Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Kyproksella

Protaksessa syksyllä 2011

Vieras    09.02.2012    Protarasin aktiviteetit ja harrastukset    Protaras

Olimme Protaksessa viikon verran syyskuussa 2011, näin ensimmäiseksi rantalomaksi paikka oli tarpeeni täyttävä, kokeneimmille matkustajille en voi suositella. Protaksen pääkatu oli vilkas ja sen ääreltä löytyikin oikeastaan kaikki tarvittava, päivät menivät ihanalla rannalla makoillessa, tosin muutama tunti päivässä riitti, koska tuli niin äärettömän kuuma. Fig tree bay - suosituin ranta oli aina niin täynnä että siirryimme suosiolla sivummalle. Rannalla oli mahdollisuus kokeilla vesisuksia ja vesiskootterilla ajelua ynnä muita "leluja", hinta 10 eurosta reiluun sataseen. Sukeltamaankin pääsi muistaakseni 50 eurolla (kurssi). Protaraksesta oli hyvät kulkuyhteydet Agia Napaan ja Paralimniin, jossa molemmissa kävimme, bussi maksoi 2e (päivälippu). Reissun kohokohta oli ehdottomasti sunnuntainen katamaraani risteily, finnmatkojen järjestämä, 39e, varasimme oppaalta paikan päältä. Finnmatkat järjestivät myös muita retkiä, joihin kannattaa mennä, hinnat noin 20-55e. Protaraksen pääkadun pubit ja raflat suurimmaksi osaksi oli suunniteltu mielestäni Englantilaisille, joka paikassa illalla jalkapalloa, se alkoi vähän kyllästyttää. Brittien unelmakohde ilmeisesti siis. Viikko sujui siellä kuitenkin hyvin, mutta en lähtisi ihan heti uudestaan juuri Protarakselle :)

Mahtava ilmastoitu jumppakeskus

Vieras    31.05.2010    Protarasin aktiviteetit ja harrastukset    Protaras

Paralimnin kylästä löytyy Poseidonio Fitness Centre osoitteesta 110 Ayio Demetriou Str, Paralimni. Siellä on mahtavat jumpat illalla mm body pump ym. Talosta löytyy juoksumattoja, hyviä kuntosalilaitteita, saunat, ilmastoitu tekonurmikenttä, kahvio jne. Kannattaa käydä vaikka päivän kuumimpana aikana ilmastoidussa jumppakeskuksessa. Paikkaa pitävä perhe puhuu englantia ja kreikkaa. He voi kysyä myös lähistöllä olevia ostosmahdollisuuksia sekä paikallisten suosimia, ei- turistihintaisia, ruokapaikkoja.

lapsuuden matka

täällä olin kauan sitten ekaa kertaa, mutta rakastuin tulisesti ihaniin rantoihin! Oon aina ollu niitä ihmisiä, jotka vaan loikoilevat auringossa ja agia napa on oiva paikka siihen!!

snorklaus-retki

Te, jotka olette menossa Kyprokselle lähiaikoina, suosittelen teille lämpimästi snorklaus ratkeä. Itse olin pari vuotta sitten Finnmatkojen järjestämällä kansainvälisellä retkellä. Retki maksoi paljon, mutta oli tosiaankin sen arvoinen. Pääsimme sukeltamaan luoliin ja näimme delfiinejä. Jos ei halunnut veteen, saattoi jäädä vain veneen kannelle nauttimaan hienoista maisemista, ja auringon lämmöstä. Matka kesti melkein koko päivän ja yhteensä pysähdyspaikkoja oli jotain 5. Helposti matkapahoinvointiseksi tulevien kannattaa kylläkin jäädä hotelllille... : ) Hotellillta oli kyyditykset satamaan ja takaisin. Retken vetäjät olivat todella ystävällisiä. hyvää matkaa vain kaikille.

veneretket

Jos haluat vesille, niin halvin vaihtoehto on paikallisen yrittäjän 2,5 tunnin risteily. Siinä näkee "Rakkauden kalliot" ja pääsee uimaan kirkasvetiseen laguuniin. Laivalla on kioski, josta saa juomista ja pikku purtavaa.

Oletko vieraillut Kyproksella?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.