Malediivien matkakokemukset ja vinkit

Snorklaus tai sukellusparatiisi

Vieras    19.11.2017    Kuredun muita vinkkejä    Kuredu

Parikymmentä vuotta sitten teimme silloisen poikakaverin kanssa matkan Malediiveille ja vietimme kaksi viikkoa Kuredun saarella. Muistan ikuisesti ne kaksi suomalaista nelikymppistä miestä jotka olivat kolmen miehen porukassa lähteneet eksoottiseen ja uuteen kohteeseen. Yksi heistä oli innokas snorklaaja ja osallistui muistaakseni sukelluskurssille ja oli tyytyväinen paikkaan. Mutta nämä kaksi hänen kaveriaan, olivat kuolla ikävystymiseen, koska pienellä saarella, jonka ympäri käveli lyhyessä ajassa , ei kovin paljon muuta ajanvietettä ollut kuin sun, sand and sea. Ikuistin heidät istumassa rantakivellä haikeasti horisonttiin tuijottaen ;'mihin olemmekaan joutuneet'. Kuredu on hieno kokemus. Matka kestää kauan, ensin Maleen ja sitten pikaveneellä useamman tunnin saarelle. Mutta merenalainen elämä on upeaa tutkittavaa ihan snorkkeloimallakin tai sitten voi osallistua sukelluskursseille. Muuten elämä pienellä saarella, ja saari todella on pieni, oli leppoisaa. Muuta ohjelmaa ei silloin rauhallisten ravintolapäivällisten lisäksi juuri ollut. Paratiisimainen pikkusaari.

maailaman paras paikka

Vieras    20.02.2012    Kuredun hotellit    Kuredu
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 1983 | Hotelli: Kuredu Island Resort

Jo silloin kaikki oli aivan loistavasti hoidettu. Meri, viileä hiekka, maistuvat meren herkut, ei ollenkaan hiki vaikka lämpötila oli yli 30 astetta. Huomat kokemukset iltakalalla olosta. yksi turisti sai miekkakalaan: silloin sitä vasta herkuteltiin. Suosittelen paratiisin rauhasta uneksivalle ja erikoisesti hääpareille. Matka sopii kaikenikäisille, vaikka Suomesta onkin matkaa Kuredulle. Silloin matka maksoi 3 viikkoa 1500 mk henkilöltä. ainoat rahat mitä tarvittiin oli 100 mk saarella ( hintaan kuuluui täysihoito ) ja 1000 mk välilaskupaikassa Dubaissa. Vieläkin valokuvat ovat voimaantumiskuviani.....

Arvosana hotellille:

Night fishing in India Ocean by Maledives

Vieras    06.02.2010    Malediivien muita vinkkejä    Malediivit

Saavuimme Chennaista Sri Lankan lentokentällä vietetyn yön jälkeen Male:n kentälle.

En milloinkaan voi unohtaa näkymää joka meidät siellä kohtasi. Turkoosin sininen meri , jota en ennen ollut edes uskonut olevan olemassakaan , esitteiden kuvista katseltuani ,oli todellakin totta. Silmiä hivelevän puhdas, kirkas, kimmeltävä meri ja sen hohtavan valkoinen hiekka oli meille jotain joka vei totaalisen sanattomaksi.

Malesta oli 45 min laivamatka 12 metrisellä meripotburilla Embuduvillageen, joka sijaitsi North Iselandilla aivan Malediivien pääkaupunkia vastapäätä lähi saaressa n. 1 km . Oli hauska huomata jo veneeseen astuessa että kaikki hälinä ja ruuhka ja hössötys jäi taakse ja mukanamme oli meidän lisäksi vain veneen 4 miehistönjäsentä . Olimme itse järjestetyllä matkalla tällä kertaa ,mutta tunnelma oli todellakin exclusiivinen.

Saari oli pieni n. 1 km pitkä yhden hotellin ylläpitämä sukeltajien paratiisi. Mutta meillä 6 päivää vierähti snorklauksen , yökalastuksen, uimisen ja auringon oton merkeissä mukavasti ja itku tuli silmään kun loma paratiisissa oli vilahtanut niin nopeasti. Huoneemme oli bungalow tyyppinen 1 huoneen ja kylpyhuoneen yhdistelmä johon kuului myös päivittäin 3 buffet ateriaa Hotellin omassa cateringissa ja onneksemme terassimme antoi merelle ,joten meillä oli mahdollisuus nautikella tervetulleesta vilvoittavasta merituulahduksista myös ilta aikaan. Koska muuten lämpötila saattoi vielä klo 22.00 aikaan illalla pysytellä 35-40 asteen tuntumassa . Iltamenoa oli livemusiikkia , tanssia , uimista, kuutamokävelyä kaskaitten soljuvan sirityksen siivittämänä.

Sukeltajat kertoivat löytäneensä ihania näkymiä koralliattollin ulkopuolelta,mutta snokrlauksen juniorina voisin sanoa että meille oli jo ennen kokematon elämys nähdä matalassa rantavedessä, n. 1m syvyydessä hain poikasia, piikkirauskuja ja kaikki ne ihananat värikkäät kalat sinisine- keltaisine suomupeitteineen ja merimakkara oli yksi mukava uusi tuttavuus kunhan ensin keksimme mikä se mahtaa olla. Ei kala, ei käärme, mutta hengittää silti...

Jos yhdellä sanalla voisin kuvailla Malediivien antia meille , sanoisin sen olevan matkakohde jonka soisin jokaisen kerran kokevan elämässään.

Mukavia matkaelämyksiä toivottaa

Miia & Jarkko, Halikosta

Oletko vieraillut Malediiveilla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.