Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Malesian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

kuala lumbur,liikkuminen malesiassa

munkki    19.04.2009    Kuala Lumpurin muita vinkkejä    Kuala Lumpur

malesiassa ei ole otettu jalankulkijaa millään lailla huomioon,.,liikkuminen malesiassa on turvallista vain autolla,.,kuala lumburissa paikallisliikenne on käytettävissä ei muualla.tiet jamuut liikunta väylät vanhoja ja kunnossapito hoitamatta,lukuunottamatta uusia moottoriteitä,kansa kylläkin ystävillistä ja avuliasta.ÖLJYN aiheuttamaa saastumista hyvin paljon,puhdistuksia ei ole tehty.LUONTO muuten on mahtavaa

kanat

monessa maassa aasiassa olen syönyt ,MALESIASSA ehdottomasti aasian paras kanan liha ja laittavat monella eri tavalla

vanha kaupunki

munkki    13.04.2009    Kuala Lumpurin nähtävyydet    Kuala Lumpur

asuin 3 eri 10e hotellissa ,kaikissa hotelleissa hyvin tilaa 20% sai alennusta kun oli yli 2 yötä,,hyvä paikka asua kuala lumburissa skytrain risteys,bussiasema ,rautatieasema,lukuisat ostoskeskukset ja kiinalainen kaupungin osa vierekkäin..myöskin kaksoistornit noin 3 km päässä,,paikasta ei muuta kuin+++++

vuoristo sademetsät

munkki    13.04.2009    Kuala Lumpurin nähtävyydet    Kuala Lumpur

bussilla matkustin välin PENANG-KUALA LUMBURI-KUATAN mmoottori tietä noin 600 km yhteensä,ei asukkaita ,pelkkää korpea joitakin metsän kaato porukoita ja sahaus laitoksia mutta oli todella mahtavat maisemat,korkeimillaan käytiin pilvien kanssa tasoissa,mutta ei satanut vähän kosteutta tiivisty ikkunoihin,hyvin vähän liikennettä,voi suositella myöskin itse ajaen,tienviitat englanniksi,hyvin löytää perille.sanotaan että noin 300km matkalta on mesät hakattu ja istutettu öljypalmuja.myös eukalyptos metsiä on paljon istutettu.IPOH nimisen kaupunkin lähellä olihienon näköisiä kallio seinämiä ja luolastoja.

hinnat noin puolet suomen hinnoista

munkki    09.04.2009    Penangin ostokset    Penang

hiljainen pikku kaupunki,kaupat jakautunut myytavan tvaran mukaan,,taxit suunnilleen 20cent kilometri

mopon olisin vuokrannut mutta yhdessa paikassa kuulemma 10 vuokrapaikkaa vierekkain ,kayn tanaan siella

11 illalla meni ravintolat paaosin kiinni,,tanaan menen rannalle

netin kautta huone varaukset,viikon auki ollut uusi hotelli

munkki    09.04.2009    Penangin hotellit    Penang
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2009 | Hotelli: TUNEHOTEL

uusi koska on,minun huoneessa kaikki kunnossa,ala aulassa ilmainen internet,perushinta on 10e,lisukkeet eri hinta,hyva hotelli mutta jos lapsia huone pieni tarvitsse ehka useamman huoneen.huoneita mahdollista yhdistaa .valiovella,sitten paikan paalla mutta internet varausta tehdessa ei onnistu yhdistaminen

Arvosana hotellille:

Sepilok

raksu    07.03.2009    Sabahin muita vinkkejä    Sabah

Käytiin Sepoílokissa katsomassa orang-utaneita. Yllätyksenä tuli että puisto on todella suljettu pari tuntia keskipäivän aikaan ja että puistoon sisälle pääsee vain aamu- tai iltapäivisin. Ja se, ettei orankeja ole siellä todellakaan vilisemällä kuin Korkeasaaressa, vaan alue on todella iso ja niitä oikeasti näkee vain ruokinta-aikoihin (taisi olla 9.00 ja 14.00). Itse nähtiin kolme orankia ruokinta-aikaan, ja loppujen viimeksi makakit ja muut paviaanit varastivat koko shown. Mutta toisaalta, mieluummin näitkäin orankeja katselee ehkä onnellisempina luonnonvaraisissa olosuhteissa kuin ahtaissa häkeissä. Eli kannattaa mennä.

