Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Dubaissa

jumeirah towers

Vieras    26.10.2013    Dubain nähtävyydet    Dubai

upea paikka,palvelu ykkösluokkaa tai yli. Yövyin täällä 5 vrk vuonna 2005.

Dubai Marina

Muffukka    06.04.2011    Dubain nähtävyydet    Dubai

Aivan upea kävelypaikka illalla, kannattaa mennä myös tunnin mittaiselle katamaraani-ajelulle, joka maksaa 60 dirhamia. Siinä näkee osan komeudesta suoraan vetten päältä. Katamaraanilla soi musiikki ja matkustaminen tapahtuu mukavasti istumalla säkkituoleilla ja tarvittaessa voi kietoutua vilttiin, jos tulee kylmä.

Rannalla on kahviloita ja ravintoiloita, joissa voi nauttia muutamat snacksit tai kuluttaa aikaa polttamalla makutupakkia.

Mall of Emirates

Muffukka    06.04.2011    Dubain nähtävyydet    Dubai

Maailman suurin ostoskeskus ja sitä se todellakin on.

Tämä on se ostoskeskus, jonka sisältä löytyy laskettelukeskus. Kävimme Kempinsky hotellin ravintolassa syömässä siinä alhaalla, josta näkee laskettelurinteelle. Hassua katsoa ihmisiä, jotka eivät koskaan ole nähneet lunta tai olleet suksien päällä ;)

Burj Khalifa

Muffukka    06.04.2011    Dubain nähtävyydet    Dubai

Maailman korkein rakennus. Netistä ennakkoon ostetut liput tai ajanvarauksella 100 dirhamia ja ovelta "heti sisään"-liput 400 dirhamia. Me käytettiin tätä jälkimmäistä taktiikkaa, koska tuskinpa tuollaisessa paikassa tulee kovin montaa kertaa elämänsä aikana käytyä. Ihan sinne huipulle ei pääse, vaan näköalatasanne on kerroksessa numero 124. Kyllähän sielläkin alkaa heikompaa huiputtaa, jos ei ole oikein korkeiden paikkojen ystävä. Hissi menee 124 kerrosta alle 30 sekunnissa ja siinä napsahtaa korvatkin lukkoon välillä. Hissi on tunnelmaltaan kuin disco :D

Burj Khalifassa voi myös tutustua sen rakennusprojektiin katsomalla muutaman videon siellä alhaalla. Mielenkiintoista asiaa.

Muistoja Dubain matkalta

Irene    27.08.2010    Dubain nähtävyydet    Dubai

Lähdimme joulukuun -09 puolivälin jälkeen parin viikon matkalle Dubaihin. Olimme varanneet lennot ja hotellin omin päin.

Hotelli Nuran Marina Serviced Residence sijaitsi upealla Dubai Marinan alueella, josta oli mielettömät näkymät Persian lahdelle ja pilvenpiirtäjiin. Tätä hotellia voimme suositella. Meillä oli 60 neliötä keittiöineen, olohuonenurkkauksineen ja makuuhuoneosioineen. Käytössämme oli myös pyykinpesukone-kuivausrumpuyhdistelmä. Uima-allasalue oli upea. Palvelu hotellissa oli ystävällistä. Portilla oli ympärivuorokautinen vartiointi.

Dubain kaupunki on maantieteellisesti laaja ja etäisyydet ovat pitkiä, joten paikasta toiseen siirtyminen ei onnistu kävellen. Käytimme edullisia takseja.

Ensimmäinen viikko kului ostoskeskuksia kolutessa, sillä matkalaukkumme jäivät Frankfurtin lentoasemalle jostain syystä ja ostettavaa riitti loman ajaksi hammasharjoista vaatteisiin.

Ostoskeskukset ovat Dubaissa nähtävyyksiä. Niitä on paljon eri puolilla kaupunkia mm. Dubai Mall, Dubai Marina Mall, Ibn Battuta Mall, Mall Emirates jne. Sellaisia emme olleet nähneet missään aikaisemmin.

Alennusmyynnit soivat meille mahdollisuuden tehdä kaikki tarvittavat ostokset.

Ostoskeskuksissa oli mm. laskettelumäki, korkea vesiputous hyppääjäpatsaineen ja Ibn Battuta Mallissa osiot eri maista; mielettömän kiehtova paikka.

Ostoskeskukseen mennessä kannattaa varata runsaasti aikaa (ja rahaa), sillä ne ovat valtavan kokoisia.

Toisella viikolla kävelimme 2,5 tuntia kuumuudessa Palm Jumeirahille, joka on tekosaari Dubain edustalla. Hotelli Atlantis vei siellä täysin huomiomme.

Rakennuskanta on voimakasta ko. saarella. Näimme myös naapuritekosaaren, jossa nostokurkien määrä oli valtava. Suuret ovat suunnitelmat Dubailla kun kolmaskin tekosaari on suunnitelmissa!!

