Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Gardajärven matkakokemukset ja vinkit

Pieni paikallinen hotelli

Vieras    23.08.2019    Gardajärven hotellit    Gardajärvi (Garda)
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2019 | Hotelli: Hotel Cortina

Pieni paikallisen perheen omistama hotelli jossa oli lämmin vastaanotto tervetulomaljan kera. Huone oli siisti ja hyvin ilmastoitu.Aamupala oli kohtuullinen. Oma sisäänkäynti takaovesta suoraan vanhaan kaupunkiin ja sen ostoskadulle.Hotelli yllätti odotuksemme,

Suosittelen.

Arvosana hotellille:

Trattoria Emoteca al Graspo

Vieras    23.08.2019    Gardajärven ravintolat ja baarit    Gardajärvi (Garda)

Gardan keskustassa sijaitseva trattoria jossa saimme mieleenpainuvan makuelämyksen päivän tuoreista kaloista.Paikka on suosittu ja aina lähes täynnä.Saimme myös lahjan kotiin vietäväksi.Suosittelen.

Pieni, vanha hotelli

Leo-setä    09.02.2018    Gardajärven hotellit    Gardajärvi (Garda)
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 1999 | Hotelli: Capinera

Varsin vaatimaton pikku-hotelli. Ei ilmastointia, joten kesäöinä voi olla varsin lämmintä.

Arvosana hotellille:

Säät epävakaat

Vieras    26.11.2017    Riva del Gardan muita vinkkejä    Riva del Garda

Olen ollut heinäkuussa lomalla Riva del Gardalla. Satoi runsaasti koko viikon. Oli viikon kestävät musiikkijuhlat, joka ilta hieno (ilmainen) konsertti kirkossa. Musiikkia lukuunottama täysin epäonnistunut loma. Iso järvi vuorten sylissä, sadeilmat väistämättömiä.

Ilmat Riva del Gardassa

Vieras    05.09.2015    Riva del Gardan muita vinkkejä    Riva del Garda

Onko kellään kokemuksia ilmoista tuossa kesäkuun alussa Rivassa ? Onko yleensä vielä tosi viileää ja sateista ?

Riva del Garda

Vieras    19.06.2012    Gardajärven muita vinkkejä    Gardajärvi (Garda)

Rivasta alkaa useampi kiipeilyreitti. Pysäköinti lähtöpaikan lähistöllä onnistuu parhaiten aamuisin - klo 9 on jo turha yrittää. Silloin auto pitää viedä kauemmas rannasta pohjoiseen.

www.gardatrentino.it/en/via-...ake-garda/

www.via-ferrata.de/img-via-f...bildupload

Viihtyisä huoneistohotelli

Vieras    06.06.2012    Riva del Gardan hotellit    Riva del Garda
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2012 | Hotelli: Residenza Le Due Torri

Lensimme toukokuun lopulla Helsingistä Milanoon ja vuokrasimme Linaten lentoasemalta auton jolla ajoimme Riva del Gardaan. Sieltä olimme varanneet jo talvella viikoksi majoituksen "the Two Towers Residence - Residenza Le 2 Torri" -nimisestä huoneistohotellista, jotan piti yllä periskunta Segattini. Samassa pihapiirissä sisaitsi myös Residence Segattini; samaa kokonaisuutta molemmat. Tämä osa oli uudehko, siisti ja riittävillä mukavuuksilla varustettu. Oiva paikka tukeutua, kun tarkoitus oli tutustua ympäristöön. Oiva paikka pyöräilyä yms. aktiviteetteja harrastaville. Hotellissa oli enimmäkseen saksalaisia perheitä, mutta mahtui sinne suomalainen keski-ikäinen pariskuntakin. Viihdyimme. Netistä löytyvät kuvat vähintään vastaavat todellisuutta. Ysätävällinen palvelu ja siisti sekä hiljainen ympäristö edesauttoivat viihtymistä. Suosittelemme niin hotellia kuin Riva del Gardaakin lomakohteena.

Arvosana hotellille:

Riva del Gardan ostoksia

Irene    23.06.2011    Riva del Gardan ostokset    Riva del Garda

Pohjoisosassa Garda - järveä on ihastuttava Riva del Gardan kaupunki. Poikkesimme sinne vesibussilla noin 10 km:n päästä Malcecinen kuvankauniista pikkukylästä.

Ostimme anopille syntymäpäivälahjaksi paikallisesta taidegalleriasta kauniin öljyväritaulun.