Air Asia

raksu    07.03.2009    Malesian lennot & liikenne    Malesia

...on halpa mutta hyvä ja tehokas. Ehdottomasti kannattaa kokeilla jos liikkuu Etelä-Aasiassa. Finnais ei pysty koskaan samaan tehokkuteen, tietysti hinnoista puhumattakaan!

orankit

Itse emme jaksaneet enää lähteä orankien perässä lentämään sepilokiin, mutta kuulimme, että niitä pääsi katsomaan lähemmäskin. Eli mikäli nuo hauskat otukset kiinnostavat, niin Kota kinabalun Shangri la rasa ria hotellilla on oma luonnonsuojelualueensa, jossa majailee neljä orankilasta ja harjoittelee elämää metsässä. Eli heitä kotiutetaan metsään ja ruokitaan kahdesti päivässä. Tähän ruokinta aikaan pääsee näitä orankilapsia seuraamaan erilliseltä korokkeelta. Niihin ei saa koskea, eikä niitä saa itse syöttää, mutta oli niistä iloa muutenkin, kuvia tuli otettua varmaan sata tuolta tunnin ajalta :)

Tuolla tekevät siis yhteistyötä Sepilokin kanssa ja kun orankit pärjäävät omillaan ne siirretään sepilokin metsään. Kyse ei ole siis mistään showmielessä tehtävästä jutusta, jossa eläimet kärsisivät tai niitä pidettäisiin häkeissä.

Ihan kiva vaihtoehto oli ja lapsille helppo päästä mukaan. Maksoi muistaakseni 10e/ hlö. Samalla pääsee katsastamaan Rasa rian hotellialueen ja biitsin jos siltä tuntuu. Oli nimittäin aika hienon ja uuden oloinen paikka ja lapsille tosi kivoja piha ja uintijuttuja löytyi.

Muilla retkillä oltiin vain tuolla Kinabalu parkissa eli luonnonsuojelualueella vuoren kupeessa, jossa käytiin katsomassa orgiedeoita (no joo, ihan hienojahan ne oli jos niistä tykkää). Sitten retkeen kuului lounasruoka, joka oli tosi maittavaa! Sen jälkeen kipusimme pienelle kukkalle, jolta lähti canopy walkway eli koysisilta rata puiden latvustossa parhaimmillaan ehkä n. 50m korkealla, mikä oli ihan kiva juttu. Ja tämän jälkeen mentiin kuumille lähteille, jotka oli siis sellaista haalean lämmintä vettä, jota sai hanasta laskea 1x1,5m kokoiseen kaakeloituun altaaseen. Siellä oli kuitenkin myös ihan kylmiä altaita, jotka viilensi ihanasti siinä kosteassa kuumuudessa. Paikalliset tosin ihmettelivät, kun me siellä lilluimme vaikka kuinka kauan, kun he eivät oikein uskaltaneet edes kastautua :)

Säistä sen verran, että meidän kohdalle tammikuu -09 sattui ainakin tosi pilvisiä päiviä melkein kaikki sen kymmenen päivän aikana, jotka siellä oltiin. Kahtena taisi paistaa aurinko pilvettömänä. Aamuisin oli useasti vähemmän pilviä, mutta puolen päivän jälkeen ne jo oikeastaan peittivät koko taivaan. Tosi lämmintä siellä oli koko ajan lähempänä 30 joka päivä, mutta sellanen kuuma kostea ilma siis. Ja vettä ripsi melkein päivittäin, välillä päivällä pientä tihkua ja illalla sitten ihan kunnolla. Eli ei ainakaan tuohon aikaan mikään rantalomakohde pelkästään... tai sitten meille sattui vain sellaiset kelit, mene ja tiedä...

nexus resort karambunai

Vietimme lomaamme 10 yön verran Malesian Kota Kinabalulla hotellissa Nexus resort karambunai. Hotelli oli aika kaukana keskustasta, taksilla matkaan kului puolesta tunnista tuntiin ruuhkasta riippuen. Hotellilla toimi oma bussikuljetus keskustaan ja takaisin muutamia kertoja päivässä.

Hotelli oli ihan siisti, tosin huoneet olivat vähän kuluneet. Huoneemme oli hotellin isommassa kompleksissa, joissa kaikissa oli merinäköala, tosin alimmista kolmesta kerroksesta ei merta oikeasti hirveästi nähnyt, kun hotellin puutarha-alue oli siinä välissä, mutta meren kohina kuului kyllä selvästi. Hotellilla oli viisi eri ravintolaa, buffet, kala/intialainen ravintola, kiinalainen, italialainen sekä grillipaikka. Ihan hyvää ruokaa noista sai ja hinta oli n. 10e/ ruoka + juoma kiinalaisessa ja buffetissa n. 20e/hlö. Muissa hinnat pyörivät siinä välimaastossa eli ei nyt mitään ihan halpoja paikkoa olleet kuitenkaan. Hotellilla oli todella suuri alue puutarhoineen ja golfkenttineen. Harrastusmahdollisuuksia oli aika kivasti myös, oli siis golfia, tennnista, squashia, pingistä ja näiden lisäksi lautapelejä sekä vesiurheiluvälineitä ja hevosia, joten aika kivasti kaikenlaista. Ranta oli kiva ja hienohiekkainen ja sitä oli mukava kävellä edestakaisin, koska pituutta oli hulppeat 6km eikä ihmisiä oikeastaan missään. En tiedä onko johonkin muuhun vuodenaikaan eri asia, mutta tammikuussa ei ainakaan rannalla näkynyt ristinsielua muualla, kuin hotellin kohdalla. Siihen lähelle oltiin juuri rakentamassa toista hotellialuetta, joka varmasti vähän tuo lisää porukkaa tullessaan. Eivät nuo kiinalaisturistit oikein rannalla viihtyneet vaan lähtivät aina retkilleen tms.

