Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kiinan matkakokemukset ja vinkit

Harrastajan paikka.

Beijingissä voi harrastaa lähes mitä tahansa (Suomessa laillista tai laitonta) ja aina pulpahtaa esiin jotain uutta. Harrasteita voi olla kovin monia, joten lisää ottamalla yhteyttä.

Luoyang, Henan.

TravelerWillem    17.07.2014    Kiinan nähtävyydet    Kiina

Nähtävyyksiä historiallisista luolista museoihin ja moniin muihin kohteisiin (mm. Shaolin luostari ja wushu/kung-fu esitykset). Luoyang on yksi ensimmäisistä (joidenkin mukaan ensimmäinen) ikinä pääkaupungeista Kiinassa ja on rakentamassa historiallisia rakennuksia uudestaan alkuperäisten kaavojen ja sijoitusten mukaan. Pitäisi olla valmis 2015-2016 kaikkineen.

Halvalla hyvää.

TravelerWillem    17.07.2014    Kiinan ostokset    Kiina

Kyllä, inflaatiosta ja muusta huolimatta, Kiinasta voi saada halvalla hyvää. Erityisesti, jos osaat Kiinaa, olet valmis tinkaamaan ja muistat _AINA_ tarkistaa laadun. Oikeasti, tarkista laatu hinnasta huolimatta. Voit saada halvalla laatua tai kalliilla roskaa.

Taksit kusettavat, kauppiaat myös ja melkolailla kaikki muutenkin.

TravelerWillem    17.07.2014    Pekingin vaarat ja ongelmat    Peking

Taksit kannustavat ureaa erityisesti maasta poistuessa. Kuitti ja muu vastaava virallisempi pelleily ei estä moista. Menetetyt summat taksissa ovat usein suomalaiselle pieniä. Kaupoissa taas... voivat olla suurempia. Tinkaaminen on kaikkialla suotavaa ja kiinan osaaminen vielä enemmän. Lisää tietoa sopii kysellä. Asumiskokemusta on kyseisestä maasta ja visiteerattu on muutakin kuin Beijing.

Pieni kaupunki Guilinin maakunnassa

Vieras    17.11.2013    Yangshuon nähtävyydet    Yangshuo

Mahtavat maisemat ja pieni kylä, jotain ainutlaatuista. Parasta Kiinaa. Täällä kannattaa käydä ehdottomasti, jos kiertelee Kiinassa. Kalkkivuoret luovat oman ainutlaatuisen ympäristön paikalle ja nähtävää riittää useaksi päiväksi. Paras ajankohta on lokakuun loppu-marraskuun alku, turistisesongin loppupuolella. Kylässä käy vuosittain useita miljoonia turisteja, joten sesonkiaikaan täällä voi olla ahdasta. Kylässä on paljon pieniä idyllisiä hotelleja, joista voi valita lompakolle/tarpeilleen sopivan.

Elämä Hangzhoussa

Vieras    18.02.2013    Hangzhoun muita vinkkejä    Hangzhou

Asuimme 5kk Hangzhoussa ja voin suositella tätä kaupunkia. Ihmiset ovat tosi ystävällisiä siellä, englantia ei juuri puhuta muualla kuin hotelleissa ja hiukan juna-asemalla. Taksikuskit eivät puhu englantia, joten hommatkaa osoite kiinaksi paperille tai pyytäkää hotellilta sanomaan osoite kuskille kiinaksi. Pienissä putiikeissa täytyy aina tingata ja jos haluatte hintaa alas niin sanokaa: tai gveela. Jäitä ei kannata ottaa juomiin ravintoloissa, sanokaa: bu jao bing niin eivät laita jäitä juomaan. Bussikyyti on tosi halpaa 1-3 yuania. Kulkevat non stoppina joten ei tarvi kauan odotella ja google mapsissa pitäisi olla hyvät tiedot Hangzhoun bussireiteistä. West laken alueella on todella paljon tekemistä ja näkemistä. Myös CBD (city business district) kaupungin osassa oleva mixC mall on näkemisen arvoinen, kaikki maailman huippumerkit on edustettuina siellä. Yanan roadilla on paljon hyviä ja halpoja pikkuputiikkeja ja myös kaupungin suurin kirjakauppa jossa on myös englannin kielistä kirjallisuutta. Jos etsitte vessaa niin voitte sanoa kysyvästi tzööshua? useimmat ymmärtää tästä että etsitte vessaa.

