Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Malesian matkakokemukset ja vinkit

sesongin ulkopuolella edullista

Vieras    07.07.2018    Langkawin hotellit    Langkawi
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2018 | Hotelli: Cenang Plaza Beach

Kävimme Langkawilla kesäkuussa 2018 ja todella tyytyväisia olemme. Rannalla ei todellakaan ollut tungosta ja kaikenlaisten vempeleiden vuokraajat juoksivat perässä alennuksia huutaen. Jälkikäteen saimme tietää, että kaikken lisäksi osuimme Ramadan-aikaan, en tiedä johtuuko siitä tai muuten, että harva eurooppalainen lähtee Aasiaan kesällä, mutta hyvätasoisesta hotellista Cenang Plaza (aivan rannalla) maksoimme 40e/2hh huone. Ravintoloissa ruokailu 3-7e, mutta parin päivän päästä hoksasimme, että ainakin illalla kannattaa syödä suoraan "ruokakärryistä", jotka ilmestyivät kadulle pimeän tullen: lihasatay (kana-, nauta- ym) 0,3-0,5e, iso grillattu maissitähkä 0,90e, grillattu pikku kalmaari 1e. Taksi on järkyttävän halpa, varsinkin kun käyttää GRAB-sovellusta(paikallinen Uber). Ns. normitaksi pyytää siihen verratuna tuplahinta. Toisinaan, GRAB vaatii WiFi-ta, joten hotellista pääsee sillä, mutta takaisin sitten "normitaksilla", siis tuplahintaan menomatkan verrattuna. Hotellin henkilökunnalle SUURKIITOKSET valtavasta ystävällisyydestä asiakkaita kohden. Ilma ja vesi +30 astetta, Suomessa samaan aikaan Suomen kesä:(

Arvosana hotellille:

Luonnon roskaaminen

Vieras    26.03.2018    Malesian vaarat ja ongelmat    Malesia

Rantakävelyllä näimme kauhuksemme Tioman saarella roskakuljetusten lähtevän merelle... vene täynnä mustia jätesäkkejä.

Malesian luontokokemuksia

Vieras    22.02.2014    Malesian muita vinkkejä    Malesia

Olemme juuri palanneet Malesian niemimaan ja Borneon kiertomatkalta. Mietteet ovat rististiriitaiset. Suurin pettymys oli maan roskaisuus ja likaisuus niin Kuola Lumpurissa ja sen ympäristössä kuin myös Borneolla. KL:n läpi virtaavaan jokeen pumpataan ruskea löyhläävä viemärivesi suoraan puhdistamattomana sillä seurauksella, että joessa kellui massoittain kuolleita kaloja. Borneon merialueet niin Kota Kinabalussa kuin sen ympäröimillä " paratiisisaarilla" olivat täynnä muovipulloja, roskaa ja jopa vauva vaipat tulivat saaren hiekkarannoilla uidessa vastaan. Olimme myös pari yötä Borneon Bilitissä Kilabatagajoella, joka niin ikään virtasi täynnä mitä erilaisinta roinaa ja roskaa. Yritin ajatella, että kyse oli jostain sattumasta, mutta minnekään ei voinut katsella näkemättä tuota roskaa kellumassa vedessä ja lojumassa tien vierillä. Jopa Hindulaisen luolatemppelin sisäosat oli roskattu uskomattomaan kuntoon.

Aasiassa kieräneet toki tietävät, että siellä vessahygienia on tuntematon käsite, mutta pikkukylissä ja kaupungeissa tuntui, että siivottomuus oli jotenkin maan tapa. Kornia kyllä siistit vessat löytyivät Malesian vallanneen KFC:n kuppiloista. Kävimme Kota Kinabalun edustalla myös merentutkimuskeskuksessa, jossa yritetään elvyttää alueen korallikantaa uusistutuksilla. Kuvaavaa on, että keskuksen puhtaista merivesialtaista ei korallia voida mereen enää istuttaa, koska se on tällä hetkellä kunnoltaan sellainen, että korallit kuolisivat sinne istutettuina. Puhdasta luontoa löytyi Mount Kinabalulta, jossa luonnon runtelemisesta saa siellä olevan varoitustaulun mukaan 1-5 vuoden vankeusrangaistuksen ja isot sakot päälle.Myös KL:n läheisillä ylängöillä Cameron Highlandsillä oli kauniita teeviljelmämaisemia. Myös Sepilokin Nature Resort oli luonnonpuistona puhdasta sademetsää lintuineen, käärmeineen ja orankeineen.

