Ho Chi Minhin matkakokemukset ja vinkit

Silmälasit Vietnamista

Vieras    20.02.2018    Ho Chi Minhin ostokset    Ho Chi Minh (Saigon)

Ostin Saigonista monitehoiset silmälasit sekä aurinkolasit. Aurinkolasit toimi monitehoisena hyvin.

Silmälasit todellinen pettymys. Päähän laitettaessa tuntui kuin olisi ollut "kännissä". Lukeminen ei onnistunut ollenkaan. Enhän tietenkään hyväksynyt niitä. Liike lupasi laittaa uudet linssit joten jouduttiin odottamaan pari päivää. Uudestaan liikkeeseen ja sama juttu. Lukeminen parani hieman mutta maailma pyöri edelleen. Suomesta ostettuna ei koskaan ole tullut noin pahaa voiko sanoa näköharhaksi vai onko jokin parempikin termi asialle. Liikkeen kanssa väännettiin hinnan alennuksta ja sain linssit ilmaiseksi joten laseille jäi muutama kymppi hintaa (vara lasit nyt).

Kannattaa ainakin harkita monitehoisten ostoa. Itselläni oli tarkoitus ostaa useammat lasit mutta yhdet ainoastaan tuli mukana. Aurinkolaseja ostin kahdet joista toiset Hoi Anista. Molemmat aurinkolasit toimii monitehoisina ihan hyvin. Joku ammattilainen varmaan pystyy antamaan huonolle monitehoisen linssille hyvn selityksen.

Liikkeen mukaan ei kenelläkään ole ollut vastaavia ongelmia kuin allekirjoittaneella. Siinä syy kirjoitukselleni jos vaikka olisi ollut jollain vastaavia kokemuksia muita matkalaisia varten.

Käytiin matkalla helmikuun alussa 2018.

Lao Center diskrit 1

Kun menet ( saavut) Saigoniin, ota taksi, mutta sovi hinta esimerkiksi katu nimeltä Pham ngu lao ja de than kulma. Lao Centeriin jossa onVinasunin, TNK matkatoimisto muiden muassa. Hinta pitää olla noin 200.000 dongia korkeintaan. eli 8-9 euroa. Mutta maksa dongeilla,saat niitä lentosemalta just miljoonan dongin määrän... neljälläkymmenellä eurolla. Huomaa että kaupungissa on automaatteja josta saat dongeja 100.000. 200.000 ja niin edell...Majoitus kannattaa hommata paikan päältä .Huomaat kyllä reppumatkaajien kirjosta että olet oikeilla kulmilla.

Lao Centeristä erkanee muutama kuja jonka varrella on mm Hotel KIM joka on siisti ja rauhallinen 24 Dollaria yö.

Ruokaa ja aamiaista saa niiden aulasta muutamalla tonnilla, siis kahvi ja paistettu muna ja hedelmiä 20.000d-50.000.Highland kahvilat tarjoaa Cafe Americanoa 45.000,se on siis juhlamokkaa tms.

Aloita syöminen esim Pho keitolla joka on hyvää ja kuumaa.Sen kanssa vesi ja cola on hyvä janojuoma.

Saigonissa voi liikkua jalan. Ylitä katu jalankulu.ööö suojatieltä, joissakin poaikoissa on valot, mutta mene virran mukana päättäväisesti. Huomattavat mestat on kaukana toisistaan, mutta kaupungissa on paljon mestoja, missä kannattaa käydä.Sotilasmuseo, pressan linna,kauppahalli, lähellä le loita, joka on valtakatu Lao Centeristä eläintarhalle päin ja välissä linja-auto asema josta pääsee vesipuistoon bussi numero 11. muista myös HCM museo, eläintarha, temppelit, ym ym.Eläintarhan lähellä on museo ja muuta rakennelmaa joka kannattaa tsekata.

Muista että rantalomakohteessa Mui Nessa on paljon venäläisiä.Mene sinne ja etsi Min Tham resor, se on hyvä kunhan saat huoneen läheltä merta.Mutta kun sinulla on yksi mesta,etsi parempi,katso ettei vierellä ole diskoa,ne mökää aamuun.Jatka matkaasi Muille ranta kaupunkikohteille. Mutta käy sitä ennen Mui ne lähimaastoissa ganjoneilla ja hiekoilla.Hyvää matkaa Tumppi

Saigonista pääsee matkatoimistojen avulla lähimaastoon kuten luolille, maanalaisille tunneleille,apinarannikolle, sotametsään, ja pidemmälle Mui ne. Na Thrang ym ym. Huomaa listat seinillä.

Markkina-alue ja ostokset

nipata    03.02.2011    Ho Chi Minhin ostokset    Ho Chi Minh (Saigon)

Saigonissa on paljon ostettavaa, mutta kannattaa olla tarkkana mitä ostaa ja mistä. Suurin osa edullisista tavaroista (esim vaatteet ja kellot) ovat halpoja kopioita. Markkina-alueella ja kojuissa tinkaaminen on enemmän kuin suotavaa, sillä siten saa usein hinnasta jopa puolet pois. Samoin kannattaa kysellä mitä hinta on dongeina, dollareina tai jopa euroina. Ns. kunnon kaupoissa on usein hintalaput ja tinkaaminen on huomattavasti vähäisempää, mutta aina kannattaa yrittää, varsinkin, jos olet ostamassa isommalla summalla useamman tavaran.

Me käytimme paljon dollareita maksuvälineenä Saigonissa (1/2011). Vaihtorahat kannattaa tarkistaa ja olla tarkkana mitä annetaan takaisin, jos esim maksat dollareina ja vaihtorahat tulee dongeina. Vietnamilaiset tuntuvat olevan suht rehellisiä, mutta huijareitakin löytyy.

