Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Dahabista

Naiskuljettaja

nosusa    15.02.2009    Dahabin muita vinkkejä    Dahab

Unohdin pidemmässä löpinässäni mainita, että saksalaisesta kahvilasta on ainakin toistaiseksi omatoimimatkalaisen mahdollisuus saada naispuolinen kuljettaja jonka kanssa matka esim. Katriinan luostariin tai Sharmiin onnistuu, jos arastelet beduiinien matkaan hyppäämistä. Hänen kyydissään voi yksin reissaava nainen, tai naislauma nauttia ajelusta ilman minkään asteista häiriköintiä.

Kiva ja rauhallinen kylä.

Vieras    15.02.2009    Dahabin muita vinkkejä    Dahab

Dahab on n. 100 km päässä Sharm el Sheikistä sijaitseva ihanan rauhallinen kylänen, jonne on hyvä mennä lomalle, jos todella haluaa rentoutua eikä ole kovin vaativa hotellin ulkopuolisten palveluiden suhteen. Kansainvälisillä hotelliketjuilla on Dahabissa resorttinsa, joiden suojissa voi arkajalkamatkalainen rusketella itseään rauhassa rohkeamman reissaajan nauttiessa sillä välin sukeltelusta, veneilystä, snorklailusta ja aavikolla seikkailusta kivojen ja ystävällisten beduiinien sekä ulkomaalaisten, sinne juurtuneiden ihanien tyyppien opastamana. Varsinaista yöelämää ei Dahabissa voi kehua juurikaan olevan, mutta aavikolla järjestävät bileet ovat kokemus jonka muistaa pitkään. Samoin on ostosten laita, pienessä kylässä kun ei ole suurta valinnan varaa, mutta aina sitä jotain löytyy. Minibussilla pääsee Sharmiin ostoksille ja juhlimaan, jos vain uskaltautuu kyytiin hyppäämään.

Dahab on Sharmia huomattavasti ystävällisempi ja aidompi paikka. Kaupungin meno on laiskan leppoisaa ja kadulla törmää vapaana kirmaileviin kilipukkeihin ja kameleihinkin. Hinnat ovat pikkuhiljaa kohoamaan päin, mutta Dahabissa ei ole niin kamala rahastuksen maku kuin Sharmissa, Hurghadassa, El Gounassa tai muissa turistirysissä.

Parasta beduiinileipää olen tähän mennessä olen syönyt Dahabissa Lazy Camel Cafessa, sekä Dahabilaisen beduiinioppaamme paistamana keskellä aavikkoa. Keskustassa on saksalaisia leivonnaisia myyvä kahvila, josta löytyy herkkua moneen makuun. Samassa rakennuksessa toimii myös bed and breakfast, mutta on kalliimpi kuin yö vaatimattomassa mutta mukavassa Amanda-hotellissa.

Shishan polttelu on suosittua ja tarjolla on myös kannabista. Muistuttaisin kuitenkin kaikille, että tuomiot huumausaineden kanssa sekoilusta ovat Egyptissä erittäin ankarat. Mikään huumehörhelöiden paratiisi Dahab ei kuitenkaan ole, vaan pala taivasta ihmisille jotka haluavat irti arjesta.

Omatoimimatkalaiselle joka harrastaa snorklausta tai sukeltelua Dahab on oiva paikka, sillä huvila / huoneisto meren rannalta irtoaa aika edulliseen kuukausivuokraan ja riutat ovat vielä paremmassa kunnossa kuin Sharmissa. Rohkeasti Dahabiin vaan, tapaatte todella ihania ja avuliaita paikallisia ihmisiä.

Oletko vieraillut Dahabissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.