Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Goasta

Calangute

Vieras    22.12.2015    Goan muita vinkkejä    Goa

Goa - lämmin, eksoottinen, turvallinen, edullinen ja erilainen lomakohde. Olen mieheni kanssa lähdössä taas, taitaa olla seitsemäs kerta. Kohteemme Gooalla on aina Calangute. Ihastuimme aikoinaan paikan ihmisiin - ystävällisiä, auttavaisia, rehellisiä, vieraanvaraisia. Nyt jo kolmatta kertaa vuokrasimme netin kautta huvilan - Villa Calangute - ja ostimme vain lennot, suosittelen. Vuokraus on ollut luotettavaa ja helppoa. Ruoka on ollut erittäin hyvää ja edullista. Ravintolassa saa hyvää palvelua. Meillä oli onnea löytää ensimmäisellä kerralla intialainen herra, nimeltään Steve Rodrigues. Hän ajaa Calagutessa taksia, mutta on paljon enemmän kuin taksikuski. Hänen avustuksellaan olemme tutustuneet moniin sellaisiin paikkoihin, mihin tavallinen turisti ei osaisi mennä. Hän on opas, taksinkuljettaja ja aina valmis auttamaan olipa ongelma pieni tai suurempi. Liikkuminen taksilla on edullista. Steven puh.nro on +919822982034. Jos saavut reittilennolla, soita tai laita viesti Stevelle ja hän on sinua vastassa lentokentällä, niin helppoa se on.

Calanguten luotettava ja ystävällinen taksimies

Vieras    25.11.2014    Goan muita vinkkejä    Goa

Olemme käyneet Calangutessa kuusi kertaa, viimeksi helmikuussa 2014. Olemme menossa taas tammikuussa 2015. Jo ensimmäisellä kerralla tutustuimme mieheen nimeltä Steve Rodrigues. Hän ajaa taksia. Alusta lähtien olemme käyttäneet hänen palvelujaan koko lomamme ajan joka kerta. Hän ei pelkästään vie meitä paikasta toiseen, vaan auttaa kaikin tavoin esim. opastaa, neuvoo, antaa vinkkejä niin ravintoloista kuin ostospaikoista ja nähtävyyksistä jne. Lähtee mukaan pyydettäessä ostoksille ( laadukkaat ja luotettavat ostospaikat), kertoo paikallisista tavoista, tutustuttaa paikkoihin joihin turisti ei osaa itsenäisesti mennä. On hyvin miellyttävä ja keskustelee mielellään. Pitää hyvää huolta asiakkaistaan. Hänen päivystyspaikkansa on Fort Aguada Roadin varrella, lähellä Holiday Street-kadun risteystä. Puh. nro on + 919822982034 Jos hän ei ole paikalla, niin muut taksikuskit tuntevat hänet nimeltä ja voit tiedustella Steveä.

Luotettava ja palveluhenkinen taksikuski

Vieras    02.03.2012    Goan muita vinkkejä    Goa

Olimme mieheni kanssa Calangutessa kaksi viikkoa helmikuussa 2012. Edellisen kerran olimme samassa paikassa vuonna 2006. Tutustuimme silloin taksikuskiin nimeltä Steven Damian Rodrigues (Steve). Palvelu oli silloin loistavaa, luotettavaa ja saimme hänen avustuksellaan tutustua paikkoihin, mihin emme omatoimisesti olisi koskaan voineet tutustua. Matka oli silloin erittäin antoisa. Saimme häneltä silloin yhteystiedot. Niinpä otimme taas yhteyden häneen heti kun pääsimme hotelliin. Meitä onnisti! Näin jälkikäteen kaduttaa, että emme soittaneet jo Suomesta hänelle. Hän olisi tullut hakemaan meidät Goan kentältä, jolloin matka hotellille olisi ollut miellyttävämpi ja halvempikin kuin bussin kyydissä.

Suosittelemme lämpimästi em. taksikuskia, mikäli haluatte tutustua Intiaan ja intialaisiin ihmisiin sellaisina kuin he oikeasti ovat, eli aivan ihaniin ihmisiin. Mekin saimme kokea matkallamme niin antoisia hetkiä hänen avustuksellaan, ettemme koskaan esim. matkanjärjestäjien retkillä olisi voinut kokea. Hän myös opastaa laadukkaat/edulliset ostospaikat mikäli sellaisista on kiinnostunut.

Steven päivystyspaikka on Ravintola Kebabs & Curries edessä ainakin silloin, kun on siellä on Tjäreborgin tervetulotilaisuus. Ravintola sijaitsee Fort Aguanda Road kadulla. Suosittelen yhteydenottoa puhelimitse

+ 919 822982034, 919850727166.

