Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Hurghadassa

Vaaroilta vältyttiin oivan oppaan ansiosta

Vieras    27.02.2014    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

Olemme juuri kotiutuneet auringonpaisteisesta Hurghadasta.

Varasin lennot poptravelin hakukoneen edullisimman vaihtoehdon kautta eli Istanbuli-Hurghada.

Koska lento oli perillä aamuyöllä klo 03 niin minua peloitti se miten saan sellaisen taksin joka hinnoittelee matkan oikein ( ei yli eikä alihintaa) . Onni oli kohdallani kun selasin jo kotimaassa keskustelupalstoja ja löysin internetistä henkilön jolla on kuljetuspalvelut ja suomenkielen taito. Vaara ja pelko tulla petetyksi poistui kun lähetin nettisivuilta (mohamedisokarhu.com) löytämääni ositteeseen sähköpostia ja ihan suomenkielellä tilasin kuljetuksen ja sain euromääräisen hinnan jo tietää kotimaassa.

Ongelma ja vaara poistui. Meitä oltiin vastassa ohjeiden mukaan kentällä ja jo 04 oltiin unten mailla hyvillä mielin

Lomalla tarvittiin kuljetuksia muihinkin paikkoihin, kun nyt eivät matkatoimistot järjestä vielä matkoja tai retkiä.

Sekin vaara ja ongelma että millä hinnalla ja mihin poistui kun saimme tietoa juuri noilta sivuilta.

Täydellinen loma- suosittelen jos matkaa suunnittelet.

Terveisin Susanna ja Peter

Pari paikkaa, jotka kannattaa kiertää kaukaa

Juzzy65    28.01.2013    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

Prince Gewellery tai Gewellery Prince

Tää on lähes heti Hotelli Triton Empiren pääovesta oikealle. Ei kumminkaan ihan ensimmäisiä puoteja. Eka ovelta oleva kultapuoti on ihan hyvä mesta.

Ton jalokiviprinssin luo ei kannata eksyä: Houkuttelee sisään todella hyvällä suomenkielen taidolla, kehuu myyvänsä 3€ korvakoruja ja kun sit menet sisään niin lyö oven lukkoon ja myy "väkisin" jotain kovalla hinnalla.

Kävin kaupassa mutta en päästänyt kaveria itseni ja oven väliin, niin vältyin "komission moneyn" maksamiselta :)

Kaikista koomisinta tässä puodissa on se, että kaverin nimi on sama kuin allekirjoittaneella. Arabi, jonka nimi on Juha, hmm...

Kanaria Steak House

Tämä "ravintola" on hotellia vastapäätä kadun toisella puolella. kaveri päivystää kadulla jalkapalloilijan varusteissa.

Mentiin retkuun kun oltiin menossa syömään viereiseen Cacao Bariin. Tää on ihan kelvollinen paikka, varsinkin pihvit on todella hyviä ja edullisia siis Cacao Barissa. Ruoka Kanariassa oli ihan hyvän makuista, vähä kyllä ihmeteltiin kun muita asiakkaita ei ollut. Ruoka tuotiin vähä liiankin nopeasti, eli oli siis seisonut valmiina 30 asteen lämmössä jo hyvän aikaa. Paikka oli likainen. Kaikki "ennusmerkit" oli ihan silmien edessä ja kaikesta huolimatta jäimme tänne syömään. Eikä kyllä mennyt montaakaan hetkeä kun "Faraon kirous" iski meihin kaikkiin, tytär sairastui pahiten ja hänen loppulomansa meni sit lähinnä sängyssä makoiluksi.

Kunnon vatsatauti palkaksi omasta tyhmyydestä ja apteekkireissu oli todella tarpeen. Onneksi taittui nopeasti paikallisella antibiootilla ANTINAL mutta toista kertaan en mestaan mene. Kun noita antibioottejakaan ei kannata popsia kovinkaan usein:(

Kanaria Steak House oli suljettu lomallamme 12.-19.08.2013, enkä kyllä yhtään ihmettele miksi.


Oma matka

  • Hurghada
    Lähtö: Elokuu 12, 2013
    Paluu: Elokuu 19, 2013

Siisti ja luotettava sairaala Hurghadassa.