Teimme minibussilla hurjan retken pääkaupunki Abu Daphiin, joka näytti vaatimattomammalta kaupungilta kuin Dubai. Kävimme maailman 7. suurimmassa moskeijassa, näimme mahtavan Hilton-hotellin ja sheikin palatsin ulkoa. Yllättäin museo, johon meidän piti päästä, olikin kiinni. Matkanjärjestäjä ei ollut asiaa huomioinut.

Retki oli siis huonosti järjestetty, kallis ja henkeä uhkaava, mutta niistä huolimatta kokemus. Kuljettaja ajoi paluumatkalla 150 km:n tuntivauhdilla ja vaikka poliisi pysäytti ja antoi sakot, loppumatka meni samalla vauhdilla. Huokaisimme hotelliin päästyämme.

Teimme ostosmatkan idän suurimpaan kultakeskukseen, Gold Soak:iin. Siellä sisäänheittäjiä oli riesaksi asti. Paras tapa oli olla huomaamatta heitä lainkaan. Menimmekin sellaiseen liikkeeseen, jossa ei asiakkaita vokoteltu sisään ja teimme upeita kulta- ja timanttiostoksia.

Kultakeskuksen lähellä olivat Heritage-muinaismuseo sekä aivan vieressä koulumuseo, jotka olivat mielenkiintoisia kohteita.

Merenrannalla kävimme uimassa ja ottamassa aurinkoa parina päivänä. Rannalle ei ollut kuin 400 metrin kävelymatka hotellilta. Vesi oli kristallin kirkasta ja turkoosin sinistä.

Pyyhkeillä oli maattava, sillä rannalla ei ollut aurinkotuoleja eikä -varjoja lainkaan puhumattakaan pukukopeista ja wc:stä. Rannan lähellä olivat upeat kahvilat, ravintolat ja erikoisliikkeet viehättävällä bulevardilla.

Dubai herää varmasti rantojen viihtyvyyden kohentamiseen, kun saa ensin rakennettua kaupunkinsa valmiiksi.

Iltaisin oli mahtava kävellä Dubai Marinan alueen kävelyteillä Persian lahdella. Pysähdyimme välillä istumaan ja ihailemaan näkymiä, jotka olivat sanoinkuvaamattomia.

Se ympäri vuorokauden rakentamisen määrä, mitä alueella näki, tuntui uskomattomalta, kun tiesi, että rakentaminen tehdään hirveillä velkarahoilla ja halpatyövoimalla. Siitä huolimatta Dubai Marinan alueesta tulee upea, sitten kun se on valmis.

Pilvenpiirtäjien asuntojen hinnat ovat laskeneet puolella laman takia. Miten Dubai saa taloutensa tasapainoon koskaan tällä pelillä, ihmetyttää.

Dubaissa viehätti turvallisuus, yleinen järjestys, siisteys, hyväkäytöksiset ja sivistyneet ihmiset. Yhtään juoppoa tai tappelua emme nähneet koko aikana. Eräs siirtolaistaksinkuljettaja, joka oli asunut 30 vuotta Dubaissa, kertoi ettei ole koko siellä olo aikana nähnyt kuin yhden tappelun. Hän vakuutti, että jos meiltä lompakko putoisi kadulle, kukaan ei siihen koskisi. Sanoi, että maassa ollaan niin rehellisiä.

Pilvenpiirtäjät olivat upeita, samoin luksusveneet ja -jahdit Dubai Marinassa.

Maailman korkein rakennus, Palm Jumeirahin saari Atlantis -hotelleineen, mielettömät ostoskeskukset ja lämmin sää. Nämä kaikki on tallennettu mieleen siihen asti, kun lähdemme uudestaan Dubaihin!

Matkakuvista löytyy ottamiamme kuvia runsaasti.

Upeita nähtävyyksiä...

Vieras    22.08.2009    Dubain nähtävyydet    Dubai

Oletko suunnittelemassa matkaa Dubaihin. Jos et ole siellä ennen käynnyt, kannattaa käydä. Joko ihastut siihen todella syvällisesti tai sitten et pidä lainkaan. Näin on käynyt joillekin tutuilleni, jotka ovat siellä käyneet. Olen itse vanha konkari, mitä tulee matkoihin sinne. Olen käynyt siellä vuodesta 1995 ja lomamme siellä jatkuvat edelleen. Koko meidän perhe on menettänyt sydämensä sinne. Vaikka siellä on melkein kaikki paikat jo "koluttu" ainakin tuntuu siltä, aina kuitenkin joka vuosi on jotain uutta nähtävää. Nuorin lapsemme (nyt 8 v) ei ole viettänyt yhtään joulua Suomessa, koska suuntaamme sinne aina jouluksi ja siitä noin 3 viikkoa eteenpäin siellä vietämme joka vuosi. Lähdemme tavallaan pakoon Suomen jouluhässäkkää, mutta kyllä sitä Dubaissakin osataan. Otamme kuitenkin aina kinkkua mukaan, koska sieltä ei sianlihaa alussa saanut ostaa lainkaan. Nyt joissakin kaupoissa on ns. "ei muslimeille" osasto, josta siis saa myös jo sianlihaa. Joulun hälinää on toki myös Dubaissa. Maassa on paljon siirtolaisia, jotka ovat tuoneet joulun (kuusineen, lamppuineen yms. myö sinne). Eli, kyllä siellä joulun tunnelmaan pääsee, jos niin haluaa.

