Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Guayaquilista

keskusta ja shoppailu

Vieras    06.08.2008    Guayaquilin muita vinkkejä    Guayaquil

Kannattaa ottaa huomioon, että Guayaquilissa on tyypillinen down town-ilmiö, eli keskusta on keskittynyt liike-elämään ja on iltaisin hiljainen. Rikkaat paikalliset viettävät aikansa hulppeissa ostoskeskuksissa ja yksityislle tennis ym. klubeilla keskustan ympärillä, eivätkä paljoakaan tallaa katuja. Urdesa on miellyttävä kaupunginosa, josta läytyy vähän kaikkea. Matalasti, mutta tiheästi rakennettuja nukkumalähiöitä on monikaistaisten teiden varsilla ja rikkaat asuvat aidatuilla alueillaan, joihin ei muilla ole pääsyä. Kaupungin kaikista kasvoista onkin turistin vaikea saada selvää ja kannattaa ottaa huomioon, että keskusta ei ole sama kuin koko kaupunki ja todellisuudessa monille paikallisille ei tulisi mielenkään mennä sinne kävelemään. Tulisia, eli käsitöitä, voi ostaa keskustan kauppahallista. Ostoskeskuksissa voi löytää halvalla brasilialaisia kenkiä, särmikästä argentiinalaista muotia tai jenkkivaateketjujen vatteita vähän halvemmalla kuin suomesta.

Yöelämää ja nähtävyyksiä

Vieras    06.08.2008    Guayaquilin muita vinkkejä    Guayaquil

Guayaquil on mieletön kaupunki asua, mutta turistille voi olla vaikea löytää mielekästä tekemistä. Siksipä sinne kannattaakin suunnata nyt, kun suuret turistivirrat eivät vielä ole sitä löytäneet omakseen. Kaupunki ei ole kovinkaan kaunis, siirtomaatyylisien talojen tilalle on rakennettu runsaasti tylsiä laatikkotaloja, mutta keskustassa sijaitsevassa Las Penasissa näkee vanhaa kaupunkia. Malecon Rio Guayasin vieressä on turisteja varten rakennettu kävelykatu puutarhoineen ja ostoskeskuksineen. Kannattaa kuitenkin tsekata. Keskustassa kannattaa myös käydä pääkatu 9 de Octubren halpiskaupoissa, joissa myydään muutamalla dollarilla merkkivaatteiden jämäkappaleita. Rättien joukosta voi löytää aarteita. Jos on yhtään seikkailuhenkinen ja espanjankielen hyvin taitava, kannaattaa ottaa bussi keskustasta Urdesaan, joka on pääosin 60-luvulla rakennettu "puutarhakaupunki". Yöelämä ja ravitoloita löytyy tältä sektorilta. Suosittelen Frutabaria, viihtyisää kahvilaa, jossa valmistetaan ihania hedelmäpirtelöitä tuoreista hedelmistä. Baareja ja yökerhoja löytyy paljon ja niiiden hinnat ja taso vaihtelevat paljon. Ne uusiutuvat nopeasti, joten nimiä on turha antaa, kannattaa kysyä paikallisilta. Naiset saattavat päästä ilmaiseksi, usein yökerhoissa on open bar. Kaupungissa kannattaa yrittää näyttää mahdollisimman paljon paikalliselta ja noudattaa ohjeita siitä minne mennä. Etenkin kaupungin eteläosassa on vaarallista liikkua, jos ei tunne aluetta. Ei kannata pitää kauheasti koruja tai merkkivaatteita jos liikkuu köyhemmillä alueilla. Sen sijaan rikkaiden suosimilssa ostoskeskuksissa ja yökerhoissa on usein "naamaraja" ja huonosti pukeutunutta katsotaan kieroon. Kaupungista kannattaa suunnata pos jos haluaa rannoille, sillä niitä ei guayaquilista löydy: Montanitaan, upealle hippirannalle tai Salinasiin, wannabee-Miami-tyyliseeen rikkaiden rantakohteeseen. Matka-ajat reilusta tunnista ylöspäin. Guayaquilista pääsee bussilla kumpaankin. Yleisohjeena on että kaupunkiin kannattaa mennä ilman ennakko-odotuksia nauttimaan tunnelmasta, trooppisesta lämmöstä ja iloisesta yöelämästä. Etsivä löytää ja oluen juominen Las Penasin terassilla käy elämyksestä. Vaarallisuudestaan huolimatta kaupungissa ei ole itselleni koskaan sattunut mitään, eurooppalaisia tuttujani on sen sijaa ryöstetty. Guayaquil tarjoaa palan täysin erilaista Ecuadoria, sillä se eroaa vuoriston kaupungeista niin kulttuurillisesti, ilmastollisesti kuin asenteidensakin puolesta. Suosittelen osana Ecuadorin tai Galapagosten matkaa, mutta ainoana kohteena voi olla paljoa odottavalle pettymys.

Oletko vieraillut Guayaquilissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.