Vieras    02.10.2012    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

Mikali vatsavaivat tai jokin vakavampi ongelma ilmaantuu lomanne aikana Hurghadassa niin suosittelen lampimasti ALHAYA HOSPITALIA. Sairaala sijaitsee Mubarak 6 -nimisella alueella, suurimpien hotellien laheisyydessa ja on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Paikka on erittain siisti, palvelu ystavallista seka asiantuntevaa. Mikali lapsipotilas joutuu vuodeosastolle, vanhempi paasee ilman eri maksua samaan huoneeseen. Sairaalasta loytyy paivystys, terveyskeskuspalvelut, erikoislaakareiden vastaanotot, leikkaussalit, ambulanssipalvelut, hammaslaakari seka fysioterapiapalvelut.

Huoneet ovat siisteja ja ruokailut voi tilat ruokalistalta, josta loytyy myos turopuristettuja mehuja. Palvelu toimii kuten ravintoloissa. Hinnat ovat kaikkinensa hyvin kohtuulliset.

Tassa viela yhteystiedot:

Red Sea Medical Services

AL HAYA Hospital

107 Intercontinental area

Hurghada-Red Sea-Egypt

P.O Box 26 (Elmina Post)

Hotline: 002 0100 6966 123

Tel.no: 002 065 920 38 91 – 4

Fax.no: 002 065 34 64 132

e-mail: [email protected]

www.alhayahospital.com

Rahanvaihto

Juzzy65    19.09.2011    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

Rahanvaihto saattaa toisinaan tökkiä ja varsinkin pankkivirkailijat voivat olla töykeitä tyyliin kello 10 yli 2 ei vaihtoa vaikka istuu edelleen tiskin takana.

Automaatit säntillisimpiä, tosin antavat aika suuria seteleitä 200 puntaa ja silleen.

Ekalla reissulla huhtikuussa yksi automaatti söi 100€ setelimme ja ilmoitti sitten olevan huollon ulkopuolella, raha jäi tietenkin sisään. Tämä tapahtui torstaina ja perjantaihan on Egyptissä pyhäpäivä ;).

Saatiin raha takaisin lauantaina iltapäivästä yhden ystävällisen paikallisen avustuksella (Essam).

Aikanaan kanarialla vastaavassa tilanteessa rahat jäi aina pankin voittoihin eikä paikallisistakaan ollut muuta apua kuin tyhjensivät taskut. Kannattaa pitää mielessä eteläeuroopassa matkustettaessa.

Egyptissä tästä ei ole pelkoa :)

Huijarit

Vieras    23.07.2011    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

Varsinkin taksikuskit yrittävät huijata kovin.Kannattaa käypä hinta tarkastaa esim matkaoppailta,Olimme Makadi Bayssä ja ostoksilla Hurghadan läheisessä ostoskeskuksessa.Ostoskeskus oli hintansa väärtti,myös matkamuistot ja tuliaiset löytyivat paikallisesta marketista.Kotimatka hotelliin oli painajainen.Opas oli sanonut taksin maksavan n 50EGP hotellille.Kuski kuitenkin pyysi 250EGP.Kieltäydyin maksamasta hintaa,hän ilmoitti että muut taksit ottavat saman verran.Toinen kuski kävi tiedottamassa muita kuskeja etteivät lähde halvemmalla.Pattitilanne,soitin matkatoimiston oppaalle ja kysyin saako hän meidän hotellilta lähetettyä taksin.Järjestyy 100EGP!!!!Tässä vaiheessa taksikuski pitkin hampain lupautui viemaan meidät samalla rahalla.

Maa on sinäänsä ihana.Joka paikassa yritettiin huijata joka tavalla.Matkustusta jatkan edelleen.En enää kuitenkaan egyptiin.Sääli!

Huijareita 90% takseissa ja basaareissa, hyttyset vievät veret ja muut rahat...

toffe    20.07.2011    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

Sovi heti taksin kanssa hinta älä anna rahaa heti vaan matkan lopussa toisesta päästä toiseen päähän Hurghadaa maksimissaan 40LE, älä avaa lompakkoasi jos pyytää lisää ottaa rahaa lompakosta ja vaihtaa salamannopeasti piastereihin puntasi... ( meille kävi näin kerran 50 piasteria nyt muistona vei 50LE)..