Ristiriitaiset tunteet syntyvät ennen kaikkea siitä, että Malesialla on uskomattoman rikas ja kaunis luonto ainutkertaisine eläin- ja kasvilajeineen. Tämä luonto on osittain jo tuhoutumassa. Maasta on kovaa vauhtia tulossa lomaresorttien ihmemaa siivottuine allasalueineen, mutta saastuneine takapihoineen. Jopa KK:n viiden tähden Shangri La hotellin edustalla killui roskalauttoja, joten rahallakaan ei puhdasta luontokokemusta välttämättä enää saa. Huono omatunto vaivaa minua myös kovasti. Olen itse ollut nyt osallisena tähän luonnonkatastrofiin. Nyt tuoreeltaan tuntuu siltä, että aasian matkailu saa minulta jäädä ainakin niin pitkäksi aikaa, että kuulen jotain merkittävää uutista jätehuollon ja luonnonsuojelun rintamalta näissä maissa. Yritän myös tarkemmin valita ostamani tuotteet täällä kotimaassa, jotta en osaltani edesauttaisi luonnon tuhoutumista esim. Malesian halpatuotannon seurauksena. Päällimmäisenä muistona on suru nenäapinalaumasta, joka asustaa Kinabatangajoen rantametsässä muovipussien ja hyönteismyrkkypullojen seassa.

Kokemuksia Langkawilta

Vieras    13.01.2014    Langkawin muita vinkkejä    Langkawi

Olipa mielenkiintoista lukea Thaimaan matkailijan "positiiviset" kokemukset tältä. Heti alkuun emme ole maksaneet markasta miljoonia ja voimme myöntää että matka tällä on ollut antoisa. Olemme olleet täällä nyt kaksi viikkoa. Päivässä rahaa mennyt 100 rämpylää eli n. 25 ekee. Syöty 2 krt päivässä ja juotu olutta eli emme ole säästelleet. Paikkaa ei voi todellakaan verrata Thaimaaseen ja olemme siellä turistirysissä useamman kerran käyneet. Jokainen tietysti etsii matkoiltaan eri asioita. Mikään bilepaikka tämä ei ole, mutta rauhaa, rantaa ja hyvää ruokaa sitä täältä löytyy kyllä. Ihmiset mukavia. Kukaan ei tuputa mitään ja saat kulkea rauhassa. Suosittelen tätä paikkaa lämpöisesti kaikille.

Turisteille tehty resort, jossa vain vähän aitoa Borneon tunnelmaa

Vieras    11.04.2013    Kota Kinabalun hotellit    Kota Kinabalu
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2013 | Hotelli: Nexus Resort & Spa Karambunai

Siisti hotelli, ystävällinen palvelu, mutta persoonaton turistipaikka, Borneon aito luonne ja luonto ei näy. Ehkä hakee vielä omaa linjaansa ja tarvitsee enemmän ammattitaitoa. Paljon aasialaisia turisteja, tammikuussa venäläisiä. Ravintolat keskitasoa tai vaatimattomia, ei mitään omaperäistä, pyrkii miellyttämään kaikkia makuja. Ravintoloiden todelliset juomavalikoimat eivät vastaa sitä, mitä listoissa lukee. Pitkä hieno hiekkaranta, jolla uiminen vaikeaa rantaan vyöryvien aaltojen vuoksi. Muu vedessä leikkiminen on kyllä hauskaa. Meduusoja esiintyy. Ei sukellusmahdollisuutta lähellä eikä veneiden vuokrausta Thaimaan tyyliin. Suurin haitta oli hotellin eristyneisyys. Hotellin ulkopuolella ei ole mitään paikallista kyläelämää vaan pitää tilata kuljetus Kota Kinabalun kaupunkiin (yli 10 km) tai muualle. Jos haluaa nauttia uima-altaasta ja hotellielämästä, saman lämpimän ja trooppisen kokemuksen saa muuallakin, sitä varten ei tarvitse Borneoon asti lähteä.

