Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Malesiassa

Sademetsää hotellin ympärillä

Vieras    22.03.2012    Langkawin nähtävyydet    Langkawi

Kävimme noin viikon matkalla Langkawilla helmi-maaliskuun vaihteessa 2012. Matka meni hienosti suoralla lennolla ja päätepaikalla heti koneesta ulos tullessa iski mahtava kuumuus. Vauhdilla tuli villatakki otettua päältä pois, aurinko häikäisi ja kosteusprosentti oli varmaan 80. Matka hotellille kesti noin puoli tuntia ja siinäkin ehti kivasti nähnä maisemia. Lentokenttä oli pieni ja siisti sekä hyvin toimiva.

Nähtävää Langkawilla on jos vaan haluaa ja viitsii kierrellä. On näköala hissiä vuorten yllä, makaki apinoita pitkin tienvarsia, sademetsää joka puolella, kalastajasatamia, shoppailukauppoja, Aasian suurin meriakvaario jossa näki hait ja rauskut, sekä tuli käveltyä flamingojen kanssa. Tähän varmaan joku sanoo, että eläinrääkkäystä, mutta eläimiä näytettiin hoidettavan todella hyvin. Lisäksi löytyy erilaisia vesiputouksia ja paljon muuta nähtävää. Huomasimme, että viikko oli liian lyhyt aika, kaksi viikkoa olisi sopiva varsinkin jos haluaa käydä Kuola Lumpurissa tai Thaimaan puolella. Saaren vehreys ja kasvillisuus yllätti positiivisesti.

Ruoka oli ihan hyvää jos tykkää aasialaisesta ruuasta, nälkä ainakin lähti eikä olo ollut yhtään ähkyinen syönnin jälkeen. Ruokapaikkoja löytyy vaikka kuinka paljon ja jokaisen makuun. Merivesi oli aivan mahtava, varmaan noin 29-30 asteista, meduusoja oli jonkin verran varottava. Pikkusaaria ympäristössä joita pääsi varaamalla veneen katsomaan, samoin mangrove metsiä. Rauhallinen ja sopivan hiljainen paikka, sopii rauhaa rakastaville ja perheille. Jos etsit rajua shoppailua ja diskoja niin ei kannata mennä. Muuten suosittelen lämpimästi, ihmiset todella ystävällisiä ja avuliaita. Taksilla pääsi liikkumaan edullisesti ja kaveri vielä odotti kauppojen edessä samaan hintaan. Suomessa ei sillä hinnalla saa taksia kuin parinkymmenen kilometrin matkalle hyvä jos sitäkään. Me ajoimme lähes puoli saarta samaan hintaan. Myös saaren hygienia taso oli hyvä, varsinkin meidän hotellissamme, mitään vatsatauteja ei ollut eikä saatu koko aikana. Sinne vaan rohkeasti käymään, talvi on parasta matkustusaikaa, on varmasti lämmintä eikä pieni sadekuuro välillä haittaa yhtään.

Asiaa penangista

Vieras    10.01.2011    Penangin nähtävyydet    Penang

Batu ferringi on saaren ainoa oikea paikka rantalomailuun ja varsinkin Bayview beachresortin alue. "Keskustassa" aika moinen hälinä illalla ja keskustan kupeessa olevat hotellit ei ole ihan rannalla. Guesthouset jotka sijaitsee rannalla ei ole mielestäni tarkoitettu perheille vaan "reppumatkailijoille", likaiset rannat ym ym ym Halpaa syödä ravintoloissa ja hyvää ruokaa.

Trooppisten hedelmien tarha oli todella kiva paikka käydä. Oppaat jotka ovat paneutuneet hedelmiin osaavat hommansa vaikka unissaan. Kymmeniä hedelmiä kasvaa puissa ja pensaissa, ja viimeiseksi saa hedelmä välipalan,Nam!

Penang butterflyfarm oli toinen mukava nähtävyys.Satoja perhosia lentelee "vapaana" ympärilläsi maailman kaikissa väreissä.Näkemisen arvoinen paikka.

Monkey beach, veneretki sademetsän kupeeseen jossa apinoita voi syöttää, ja eri rahasta saa ihanan barbequeillallisen, avotulella tehtynä. Mieletön kokemus.

Mielestäni turvallinen paikka lomailuun.

Jos vertaa Langkawia ja Penangia niin Langkawi on rauhallisempi paikka.

vanha kaupunki

munkki    13.04.2009    Kuala Lumpurin nähtävyydet    Kuala Lumpur

asuin 3 eri 10e hotellissa ,kaikissa hotelleissa hyvin tilaa 20% sai alennusta kun oli yli 2 yötä,,hyvä paikka asua kuala lumburissa skytrain risteys,bussiasema ,rautatieasema,lukuisat ostoskeskukset ja kiinalainen kaupungin osa vierekkäin..myöskin kaksoistornit noin 3 km päässä,,paikasta ei muuta kuin+++++

vuoristo sademetsät

munkki    13.04.2009    Kuala Lumpurin nähtävyydet    Kuala Lumpur

bussilla matkustin välin PENANG-KUALA LUMBURI-KUATAN mmoottori tietä noin 600 km yhteensä,ei asukkaita ,pelkkää korpea joitakin metsän kaato porukoita ja sahaus laitoksia mutta oli todella mahtavat maisemat,korkeimillaan käytiin pilvien kanssa tasoissa,mutta ei satanut vähän kosteutta tiivisty ikkunoihin,hyvin vähän liikennettä,voi suositella myöskin itse ajaen,tienviitat englanniksi,hyvin löytää perille.sanotaan että noin 300km matkalta on mesät hakattu ja istutettu öljypalmuja.myös eukalyptos metsiä on paljon istutettu.IPOH nimisen kaupunkin lähellä olihienon näköisiä kallio seinämiä ja luolastoja.

Oletko vieraillut Malesiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.