Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Granadassa

Liput Alhambraan

Vieras    05.11.2015    Granadan nähtävyydet    Granada

Jos aiot Alhambraan, ei kannata yrittää netistä lippuja. Lopputulos on aina "loppuunmyyty". Lippuja saa aina automaatista, joka sijaitsee museomyymälän rakennuksessa. Niitä voi ostaa joko ajalle 10-14 tai 14-18.

Tätä automaattia ei mainita missään oppaista tai netissä, sain vinkin bed and breakfast -isännältä.

Alhambra

palisanteri    16.02.2009    Granadan nähtävyydet    Granada

Pyörätuolimatkailijan ei kannata yrittää Alhambraan. Vaikka Espanja on EU maa ja samat säännöt vammaisten kohtelusta kuin Suomessa, elikkä pitäisi järjestää asiat niin, että myös pyörätuolilla liikkuva pystyisi siellä liikkumaan. Kysyimme oppaalta Alhambraän mentäessä, onko helppo aluella liikkua, vastaus oli että kyllä on. MUtta enhän edes jaksanut sitä rinnettä työntää pyörätuolia ylös. Emme saaneet maksamaamme pääsylipun hintaa takaisin, vaikka emme pääseet edes koko paikkaan. Manjana maassa eri säännöt kuin muualla :(

Eihän se iso raha ollut, mutta periaatteesta lipunhinta olisi kyllä pitänyt palauttaa.

Käsityötaitoa rakennuksissa

Mariaana    16.02.2009    Granadan nähtävyydet    Granada

Manner-Espanjassa käydessä kannattaa mennä Granadaan ja käydä tutustumassa maurien aikaiseen arkkitehtuuriin Alhambran palatsialueella. Koristekaiverrukset ovat henkeäsalpaavan upeita. Ajankohdaksi tietenkin kannattaa valita kevät, kesä tai loppukesä sillä palatsien sisäpihat ovat kauniita istutuksineen ja pensaineen.

Lähellä on myös Sierra Nevadan vuoristo jonne tietenkin pääsee laskettelemaan talvisin.

paljon kehuttu Al Hambra

jem    12.01.2009    Granadan nähtävyydet    Granada

Joo, taidettiin mennä väärään aikaan käymään. Ensiksikin piti aamu 7 mennä jonottamaan, että saa lipun..jonka jälkeen näimme vaan kiviä ja kiviä ja kiviä..sekä huonosti hoidettuja puutarhoja ja työmiehiä työssa varusteineen joiden yli piti hyppiä.. se oli marraskuussa joten ehkä seuraava krt pitäis olla keväällä!

pieni kaupunki,Alhambra,parhaat tapakset

Gristalli    26.06.2008    Granadan nähtävyydet    Granada

Ajoimme Malagasta Granadaan ja asuimme yksityiskodissa.Ihmiset ovat sielä erityisen mukavia.Ravintolat sijaitsevat pienien kuien sokeloissa,ruoka on hyvää ja kohtuuhintaista.Jos tilaat oluen,saat suuren lautasen Tapaksia ranskanperunoilla,hinta noin 1,30 euroa.

Pieniä liikkeitä on paljon ja suurin nähtävyys on maailmankuulu AlHambra.Sinne kuitenkin täytyy varata aika noin 2 viikkoa ennen kuin sinne menee.Paika on suuri,eikä sitä kykene näkemään päivässä.

Granadalaiset eivät ole koskaan kuulletkaan Suomesta ja sielä,kuten muuallakin Espanjassa ei osata muita kieliä kuin Espanja.

Granadassa kannattaa ehdottomasti käydä.

Oletko vieraillut Granadassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.