Goan yleisiä kokemuksia

Vieras    23.02.2011    Goan muita vinkkejä    Goa

Joulun ja vuodenvaihteen loma (2 viikkoa) joulu-tammikuussa 2010-11 Pohjois-Goan Candolimissa. Hotelli Sonesta Inns (Aurinkomatkat, www.sonestainns.com ).

Menomatkalla Finnairin lomalennolla aikataulu piti hyvin. Kone lähti ajoissa ja saapui ajoissa perille. Tarjoilut olivat surkeaakin surkeammat (yleiseenkin lentoruokailuun verrattuna), joten ensi kerralla emme luota lentoyhtiö kykyyn ruokkia matkustajiaan 10 tunnin lennon aikana. Myös myynnissä olleet pikkupalat loppuivat kesken. Otamme omat eväät.

Goa on takuuvarma aurinkokohde kuivana aikana. Sadekautena sitten takuuvarma märkä kohde. Koska UV-indeksi on erittäin korkea, kannattaa iho suojata varsinkin loman alussa tosi hyvin. Hotellimme oli FFF-tason hotelli, joka hyvin riitti noihin oloihin. Huonehan on vain yöpymistä varten. Päivät kuluvat rannalla tai kohteisiin tutustuessa. Huoneita oli altaan ympärillä useassa rakennuksessa. Perhehuoneet (= minisviitit: huone + mh + kh) olivat sillä puolella, jota ei vielä oltu saneerattu. Silti ne olivat toimivia ja ihan viihtyisiä. Lisävuode tosin oli kitisevä ja kova heteka. Ilmastointilaitteet pitivät isoa meteliä. Kahden hengen huoneet oli saneeratuissa osissa ja tosi hyväkuntoisia ja siistejä. Ilmastointi nykyaikaisilla ilmalämpöpumpuilla oli äänetön. Huoneet siivottiin ja pyyhkeet vaihdettiin päivittäin. Liinavaatteet vaihdettiin viikottain tai pyydettäessä. Henkilökunta oli ystävällistä, palvelualtista ja iloista. Alueella oli vartijat, jotka estivät paikallisten asukkaiden tulon hotellialueelle. Hotellin respassa oli pankista tuttu lukittava lokerikko (avataan kahdella avaimella), jossa kannatti pitää passit, mahdolliset arvoesineet ja ylimääräinen raha.

Hotellista oli pihan poikki pari sataa metriä meren rantaan. Rannalla on vieri vieressä kevytrakenteisia rantaravintoloita (” shack ”), joista kohtuulliseen turistihintaan saa juomia ja ruokia. Niitä kannattaakin suosia, sillä palvelu yleisesti on hyvää, ruoat hyviä ja turvallisia sekä sopivasti käden ulottuvilla. Ravintolat ovat auki turistikauden, jona aikana on tienattava seuraavan puolivuotisen off-season-kaudenkin tulot. Ne ovat perheyrityksiä, joissa on vaihtelevasti palkattua työvoimaa. Ruokailu näissä oli selvästi halvempaa kuin hotellissa ja ruokakin oli parempaa. Meren antimet olivat suomalaisittain edullisia ja maukkaita. Intialaisittain maustetut ruoat olivat sen verran erikoisia, että aina tilausta tehdessämme teimme myös tilauksen miten ruoka maustetaan. Keitot eri paikoissa olivat mahtavia! Keittoannos oli 60-70 rupiaa, merenelävistä noin 110 rupiaa, pitsat 250 rupiaa, Sea Food Sizzler 380 rupiaa, chicken sizzler 250 rupiaa (sizzler = mereneläviä, lihaa ja/tai kasviksia tulikuumalla parilalla). Hyvä ravintola sijaitsi ihan hotellin vastapäätä (Harmony Bistro), jota turistikaudeksi tulivat pitämään tiibetiläiset. Hummeriannos maksoi paljon: noin 1000 rupiaa (noin 17 euroa), mutta samanlainen annos Kanarian saarilla maksoi kolme vuotta sitten 40 euroa.

Pohjois-Goassa (Candolim. Calangute, Baga…) on aivan tolkuton määrä turisteille tarkoitettuja ravintoloita, baareja, kahviloita ja muita syöttölöitä. Joten nälkää tai janoa ei tarvitse kärsiä. Muistakaa, että kaikkialla palvelupisteissä (ravintolat, parturit, kosmetologit jne odotetaan 10 % palvelurahaa eli tippiä).

Kaikenlaisia kauppoja on myös tuhottomasti. Suomesta ei kannata viedä mukanaan vaatteita, koska paikalliset kertakäyttövaatteet saa ostettua halvalla paikan päällä. Ja sitten loman lopuksi ne voi jättää hotellihuoneeseen siivoojien suvun käyttöön.

