Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Malesiasta

Malesian luontokokemuksia

Vieras    22.02.2014    Malesian muita vinkkejä    Malesia

Olemme juuri palanneet Malesian niemimaan ja Borneon kiertomatkalta. Mietteet ovat rististiriitaiset. Suurin pettymys oli maan roskaisuus ja likaisuus niin Kuola Lumpurissa ja sen ympäristössä kuin myös Borneolla. KL:n läpi virtaavaan jokeen pumpataan ruskea löyhläävä viemärivesi suoraan puhdistamattomana sillä seurauksella, että joessa kellui massoittain kuolleita kaloja. Borneon merialueet niin Kota Kinabalussa kuin sen ympäröimillä " paratiisisaarilla" olivat täynnä muovipulloja, roskaa ja jopa vauva vaipat tulivat saaren hiekkarannoilla uidessa vastaan. Olimme myös pari yötä Borneon Bilitissä Kilabatagajoella, joka niin ikään virtasi täynnä mitä erilaisinta roinaa ja roskaa. Yritin ajatella, että kyse oli jostain sattumasta, mutta minnekään ei voinut katsella näkemättä tuota roskaa kellumassa vedessä ja lojumassa tien vierillä. Jopa Hindulaisen luolatemppelin sisäosat oli roskattu uskomattomaan kuntoon.

Aasiassa kieräneet toki tietävät, että siellä vessahygienia on tuntematon käsite, mutta pikkukylissä ja kaupungeissa tuntui, että siivottomuus oli jotenkin maan tapa. Kornia kyllä siistit vessat löytyivät Malesian vallanneen KFC:n kuppiloista. Kävimme Kota Kinabalun edustalla myös merentutkimuskeskuksessa, jossa yritetään elvyttää alueen korallikantaa uusistutuksilla. Kuvaavaa on, että keskuksen puhtaista merivesialtaista ei korallia voida mereen enää istuttaa, koska se on tällä hetkellä kunnoltaan sellainen, että korallit kuolisivat sinne istutettuina. Puhdasta luontoa löytyi Mount Kinabalulta, jossa luonnon runtelemisesta saa siellä olevan varoitustaulun mukaan 1-5 vuoden vankeusrangaistuksen ja isot sakot päälle.Myös KL:n läheisillä ylängöillä Cameron Highlandsillä oli kauniita teeviljelmämaisemia. Myös Sepilokin Nature Resort oli luonnonpuistona puhdasta sademetsää lintuineen, käärmeineen ja orankeineen.

Ristiriitaiset tunteet syntyvät ennen kaikkea siitä, että Malesialla on uskomattoman rikas ja kaunis luonto ainutkertaisine eläin- ja kasvilajeineen. Tämä luonto on osittain jo tuhoutumassa. Maasta on kovaa vauhtia tulossa lomaresorttien ihmemaa siivottuine allasalueineen, mutta saastuneine takapihoineen. Jopa KK:n viiden tähden Shangri La hotellin edustalla killui roskalauttoja, joten rahallakaan ei puhdasta luontokokemusta välttämättä enää saa. Huono omatunto vaivaa minua myös kovasti. Olen itse ollut nyt osallisena tähän luonnonkatastrofiin. Nyt tuoreeltaan tuntuu siltä, että aasian matkailu saa minulta jäädä ainakin niin pitkäksi aikaa, että kuulen jotain merkittävää uutista jätehuollon ja luonnonsuojelun rintamalta näissä maissa. Yritän myös tarkemmin valita ostamani tuotteet täällä kotimaassa, jotta en osaltani edesauttaisi luonnon tuhoutumista esim. Malesian halpatuotannon seurauksena. Päällimmäisenä muistona on suru nenäapinalaumasta, joka asustaa Kinabatangajoen rantametsässä muovipussien ja hyönteismyrkkypullojen seassa.

Kokemuksia Langkawilta

Vieras    13.01.2014    Langkawin muita vinkkejä    Langkawi

Olipa mielenkiintoista lukea Thaimaan matkailijan "positiiviset" kokemukset tältä. Heti alkuun emme ole maksaneet markasta miljoonia ja voimme myöntää että matka tällä on ollut antoisa. Olemme olleet täällä nyt kaksi viikkoa. Päivässä rahaa mennyt 100 rämpylää eli n. 25 ekee. Syöty 2 krt päivässä ja juotu olutta eli emme ole säästelleet. Paikkaa ei voi todellakaan verrata Thaimaaseen ja olemme siellä turistirysissä useamman kerran käyneet. Jokainen tietysti etsii matkoiltaan eri asioita. Mikään bilepaikka tämä ei ole, mutta rauhaa, rantaa ja hyvää ruokaa sitä täältä löytyy kyllä. Ihmiset mukavia. Kukaan ei tuputa mitään ja saat kulkea rauhassa. Suosittelen tätä paikkaa lämpöisesti kaikille.

