Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kiinan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

hotelli keskellä Pekingiä

Vieras    20.09.2011    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2010 | Hotelli: Zhaolong Hotel

Hieno, siisti ja luksusmaisesti sisustettu ns. business-hotelli. Huone oli tilava kahdelle ja valtava vuode, mutta kova niinkuin Kiinassa sängyt ovat. Lämmintä vaatetta yöpymiseen myös suosittelen, sillä syksyllä oli kylmä. Liikenteen melu ja jatkuvat tööttäykset kuuluivat huoneeseen. Henkilökunta osasi englantia sen verran, että kommunikointi sujui riittävästi. Tosin unohtivat kuitenkin jo edellisenä iltana sovitun ja varatun retken aamulla, ja sitä sitten selviteltiin, mutta kiitettävästi henkilökunta sai asian lopulta ratkeamaan ja retkelle päästiin. Todella palvelualtista henkilökuntaa. Sisään- ja uloskirjautumisessa kesti aika kauan länsimaalaiseen nopeaan tietokoneaikaan tottuneelle. Aamupala ei kuulunut huoneen hintaan ja oli kallis. Vieressä kuitenkin Starbucks kahvila ja iso ostoskeskus Pacific center yms. Myös Pekingin- ankkaravintola ihan kadun toisella puolen johon tosin oli valtava jono.

Arvosana hotellille:

Liikennekaaos

Vieras    20.09.2011    Pekingin vaarat ja ongelmat    Peking

Liikenteessä täytyy olla todella varovainen. Kiinassa ei noudateta "punaisia valoja" vaan autot, mopot ja pyörät tulevat päälle valoista piittaamatta. Tööttäysten huuma on valtava. On parasta sukkuloida paikallisten perässä valtavien katujen ylityksessä ja oltava tarkkana. Kaikki osoitteet ja tiedot oltava lapuilla kiinaksi käännettynä sillä jos eksyt, todella harva osaa englantia. Liikennepoliisit osaavat vain kiinaa.

Edullinen, ok hostelli

Vieras    30.07.2011    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Leo Hostel

Hostelli oli ihan ok, ennen kaikkea edullinen ja siina on yhteinen hengailupaikka, jossa tutustuu helposti muihin matkaajiin. Hieno hotelli ei ole, kokeilin dormia ja privaattihuonetta. Kaikesta kannattaa pyytaa kuitti, eika homma pelaa helposti. Varauksia ei kirjoiteta ylos aina kunnolla, joten printtaa mukaasi varauksesi. Lopulta kaikki hoituu. Hostellin sijainti on tosi hyva, lahella metroa. Hyva aamupala, ja saa ruokaa. Jos on luvattu rankkasateita, hostelli ei ole paras vaihtoehto - siella tulvi...

Arvosana hotellille:

Hotelli Green Tree Inn

muus    10.06.2011    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2008 | Hotelli: Green Tree Inn West Beijing Hotel

En muista varmaksi, oliko kyse juuri tuosta Green Tree Inn Westistä vai jostain toisesta Green Tree Innistä, mutta tämä siis sijaitsee erittäin lähellä olympiapuistoa. Hotelli oli varsin mukava ja kodikas. Aamupala oli todellakin runsas, ehkä länsimaiselle henkilölle jopa liian raskas. Tarjolla oli siis ihan kunnon ruokia aamutuimaan. Huoneet olivat siistit, tosin jouduimme ensimmäisen yön jälkeen vaihtamaan huonetta, sillä meidän huoneessamme ei toiminut ilmastointi, ja wc:n pönttö meni heti tukkoon :D Henkilökunta oli erittäin ystävällistä, tosin eivät osanneet kovinkaan paljon englantia. Hotellin ravintolassa oli myös erittäin maistuvat ruoat.

