ranta mahtava. Hotellin rannasta pääsi suoraan koralleille snorklaamaan. Siis aivan mahtavat vedet tuolla, oltiin myis snorklais reissulla jossa nähtiin tosi isoja kaloja. Muuten egypti on kyllä mielestäni kamala paikka, ei niitä tyrkyttäjiä jaksa ketään. Taksilla vaan mihin ikinä haluaakaan mennä niin ei joudu turhaan hihasta koko ajan vedettäväksi. Taksilla kulku halpaa kuin näkkäri. Kaupungin toiseen päähän ehkä 2-3 euroa, mutta tingata pitää osata. Bensahan siellä maksaa joku 10senttiä litra. New Marina suosittelen jos haluaa edes pienen hengähdyksen näistä idiootti myyjistä, aivan mahtava satama jossa paljon ravintoloita ja isoinmat yökerhot. Toistamiseen ei olla enää menossa, kulttuu riltaan niin suuri pettymys!

Onnistunut loma

Vieras    22.04.2010    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Olen käynyt seitsemän kertaa Egyptissä ja niistä kolme Hurghadassa.

Nytkin odotan marraskuuta että taas pääsisin lomalle Hurghadaan. Siellä on niin ihana aurinko, lämmin meri, ystävälliset ihmiset yms. Sen maan kulttuuriin kuuluu kaupustelu, mutta hymyile vain ja sano : lää suhkran ja lähde kaupasta. Tingi, sitä kauppiaat tykkää.

En ole joutunut huijatuksi, jokainen matka on ollut ok.

Matkavakuutus kuntoon ja jos sairastut hotellin lääkäriin yhteyttä. Ja pidä huoli että oppaat on tavoitettavissa.

Kuolema Niilillä

Vieras    04.04.2010    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Jos haluat kokea erilaisen matkan, valitse Hurghada. Missään muussa maailmankolkassa et joudu niin monien röyhkeiden ja läpinäkyvien huijausyritysten kohteeksi. Venäläiset turistit saavat sinut pitämään saksalaisia turisteja maailman hyväkäytöksisimpinä matkakumppaneina. Näet paljon paikallisia eläimiä, mm.rottia ja torakoita. Vatsatauti yllättää rajuudellaan, mutta sen tulo ei varsinaisesti yllätä, kun olet kokenut paikallisen hygieniatason ja nähnyt kuolleen lehmän kellumassa Niilissä. Matkan parasta antia on uudenlainen suomalaisen ja eurooppalaisen kulttuurin arvostus, seuraavilla lomillasi nautit varmasti jostain muusta näkymästä kuin kaatopaikasta hiekkaerämaassa.

Kokemuksia Hurghadasta ja Luxorista

teuska    09.12.2009    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Meno oli tullin osalta hidasta. Sään puolesta varma aurinko paikka. Hotellissa palvelu ystävällistä. Kultaostokset tinkimällä edullisia. Mielenkiintoinen retki Luxoriin, kuninkaiden haudat ja temppelialue kivipylväineen mielenkiintoinen. Myös Niilillä purjehdus mielenkiintoinen, paljon nähtävää. Kaikki muu edullista paitsi väkevä alkoholi.Historiaa kaipaavalle mielenkiintoinen matka. Sukellusta kaipaavan paratiisi.

uusi asunnonvälittäjä ruotsin ja suomenkielellä, löydät hurghadasta!!!

Vieras    26.08.2009    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Hei haluaisn kertoa kuinka tyytyväinen olin kuin sai tietää että nyt saan omalla kielellä palvelun ja vuokrata hyvän tasoisen asunnon Hurghadasta. Lähetin heille meilin ja sain nopeasti vastauksen. halusimme asunnon nopeasti ja meillä oli erkoistarpeita, viime minuutin matka ja me haluttiin varmsti hyvän asunnon ja siistin.

ja niin me sovittiin meidät haettiin lentokentältä sovittuun aikaan ja he veivät suoraan asunolle saimme avaimet ja maksoimme siellä asunnossa sovittu vuokra. ja jääkaapissa olikin yllätys sinne oli ostettu vettä ja tuoremehua ,kanamunia. juustoa, leikkeleitä, oli myös neskahvia. tuoretta leipää. oli tosi mukava yllätys.

tilasimme myös auton ja kuskin joka päiväksi meillä oli ama taksikuski mihin me niin ihastuttiin hän haki meidät portin edestä kun sovittiin että puolen tunnin päästä niin hän oli siinä odottamassa meitä. hinnat oli aina oikeat.!!!

Meille myös kuulu egyptiläinen puhelinkortti mitä saimme lainat siinä oli kaikki tarvitsevamme numerot mitä tarvittiin loman aikana.

Suomalaisia vuokra-asuntoja

hurjatta    01.06.2009    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Hurghadassa on aloitettu suomalaisten asuntojen vuokraaminen. Palvelu kokonaan suomenkielellä, samoin standardit suomalaisten tarpeiden mukaista. Tiedän asuntojen tason, mm. naapurini asunto on vuokrattavana siellä. Tiedustele www.meritalot.com

Väkisin myyvät

Mariaana    16.01.2009    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Pidän Egyptistä ja sen historiasta hyvin paljon. Nähtävää siellä riittäisi, mutta yhden Hurghadan matkan jälkeen olen ajatellut etten taida enää siihen maahan mennä vaikka Luxorkin jäi näkemättä. Se mikä suomalaista yleensä tympii on kauhea tyrkyttäminen ja iästä riippumatta basaarien miesmyyjät yrittävät hiplata aina tilaisuuden tullen meitä naisia. Koettavat tietenkin huiputtaa hinnoissa, rahassa jne. Siellä saa olla tosi tarkkana. Poikkeuksiakin tietenkin on, mutta kyllä ne paikalliset ovat mahdottomia rahan perään. Kadulla kaupustelijoilta ei kannata ostaa mitään! Jos ystävystyt paikallisen kanssa mikä on tietenkin antoisa kokemus, mutta pian huomaat, että rahaa se ystäväkin on vailla. Tulee vaikka minkälaista ehdotusta miten tehtäisiin. Varkaita en reissullani tavannut. Hotellissa oli hyvä palvelu ja mahtavat ruuat. Ihana pyöreävatsainen kokki oli aamuisin, kuin aurinko ja aina valmiina täyttämään jokaisen toiveeni aamupalan yhteydessä. Taisi viimeisenä loma-aamunani jopa kosia minua, mutta hän oli niin avoimen ystävällinen ja sydämellinen, että minua vaan hymyilytti....vieläkin.

On hyvä jos osaa muutaman sanan arabiaa sillä se auttaa monin tavoin monissa tilanteissa, mutta se onkin jo sitten toinen juttu.

näköala armejantukikohtaan

Vieras    10.01.2009    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

olimme joulun ja uudenvuoden yli matka muuten hyvä mutta hotelli ei vastannut 4 tähteä palvelulla grand azur en voi suositella vastaan otto palvelussa toivomisenvaraa samoin rottien pyydysden piilottamista paremmin samoin voisi piilotta rotat.allasaluettakin voisi siivota muuten kuin ottamaalla altaasta vesi niihin pieniin tahroihin ,vesi valui altaaseen takaisin . opas palvelut toimi hyvin samoin ravintolassa kun vain tarkeni olla ilmanvaidon takia oli kolmas matka ei varmaan viimeinen mutta hotellin vasta päätä oli uuden hotellin rakennus käynnissä mistä ei myös mainittu missään äänistä haittoja

Grand Azur

Oletko vieraillut Hurghadassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.