Arvosana hotellille:

Viihtyisä, siisti ja hyvällä palvelulla varustettu hotelli.

Vieras    02.10.2012    Langkawin hotellit    Langkawi
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2011 | Hotelli: Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi

Meitä oli kaksi jo vähän varttuneemmalla iällä olevaa aikuista matkalla. Hotelli tuntui jo heti mentäessä todella viihtyisältä. Ei mikään luxus luokan hotelli vaan sopii ihmisille jotka eivät vaadi liikoja. Tuli kotoisa olo.

Henkilökunta oli ystävällistä ja palvelu toimi aina, kun oli kysyttävää tai muuta asiaa. Meille sattui huoneessa katosta vesivahinko, joka tultiin hoitamaan heti kun kävin siitä informoimassa. Jopa heikolla englannin kielellä saimme asian hoidettua ilman oppaiden apuja. Ruoka oli hyvää niin hotellialueella kuin muuallakin missä vaan kävimme.

Oli ihana käydä meressä uimassa, meduusoja ei meidän lomaviikolla näkynyt lainkaan. Nähtävyyksiä löytyy niinkin pieneltä saarelta todella paljon, edullisia kauppoja, näköalapaikat, meriakvaario eläimineen sekä paljon paljon muuta. Mieleen jäi myös miellyttävä taksikuski, joka vei toisesta kaupungista toiseen lähes olemattomalla summalla verrattuna Suomen hintoihin. Hän jäi vielä odottamaan samaan hintaan kaupan eteen koska tulemme takaisin ja hän voi viedä meidät sitten hotellille, edelleen samaan hintaan. Tämänkin pystyimme sopimaan kaiken ilman kieliongelmia ja tuli todella turvallinen olo, kun meistä huolehdittiin eli ilmeisesti Langkawilla arvostetaan jo vähän varttuneempaa väkeä ja ainakin tuntui, että meitä Suomalaisia pidettiin arvossa ja rehellisinä turisteina.

Suosittelen paikkaa perheellisille ja varttuneemmallekin väelle sekä ennenkaikkea rauhallisuudesta nauttiville.

Arvosana hotellille:

Sademetsää hotellin ympärillä

Vieras    22.03.2012    Langkawin nähtävyydet    Langkawi

Kävimme noin viikon matkalla Langkawilla helmi-maaliskuun vaihteessa 2012. Matka meni hienosti suoralla lennolla ja päätepaikalla heti koneesta ulos tullessa iski mahtava kuumuus. Vauhdilla tuli villatakki otettua päältä pois, aurinko häikäisi ja kosteusprosentti oli varmaan 80. Matka hotellille kesti noin puoli tuntia ja siinäkin ehti kivasti nähnä maisemia. Lentokenttä oli pieni ja siisti sekä hyvin toimiva.

Nähtävää Langkawilla on jos vaan haluaa ja viitsii kierrellä. On näköala hissiä vuorten yllä, makaki apinoita pitkin tienvarsia, sademetsää joka puolella, kalastajasatamia, shoppailukauppoja, Aasian suurin meriakvaario jossa näki hait ja rauskut, sekä tuli käveltyä flamingojen kanssa. Tähän varmaan joku sanoo, että eläinrääkkäystä, mutta eläimiä näytettiin hoidettavan todella hyvin. Lisäksi löytyy erilaisia vesiputouksia ja paljon muuta nähtävää. Huomasimme, että viikko oli liian lyhyt aika, kaksi viikkoa olisi sopiva varsinkin jos haluaa käydä Kuola Lumpurissa tai Thaimaan puolella. Saaren vehreys ja kasvillisuus yllätti positiivisesti.

