Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Hainanissa

Sairaanhoito Haikoussa

Vieras    16.09.2012    Hainanin vaarat ja ongelmat    Hainan

Jouduin turvautumaan Travel Guard Sos International matkahätäpalveluun matkalla sattuneen tapaturman vuoksi. Matkavakuutus oli MasterCard Goldin kautta.

Sairaala, johon paikallinen terveysasema kirjotti lähetteen, oli provinssin people`s hospital Haikoussa. Sairaala oli uskomaton haiseva läävä, jossa juoksenteli ja lenteli eläimiä sisätiloissa. Hygieniataso oli äärimmäisen kaukana länsimaisista standardeista. Vuosikymmenten pesemätön lika löyhkäsi kaikkialla, ihmisten eritteitä oli pitkin lattioita, vessat eivät vetäneet levittäen kuvottavaa hajua ja kaikkialla hirveä siivottomuus. Varustetasoltaan sairaala oli niin köyhä, ettei siellä ollut ensiapuun tarvittavia kipulääkkeitä ja leikkauksia ei voi tehdä puuttuvien välineiden takia.(onneksi).

Hoitohenkilökunta puhui pelkästään kiinaa. Jokaisesta toimenpiteestä piti maksaa etukäteen ja hinta vetäistiin hatusta.

Jatkohoidon saaminen vakuutusyhtiön kautta oli äärimmäisen työlästä. Hoitopäätökset viipyivät luvattoman kauan ja asioiden eteneminen oli liian paljon omassa varassa. Euroopassa ei uskota, ettei Hainan ole paratiisisaari vaan kehitysmaa suurimmalta osin.

Tarinan opetus: Tarkista vakuutuksesi !

Mieluiten- älä sairastu, älä loukkaa itseäsi, vastassa voi olla mitä vain!

Oletko vieraillut Hainanissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.