Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Kiinassa

Luoyang, Henan.

TravelerWillem    17.07.2014    Kiinan nähtävyydet    Kiina

Nähtävyyksiä historiallisista luolista museoihin ja moniin muihin kohteisiin (mm. Shaolin luostari ja wushu/kung-fu esitykset). Luoyang on yksi ensimmäisistä (joidenkin mukaan ensimmäinen) ikinä pääkaupungeista Kiinassa ja on rakentamassa historiallisia rakennuksia uudestaan alkuperäisten kaavojen ja sijoitusten mukaan. Pitäisi olla valmis 2015-2016 kaikkineen.

Pieni kaupunki Guilinin maakunnassa

Vieras    17.11.2013    Yangshuon nähtävyydet    Yangshuo

Mahtavat maisemat ja pieni kylä, jotain ainutlaatuista. Parasta Kiinaa. Täällä kannattaa käydä ehdottomasti, jos kiertelee Kiinassa. Kalkkivuoret luovat oman ainutlaatuisen ympäristön paikalle ja nähtävää riittää useaksi päiväksi. Paras ajankohta on lokakuun loppu-marraskuun alku, turistisesongin loppupuolella. Kylässä käy vuosittain useita miljoonia turisteja, joten sesonkiaikaan täällä voi olla ahdasta. Kylässä on paljon pieniä idyllisiä hotelleja, joista voi valita lompakolle/tarpeilleen sopivan.

ilmaista tai halpaa

pekelius    20.10.2011    Shanghain nähtävyydet    Shanghai

Shanghai Museo, ilmainen, koko päivä

Shanghai zoo, 40 yuan, koko päivä (mm.leikkisät isopandat)

Jinmao Tower, 50 yuan 1/2 päivää, 400m. korkeuteen 8m./sek. hissillä (korvat lukkoon), ylhäällä voi teettää edullisen helmikorun, kortti käy

Bund, ilmainen, joen toista puolta kävellen meren suuntaan, lautalla joen yli ja takaisin, koko päivä

People`s Square, ilmainen, iso puisto "shanghain henkireikä)

Kiinan muuri

muus    10.06.2011    Pekingin nähtävyydet    Peking

Näkemisen arvoinen paikka, ehdottomasti. Tosin ei välttämättä liikuntarajoitteisille mikään unelmakohde. Elokuussa siellä oli myös niin kuuma, että kun kiipesimme sellaiset helevetin pitkät rappuset ylös, olin aivan kuin olisin suihkusta tullut, hikosin kuin pieni eläin. Upeat maisemat ja sieltä ylhäältä olisi ollut mahdollista tulla sekä sellaista "liukumäkeä" pitkin, että hiihtohissin näköisellä laitteella. Me valitsimme hiihtohissin näköisen vehkeen, jossa oli ihan jonkun verran jännitystä ilmassa. Nimittäin kun olimme ilmassa menossa alaspäin, alkoi jumalaton ukkonen ja juuri kun pääsimme maahan, alkoi aivan mieletön rankkasade. Mutta joo, hieno paikka oli kuitenkin se.

erilaista nähtävää

Vieras    25.03.2010    Pekingin nähtävyydet    Peking

Iltaisin kannattaa kävellä keskustan ostoskeskuksista vähän syrjäkujille hutongien kaduille ja katsella tavallisten ihmisten elämää. Parhaat muistot Pekingistä jää täältä. Beihai-järven rannalla on upeasti valaistu baarikatu ja tosi hienot ravintolat, joita ei Suomessa näe. Jos on ylimääräinen päivä, kannattaa lähteä taksilla maaseudulle. Silver Fox Caves eli tippukiviluolat parin vuoren takana kaupungin ulkopuolella on todellinen seikkailu. Reilu tunti taksilla (pyydä kuski mukaan luoliin tai ainakin jäämään odottamaan). Vuoria ylös ja toisia alas serpentiiniteitä tosi kauas pikkukylien läpi, jossa maissit kuivuu katoilla ja laaksot on täynnä hedelmäpuita. Lopulta perillä laskeudutaan kiviportaita syvälle vuoren sisään, jossa hienoja ja monenlaisia tippukivimuodostelmia. Alhaalla vuoren sisällä on järvi, jossa pieni veneretki vuorensisällä lisämaksusta. Pahinta onkin hienon elämyksen jälkeen nousta ne miljoona porrasta takaisin ylös. Puolivälissä matkataan vanhalla kaivosjunalla vuoran halki ja jatketaan kiipeämistä jalkaisin. Kunto täytyy olla hyvä, jotta tästä selviää, mutta elämys on mahtava, tosin välillä pelottava, eikä tämän retken turvallisuutta taata.