Ruoka oli ihan hyvää jos tykkää aasialaisesta ruuasta, nälkä ainakin lähti eikä olo ollut yhtään ähkyinen syönnin jälkeen. Ruokapaikkoja löytyy vaikka kuinka paljon ja jokaisen makuun. Merivesi oli aivan mahtava, varmaan noin 29-30 asteista, meduusoja oli jonkin verran varottava. Pikkusaaria ympäristössä joita pääsi varaamalla veneen katsomaan, samoin mangrove metsiä. Rauhallinen ja sopivan hiljainen paikka, sopii rauhaa rakastaville ja perheille. Jos etsit rajua shoppailua ja diskoja niin ei kannata mennä. Muuten suosittelen lämpimästi, ihmiset todella ystävällisiä ja avuliaita. Taksilla pääsi liikkumaan edullisesti ja kaveri vielä odotti kauppojen edessä samaan hintaan. Suomessa ei sillä hinnalla saa taksia kuin parinkymmenen kilometrin matkalle hyvä jos sitäkään. Me ajoimme lähes puoli saarta samaan hintaan. Myös saaren hygienia taso oli hyvä, varsinkin meidän hotellissamme, mitään vatsatauteja ei ollut eikä saatu koko aikana. Sinne vaan rohkeasti käymään, talvi on parasta matkustusaikaa, on varmasti lämmintä eikä pieni sadekuuro välillä haittaa yhtään.

Ei kannata mennä Malesiaan, Langkawi ei todellakaan ole paratiisisaari

Vieras    07.12.2011    Langkawin aktiviteetit ja harrastukset    Langkawi

Jokainen joka on ollut Thaimaassa tulee pettymään todella pahasti. Langkawi ja malesia yleensäkin on todella karua turistille. Hintataso on aivan posketon. Palvelu on joko olematonta tai tylyä. Palasin juuri Malesian kierrokselta ja Langkawi muistuttaa kaatopaikkaa. Kaikkialla on jätteitä, purkujätteitä, mutaa. Rannoilla ei ole minkäänlaisia palveluja, ei edes pehmusteita niissä noin kolmessakymmenessä rantatuolissa joita kilometrin pituisella rannalla oli.

Ravintolatarjonta oli surkea ja hinnat pilvissä. Iltaelämä oli täysin olematonta. Jonotat baaritiskiltä margaritaa joka tarjotaan muovituopissa, istut märällä penkillä hyttysten syötävänä. Muistuttaako jotai läheisempää paikkaa?

Pantai Cenang, jonka pitäisi olla se "eloisampi" paikka on yksi rutakkoinen tienpätkä. Sen ja rannan välissä on sekalainen joutomaa, osin rakennettua, osin rytöläjää ja kaatopaikkaa. Joudut puikkelehtimaan jätteiden välistä rannalle.

Langkawia saattavat kehua vain ne, jotka ovat maksaneet matkastaan poskettoman hinnan ja joiden itsetunto ei anna myöden myöntää että hukkaan meni. Etelän kalutut "rohdokset" ja "mallorkat" tarjoavat Langkawiin nähden kymmenkertaisen vastineen rahalle.

Etsikää lisää paikkoja Thaimaasta tai lentäkää Balille Bangkokista Airasianin edullisilla lennoilla

Cock & Bull Bistro in KK

Hieno mesta: livemusiikkkia,hyvä palvelu ja kauniit tarjoilijat.