Juomaahan siellä tarvitaan paljon, koska helle on armoton. Litran vesipullo kaupassa maksaa 15 rupiaa (1 euro oli 59,60 rupiaa, hotellin respassa paljon huonompi kurssi). Saatavana oli jopa 5 litran kannuja, mutta sitä ei saanut mahtumaan jääkaappiin. Hotellin huonejääkaapista veden hinta oli kaksinkertainen. Rantaravintolassa veloittivat 60 rupiaa. Hotellin allasbaarissa 6 cl gini-annoksesta veloitettiin 80 rupiaa, vaikka koko pullon (70 cl) sai supermarketista 130 rupialla. Paikallinen gini on muuten hyvälaatuista ja maukasta. Schweppe´s Tonic Water oli kalliimpaa ja myytävänä vain 2,5 dl pulloissa. Muut paikalliset alkoholijuomat samaa hintatasoa. Marlboro-aski maksoi 100 rupiaa.

Hinnat ovat suomalaisittain halpoja, mutta turisti maksaa kaikesta paljon enemmän kuin paikalliset. Eivätkä paikalliset syö turistiravintoloissa. Kysyin hotellimme baarimikolta hänen kuukausitietestiään ja hän kertoi saavansa palkkaa verojen jälkeen 3500 rupiaa kuukaudessa. Tuolla vaihtokurssilla se on vajaat 59 euroa kuukaudessa. Ei sillä rahalla syödä hummeria turistiravintolassa.

Kohteen retkistä saa hyvin tietoa internetistä. Matkailusivuilta ja matkatoimistojen sivuilta löytyy paljon kertomuksia ja ohjeita. Paikalliset taksimiehet mielellään tarjoavat retkiä ihan mihin vaan, joten kaikkea ei tarvitse ostaa matkatoimistolta. Tulee halvemmaksikin ja aikataulun saa päättää itse. Niinpä en niistä kirjoita. Mainitsen vain, että krokotiiliretki vanhan Goan kanaviin oli melko surkea. Vei paljon aikaa, ”ruokatarjoilu” oli epäilyttävä ja nähtiin vain kolme krokoa kaukaa. Ja hinta oli 1000 rupiaa hengeltä (sama lapsilta). Sen sijaan Palolem –paratiisiranta Etelä-Goan puolella on aina hieno vierailukohde, jota ei kannata jättää käymättä. Maksoimme paikallisittain tyyriisti, mutta suomalaisittain halvasti, koko päivän retkestä 1600 rupiaa. Kyllä kannatti.

Joulun jälkeen intialaisia maan sisäisiä turisteja oli paljon. Kaikki paikat ihmisiä täynnä, ravintolat ja kahvilat täynnä, liikenne kaaottista ja tosi hidasta. Sisämaasta tuli väkeä meren rannalle viettämään vuodenvaihdetta. Taksien hinnat nousivat 50 %.

Syksyn 2010 monsuunisateet loppuivat vasta pari-kolme viikkoa ennen joulua. Pohjois-Goa, matkan pituudesta riippumatta, on nykyään malaria-aluetta. Siellä sikiää pahin mahdollinen malarialoinen plasmodium falciparum. Siksi kannattaa kääntyä ennen loman alkua oman lääkärin puoleen malariaehkäisyn hankkimiseksi. Yllättävää oli, että paikalliset asukkaatkin olivat nyt eka kertaa itse huolissaan malariasta.

Kun lähtee matkalle kaukomaahan, pitää muistaa turvallisuusasiat malarian lisäksi. Intiassa kobra on yleinen käärme ja muitakin myrkkykäärmeitä on useita. Eihän niitä rannoilla ole, mutta taksikuskit näyttivät, että tuoltahan kobria tienvarren pusikoista löytyy. Iltaisin vaivana olivat hyttyset, jotka purivat jalkoja ravintoloissa. Paikallisista kaupoista saatava Odomos –hyttyskarkote piti niistä huolta, mutta osa hyttysistä levittää malariaa. Ainakaan meille ei hyönteiset tunkeneet sisälle huoneeseen.

Goa on tosi suositeltava lomakohde. Aurinko paistaa takuuvarmasti, ruoka on hyvää ja edullista, ihmiset hurjan ystävällisiä, näkemistä ja kokemista riittää… Kuten näillä sivuilla on kerrottu, katunäkymä eroaa paljon länsimaisista näkymistä, joten pitää ottaa mukanaan joustavaa asennetta ja turha nirppanokkaisuus pitää jättää kotiin. Kun likaa ja roskia on, et mahda sille mitään. Mutta älä suotta esitä maailmanparantajaa, vaan ota kaikki vastaan sellaisena kuin ne eteen tulee. Näin saat lomastasi enemmän myönteisiä kokemuksia.