Arvosana hotellille:

Silk market

muus    10.06.2011    Pekingin ostokset    Peking

Pekingin keskustassa on ostosparatiisi nimeltä Silk Market. Siellä on monessa eri kerroksessa loputtomiin kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Mikään ei maksa paljon mitään, kunhan muistaa tingata. Itse tykästyin tähän paikkaan, vaikka siellä kuhisi ihmisiä kuin meren mutaa. Yksi vinkki: siellä ei sitten ole WC:eissä lukkoja, saati paperia, minä juoksin metroasemalle moderniin "bajamajaan", jonka sentään sai lukkoon ja jossa oli paperia.

Kiinan muuri

muus    10.06.2011    Pekingin nähtävyydet    Peking

Näkemisen arvoinen paikka, ehdottomasti. Tosin ei välttämättä liikuntarajoitteisille mikään unelmakohde. Elokuussa siellä oli myös niin kuuma, että kun kiipesimme sellaiset helevetin pitkät rappuset ylös, olin aivan kuin olisin suihkusta tullut, hikosin kuin pieni eläin. Upeat maisemat ja sieltä ylhäältä olisi ollut mahdollista tulla sekä sellaista "liukumäkeä" pitkin, että hiihtohissin näköisellä laitteella. Me valitsimme hiihtohissin näköisen vehkeen, jossa oli ihan jonkun verran jännitystä ilmassa. Nimittäin kun olimme ilmassa menossa alaspäin, alkoi jumalaton ukkonen ja juuri kun pääsimme maahan, alkoi aivan mieletön rankkasade. Mutta joo, hieno paikka oli kuitenkin se.

Park Hotel

jumppis    01.05.2011    Hongkongin hotellit    Hongkong
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2011 | Hotelli: Park Hotel

Lähellä Kavloon asemaa ja keskustaa. Jaksoi kävellä virran varrelle katsomaan lasershowt ym

maps.google.com/maps/place?c...sAavsY2RCg

Arvosana hotellille:

erilaista nähtävää

Vieras    25.03.2010    Pekingin nähtävyydet    Peking

Iltaisin kannattaa kävellä keskustan ostoskeskuksista vähän syrjäkujille hutongien kaduille ja katsella tavallisten ihmisten elämää. Parhaat muistot Pekingistä jää täältä. Beihai-järven rannalla on upeasti valaistu baarikatu ja tosi hienot ravintolat, joita ei Suomessa näe. Jos on ylimääräinen päivä, kannattaa lähteä taksilla maaseudulle. Silver Fox Caves eli tippukiviluolat parin vuoren takana kaupungin ulkopuolella on todellinen seikkailu. Reilu tunti taksilla (pyydä kuski mukaan luoliin tai ainakin jäämään odottamaan). Vuoria ylös ja toisia alas serpentiiniteitä tosi kauas pikkukylien läpi, jossa maissit kuivuu katoilla ja laaksot on täynnä hedelmäpuita. Lopulta perillä laskeudutaan kiviportaita syvälle vuoren sisään, jossa hienoja ja monenlaisia tippukivimuodostelmia. Alhaalla vuoren sisällä on järvi, jossa pieni veneretki vuorensisällä lisämaksusta. Pahinta onkin hienon elämyksen jälkeen nousta ne miljoona porrasta takaisin ylös. Puolivälissä matkataan vanhalla kaivosjunalla vuoran halki ja jatketaan kiipeämistä jalkaisin. Kunto täytyy olla hyvä, jotta tästä selviää, mutta elämys on mahtava, tosin välillä pelottava, eikä tämän retken turvallisuutta taata.

Näe aito kaupungin muuri

vekku    09.11.2009    Pingyaon nähtävyydet    Pingyao

Parikin kertaa on tullut Pingyaossa käytyä, junalla. Turismi vaan on jo iskenyt sinne mutta onhan palveluja

tarjolla. Mukavan hiljaista kun vain sähkötaksit saa ajella kaduilla, tunnelma auringonlaskun jälkeen on upea,

kuin keskiajalla. Junalippuja sinne saa hyvin tai TAIYUANIIN ja sieltä bussilla , mutta takaisin esim Pekingiin junalipun osto on paras jättää hotellin porukoille, ne hakee liput kun vaan vähän maksat siitä. Älä vaan

erehdy menemään asemalle ilman lippua..... Yötä on oltu KAITAK tai jotain sinnepäin toi nimi majatalossa(hotellissa),

se on PÄÄKADULLA, aseman taksit taatusti tuntee kaverin. Osaavat siellä jopa englantia. En voi moittia palveluhalukkuutta ja ilmapiiriä!!!

