Matkakokemukset - Lennot & liikenne Dubaissa

Finnair, Aurinkomatkat, lennon ylibuukkaus

Vieras    07.05.2017    Dubain lennot & liikenne    Dubai

Kävimme Dubaissa Aurinkomatkojen valmismatkalla, tietenkin Finnairilla, ja saimme kokea paluumatkalla lennon ylibuukkauksen negatiivisella tavalla; jopa Aurinkomatkalaisten lomalento voi yllättäen saada erikoisia piirteitä ylibuukkauksen takia. Saavuimme Dubain lähtöselvitykseen riittävän ajoissa ja menimme lähtöselvitystiskille, Aurinkomatkat oli järjestänyt kuljetuksen, joten aikaa oli varattu riittävästi. Kas kummaa, meille ei ollutkaan paikkoja, meille ilmoitettiin että kone on ylibuukattu. Olimme varanneet Aurinkomatkapaketin juuri siksi, ettei tällaisia yllättäviä tilanteita syntyisi. Meille jopa kerrottiin vaihtoehdosta kaksi, eli lentomatkamme saatetaan reitittää uudelleen. Mitään vapaaehtoisuudesta ei kyselty. Eipä siinä auttanut sitten muu kuin jäädä odottelemaan mitä seuraavaksi. Koneeseen pääsyn pitäisi tapahtua noin kahdenkymmenen minuutin kuluttua, olimme olleet lähtöselvitystiskillä runsaan tunnin, eikä lähtöselvitys ollut edennyt mitenkään. Olimme ymmällämme, ja kaikki tämä ylibuukkauksen takia. Olimme jo melko varmoja, ettemme pääse ostamallemme lennolle, kunnes viime hetkellä meille ilmoitettiin että saisimme lentopaikat. Saimme lähtöselvityksen tehtyä ja kiiruhdimme juoksujalkaa koneeseen, boarding oli juuri alkanut, ennakkoon suunnitellut ruokailut ja ostosten teko lentokentän myymälöissä saivat nyt jäädä. Kone ei kuitenkaan lähtenyt ajallaan, ja jouduimme vielä odottelemaan koneen lähtöä, tämäkin tietenkin johtui ylibuukkauksesta.

Jälkeenpäin tiedustelin ottaisiko joku taho vastuuta tapahtumasta, Aurinkomatkat syyttelee Finnairia, Finnair taas vierittää vastuun kokonaan Dubain virkailijoille jne.

Finnairin henkilöstöllä on saamieni selvitysten mukaan täysin vastakkaisia käsityksiä siitä, miten Aurinkomatkalaisia pitäisi kohdella ylibuukkaustilanteessa. Aurinkomatkapaketin ostajalla ei näköjään ole sen parempaa suojaa kuin omatoimimatkan varanneellakaan, tämäkin on nyt henkilökohtaisesti koettu. Korvausten saaminen tallaisen tilanteen osalta on erittäin vaikeaa, kuluttajasuoja on heikko, kun se perustuu tässä tapauksessa Finnairin vapaaehtoisuuteen.

Ylibuukkaus on kuitenkin tiedostettua toimintaa, joten vastuunkantaminen osoittaisi Finnairiltakin jonkinlaista selkärankaisuutta.

Tuoko Aurinkomatkat ja Finnair enää matkoillemme mitään lisääarvoa verrattuna halpismatkoihin ?

Dubain metro

piksu    29.07.2010    Dubain lennot & liikenne    Dubai

Metrolla kulkeminen on helppoa .

Ensimmäisessä vaunussa matkustavat invalidit, naiset ja lapset. Keskimmäiset vaunut on tarkoitettu kaikille ja viimeisin vaunu on Gold Glass, maksaa vähän enemmän ja istumapaikka on taattu. Opasteet ovat selkeät metroasemilla ja niiden avulla voi sijoittua odottamaan metroa. Itse metro on siisti ja ilmastoitu. Kannattaa kokeilla,

voittaa monen keskustan taksimatkan.

Liikenne / tieopasteet

Hoo    26.07.2009    Dubain lennot & liikenne    Dubai

Autoilimme Dubaista Fujairahiin ja täytyy sanoa, että olihan haastavaa päästä pois Dubaista Fujairahiin johtavalle tielle. Opasteet oli puutteellisia ja jos ajoit jonkin rampin ohi, ajoit kilometrejä päästäksesi ympäri taas etsiäksesi sitä oikeaa ramppia. Samaa etsintää ja ohi ajamista sattui useammankin kerran, ennenkuin tuurilla satuimme löytämään oikean reitin. Huoh..

Takaisin Fujairahista Dubaihin reitti sujui moitteettomasti, opasteet toimi näin päin ja Dubain hotelli löytyi ensi etsimällä. Suosittelemme gps:n käyttöä.

Oletko vieraillut Dubaissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.