Sen jälkeen otin jokaisesta taksista kuvan sopimushetkestä, mutta kun kaikilla on äitiä sisikoa kummin kaimaa jotka omistavat basaarin, älä poikkea niihin vaan vaadi että vie sinut minne haluat, tekeytyvät tyhmäksi etteivät löydä ja kyselevät ja vievät sinut Sakkala alueelle joka ei ole mukavaa seutua..

Eräs taksikuski otti kamerani suoraan kädestä otti kuvan auringonlaskusta yritti laskuttaa tuosta kuvasta 5€ lisähintaa.. en todellakaan moisesta maksanut, osaan itsekin kuvia oittaa...

Basaarit ovat oikein huijareiden mestareita, heittävät ihan hatusta hintoja, loppuaika meni kun menin nauraen ulos heidän hintojaan, tulivat perässä että tinkaa en todellakaan jaksa puoltatuntia siitä tingata eräskin pyysi ihan totisella naamalla puserosta 222LE olisin todella maksanut maksimissaan 30LE... se on kohtuudenrajoissa siitä paidasta, Cleopatra bazar jossa hinnat löytyy saa tuohon hintaan...

Hyttyset pienepiä kuin meillä olin ihan hyttystenpistoja täynnä ( mutta ihmeellistä eivät syhyneet), mutta menin apteekkiin ja löysin pullon 100% aloe vera geeliä 40LE joten se vaiva parissa päivässä ohi..

Huijaavat ja ahdistelevat kauppiaat

Vieras    20.04.2010    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

Vietin viikon Hurghadassa, joka oli ensimmäinen ja viimeinen Egyptin matkani. En ennen matkaa ollut tajunnut millaista se voi olla, vaikka luinkin asiasta varoituksia. Kun kadulle astut, niin lauma kauppiaita hyökkäävät kimppuusi aloittaen kysymyksillä ja yrittäen houkutulle liikkeisiinsä mitä kummallisimpia keinoja käyttäen. Jos erehdyt menemään sinne ja tutkimaan jotain tavaraa kauppoihin asti, on varma että kauppias yrittää repiä naurettavaa kiskurihintaa.. tähän retkuun meninkin loman alkuvaiheessa. Lisäksi tarjotaan ns. "lahjoja", joiden hinta selviääkin vasta lopussa.

Oma lukunsa on sitten taksikuskit ja palveluntarjoajat, jotka mm. vaihtavat seteleitä ja yrittävät muuttaa jo sovittuja kaupan ehtoja parhaansa mukaan.

Ihmettelin loman alkuvaiheessa miksi rannat on rajattu hotelleittain ja jokaisen hotellin sisäänkäynnillä on vartijat ja metallinpaljastimet. Ilmeisesti yksi syy on se, etteivät kauppiaat pääse hotellialueelle. Jep, ei koskaan enää.

Liikenne ei noudata samoja sääntöjä kuin meillä

hurjatta    22.05.2009    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

Hurghadan ja ilmeisesti koko Egyptin liikenne on vailla pitäviä sääntöjä ja järjestystä. Se johtuu osaksi myös siitä, että valvovia poliiseja ei riitä joka kulmaan antamaan sakkoja väärin ajaville kuljettajille. Ajonopeudet poikkeavat meidän kaupunkiliikenteestämme huomattavasti. Välillä tuntuu siltä, että kuljettaja haluaa näyttää, kuinka kovaa hänen ajokillaan pääsee. Olen kyllä usein joutunut sanomaan, että minulla ei ole kiire, aja hiljempaa.

Kadun ylittäminen on myös suoritettava varoen. Varsinaisia liikennevaloja on harvakseltaan, eivätkä nekään ole kuin toisella ajoradalla. Kaikesta huolimatta en ole kohdannut yhtään liikenneonnettomuutta, ja olen jopa uskaltautunut polkupyörälläni autoilijoiden sekaan. Ins Allah- jos luoja suo- on egyptiläisten käyttämä ilmaus. Selviän, jos mitään pahempaa ei tapahdu !

sama juttu

arnika    23.03.2009    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

Joulukuussa Hurgharassa.