Näe aito kaupungin muuri

vekku    09.11.2009    Pingyaon nähtävyydet    Pingyao

Parikin kertaa on tullut Pingyaossa käytyä, junalla. Turismi vaan on jo iskenyt sinne mutta onhan palveluja

tarjolla. Mukavan hiljaista kun vain sähkötaksit saa ajella kaduilla, tunnelma auringonlaskun jälkeen on upea,

kuin keskiajalla. Junalippuja sinne saa hyvin tai TAIYUANIIN ja sieltä bussilla , mutta takaisin esim Pekingiin junalipun osto on paras jättää hotellin porukoille, ne hakee liput kun vaan vähän maksat siitä. Älä vaan

erehdy menemään asemalle ilman lippua..... Yötä on oltu KAITAK tai jotain sinnepäin toi nimi majatalossa(hotellissa),

se on PÄÄKADULLA, aseman taksit taatusti tuntee kaverin. Osaavat siellä jopa englantia. En voi moittia palveluhalukkuutta ja ilmapiiriä!!!

Osta se ns. museolippu, sillä pääset muurille ja kaikliin museoihin joita riittää!!! Paikalliset ruoat on kuin

italiassa, pastaa etc. kokemus paremmasta päästä!

Viikon matkalla tuli käytyä Tibetissä, lokakuu 2009

Vieras    09.11.2009    Tiibetin nähtävyydet    Tiibet

Pekingin kautta mentiin junalla meno ja paluu lentäen. Liput on helppo hankkia ihan itse, mutta älä sooloile sen TTB luvan kanssa,

matka tyssää muuten ekaan hotellliin, eli pakko ottaa matkatston kautta se ja ne opaspalvelut etc. retket. Lhasan ihmispaljous hämmästytti, muuten muualla oltiin kuin ketään muita ei olis koko maassa. Tosin sesonki

oli jo viimeisillään, lokakuun loppu 09 siis. Hanki ne pillerit (kts. Lonely Planet AMS) etukäteen suomesta, silmä- ja nenätipat kanssa ( ilma on niin kuivaa et näiltä oikeasti tarvii siellä), niin

ei tule ongelmia. Lisähappea ei tarvittu kertaakaan, vaikka 5190 m tuli käytyä.Eikä olla mitään "hiking"tyyppejä. Nestetystä vaan ja iisimeno,

hyvin suomalainen siellä pärjää. Nälkään ei tarvi kuolla, tosi hyvät ja halvat ruoat - ilman mahavaivoja!

Potala Palacen turvatarkastus on tiukempi kuin lentoasemilla, et jätä nesteet hotelliin suosiolla, myös ne silmä- ja nenäsumutteet!!!!

Kaikki toimii, no tietty kun osaa pari sanaa kiinaa se auttanee asiaa, mutta EKA paikka Kiinassa missä englannilla pärjää jopa joka paikassa!! Eikun kylille vaan! Suosittelen matkaa toukokuun loppu--lokakuun alku,

silloin on vihreää ja happea piisaa paremmin.

Terrakottapatsaat, Xian Kiina

Tetta    01.08.2009    Xianin nähtävyydet    Xian

Niinkuin aikaisemmin kerroin että ihastuimme poikaystäväni kanssa Xianiin, alunperin valitsimme kohteen terrakottapatsaiden perusteella.Ja sanoisin ettei kannata missata tätä kohdetta!!!!

Shanghain valot

valperi    10.04.2009    Shanghain nähtävyydet    Shanghai

Shanghaissa ei todellakaan säästetä sähköä. Iltaisin kaupungissa kaikki merkittävät rakennukset on monenkirjavassa juhlavalaistuksessaan ja parhaina iltoina voi seurata useitakin valo-show esityksiä. Ja tietysti kun Kiinassa ollaan, ilotulituksiin löytyy aina syitä.

Hyvän kuvan valaistusta kaupungista saa iltaisella jokiristeilyllä Huangpu joella, joka kiemurtelee kaupungin keskustan läpi. Risteilyt ovat erittäin suosittuja ja jos ilma on vähänkään suotuisa saa varautua jonottamaan paikkaansa jonkin aikaa.

Jin Mao Tower - näkymät yli Shanghain kattojen

valperi    09.04.2009    Shanghain nähtävyydet    Shanghai

Kun isosta kaupungista haluaa hyvän yleiskuvan täytyy nousta korkealle. Shanghaissa siihen on monia mahdollisuuksia, Jin Mao Tower (observatory) yksi parhaista. Rakennuksessa on 88 kerrosta ( 340 m) ja pikahissi vie katutasosta huipulle 45 sekunnissa.

