Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Gardajärvestä

Säät epävakaat

Vieras    26.11.2017    Riva del Gardan muita vinkkejä    Riva del Garda

Olen ollut heinäkuussa lomalla Riva del Gardalla. Satoi runsaasti koko viikon. Oli viikon kestävät musiikkijuhlat, joka ilta hieno (ilmainen) konsertti kirkossa. Musiikkia lukuunottama täysin epäonnistunut loma. Iso järvi vuorten sylissä, sadeilmat väistämättömiä.

Ilmat Riva del Gardassa

Vieras    05.09.2015    Riva del Gardan muita vinkkejä    Riva del Garda

Onko kellään kokemuksia ilmoista tuossa kesäkuun alussa Rivassa ? Onko yleensä vielä tosi viileää ja sateista ?

Riva del Garda

Vieras    19.06.2012    Gardajärven muita vinkkejä    Gardajärvi (Garda)

Rivasta alkaa useampi kiipeilyreitti. Pysäköinti lähtöpaikan lähistöllä onnistuu parhaiten aamuisin - klo 9 on jo turha yrittää. Silloin auto pitää viedä kauemmas rannasta pohjoiseen.

www.gardatrentino.it/en/via-...ake-garda/

www.via-ferrata.de/img-via-f...bildupload

Ihana Ihana pieni kaupunki

Rivassa on kaikkea: tunnelmaa, hyvää ruokaa, kauniita maisemia, ihania pikku putiikkeja, ystävällisiä ihmisiä ja vielä kerra hyvää ruokaa!

Olemme olleet kaksi kertaa kyseisessä kohteessa lomalla (perheeseeni kuului 1. kerralla mieheni, minä ja 1-vuotias lapsi, toisella kerralla mieheni minä ja 3-vuotias lapsi). Tosin kummallakin kerralla olimme omatoimimatkalla, jolloin lensimme Venetsiaan ja ajelimme autolla Riva Del Gardaan, yövyimme netissä varaamassamme hotellissa. Säästimme näin noin 1500€ matkakustannuksissa, sillä Rivaan tehtävät valmismatkat ovat aika hintavia.

Kaupunki on viihtyisä ja tunnelmallinen. Ensimmäisellä kerralla haksahdimme torin reunassa oleviin ravintoloihin, joissa ruoka on ihan kohtuullista, mutta hintaan ja palvelualttiuteen nähden ei mitään erikoista. Toisella kerralla osasimme jo etsiä pieniltä kujilta ihania ravintoloita. Jos ravintolassa on siistit ja isot sisätilat, on se yleensä varma merkki hyvästä ruuasta sillä se kertoo että ravintola on auki myös talvella jolloon paikalliset käyvät siellä syömässä! Eli ei hotelleiden ravitoloihin vaan pieniin, mutkikkaiden katujen varsille:) Suosittelen ehdottomasti syömään pastaa (ei lasagnea kesällä!) ja pizzaaa. Pihvit ja ranskalaiset ei ole Italiassa koskaan hyviä! Myös alkuruokia (antipasto) kannattaaa ehdottomasti kokeilla. Tilatkaa talonviiniä esim 0,5 litran kannuissa pöytään: viinit aina laadukkaita ja hyviä ruokaviinejä, mutta edullisia!

Kannattaa muistaa että Garda-järven vesi on melko viileää ja että vaikka rantaa riittää se on mukulakivinen eikä mikään "etelän hiekkaranta" joten lämpimimpien vesien ystävä ehkä varaa hotellin jossa on uimaallas.

Säästä sen verran että Rivassa sää voi muuttua nopeasti ja kun ukkospilvet näkyvät vuorten takaa kannnattaa alkaa jo suunnittelemaan että mihin menisi sadetta pakoon. Sadekuurot ja ukkoset rajuja!

Rivassa on ihania vaatekauppoja, varsinkin lapsille, mutta ehdoton ykköstuliainen on Muranon lasista tehdyt korut yms.

Viihdyn hyvin Rivassa ja voisin varmasti palata sinne uudestaan ja uudestaan (ja palaankin!!)

Lago Di Garda

upea paikka kaikenkaikkiaan! erityisesti Gardan -kylä.

En ehkä viihtyisi kahta viikkoa mutta viikko oli hyvä :)

ihanat maisemat, jäätelöt ja pitsat. Ranta oli pieni mutta siisti ja puhdas vetinen.

Oletko vieraillut Gardajärvellä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.