Japanilaiset turistit näyttivät olevan myös kiinnostuneita liikkeen taiteesta.

Aina, kun käymme anopin luona, harmittaa, kun ei tullut ostettua itselle taulua muistoksi. Taulut olivat kohtuuhintaisia (100 euron molemmin puolin).

Vähän matkaa rannasta löytyy upea sisustusliike, jossa on upeita seinävalaisimia, kuin taideteoksia ja kaikkea muuta ihanaa sisustustavaraa.

Suosittelemme Riva del Gardaa lomakohteeksi!

Omatoimimatkalla riva del gardassa

Vieras    22.05.2011    Riva del Gardan nähtävyydet    Riva del Garda

Lensimme Milanoon josta ajelimme vuokra-autolla rivaan.Moottoriteille kannattaa varata käteistä mukaan. Milanosta gardajärvelle n.7e moottoritiemaksuja. (pitää ajaa tickets kassalle maksamaan..jos ajat telepass kaistalle voit joutua maksamaan "sakkoa" väärälle kaistalle ajosta)

Riva del Garda on mukava paikka, josta löytää paljon tekemistä. Lähellä pyöräilymatkan päässä mm. Arcon kylä jossa hieno vanha linna jonne voi kiivetä, Torbole on myös pyörilyreissun arvoinen ja pyöräreitit jotka kulkevat joenrantoja pitkin ovat maisemiltaan upeita. Rivassa voi myös vierailla Varonen vesiputoksilla (5e) tai tehdä helposti ostosmatkan 40km päähän Trentoon josta löytyy paljon pieniä vaateliikkeitä. Trentoon taisi mennä myös rivasta hienot pyörätiet.

Kävimme myös läheisessä malcesinen kylässä gardajärven itäpuolella josta pääsee gondoleilla monte Baldolle 1800m. (maksoi 18e edestakaisin). Monte Baldon reissuun kannattaa varata aikaa ja hyvät varusteet sillä vuoren päällä pääsee kiipeämään yli 2100m saakka lumihuipuille pientä hyväkuntoista hiekka/kivipolkua pitkin. Suosittelemme ehdottomasti. Kannattaa myös mennä ajoissa sillä klo 12 aikaan gondoleille oli jo aikamoiset jonot ja jouduimme odottamaan yli 30min jonossa.

Autolla pääsee myös nopesti käymään pienellä läheisellä järvellä lago di ledrolla. Järvi on kaunis ja rauhallinen jossa on hauska mm. polkea polkuveneillä..

Myöskään Veronaan ei ole kuin n.2 tunnin ajomatka jonka pääsee ajamaan pieniä teitä pitkin tai moottoriteitä pitkin hieman nopeammin. Veronassa ja Trentossa mielestäni paremmat ostosmahdollisuudet kuin esimerkiksi Milanon keskustassa jos ei ole kalliiden muotimerkkien ja ihmismassojen perään.

Riva del Garda

Vieras    10.08.2010    Riva del Gardan aktiviteetit ja harrastukset    Riva del Garda

Olin mieheni kanssa elokuussa ja ihastuimme todella. Rauhallista, kaunista ja mukavasti aktiviteetteja. Pyöräilimme enimmäkseen. Ei mikään paha turistirysä vaan viehättävä paikka. Sopii hyvin perheillekin.

retket

JARI    30.10.2009    Gardajärven nähtävyydet    Gardajärvi (Garda)

Olimme rivassa kesällä -08 ja teimme retkiä ominpäin Limoneen, Venetsiaan ja Rivan ympäristössä patikoiden,

Rivan purjehdus-seuran takana oleva vuori kätkee sisälleen toisen maailmansodan aikaisen bunkkerin tunneleineen, löysimme sen vahingossa, ja kun puhuimme asiasta oppaallemme niin hän ei tiennyt siitä mitään. ( aika erikoista) Bunkkeri on 3 kerroksisen talon kokoinen ja hyvin maastoon hukkunut vuosien saatossa. Sen löytää kun menee vuoren päälle menevää polkua niin kauan kuin huomaa kävelevänsä betonista tehdyllä katolla joka kuitenkin on hyvin sammaloitunutta, sitten vähän matkaa eteenpäin ja vasemmalle polkua alas niin pääsee sisäänkäynnin kohdalle. Jos menee sisälle tutkimaan niin omalla vastuulla ja varovasti. Taskulamppu mukaan!!