*

Varokaa

Hyttyset! Suuri ongelma! Ne näkymättömät pirulaiset järsi sääreni paiseille! Myrkyt mukaan!

varoitus

Vieras    22.01.2009    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

olin hurghadassa loma matkalla deturilta ja sairastuin vatsatautiin joka oli tavallista rankempi kuin se "normaali" vatsatauti minkä Egyptin matkailijaa voi kohdata ja yleensä kohtaa. Sairaala lasku yhdeltä yöltä oli 2000e eli muistakaa ottaa matkavakuutus. Apua et meinaan matkan järjestäjältä saa joten opetelkaapa kunnolla englantia jos deturin matkalla lähdette. Eli on turhaa soitella heiltä saamiin numeroihin ja pyytää apua sitä nimittäin ei todellakaan saa eikä he edes vastaa koko puhelimeen. Tein reklamaation johon ei edes vielä ole vastattu ja kotiuduin matkalta lokakuun lopussa. Joten se on varmaa että en enään ikinä lähde kyseisen matkatoimiston matkoilla mihinkään ja pidä kyllä huolen että minun tuttava piiristä suosittelen välttämään kyseistä matkatoimistoa. Tjäreborg on paras!!!

Rahan vaihto ja muuta pientä viilattavaa.

Loroparkki    14.01.2009    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

Vinkkinä virkeille matkailijoille.

Hurghadassa eritoten magawish resortissa oltuamme/majoituttuamme. muutama vuosi sitten. Joka ikinen kerta yritti egyptin pankin virkailija pissiä silmään rahan vaihdossa. Aina puuttui puntia 51-151. Kun huomautimme asiasta he ottivat koko rahanipun tiskilleen niin ettei me nähty, oli laskevinaan ja nosti taas pöydälle ja laski ja ta daa kappa aina puuttui vain se yksi punta jonka hän /he sitten naureskellen paluttivat. Eikä johtunut minun huonon livakasta matikka päästäni, lasketutin aina muillakin seurueeni jäsenillä sen puntapinon.

Hotellin oma henkilökunta vaihtoi kurssin mukaisesti ja kiltisti ja rehellisesti rahat. Eikä puuttunut punnan puntaa. Basaareissa meitä vedätettiin eka päivänä NIIN 6-0 kuin olla ja voi siitä voi vain itseään syyttää, säikähdettiin sitä agressiota ja kainona suomalaisena ei uskaltanut/tohtinut sanoa ei. Nyttemmin se tulee napakasti. jopa rehvakkaasti...

Jalkakäytäviähän siellä ei sitten ollut että kävellä voipi vapaasti rannoilla, liikenteen sekaan ei kannata lähteä, eikä lastenvaunuilla tienreunoja kuleksimaan.

Ripuli tuo kaikkien kaveri iskee helpoimmin varmaan juuri egyptissä. Rahat ja varsinkin 1 punnan setelit oli melkoisen "köhnän" peitossa, käsidesiä ennen ja jälkeen rahojen käsittelyn.

Paska reissu,mutta tulipa tehtyä

Gristalli    24.06.2008    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

Matkatoimisto huijasi käytttäen maailmanlaajuisen hotelliketjun nimeä.Luulimme pääsevämme loistohotelliin,kuten meille luvattiin.Toisin kävi.Hotelli oli keskellä erämaata,keskeneräinen,siellä ei ollut palveluja juuri lainkaan.Hotellista ei päässyt poistumaan kuin kerran päivässä, 20 ihmistä kerrallaan.Matka oli täysi katastrofi ja maksoi maltaita.En tule enää koskaan menemään Egyptiin tai ostamaan matkaa ko.matkatoimistolta.Saimmen kuitenkin kuluttajaviranomaisilta pienen korvauksen petetyksi tulemisesta.En mainitse matkatoimiston nimeä,mutta jos joku sitä kysyy,vastaan.Kaikki 270 matkustajaa sillä reissulla pettyi,joten matkatoimiston paljastaminen olisi vain ihmisille hyödyksi.

Oletko vieraillut Hurghadassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.