Nähtävyydet ovat vertaansa vailla! Löytyy upeita kauppakeskuksia, yhdessä laskettelukeskus, toisessa valtava akvaario hai-kaloineen jne.). Vaikka et shoppailisi, löytyy niisä kaikkea muutakin. Pian on valmis maailman korkein rakennus (sijaitsee uuden suuren akvaariokauppakeskuksen vieressä). Löytyy maailman ainoa 7 tähden hotelli, upeat palmusaaret/kaupungit, jotka siis rakennettu meren päälle (tänne pääsee ajamaan myös autolla palmun varren päähän, mutta ei kuitenkaan ns. oksille, josta asukkaat menevät (niissä on myös vartiointi, eli on turha yrittääkään. Kultasukit ovat näkemisen arvoisia, vaikka et mitään ostaisikaan. Pelkkä loisto saa silmät sumenemaan. Lapsille löytyy myös kaikkea ;lasten maailmakeskus, jossa voi vaikka simulaattorissa laskeutua lentokoneella. On ihania eläinpuistoja monine eläimineen, vesipuistoa, laskettelukeskuksessa voi myös laskea pulkalla mäkeä, jos ei halua lasketella. Tai voi lähteä safarille ajamaan jeepeillä, myös pienemmille lapsille pikkujeeppejä. Tarjonta on siis mahtavaa! Koko perheelle löytyy jotakin.

Parturi- ja kampaamopalvelut todella halpoja (Tallinna jää toiseksi). Ihmiset ovat ystävällisiä ja muutenkin mukavia. Aina on saanut apua, jos johonkin on tarvinnut. Auton vuokraus kannattaa, silloin pääsee näkemään mylös muuta ympäristöä helpommin. Tällä hetkellä suomalainen ajokortti käy vain Dubain sisällä, mutta ei muualla, vaan vaaditaan kansainvälinen kortti. Liikenne on hiukan erilaista kuin Suomessa , eli jos et siellä tohdi autolla ajella, on taksin käyttö myös tosi edullista. Julkinen liikenne ei ole kovin hyvää, vmutta onneksi metroverkosto on pian valmis Dubaissa. Myös vaatteita kannattaa teettää. Mittatilausvaatteet hyvin onnistuneita ja edullisia. Itse vuosien myötä olen löytänyt oman "luottoräätälin", jolla teetän joka vuosi jotain. Silkki halpaa, kannattaa ostaa vaikka verhoiksi koti Suomeen. Näin olen itse tehnyt.

Toivottavasti joulukuu tulee pian, koska silloin taas pääsee ikiihanaan paikkaan lomailemaan!

Monivuotinen Dubain kävijä.

Hiekkaaavikko

teerimäki    25.04.2009    Dubain nähtävyydet    Dubai

Kävimme jeeppisafarilla v.1996.saavuttuamme aavikon reunalle karavaani pysähtyi laskeakseen ilmaa renkaista.Saa näin pitoa renkaisiin.Matka oli mahanpohjaa kutkuttavaa töyssyineen jamutkineen. Pysähdyimme beduiinileiriin ateroimaan ohelmineen.Ruoan päälle saimme nauttia vesipiipun haikuja.Paluumatka hotelleille oli iltahämärissä.

Wild Wadi-vesipuisto

llauraa-    03.11.2008    Dubain nähtävyydet    Dubai

Luettuani Aapelin ylistävän kertomuksen en voinut olla ihmettelemättä. Itse vietin vesipuistossa puoli päivää, ja siinäkin oli ihan tarpeeksi! Mainoksista ja nettisivuista saa sen kuvan, että Wild Wadissa on kymmeniä liukumäkiä, mutta todellisuudessa niitä on vain pari kappaletta, mutta ne mukamas jaotellaan useiksi eri liukumäiksi. Lopputulos on se, ettei puistossa ole juurikaan tekemistä, ja jos jotain haluaa tehdä niin saa jonottaa jopa tunnin. "Vesivuoristorata" on kylläkin mahtava kokemus, varsinkin kun yhdessä mutkassa ylle kohoaa Burj Al Arab-hotelli. Mutta hulppeista maisemista huolimatta oma Serenamme voittaa Wild Wadin mennen tullen.

Oletko vieraillut Dubaissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.