Limonen pikku kylä pienen venematkan päässä kannattaa käydä katsomassa, siellä on todella vanhoja taloja ja pikku kujia täynnä pikku putiikkeja. Venetsian retki on sitten aivan oma lukunsa. Rivalta pääsee bussilla sinne muutamassa tunnissa, kannattaa käydä.

Ihana Ihana pieni kaupunki

Rivassa on kaikkea: tunnelmaa, hyvää ruokaa, kauniita maisemia, ihania pikku putiikkeja, ystävällisiä ihmisiä ja vielä kerra hyvää ruokaa!

Olemme olleet kaksi kertaa kyseisessä kohteessa lomalla (perheeseeni kuului 1. kerralla mieheni, minä ja 1-vuotias lapsi, toisella kerralla mieheni minä ja 3-vuotias lapsi). Tosin kummallakin kerralla olimme omatoimimatkalla, jolloin lensimme Venetsiaan ja ajelimme autolla Riva Del Gardaan, yövyimme netissä varaamassamme hotellissa. Säästimme näin noin 1500€ matkakustannuksissa, sillä Rivaan tehtävät valmismatkat ovat aika hintavia.

Kaupunki on viihtyisä ja tunnelmallinen. Ensimmäisellä kerralla haksahdimme torin reunassa oleviin ravintoloihin, joissa ruoka on ihan kohtuullista, mutta hintaan ja palvelualttiuteen nähden ei mitään erikoista. Toisella kerralla osasimme jo etsiä pieniltä kujilta ihania ravintoloita. Jos ravintolassa on siistit ja isot sisätilat, on se yleensä varma merkki hyvästä ruuasta sillä se kertoo että ravintola on auki myös talvella jolloon paikalliset käyvät siellä syömässä! Eli ei hotelleiden ravitoloihin vaan pieniin, mutkikkaiden katujen varsille:) Suosittelen ehdottomasti syömään pastaa (ei lasagnea kesällä!) ja pizzaaa. Pihvit ja ranskalaiset ei ole Italiassa koskaan hyviä! Myös alkuruokia (antipasto) kannattaaa ehdottomasti kokeilla. Tilatkaa talonviiniä esim 0,5 litran kannuissa pöytään: viinit aina laadukkaita ja hyviä ruokaviinejä, mutta edullisia!

Kannattaa muistaa että Garda-järven vesi on melko viileää ja että vaikka rantaa riittää se on mukulakivinen eikä mikään "etelän hiekkaranta" joten lämpimimpien vesien ystävä ehkä varaa hotellin jossa on uimaallas.

Säästä sen verran että Rivassa sää voi muuttua nopeasti ja kun ukkospilvet näkyvät vuorten takaa kannnattaa alkaa jo suunnittelemaan että mihin menisi sadetta pakoon. Sadekuurot ja ukkoset rajuja!

Rivassa on ihania vaatekauppoja, varsinkin lapsille, mutta ehdoton ykköstuliainen on Muranon lasista tehdyt korut yms.

Viihdyn hyvin Rivassa ja voisin varmasti palata sinne uudestaan ja uudestaan (ja palaankin!!)

Huoneistohotelli

hurjatta    25.05.2009    Gardajärven hotellit    Gardajärvi (Garda)
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2008 | Hotelli: Health House, Desenzano del Garda

Siisti hotelli, iso huoneisto, kaksi makuuhuonetta, iso olohuone, keittiö ja valtava parveke. Vähän kaupungin yläpuolella mäessä, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä rannasta.

Arvosana hotellille:

Grifone Sirmionessa

hurjatta    10.05.2009    Gardajärven hotellit    Gardajärvi (Garda)
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2008 | Hotelli: Hotel Grifone

Edullinen hotelli Sirmionen linnan muurien sisäpuolella. Siistit, yksinkertaiset huoneet, miellyttävä henkilökunta. Hissi. Keskellä museomaista aluetta, linnan muurit joka puolella, rannassa oma uimaranta. Todellinen löytö. Ilman aamupalaakin hotelli oli elämys.

Arvosana hotellille:

Lago Di Garda

upea paikka kaikenkaikkiaan! erityisesti Gardan -kylä.

En ehkä viihtyisi kahta viikkoa mutta viikko oli hyvä :)

ihanat maisemat, jäätelöt ja pitsat. Ranta oli pieni mutta siisti ja puhdas vetinen.

Oletko vieraillut Gardajärvellä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.