Osta se ns. museolippu, sillä pääset muurille ja kaikliin museoihin joita riittää!!! Paikalliset ruoat on kuin

italiassa, pastaa etc. kokemus paremmasta päästä!

Viikon matkalla tuli käytyä Tibetissä, lokakuu 2009

Vieras    09.11.2009    Tiibetin nähtävyydet    Tiibet

Pekingin kautta mentiin junalla meno ja paluu lentäen. Liput on helppo hankkia ihan itse, mutta älä sooloile sen TTB luvan kanssa,

matka tyssää muuten ekaan hotellliin, eli pakko ottaa matkatston kautta se ja ne opaspalvelut etc. retket. Lhasan ihmispaljous hämmästytti, muuten muualla oltiin kuin ketään muita ei olis koko maassa. Tosin sesonki

oli jo viimeisillään, lokakuun loppu 09 siis. Hanki ne pillerit (kts. Lonely Planet AMS) etukäteen suomesta, silmä- ja nenätipat kanssa ( ilma on niin kuivaa et näiltä oikeasti tarvii siellä), niin

ei tule ongelmia. Lisähappea ei tarvittu kertaakaan, vaikka 5190 m tuli käytyä.Eikä olla mitään "hiking"tyyppejä. Nestetystä vaan ja iisimeno,

hyvin suomalainen siellä pärjää. Nälkään ei tarvi kuolla, tosi hyvät ja halvat ruoat - ilman mahavaivoja!

Potala Palacen turvatarkastus on tiukempi kuin lentoasemilla, et jätä nesteet hotelliin suosiolla, myös ne silmä- ja nenäsumutteet!!!!

Kaikki toimii, no tietty kun osaa pari sanaa kiinaa se auttanee asiaa, mutta EKA paikka Kiinassa missä englannilla pärjää jopa joka paikassa!! Eikun kylille vaan! Suosittelen matkaa toukokuun loppu--lokakuun alku,

silloin on vihreää ja happea piisaa paremmin.

Englantia puhuvat kiinalaiset kiven alla - mitä tehdä?

Kahden ystäväni kanssa kävimme Kantonissa vuonna 2006. Tuolloin törmäsimme siihen tosiasiaan, ettei keskiverto kiinalainen hallitse englannin puhumista. Halusimme kuitenkin saada jonkun näköistä kontaktia myös paikallisiin ja aloimme pohtia vaihtoehtoja.

Pelastus löytyi sikäläiseltä yliopistokampukselta. Otimme maanalaisen university towniin tarkoituksena löytää yliopistoalueelta opiskelijoita, jotka osaisivat puhua englantia. Hädin tuskin pääsimme edes maanalaisesta ulos, kun ympärillämme hääräsi jo muutama opiskelija, jotka innokkaasti juttelivat kanssamme huonolla englannilla. Toimeen tultiin kuitenkin.

Lyhyen rupattelun jälkeen kundit sanoivat soittavansa ystävilleen, jotka opiskelivat englantia pääaineenaan yliopistolla. Menimme yhdessä yliopistokampuksen ruokalaan syömään, ja sinne nämä ystävät sitten pärähtivät. Oli muuten melkoinen kokemus tuo yliopistokampuksenkin ruokala! Uusien ystäviemme kanssa oli mukava vaihtaa ajatuksia, ja meille näytettiin opiskelija-asuntolatkin.

