Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä El Gounasta

ei ikinä enään

Vieras    14.01.2012    El Gounan muita vinkkejä    El Gouna

Tähän loppui Egyptin matkailuni. Kaikki karseeta alusta loppuun, huijausta,pettymyksiä, matkanjärjestäjä aivan karsea. Kaikki piti ottaa selvää ja moneen kertaan, aina eri vastauksia. KIITOS EI EGYPTI, airfinland!

Reissu kokemuksia Gounasta.

jaffa77    09.04.2011    El Gounan muita vinkkejä    El Gouna

Kerrassaan mahtava koekemus oli Egyptin El Gouna. Hotelliksi valikoitui Arena Inn joka oli aika pelkistetty hotelli mutta täytti ne vaatimukset jotka sille oli asetettu. Aamianen oli perus hotelli aamiainen ja muuten ei siellä ensimmäistä iltaa lukuun ottamatta syötykkään. Oli sen verran huono sapuska.

Kauppiaat tuntuivat yli-innokkailta ensin mutta kun käytiin Hurghadassa ostoksilla niin ei ne Gounan kauppiaat enää tuntuneet yhtään pahalta.

Rannat oli todella hyvät ja etenkin zeytuna beatchin korallit oli hienoa nähtävää. Sitä ei hirveästi ollut mutta kannatti katsella.

Tosin Giftun saaren snorklausretki oli koko matkan kohokohta. Se oli jotain mitä ei pystynyt sanoin kuvaamaan.

Antinal on pakko ostos joka matkaajalle sillä vatsatauti ei ole kovinkaan harvinainen matkakumppani mutta ko.lääkkeellä siintäkin pääsee eroon helposti.

Tippiä saa kyllä olla jakamassa jaka paikassa mutta se kuuluu kulttuuriin ja se ei tule kalliiksi kun muutaman punnan antaa juomarahaksi.

Kertakaikkiaan mahtava reissu oli ja en voi kuin suositella muillekkin.

El Gounan tunnelmaa

Vieras    25.03.2010    El Gounan muita vinkkejä    El Gouna

Olimme viikon mittaisella reissulla El Gounassa, hotelli oli Mövenpick Resort. Rauhallinen hotelli, sai olla omissa oloissaan. Kaunista, siistiä ja ystävällinen henkilökunta. Aamupala kuului hotellin hintaan, harkitsimme All inclusive-pakettia mutta onneksi kuitenkin päädyimme pelkästään aamupalaan. Ensinnäkin Egyptissä oli tuohon aikaan (maaliskuun alku) niin kuuma, että ruoka ei oikein maistunut ja toisekseen El Gounan keskustassa eli Downtownissa sekä paikallisessa satamassa on niin hyviä ravintoloita ja halpaa ruokaa, että ulkona kannattaa ehdottomasti käydä syömässä ainakin muutaman kerran.

Itse kävimme retkellä beduiinien kylässä, jonne menimme jeepeillä aavikon halki. Upea kokemus, päivällä tutustuimme beduiinien elämään ja kävimme ihastelemassa upeaa auringonlaskua vuorten taakse. Hämärän laskeutuessa palasimme kylään, jossa söimme hyvää ruokaa ja katselimme teleskoopilla upeaa tähtitaivasta. Hieno reissu! Lisäksi kävimme sukeltemassa Punaisella merellä, mutta emme valitettavasti nähneet delfiinejä, vaikka se reissun tarkoitus olikin.. Onneksi mahtavat korallit ja auringonpaiste tekivät päivästä upean kuitenkin. Kävimme myös laguuniretkellä El Gounan ympäri, hienot maisemat ja saatiin kokonaiskuvaa alueesta.

Ja kuten suurin osa muistakin turisteista, myös meille langetettiin "Faaraon kirous", eli saimme loppuviikosta molemmat mahataudin. Söimme alkuviikosta aivan normaalisti (vältellen maitotuotteita), mutta kuinka ollakaan ravintolassa ajattelemattomina söimme majoneesia ja mahatauti iski sitten molempiin. Kannattaa miettiä siis mitä syö! Salaatteja, hedelmiä, lihaa ja kalaa söimme normaalisti. Ja ottakaa ihmeessä matkavakuutus, meillä kävi lääkäri hotellihuoneessa, koska emme päässeet minnekään ja taksa oli 90 euroa/henkilö. Rahan tosin saa takaisin jos vakuutukset on kunnossa. Apteekista saa hyvät lääkkeet, jos mahatauti iskee. Kotimaiset (suomalaiset) mahatautiin tarkoitetut lääkkeet eivät Egyptissä tepsi, testattu on.

Kauppiaat ovat rasittavia, kutsuvat katselemaan (ei ostopakkoa, ei tietenkään..) omia tavaroitaan ja jos menet sisälle niin et meinaa päästä pois. Eivätkä he ymmärrä jos sanoo että olemme vain katselemassa, ovat tyrkyttämässä jos minkälaista tavaraa vaikket mitään edes haluaisi ostaa. Kauppiaat loukkaantuvat helposti jos et ole kiinnostunut heidän tavaroistaan, ja mitä kiinnostuneempi olet, sitä varmempia he ovat että olet ostamassa tavaraa. Kaupungilla kannattaa siis pitää matalaa profiilia eikä esittää liian kiinnostunutta, muuten joudut silmätikuksi. Naisten kannattaa katseiden ja perään huuteluiden välttämiseksi mahdollisimman peittävästi, mikäli muutenkin tukalassa lämmössä se suinkin on mielekästä.

Kaiken kaikkiaan upea reissu, suosittelen niille, jotka haluavat rentoutua ja nauttia (paahtavan) auringon lämmöstä. Meidän hotellissa oli onneksi hyvä ilmastointi, siellä pystyi käymään viilentymässä jos ulkona alkoi olo käydä tukalaksi.. Egypti ei ole oikea kohde niille, joita tinkaaminen ja kauppiaiden liiallinen ystävällisyys ja tyrkyttäminen ärsyttävät, siltä ei voi välttyä lukuunottamatta supermarketteja.

Toivottavasti tästä oli jollekin hieman vinkkiä, jos Punaisen meren rannalle suunnistaa :)

all inclusive vrs. omatoimi ruokailu

aapeli    27.05.2008    El Gounan muita vinkkejä    El Gouna

Me koimme ainakin all inclusive-tyyppisen paketin liian sitovaksi hotelliin. Meistä oli mukava kokeilla uusia ravintoloita ja niiden tarjontaa. Jos olisimme ottaneet all inclusive-paketin, olisi ollut rahan hukkaa ruokailla muualla kuin hotellilla. Ja ruokailuajat sitovat mielestäni liikaa hotellin ympärille.

Oletko vieraillut El Gounassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.