Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Libanonin matkakokemukset ja vinkit

Matkalle Beirutiin

samihm    29.07.2014    Beirutin muita vinkkejä    Beirut

Matkustin Beirutiin viime toukokuussa lomamatkailuna. Aluksi jännitti lähteä reissuun alueelle, jossa oli kuullut olevan levottomuuksia, mutta rohkaisin mieleni ja lähdin. Lentoyhtiö oli Turkish Airlines, mikä on yksi parhaista lukuisilla matkoilla tutuksi tulleena. Ilmaiset ateriat ja juomat (myös alkoholi). Matka Helsingistä oli ensin Istanbuliin ja siellä muutaman tunnin vaihto Beirutin lennolle. Lennot maksoivat noin 350€ meno-paluu.

Hotelliksi olin valinnut erittäin edullisen viiden tähden Le Commodore hotellin, mikä sijaitsi aivan kuuluisan Hamra-kadun vieressä. Hotellilta olin myös varannut kyydin lentokentältä hotelliin, mikä maksoi $35 USD, minkä myöhemmin totesin tarpeettomaksi sillä kyselemällä paikallisilta takseilta millä matkustin olisivat vieneet $25 USD, mutta uuteen kaupunkiin keskellä yötä tulleena pidin sitä silti hyvänä vaihtoehtona.

Ulkoministeriön sivuilla sanottiin, että viisumi kannattaa hakea ennakkoon jonojen yms. välttämiseksi, mitä en tehnyt. Tämä oli oikea ratkaisu sillä Beirutin kentällä viisumijono oli reilusti lyhyempi kuin normaali passijono. Valokuvat valmiina ja passi kädessä tulin tiskille, eikä virkailija edes katsonut minuun, vaan otti passin, näpytteli jotain koneellensa, leimasi passin ja sanoi "seuraava". Kentällä oli tax-free kauppa mistä ostin hieman "janojuomaa" ja suuntasin ulos. Kuski oli odottamassa lappu kädessä ja vei hotelliin, matka kesti noin kymmenen minuuttia.

Hotellin henkilökunta oli todella avuliasta ja ystävällistä. Hotellin huone ei aivan vastannut viiden tähden tasoa, mutta hintaa ajatellen (50€/yö) oli aivan loistava.

Seuraavana aamuna lähdin kävelylle ja mikä yllätti esim. Istanbuliin nähden, ei kukaan tullut kaupustelemaan mitään vaan sai rauhassa kulkea. Sotilaita oli siellä täällä pitämässä rauhaa yllä, mutta ongelmia ei näkynyt missään. Ensimmäisen aamiaisen söin paikallisessa Starbucks-kahvilassa. Ihmiset siellä ovat hyvin länsimaalaisia ja esim. Helsingissä näkee enemmän kasvoja peittäviä pukuja naisilla kuin Beirutin keskustassa.

Pienen kävelyn jälkeen otin taksin alleni ja hinnasta sovittiin hyvin huonolla engalannilla kuskin puolelta. Noin tunnin ajelun jälkeen hinta oli lopulta noin 25€ sovitun 15€:n sijaan. Ok, ajatin tosin kuskia siellä täällä ja pyysin odottamaan, joten hinta oli todellakin hyvä. Liikenne on todellinen vaaratekijä siellä. Kannattaa aina katsoa muutaman kerran kumpaankin suuntaan ennenkuin ylittää katua. Nopeusrajoituksia ei näytä olevan.

Hotellin uima-allas kutsui iltapäivällä ja illalla hotellin oma Benihana-ravintola, minkä viinit ja ruoat kruunasivat päivän. Aito japanilainen kokki valmisti ruoan edessäni ja tarjoili tiriseviä katkarapuja suoraan lautaselle.

Itse en rannalle ehtinyt uimaan, mutta näkymät olivat mahtavat ja tämän Välimeren helmen vanha loisto tuntui edelleen. Kaupunkia rakennetaan koko ajan, pilvenpiirtäjiä nousee, rikollisuutta en kohdannut kertaakaan vaikka kuljeskelin keskellä yötä kaupungin katuja. Ihmiset ovat ystävällisiä, ravintoloita löytyy jokaiseen makuun burgereista paikalliseen. On keilahallia ja muuta viihdettä.