Billabong Scuba

Turkka    29.08.2011    Borneon muita vinkkejä    Borneo

Halpa ja hyvä palveluinen sukellus paikka Mabulilla

kuala lumbur,liikkuminen malesiassa

munkki    19.04.2009    Kuala Lumpurin muita vinkkejä    Kuala Lumpur

malesiassa ei ole otettu jalankulkijaa millään lailla huomioon,.,liikkuminen malesiassa on turvallista vain autolla,.,kuala lumburissa paikallisliikenne on käytettävissä ei muualla.tiet jamuut liikunta väylät vanhoja ja kunnossapito hoitamatta,lukuunottamatta uusia moottoriteitä,kansa kylläkin ystävillistä ja avuliasta.ÖLJYN aiheuttamaa saastumista hyvin paljon,puhdistuksia ei ole tehty.LUONTO muuten on mahtavaa

Sepilok

raksu    07.03.2009    Sabahin muita vinkkejä    Sabah

Käytiin Sepoílokissa katsomassa orang-utaneita. Yllätyksenä tuli että puisto on todella suljettu pari tuntia keskipäivän aikaan ja että puistoon sisälle pääsee vain aamu- tai iltapäivisin. Ja se, ettei orankeja ole siellä todellakaan vilisemällä kuin Korkeasaaressa, vaan alue on todella iso ja niitä oikeasti näkee vain ruokinta-aikoihin (taisi olla 9.00 ja 14.00). Itse nähtiin kolme orankia ruokinta-aikaan, ja loppujen viimeksi makakit ja muut paviaanit varastivat koko shown. Mutta toisaalta, mieluummin näitkäin orankeja katselee ehkä onnellisempina luonnonvaraisissa olosuhteissa kuin ahtaissa häkeissä. Eli kannattaa mennä.

nexus resort karambunai

Vietimme lomaamme 10 yön verran Malesian Kota Kinabalulla hotellissa Nexus resort karambunai. Hotelli oli aika kaukana keskustasta, taksilla matkaan kului puolesta tunnista tuntiin ruuhkasta riippuen. Hotellilla toimi oma bussikuljetus keskustaan ja takaisin muutamia kertoja päivässä.

Hotelli oli ihan siisti, tosin huoneet olivat vähän kuluneet. Huoneemme oli hotellin isommassa kompleksissa, joissa kaikissa oli merinäköala, tosin alimmista kolmesta kerroksesta ei merta oikeasti hirveästi nähnyt, kun hotellin puutarha-alue oli siinä välissä, mutta meren kohina kuului kyllä selvästi. Hotellilla oli viisi eri ravintolaa, buffet, kala/intialainen ravintola, kiinalainen, italialainen sekä grillipaikka. Ihan hyvää ruokaa noista sai ja hinta oli n. 10e/ ruoka + juoma kiinalaisessa ja buffetissa n. 20e/hlö. Muissa hinnat pyörivät siinä välimaastossa eli ei nyt mitään ihan halpoja paikkoa olleet kuitenkaan. Hotellilla oli todella suuri alue puutarhoineen ja golfkenttineen. Harrastusmahdollisuuksia oli aika kivasti myös, oli siis golfia, tennnista, squashia, pingistä ja näiden lisäksi lautapelejä sekä vesiurheiluvälineitä ja hevosia, joten aika kivasti kaikenlaista. Ranta oli kiva ja hienohiekkainen ja sitä oli mukava kävellä edestakaisin, koska pituutta oli hulppeat 6km eikä ihmisiä oikeastaan missään. En tiedä onko johonkin muuhun vuodenaikaan eri asia, mutta tammikuussa ei ainakaan rannalla näkynyt ristinsielua muualla, kuin hotellin kohdalla. Siihen lähelle oltiin juuri rakentamassa toista hotellialuetta, joka varmasti vähän tuo lisää porukkaa tullessaan. Eivät nuo kiinalaisturistit oikein rannalla viihtyneet vaan lähtivät aina retkilleen tms.

Ihan kiva, tosi rauhallinen paikka. Hotellilta sai matkatoimiston kautta varailtua retkiä, joten niiden vuoksi ei keskustaan saakka tarvinut lähteä.

Hotelli

eemeli    07.03.2008    Kuala Lumpurin muita vinkkejä    Kuala Lumpur

Swiss- Inn, China Townissa,Jalan Sultan kadulla. Siisti, asiallinen hotelli, kuhisevassa kiinalaiskaupungissa. Hotelli sijaitsee siten että pääoven puolella on normaali katu, ja hotellin takana oleva katu muuttuu päivän aikana myyntikojuja täynnä olevaksi markkinapaikaksi.

Trooppinen puutarha

Olimme 6 vuorokautta Pangkorin saarella, Malesian lounaisrannikolla helmi-maaliskuun vaihteessa, 2008. Varasimme hotellin Kuala-Lumpurissa.

Hotelli sijaitsee pitkän hiekkarannan tuntumassa. Vesi tosin oli hieman sameaa, mutta puhdasta kuitenkin. Hotellilla oli kahden huoneen, mukavuuksin varustettuja mökkejä, tosiaan trooppisessa puutarhassa. Siivous hoidettiin erinomaisesti, lakanat ja pyyheliinat vaihdettiin joka päivä. Ulkoalueita haravoitiin jatkuvasti. Mökeissä on ilmastointi. Alueella on suuri uima-allas, aivan rannan tuntumassa. Päärakennuksen ravintolassa tarjottiin aamiainen. Mutta ravintolaa ei voi kehua. Kävimmekin syömässä kylällä, jossa on muutama ravintola.Teimme kierto-ajelun saaren ympäri taksilla, ja totesimme hotellimme parhaaksi näkemistämme tällä saarella.

Oletko vieraillut Malesiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.