Ihan kiva, tosi rauhallinen paikka. Hotellilta sai matkatoimiston kautta varailtua retkiä, joten niiden vuoksi ei keskustaan saakka tarvinut lähteä.

Ei pelkkää löhöilyä!

Vieras    09.12.2008    Langkawin aktiviteetit ja harrastukset    Langkawi

Langkawilla voi tehdä kaikenlaista, ettei aika mene pelkkään rannalla makoiluun...tosin sekin on välillä kivaa.

Ehdottomasti kannattaa mennä purjehtimaan merelle joko koko päiväksi tai sitten ns. sunset-kierrokselle. Upea saaristo, ihania maisemia ja huikeita pysähdyspaikkoja kuvien ottoon ja pällistelyyn.

Vesiurheilua on rannalla joka lähtöön, parasailing, jet-ski, banana-boat ja mikäs sen mukavampaa kuin ottaa kylmä olut rantabaarissa!

Viidakkoon kannattaa mennä kävelylle joko aikaisin aamulla tai illalla auringon laskiessa. Kasvit ja eläimet ovat upeita!

Mangrove-veneretki antaa vähän erilaista tietoa ja perspektiiviä saaresta, mahtava retki!

Kuahin kaupungissa voi sitten shoppailla (tax-free saari) joko kansainvälistä muotia ja kosmetiikkaa tai paikallista tavaraa.

Hotelleissa mahdollisuus hierontoihin ja hoitoihin. Paljon myös paikallisia spa-laitoksia, joissa hinnat eurooppalaisille hyvinkin edukkaat.

Monissa hotelleissa tenniskentät ja kuntosalit.

Taiteellisia lahjoja voi näyttää maalaamalla itselleen taulun paikalliseen batik-tyyliin.

Lentohinnat

Malesiassa on melko edullista lentää.

Varokaa huijareita

Kuala-Lumpurissa turistien suosimissa paikoissa kiertelee kellertäviin munkinkaapuihin pukeutuneita rahankerääjiä, jotka eivät ole munkkeja, vaan eräänlaisia huijareita. Myyvät pieniä kuvia, jotka muka tuottavat onnea. Näimme kerran tällaisen "munkin", joka illalla myi näitä kuvia, kulkemessa päivällä naisen kanssa käsi kädessä. Oikeat munkit eivät voi edes vahingossa koskettaa naista.

Sitten vielä, varokaa myös Puduraya Bus Terminaalin liepeillä kyttäileviä matkalippuvälittäjiä. Menkää itse bussiyhtiön luukulle terminaaliin ostamaan lippunne. Älkää kuunnelko näitä välittäjiä, ovat kyllä tosi aktiivisia ja kulkevat perässä aina lippuluukulle asti.

Hotelli

eemeli    07.03.2008    Kuala Lumpurin muita vinkkejä    Kuala Lumpur

Swiss- Inn, China Townissa,Jalan Sultan kadulla. Siisti, asiallinen hotelli, kuhisevassa kiinalaiskaupungissa. Hotelli sijaitsee siten että pääoven puolella on normaali katu, ja hotellin takana oleva katu muuttuu päivän aikana myyntikojuja täynnä olevaksi markkinapaikaksi.

Trooppinen puutarha

Olimme 6 vuorokautta Pangkorin saarella, Malesian lounaisrannikolla helmi-maaliskuun vaihteessa, 2008. Varasimme hotellin Kuala-Lumpurissa.

Hotelli sijaitsee pitkän hiekkarannan tuntumassa. Vesi tosin oli hieman sameaa, mutta puhdasta kuitenkin. Hotellilla oli kahden huoneen, mukavuuksin varustettuja mökkejä, tosiaan trooppisessa puutarhassa. Siivous hoidettiin erinomaisesti, lakanat ja pyyheliinat vaihdettiin joka päivä. Ulkoalueita haravoitiin jatkuvasti. Mökeissä on ilmastointi. Alueella on suuri uima-allas, aivan rannan tuntumassa. Päärakennuksen ravintolassa tarjottiin aamiainen. Mutta ravintolaa ei voi kehua. Kävimmekin syömässä kylällä, jossa on muutama ravintola.Teimme kierto-ajelun saaren ympäri taksilla, ja totesimme hotellimme parhaaksi näkemistämme tällä saarella.

Oletko vieraillut Malesiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.