Vietimme matkallamme muutaman illan kyseissä baarissa ja suosittelen muillekin. Sijaitsee Kinan rannalla The Waterfrontin alueella. Lähellä on muitakin ruoka yms.ravintoloita sekä Starbucks :)

siisti pieni hotelli

Turkka    29.08.2011    Borneon hotellit    Borneo
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2011 | Hotelli: Sipadan Inn

Siisti pieni hotelli Sempornassa Sipadan inn

Arvosana hotellille:

Billabong Scuba

Turkka    29.08.2011    Borneon muita vinkkejä    Borneo

Halpa ja hyvä palveluinen sukellus paikka Mabulilla

Kurjat yöt Kuala Lumpurissa

Vieras    02.04.2011    Kuala Lumpurin hotellit    Kuala Lumpur
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2011 | Hotelli: D'Oriental Inn, Chinatown, Kuala Lumpur

Hotellissa hurja haju, sijainti Petalingin markkinakadulla mielenkiintoinen, mutta meluisa ja rähjäinen. Sängyssä bed bugeja. Huone tosin vaihdettiin valituksen jälkeen ja hyvityksenä luvattiin aamiainen. Mutta ojasta allikkoon: jouduimme huoneeseen, jossa ns. ikkuna pimeään kuiluun. Haju ja tunne ilman loppumisesta teki yöstä suorastaan helvetilliseen. Jälleen aamulla vaihdettiin huone maksuluokkamme mukaiseksi. Hajua ja tunkkaista tunnetta ei tosin silloinkaan pystytty hävittämään. 10 euroa enemmän huoneesta olisi antanut jo paljon paremmat olosuhteet. Mutta sitähän saa, mitä tilaa. Kuvien perusteella ei tosiaankaan voi huonetta valita! Sijainti markkinakakusta huolinatta oli kyllä OK. helpot yhteydet keskustaan jne. Henkilökunta oli heerttainen ja osanottavainen huoliimme. Olivat varmaan kyllästymiseen saakka kuunnelllet asiakkaiden valituksia. Eräs heistä totesikin, että kiinalainen omistaja ei asiakkaiden valityuksille korvaansa lotkauta. Siis hakevat kerta-asiakkuuksia

Arvosana hotellille:

Asiaa penangista

Vieras    10.01.2011    Penangin nähtävyydet    Penang

Batu ferringi on saaren ainoa oikea paikka rantalomailuun ja varsinkin Bayview beachresortin alue. "Keskustassa" aika moinen hälinä illalla ja keskustan kupeessa olevat hotellit ei ole ihan rannalla. Guesthouset jotka sijaitsee rannalla ei ole mielestäni tarkoitettu perheille vaan "reppumatkailijoille", likaiset rannat ym ym ym Halpaa syödä ravintoloissa ja hyvää ruokaa.

Trooppisten hedelmien tarha oli todella kiva paikka käydä. Oppaat jotka ovat paneutuneet hedelmiin osaavat hommansa vaikka unissaan. Kymmeniä hedelmiä kasvaa puissa ja pensaissa, ja viimeiseksi saa hedelmä välipalan,Nam!

Penang butterflyfarm oli toinen mukava nähtävyys.Satoja perhosia lentelee "vapaana" ympärilläsi maailman kaikissa väreissä.Näkemisen arvoinen paikka.

Monkey beach, veneretki sademetsän kupeeseen jossa apinoita voi syöttää, ja eri rahasta saa ihanan barbequeillallisen, avotulella tehtynä. Mieletön kokemus.

Mielestäni turvallinen paikka lomailuun.

Jos vertaa Langkawia ja Penangia niin Langkawi on rauhallisempi paikka.

Mataking - sukellusta ja snorklausta rennolla saarella

Vieras    25.03.2010    Borneon aktiviteetit ja harrastukset    Borneo

Olimme helmikuussa lomareissulla Mataking saarella, joka sijaitsee 1 h matkan päässä Borneon saarelta (Semporna). Mataking oli aivan upea paikka, sukelluskeskus on 5 tähden paikka ja homma toimii upeasti. Tosi leppoisa meininki. Koska paikka ei ole halvimmasta päästä siellä oli keski-ikäisiä ja vanhempia ihmisiä enimmäkseen. Minun 18- ja 20-vuotiaat pojat olivat nuorimmat. Kaikki työntekijät olivat todella ammattitaitoisia ja homma toimi. Jos et sukella niin tekemistä riittää, voit snorklata tai vain nauttia auringosta ja lomailusta. Minulla aika kului huristen vaikka en sukeltanut. Saarelta pääsee kävelemään naapurisaarelle laskuveden aikaan, mikä olikin ihana kokemus. Nousuveden aikaan samassa paikassa voi snorklata tai sukeltaa.Saaren lähettyvillä on useita sukelluspaikkoja ja näkyvyys on hyvä. Saarelta järjestetään myös päiväreissuja Sipadanille, mitä suosittelen lämpimästi.