Ystävillemme oli suuri kunnia saada länsimaisia vieraita. Ystäviemme kämppiksiä ja kavereita tavatessa koimme suorastaan hämmentävää kunnioitusta. Ystäväni kätellessä yhtä opiskelijakundia kundi tokaisi: "it's an honour to touch you sir!". Kerrassaan hämmentävää. :)

Tässä siis hyvä idea nuorille, jotka haluavat ottaa yhteyksiä sikäläisiin. Muistakaa kunnioittava ja hyvä käytös. Tapaamillamme opiskelijoilla oli todella kova opiskelumoraali, ja suomalaisille tyypillistä opiskelijajuopottelua he eivät ymmärtäneet. Eipä tuolla taida siihen olla otollista kasvualustaakaan, kun kilpailu on kovaa ja yliopistoon todella vaikea päästä.

Olkaa myös varovaisia sen suhteen minne menette. Kiinan järjestelmä on huomattavan paljon ahdasmielisempi, kuin omamme ja siksipä mekin kieltäydyimme kutsusta nähdä yliopiston laboratoriotiloja. (tähän mitä todennäköisemmin olisi tarvittu kaikennäköistä byrokratiaa ja lupia, jotta se olisi onnistunut sääntöjen puitteissa.)

Jos joku innostui tästä kirjoituksesta, voi minulle heittää lisää kysymyksiä aiheesta. Vastailen mielelläni, jos satun napsun ääressä pyörimään. :)

Todella ihana

Eve-Minttu    11.09.2009    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2009 | Hotelli: Jianguo Hotel Beijing

Netistä etsityt kuvalinkit:

www.hotelbeds.com/giata/0913..._w_003.jpg

www.chinahighlights.com/imag...d-room.jpg

www.hotels.dk/13/hotels/1000...2_40_b.jpg

nyc.images.agoda.com/hotels/...731_16.jpg

Hotelli oli viihtyisä, kaunis, siisti, ihana hyvin sisustettu, ja LOISTAVA PALVELU!!

Arvosana hotellille:

Kokemusia kiinasta

motomies    31.08.2009    Nanningin muita vinkkejä    Nanning

Kävin Kiinan Nanningissa 2 vikkoa lomalla. Tapasin internet ystävän. Hotelli oli hyvä,,ilmastointi ok,,internet valmiina huoneessa. siisti. 6 milj ihmistä. Ei mitään ongelmia ihmisten kanssa,

Englantia puhuvat vähän ...hotellin vastaanotossa hyvin, Ruoka normaalia...halpaa.. 1---1,2 euroa annos. taksi..1 eurolla noin 10 km matkan.

Olin ainut partasuu kaupungissa,,herätti varsinkin lasten huomion.

Ei varmaan jää viimeiseksi Kiinan matkaksi,,,varsinkin kun ystäväni taitaa muuttaa

asumaan tänne suomeen.

Terrakottapatsaat, Xian Kiina

Tetta    01.08.2009    Xianin nähtävyydet    Xian

Niinkuin aikaisemmin kerroin että ihastuimme poikaystäväni kanssa Xianiin, alunperin valitsimme kohteen terrakottapatsaiden perusteella.Ja sanoisin ettei kannata missata tätä kohdetta!!!!

Xian loistava kohde

Vieras    01.08.2009    Xianin muita vinkkejä    Xian

Kuukauden Kiinan reissullamme kesäkuussa -08, ihastuimme poikaystäväni kanssa molemmat tähän kaupunkiin eniten=) Suosittelen kohdetta lämpimästi muillekkin.

Meille tarjottiin heti junasta ulos astuttuamme ilmais kyytiä hostelliin joka sijaitsi aivan kekskustassa, kello & rumpu

tornien läheisyydessä....aluksi epäröimme, mutta päätimme ottaa riskin ja tarttua tarjoukseen. Ja teimme oikean valinnan=) Loistavaa palvelua, paljon reppureissaajia sekä hyvää ruokaa!!!!

Oletko vieraillut Kiinassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.