Jos olet yhditelmämatkalla Saigon/Phan Thiet/Mui Ne tms: ostosmahdollisuudet ja -valikoimat ovat paremmat Saigonissa, mutta myös rantakohteista löytyy samaa turistikrääsää ja jopa edullisemmalla hinnalla.

Suosittelen Duxtonia

nipata    03.02.2011    Ho Chi Minhin hotellit    Ho Chi Minh (Saigon)
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2011 | Hotelli: Duxton

Duxton oli keskeisellä paikalla siisti ja hyvätasoinen hotelli. Aamupala oli ihan huippu hyvä ja siisteys erinomaista. Huoneessamme oli ilmastointi, amme, hiustenkuivaaja, tv, silitysrauta ja tallelokero - kaikki tarpeellinen siis. Hotellilla on myös pieni uima-allas, jossa ei kuitenkaan auringon palvotaan kannata ryhtyä, sillä isot kerrostalot varjostavat pientä allas-osastoa. Uima-altaassa pääsee kuitenkin virkistäytymään. Hotellin läheisyydessä on useampi ostoskeskus ja keskustan markkina-aluekin on kävelymatkan päässä.

Arvosana hotellille:

3 paivaa saigonissa

Vieras    04.01.2011    Ho Chi Minhin muita vinkkejä    Ho Chi Minh (Saigon)

Olemme parhaillaan Tjareborgin yhdistelmalomalla Phan Thietissa, johon kuului 3 pv:n vierailu Saigonissa. Itse tuolla olo jaa siihen 2 pv :aan, silla olimme lentokentalta tullessamme hotellilla vasta ensimmaisen paivan iltana, ja jo kolmannen paivan aamuna oli lahto kohti Phan Thieta klo 8.30.

Mutta itse Saigonin kaupunki ihmisineen edustaa Vietnamia ehka yhdella tavalla parhaimmillaan. Siella ei turisteihin juurikaan tormaa, ja vaalea turisti herattaa viela jopa ihmetysta paikallisten keskuudessa kaupoissa kierrellessa.

Ostosmahdollisuudet ovat Saigonissa Phan Thiehen verrattuna parhaat mahdolliset, mutta Thaimaan jalkeen jai kova kaipuu kunnon shoppailumahdollisuuksiin. Eli Vietnam on selkeasti maa, jossa eurot eli paikallisittain dongit kannattaa laittaa sitten vaikka ruokaan, joka viela Saigonin alueella oli edullista.

Tekemista Saigonissa ei ehka kovin moneksi paivaksi ole, silla paivassa kerkeaa shoppailla paikallisella torilla ja laheisilla pikkukojuilla, seka vierailemaan sotamuseo alueella, jossa turistinahtavyydeksi on jarjestetty mahdollisuus paasta vietnamin sodan aikaisiin maanalaisiin tunneleihin. Kaymisen arvoinen paikka!

Ihmiset ovat ystavallisia, joskin paljon pidattyvaisemman oloisia kuin mita Thaimaassa on tottunut. Oppaamme sanoikin, etta thaimaalaisten ja vietnamilaisten vertaaminen keskenaan on sama kuin meita suomalaisia verrattaisiin venalaisiin, joten ei heilla tummasta ihosta ja hiuksista huolimatta kuitenkaan aivan kauheasti ole yhteista.

Nyt lomamme jatkuu sitten Phan Thietin rauhallisissa maisemissa. Jonkinlainen kaipuu jai Saigonin alkuperaisyyteen ja turismin puutteeseen. Bangkokissa en ole lentokenttaa pidemmalla kaynyt, joten arvailuksi menee, mutta epailen, ettei Saigonia voi samalla lailla kaupunkikohteena mainostaa kuten esim. Bangkokia. Joten pikkukaupungin mopojen vilinaa vain ihastelemaan!

Ei ihan neljää tähteä

Vieras    20.09.2009    Ho Chi Minhin hotellit    Ho Chi Minh (Saigon)
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2006 | Hotelli: New World Saigon Hotel

Hotellin yleistilat ja aamiainen olivat hyvät mutta huoneet eivät ainakaan vielä 2006 näyttäneet ollenkaan oheisten kuvien mukaiselta eli varsin kuluneet ja paikoin kosteusvaurioita kärsineet erittäin perusvarusteiset huoneet. Toki huoneet voivat vaihdella hyvinkin paljon ja ehkä niitä on remontoitu 2006 jälkeen? Keskustaan piti kulkea taksilla mutta sehän on halpaa ja ihan hotellin vieressä oli hyvä kauppakeskus jossa keskustaa edullisemmat hinnat (mm. ihania puuastioita yms.)!

Arvosana hotellille:

Keskeisellä paikalla

Vieras    06.04.2009    Ho Chi Minhin hotellit    Ho Chi Minh (Saigon)
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2009 | Hotelli: Duxton

Erinomainen sijainti, lyhyen kävelymatkan päässä ostospaikoista lähellä Hotel REX.

Lähellä paljon hyviä ruokapaikkoja.

Huoneissa kokolattiamatot jotka nähneet parhaatpäivänsä.

Huoneet on viihtyisiä eikä ainakaan meillä kuulunut liikenteen ääneet (3 ja 5 kerros) katu on muutenkin rauhallinen, 63 Nguyen Hue Boulevard District 1 alueella.

Hyvät aamiaset ,jokaiselle jotain (länsimaalainen).

Pieni mutta toimiva uima-allas.

Internet oli kallis n. 14€/ 24h hotellin baari/ ravintola oli myöskin kallis paikallisiin hintoihin nähden.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Ho Chi Minhissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.