Kauneushoitoa

Vieras    20.02.2011    Goan muita vinkkejä    Goa

Erittäin viehättävä Intilalainen ystäväni Charmaine Shirlekar tekee edullisia kauneushoitoja Goalla. Hinnasto ja lisätiedot suomenkielisisltä nettisivuilta. Charmaine on myös erinomainen paikallisopas, joka osaa antaa hyvät ostos-, ruokailu- ja nähtävyysvinkit ja kertoa maan tavoista ja kulttuurista.

sites.google.com/site/charma...urgoa/home

Jotain pikku vinkkejä

jennifer83    15.03.2009    Goan muita vinkkejä    Goa

-Tingi ja tarjoa, älä maksa liikaa!

-Rannalla kokeile hierontoja, manikyyriä ja pedikyyriä.

-Ole avoin!

-Nahkatakit halpoja teettää n 55€ kuin myös puvut n.100€, nahkalaukut..

- taksit ja tuk tukit on halpa tapa kulkea

- Juo pullovettä

- Jos vatsatauti yllättää, pyydä paikalle lääkäri (toivuttiin vuorokaudessa)

- Kun vaihdat rahaa, pyydä pieniä rahoja esim.satasia, vaihtorahaa vaikea saada myyjiltä

-Ota wc-paperia laukkuun mukaan

- Pese kädet joka välissä käsidesillä

Anjuna

Vieras    17.12.2008    Goan muita vinkkejä    Goa

Olin reilun viikon Goan Anjuna-rannalla. Jos tykkää bilettämisestä, suosittelen tätä rantaa. Paradiso ja rantabaarit tarjoavat paljon iltatekemistä. Jos ei tykkää juhlia, Anjunassa on monta ravintolaa jotka näyttävät elokuvia joka päivä.

Villa Anjuna on tasokas hotelli tällä rannalla. Paradiso, ranta ja ostoskojut ovat parin minuutin kävelymatkan päässä. Hotellin palvelu on ystävällistä, henkilökunta on nuorta ja ilmapiiri hotellilla on kotoisa ja rento. Suosittelen!

Pois turistirysistä

Vieras    07.12.2008    Goan muita vinkkejä    Goa

Viidettä kertaa menossa. Suosittelen poistumista Calangute-Baga-Candolim mestoilta ja vaikka etelä-Goan hiljaisemmille ja kauniimmille rannoille. Majoituksen saa alle 10€ kahden hengen huone tai maja rannalla, kylppäri, sähköt ja ropeli katossa ja muutahan ei tarvitakaan.

Ihana Goa

Vieras    25.10.2008    Goan muita vinkkejä    Goa

Viikko vielä, ja sitten neljän viikon lomailu Goassa! Kahdeksatta kertaa menossa ja kerta kerralta kaipuu on suurempi. En koskaan olisi uskonuut ihastuvani vieraaseen maahan ja kulttuuriin näin. Mumbain kentälle saavuttaessa se tuoksu, se sählinki..ja ulos saapuessamme kuumuus ja ihmispaljous...sitä vaan odottaa niin...! Jatkolento Goaan ja sieltä tutun taksisuharin kyydillä Candolimiin,josta jo hotellihuone varattuna. Kokeilkaa ihmeessä,kaikki te,jotka rakastatte lämpöä, ette pelkää pöpöjä ja olette avoimina kaikelle eksoottiselle.Ette tule katumaan, Intiaa joko rakastaa tai vihaa,välimuotoja ei ole!

Intia - kerta riitti

Vieras    21.10.2008    Goan muita vinkkejä    Goa

Plussat:

- ihana ilmasto

Miinukset

- liikenne

- ei jalkakäytäviä

- täynnä kaupustelijoita

- ei hetken rauhaa edes rannalla

- vatsataudit

- erittäin huono hygienia

Ihmiset Goassa

Vieras    12.03.2008    Goan muita vinkkejä    Goa

Olen käynyt Goassa 7 kertaa ja päässyt tutustumaan paikalllisiin ihmisiin ja heidän perheisiinsä.Ihmiset ovat aitoja,köyhiä,mutta ahkeria.Eivät kerjää muun kuin kovan nälän vuoksi.Ystävällisyys ja avuliaisuus turisteja kohtaan aivan ainutlaatuista. Haluaisivat kehittyä myös taloudellisesti,mutta heillä on siihen vain hyvin rajalliset mahdollisuudet.Olen saanut hyvin monta hyvää ystävää Goasta.

Oletko vieraillut Goalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.