Jos sää vähänkin suosii, näkymät ovat tosi huikeat ja sieltä katsoen satametriset pilvenpiirtäjätkin ovat kuin tikkuja jokivarressa. kannattaa uhrata pieni sisäänpääsymaksu tästä kokemuksesta.

Museoita

valperi    08.04.2009    Shanghain nähtävyydet    Shanghai

Vaikkei varsinaisesti olisikaan mikään 'museo ihminen' niin Shangaissa löytyy ainakin kaksi museota joissa kannattaa käydä, nimittäin Kaupungin museo ja Kaupungin suunittelumuseo.

Kaupungin suunittelumuseo lienee ainoa paikka jossa saa kokonaiskuvan tästä valtavasta metropolista ja kehityksestä. Havinnolliset, pikkutarkat pienoismallit ja loistavat kuva ja videokoelmat antavat hyvän yleikuvan johon sitten pystyy liittämään omin silmin näkemänsä.

Kaupunginmuseo on jo rakennuksena mielenkiintoinen kokemus ja sieltä löytyy todella hienoja esinekokoelmia seudun varhaishistoriasta lähtien. Itselleni kiinostavin oli vanhojen jade-esineiden mittava kokoelma.

Kiinanmuuri

Moddei    16.02.2009    Simatain nähtävyydet    Simatai

Hieno tapa kokea muuri on vaeltaa Simatailta-Jingshanglingiin tai toisin päin. Matkaa kävelylle tulee noin 10 km ja aikaa 2-4h. Reitti ei tosin ole huonokuntoisille. Simatailla saa myös yöpyä muurilla. Parhaiten sinne pääsee vuokra-autolla tai taxilla. Maksu kyydistä on pare sopia etukäteen ja maksaa vasta takaisin saavuttua.

Suzhou - kanavien kaupunki

Vieras    16.02.2008    Suzhoun nähtävyydet    Suzhou

Kävimme 2007 keväällä Suzhoussa ja Shanghaissa. Molemmat kaupungit ovat näkemisen arvoisia, mutta aivan erilaisia! Shanghai on enemmän länsimaistunut ja suurempi (22 milj. as.). Suzhoussa asukkaista on noin. 6 milj.. Viralliset asukasluvut ovat tosin paljon pienempiä molemmissa.

Suzhoussa nähtävää ja koettavaa yllin kyllin. On toinen toistaan kauniimpia kiinalaisia puutarhoja, joista ainakin muutamissa kannattaa käydä ilman muuta. Ei ole Kiinaa nähnyt, ellei ole puutarhoissa käynyt.

Suzhoun halkoo lukematon määrä kanavia. Siksi sitä sanotaankin idän Venetsiaksi. Suzhoun lähellä on Tong Lin vesikaupunki, jossa kannattaa myös käydä. Se on asuttu, vaikka turistikohde onkin - mutta perin arkisesti elävä sellainen! Ihastuimme ikihyviksi siihen.

Hintataso on matala Kiinassa. Suzhoussa vielä selvästi halvempi kuin Shanghaissa. Taksi on ainoa järkelä kulkutapa näissä kaupungeissa, eikä kyyti maksanut kuin 1-2€, kun pysttiin kaupungin sisällä. Hiustenleikkuu päähierontoineen maksoi noin 4€ ja pedikyyri saman verran. Ruokailu parikymppiä neljältä, kun syötiin vähän "paremmassa paikassa". Erilaiset helmikorut ovat todella halpoja - 10 eurolla saa jo valita!

Kaikki ottaa aikaa Kiinassa - paitsi liikenne! Ajonopeudet ovat aikamoisia kaupungeissa ja moottoritiellä saattaa tulla vastaan - samalla kaistalla kuin sinäkin! - polkupyörä 5x5m kuorma päällä! Hiusten leikkuu (pelkkä tasoitus) vei aikaa 45min, mutta siihen siis kuului automaattisesti pesu ja hieronta.

Ilmat ovat lämpimämmät kuin meillä. Vaikka nyt talvella 2008 Suzhoussa satoi luntakin - ensimmäistä kertaa miesmuistiin näin monta päivää ja paljon! Maalis-huhtikuun 2007 taitteessa tarvittiin jonain päivänä kevyen takin alle pitkähihaista, mutta toisina päivinä riitti pelkkä shortsit ja toppi. Eli kevät on yhtä vaihteleva kuin meilläkin, mutta huomattavasti lämpimämpi kuin Suomessa. Kesällä on sen sijaan todella kuumaa (+30-40) ja kosteaa.

Nimim. Taas pääsiäisenä 2008 uudelleen Suzhou'hun.

Kielletty Kaupunki

palisanteri    16.02.2008    Pekingin nähtävyydet    Peking

Riittävästi aikaa varattava , näkemisen ja kokemisen arvoinen.

Oletko vieraillut Kiinassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.