Voin suositella erilaista ympäristöä ja uusia kokemuksia hakeville, mutta mielestäni lapset kannattaa jättää kotiin, vaikkakin lähi-idän- ja venäläisperheillä olikin kaikki mukana.

Hyvää matkaa!

Le Capitole

annika    09.05.2010    Beirutin ravintolat ja baarit    Beirut

Entinen Asia-club vaihtoi nimeä ja omistajaa kesällä 2009 ja vaihtui Le Capitoleksi. Downtown Beirutissa sijaitseva lounge/baari sijaitsee aivan keskustan kattoterassilla. Tyylikäs, erittäin mukava

henkilökunta.

Sky Bar

annika    01.05.2010    Beirutin ravintolat ja baarit    Beirut

Maailman paras baari v.2008, (World`s luxury Guide), viiden tähden Sky Bar on ehdottomasti koettava.

Bielin saarekkeella Beirutin edustalla, Palm Beach Hotellin kattoterassilla tarjoaa Sky Bar upeat näkymät

Välimerelle sekä Beirutiin, ja ympäröiville vuorille.

Sky Bar on niin libanonilaisten kuten ulkomaalaistenkin rikkaiden ja jetsetin suosikkipaikka. Hintatasoltaan todella kallis, pöytävaraus helpottaa sisäänpääsyä, mutta erikoisiltoina silti vaikeaa.

Buddha Bar

annika    01.05.2010    Beirutin ravintolat ja baarit    Beirut

Vaikuttava ja erikoinen, vanhaan teatteriin perustettu Buddha Bar hämmästyttää kävijän. Kahteen kerrokseen sijoittuva ravintola/baari on tilava ja väljä, kaksi kertaa suurempi kuin Pariisissa oleva alkuperäinen. Alakerta keskittyy ruokailuun ja yläkerta on enemmänkin baarin puolta. Sisustus on punaista, mustaa ja kultaa, joka puolella kattokruunuja sekä keskellä alakertaa iso buddha-patsas.

Pöytävarausta suositellaan.

Ravintola Fly

annika    01.05.2010    Beirutin ravintolat ja baarit    Beirut

Lähelle Libanonin taivasta pääsee kattoterassilla olevassa a la carte-ravintolassa `Fly`. Paikka on Beirutin keskustassa Downtownissa. Ravintolan suosion takia kannattaa tehdä pöytävaraus, jotta varmasti pääsee

nauttimaan kauniista illallismaisemista. Erittäin ystävällinen henkilökunta.

Raouche

annika    01.05.2010    Beirutin nähtävyydet    Beirut

Beirutin nähtävyyksiin kuuluva`Raouche`, tai englanniksi Pigeon Rocks, käsittää kaksi suurta kivenjärkälettä meressä, aivan rannan edustalla. Maanjäristyksen yhteydessä kivien kerrotaan irronneen mantereesta ja

siirtyneen eteenpäin. Toisen kiven `lävitse` pystyy ajamaan veneellä.

Lähistöllä runsaasti näköalakahvilaa ja -ravintolaa.

Harissa

annika    01.05.2010    Jouniehin nähtävyydet    Jounieh

Beirutista 20km pohjoiseen sijaitsee 600 metrin korkeudessa Harissa-vuori, joka on Libanonin katolisen kirkon keskus. Vuoren korkeimmalla kohdalla kohoaa Neitsyt Marian- patsas, jota myös kutsutaan nimellä `The Lady of Lebanon`. Patsaan sanotaan olevan sama hahmo joka ilmestyi Catherine Labourelle` v.1830.

Patsaan reunustaa kiertää 100 porrasta ylös huipulle, josta aukeaa upea näkymä Jounieh-lahdelle ja Beirutiin asti. Patsaan alla on pieni kappeli.

Vuorelle voi ajaa autolla, mutta vaihtoehtona on myös `Telefrigue` eli köysirata, joka lähtee alhaalta Jouniesta ja vie ylös vuorelle 9 minuutisssa.

Jeita Grotto

annika    01.05.2010    Libanonin nähtävyydet    Libanon

Kahdesta luolasta muodostuva Jeita Grotton tippukiviluola kuuluu Lähi-idän vaikuttavimpiin nähtävyyksiin,

sekä `maailman seitsemän ihmeen` joukkoon.

