Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Goalla

Matka norsujen suojelualueelle

-m-    10.11.2010    Goan nähtävyydet    Goa

Kun menet Goalle lähde ehdottomasti retkelle norsujen suojelualueelle. Matkalla näet oikean intian etkä vain turisteille rakennettua hyvinvointikeskusta. Retken nimi taisi olla "The Real India"

Vanha Goa ja mausteplantaasi

jennifer83    15.03.2009    Goan nähtävyydet    Goa

Vanhassa Goassa kävimme parissa kirkossa, jotka olivat sisältä todella kauniita. Myös museossa kävimme, jossa oli paljon tauluja vanhoista hallitsijoista ja kaikkia aarteita, joita on löytynyt kaivauksissa. Muuten siellä ei ollut ihan hirveästi näkemistä.

Mausteplantaasiretki oli hyvin mielenkiintoinen. Siellä oli opatettukierros ja lounas kuului myös hintaan. Lisämaksusta olisi päässyt ratsastamaan norsulla.

Molemmat retket teimme omatoimisesti paikallisen taksikuskin kyydissä, ja näin ollen tuli paljon halvemmaksi kuin matkatoimiston kautta.

Kaikenlaisia reissuja olisi ollut tarjolla esim. Delfiiniretki, viidakonvillitys, päivä merellä, Dudhsagarin vesiputoukset, Lazy Cruise, kelluva palatsi ym.ym. Osa retkistä olisi vienyt kokopäivän ja siksi emme näin ensimmäisellä reissulla niille lähteneet, ensi kerralla haluamme kyllä käydä vesiputouksilla ja minusta tuo kelluva palatsi olis kiva nähdä, mutta siihenkin sisältyy yöpyminen veneellä..

Calanguta

kalamies    05.03.2009    Goan nähtävyydet    Goa

Calanguta 2006 hienoa hiekkarantaa lähes silmän kantamattomaan. Rantaan oli ajautunut venäläinen laiva joka lojui siinä ruostuneena. Rannalla on baareja vieri vieressä ja nestettä pitääkin saada kun on niin kuumaa.

Kaupungilla oli hieman ikävä kulkea kun kerjäläiset olivat jatkuvasti kimpussa. Varmaankin tunnistivat uudet tulokkaat vaaleasta ihosta ja heidän kimppuun on sitten helppo mennä kun ei tunne tapoja vielä.

Ravintoloita oli paljon ja ruoka oli hyvää varsinkin kun pitää tulisesta ruuasta.

Vaatteita ostaessa ei kannata uskoa niitä merkintöjä mitä niissä on. Itselleni kävi niin että ostamani vaatteet olivat todella pienikokoisia vaikka olisi lukenut XXXL todellisuudessa koko oli L ja eikän sellainen ison miehen päälle mahdu. Eli kannattaa kokeilla kuten naiset yleensä tekee vaatekaupassa. Meillä miehillä tahtoo tuo kokeileminen jäädä kotiin. No kelpasihan ne vaatteet kavereille kun ovat pienikokoisempia.

mumpasan markkinoille kannattaa mennä on ihan eri mailma täällä tämä toritapahtuma. Sielläkään ei kannata lähteä niiden nuorien tyttöjen mukaan vievät vain omille toripaikoilleen ja ovat vihaisia kun ei osta rihkamaa heiltä. Mumpasaan kannattaa mennä myös tavallisella bussilla mitä paikalliset käyttää se on todella kokemus joka on mukava kokea.

Markkinoita täällä riittää jopa yöllä olimme ostoksilla ja se olikin mukavampaa ei ollut niin kuumaa vain 30 astetta lämmintä mutta eipähän paistanut aurinko.

Ajankohta sattui hienosti sikäli että Calangutassa oli karnevaalit samaan aikaan ja sitä meteliä ja melskettä oli mukava katsella ravintolasta ja lopulta kadultakin. Hieman oli samantyyppistä kuin amerikassa nuo karnevaalit vain laitteet olivat kuin käsintehtyjä ja pelkäsi että hajoaa kesken karnevaalin.

Reissu meni hyvin muuten mutta sain kotimatkalla vatsataudin erehdyin syömään torilta ostamiani vinirypäleitä pesemättä. Eihän siitä voi syyttää kuin itseään. Tosin monet muut saivat vatsataudin jo ensimmäisellä viikolla ja osa lomasta meni sairasteluun heiltä. Naapurini oli jo kotimaassa varautunut vatsatautiin oli toista kertaa siellä ja tarpeeseen olivat lääkkeet hänelle.

Melkoinen kulttuurishokki on kuitenkin aluksi tänne tuleminen mutta aika pian siihen tottuu että keskustassakin virtsa juoksee katuojassa ja sika tulee vastaan polulla lehmistä puhumattakaan.

Kuitenkin aion mennä toisen kerran tutustumaan mutta ehkä syrjempään että saa olla rauhassa kerjäläisiltä.

Oletko vieraillut Goalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.