Kauniisti sisustetut "mökit" ovat rannan tuntumassa (kalleimmat) ja niiden takana (kuitenkin merinäköala) on edullisemmat. Huoneet olivat siistejä ja henkilökunta todella avuliaita ja kohteliaita. Ruoka oli buffee isossa ravintolassa. Salaatit ja tuoreet hedelmät jäivät mieleen. Aina oli tarjolla kanaa, kalaa ja punaista lihaa runsaan kasvistarjonnan ohella. Lisäksi sai myös spagettia, grillistä kalaa tms. Kirjasto tai lukusali on kiva paikka rauhoittua myös. Lapsille on liukumäki ym. rannantuntumassa. Lisäksi voit maalata batiikkia tai tehdä käsikorun paikallisten opastamana.

Saari on rauhallinen ja kaunis, koska siellä ei ole liikaa turisteja. Taso on todella korkeaa ja kaikki toimi upeasti. Jos harkitset lomaa tämä on todella upea paikka. Ilmapiiri oli leppoisa, turvallinen, kotoisa, kaikki työntekijät tervehtivät aina ja jos tarvitsit jotain he auttoivat. Kahvia, vettä ja mehua on tarjolla koko päivän, jos haluaa baarista jotain sieltä saa olutta, viiniä ja väkeviä.

Lennot Borneoon Tawauhun tai Kota Kinabalulle ja sieltä ajo Sempornaan mistä tulevat hakemaan saarelle. Sempornassa on tasokas hotelli (Seafest) jossa voi yöpyä tarvittaessa.

Lämpimästi suosittelen Mataking paikkaa sukeltajille, perheille, romantiikan nälkäisille, kaikille jotka eivät hae rällästyspaikkaa. Saarella on nyt 4 uutta luxusasuntoa rivitalossa, missä on omalla takapihalla oma poreallas ja etupihalla aurinkotuolit, huone on todella iso ja kylpyhuone liiankin kaunis. Sisustus aasialaista tyylikästä tummaa puuta ja kiveä. Täysi 10 paikka mm.häämatkalle tai synttäreille. Air Asia lentää edullisesti Singaporesta ja Kuala Lumpurista mm. Borneolle.

Katso lisää www.mataking.com

liikkuminen

tämän päivän harrastanut metrolla ja paikallis bussilla liikkumista ja täytyy todeta todella helppoa ja selvä piirteistä paikannimet normaaleilla kirjaimilla ja reiteistä bussikuskit osaavat antaa englanniksi selvityksen.matro reiteistä kartat ihan ok,lippu maksaa 20...30 cent,bussikyyti on kuitenkin välillä kuin istuisi ralliautossa,tekisi mieli sanoa ,välillä mennään kurvit 2 renkaalla,tukeva ote jostain varsinkin jos ei pääse istumaan,,kuala lumpurin sisällä ajaa taksilla 3e melkein minne vaan,,yleisesti ottaen kualalumpuri paljon helpompi liikkua yleisillä kulkuneuvoilla kuin bangkok,,thaimaan kirjoitusta ei ymmärrä kaikki thaimaalaisetkaan.kaksoistornit oli tunnin reissu ,,ensin mainosfilmi sitten samanlainen turvatarkastus kuin lentokoneeseen mennessä,,reput piti jättää säilytykseen ennen hissiin menoa ,,rakennuksia yhditävä silta oli 41 kerroksessa,,näkymistä voi vain todeta ..kyllä on pieni kaupunki KUALA LUMPUR

Oletko vieraillut Malesiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.