Luola sijaitsee n.18km Beirutista pohjoiseen Nahr El Kalb-vuorella.Ylempi luola on 750m pitkä joka kuljetaan

jalkaisin, alempi luola on 500m ja kierretään veneellä.Luolassa pidetään myös erilaisia tapahtumia. Vuorelta löytyy myös `Sound and Image`-teatteri, ravintola, matkamuistomyymälä sekä simulaattori.

Kaunis hotelli meren rannalla

annika    05.04.2010    Jouniehin hotellit    Jounieh
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2009 | Hotelli: Hotel Bel Azur

Aivan meren läheisyydessä mutta silti kävelymatkan etäisyydellä Jouniehn

keskustasta. Siisti ja kaunis hotelli, hyvinhoidettu puutarha jossa uima-allas.

Arvosana hotellille:

yleistä Libanonista

annika    30.12.2009    Libanonin muita vinkkejä    Libanon

Viime kesänä New York Times-lehti valitsi tämän pienen ja sotaisasta historiastaan tunnetun

maan vuoden 2009 matkakohteeksi numero 1. Libanon on vauhdilla palaamassa matkailijoiden

keskuuteen,tätä todistaa myös kesällä 2009 käynyttä 2 milj. turistia.

Libanonin suosion takaa kauniiden maisemien ja Välimeren lisäksi herkullinen ruoka,kulttuuritarjonta,hyvät ostosmahdollisuudet, monipuolinen yöelämä ja ystävälliset ihmiset.Kadulla voi kulkea rauhassa ilman

ravintoloiden tai putiikkien pakonomaista "sisäänheittoa".

Libanonissa sekoittuu kiehtovasti vanha ja uusi,itä ja länsi.Arabimaista Libanon onkin modernein ja

länsimaisin.Libanonilaiset puhuvat yleisesti arabian lisäksi englantia ja ranskaa,ja ovat erittäin

kohteliaita ja vieraanvaraisia.

Ulkona syöminen on edullista,mutta juomat melko kalliita.Yleinen hintataso Beirutissa kalliimpi kuin muissa

kaupungeissa.

Beirutin vilkas yöelämä

annika    26.04.2009    Libanonin ravintolat ja baarit    Libanon

Yöelämän tarjonta on Beirutissa todella runsasta,kaikkea löytyy tunnelmallisista merenrantaravintoloista englantilaistyylisiin pubeihin.Citykahviloista (avoinna öisin) yökerhoihin ,joissa arabialaista elävää musiikkia tai tyylikkäisiin luxusclubeihin,joissa soi uusimmat hitit,joita ei takuulla ole Suomessa vielä kuultu!

Bilehileillä ei Beirutissa ole tylsää,ongelmana saattaa olla se,miten kaikkea ehtii loman aikana kokea.Sisäänpääsymaksuja ei ole,hienoimpiin paikkoihin vaaditaan pöytävaraus ,vaikka meikäläiset aina sisälle ilman sitä pääsikin.Juomien hinnat mielestäni kalliit.

Suosittuja ovat talojen kattoterasseilla olevat clubit,joista aukeaa huimat näköalat öiseen Beirutiin.Kuuluisimpia paikkoja ovat BO-18,Chrystal,Asia,Buddhabar,Beirut Eight (White Club) sekä Sky Bar,joka sijaitsee kaupungin edustalle rakennetulla saarekkeella.Kalleimmissa paikoissa on ovilla ollut turvatarkastus,tosin nykyistä tilannetta en tiedä.Sky Bariin kuuluu parkkipalvelu,eli auto ajetaan parkkiin puolestasi ja lähtiessä noudetaan ovelle.Sky Barissa esiintyy myös silloin tällöin kuuluisia artisteja.

Meno on kaikissa paikoissa vauhdikasta,juhlat jatkuvat auringon nousuun.Viikonloppuisin saattaa olla todella väentungosta ja "ahdasta",mutta ei viikollakaan tyhjää ole.Beirutiin tulee usein myös soittamaan maailman parhaat dj:t kuten Armin Van Buuren, Tiesto, Paul Van Dyke jne.

Beachpartyja järjestetään lähes viikoittain,niin päivisin kuin iltaisinkin.Voi myös lähteä party-laivalle,joka seilaa Beirutin edustalla yön aikana porukan juhliessa laivalla.

Kuten Daily Starrin toimittaja artikkelissaan totesi,Beirutin yöelämä on verrattavissa Lontoon ja New Yorkin yöelämään.

Oletko vieraillut Libanonissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.