Hotelli lupaa enemmän kuin tarjoaa

Vieras    12.10.2012    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2012 | Hotelli: Beijing Traditional View Hotel

Hotelli lupaa enemmän kuin tarjoaa. Ja luvattuja palveluja saa aika tiukasti vaatia ja respan joidenkin miestyöntekijöiden palveluasenne oli ala-arvoinen, esim. naureskeltiin halveksivasti vanhemmille naisille, kun he kyselivät internetin käytön mahdollisuudesta. Lupauksena oli taksin tilaus rautatieasemalle tai lentokentälle, mutta vasta kiinankielen taitoinen henkilö sai asian hoidettua, englantia ei jostain syystä "ymmärretty". Hotellin vastaanotto ei suostunut tilamaan ambulanssia eikä taksia jonkinlaisen sairauskohtauksen saaneelle länsieurooppalaiselle nuorelle!!! Ravintolapalveluina oli ainoastaan aamupala, ei muuta. Hedelmätarjoilna oli aina vaan vesimelonia, vaikka kaupoissa oli vaikka mitä hedelmiä.. Tosin kävelyetäisyydellä oli hyviä ravintoloita, joten se ei ollut iso puute. Televisiossa oli ainoastaan kiinankielisiä televisiokanavia, vaikka Kiinan muurin oppaamme sanoi, että Kiinassa on myös englanninkielisiä kanavia... Ja en huomannut englanninkielisiä lehtiä missään.. tosin kadulta saattoi ostaa englanninkielisen China Dailyn..

Päivittäinen siivous oli sitä, että roskakorit tyhjennettiin, käytetyt pyyhkeet vaihdettiin ja pari puolen litran vesipulloa täydennettiin. Lattiaa ei toki luututtu,, Vessapaperit piti laittaa pöntön vieressä olevaan roskakoriin, että viemäriputket eivät menisi tukkoon. Hampaat oli syytä pestä pullovedellä.. Plussaksi voi sanoa, että lutikoita en nähnyt ja vessan lattialla näin kai vain yhden sokeritoukan tapaisen. Eli menettelihän tuo, mutta toista kertaa en mene...

Arvosana hotellille:

Sairaanhoito Haikoussa

Vieras    16.09.2012    Hainanin vaarat ja ongelmat    Hainan

Jouduin turvautumaan Travel Guard Sos International matkahätäpalveluun matkalla sattuneen tapaturman vuoksi. Matkavakuutus oli MasterCard Goldin kautta.

Sairaala, johon paikallinen terveysasema kirjotti lähetteen, oli provinssin people`s hospital Haikoussa. Sairaala oli uskomaton haiseva läävä, jossa juoksenteli ja lenteli eläimiä sisätiloissa. Hygieniataso oli äärimmäisen kaukana länsimaisista standardeista. Vuosikymmenten pesemätön lika löyhkäsi kaikkialla, ihmisten eritteitä oli pitkin lattioita, vessat eivät vetäneet levittäen kuvottavaa hajua ja kaikkialla hirveä siivottomuus. Varustetasoltaan sairaala oli niin köyhä, ettei siellä ollut ensiapuun tarvittavia kipulääkkeitä ja leikkauksia ei voi tehdä puuttuvien välineiden takia.(onneksi).

Hoitohenkilökunta puhui pelkästään kiinaa. Jokaisesta toimenpiteestä piti maksaa etukäteen ja hinta vetäistiin hatusta.

Jatkohoidon saaminen vakuutusyhtiön kautta oli äärimmäisen työlästä. Hoitopäätökset viipyivät luvattoman kauan ja asioiden eteneminen oli liian paljon omassa varassa. Euroopassa ei uskota, ettei Hainan ole paratiisisaari vaan kehitysmaa suurimmalta osin.

Tarinan opetus: Tarkista vakuutuksesi !

Mieluiten- älä sairastu, älä loukkaa itseäsi, vastassa voi olla mitä vain!

Kokemuksia Beidaihesta

Vieras    11.05.2012    Beidaihen muita vinkkejä    Beidaihe

Ostin junalipun Pekingin asemalta Beidaiheen, matka kesti muutaman tunnin. Halusin karistaa suurkaupungin pölyjä ja päästä rannalle, ja minulle oli kerrottu, että tuolta sellainen löytyy, joten lähdin reissuun. Beidaihen asemalla oli useita takseja jonossa. Paikka oli aika yllätys, ihan siisti. Mutta se taitaa olla lähinnä venäläisten (ja matkailevien kiinalaisten) lomapaikka, sillä englantia puhuvaa katsottiin kovin kummeksuen ja väkisin yritettiin venäjällä. Hyvää ruokaa ei saanut juuri mistään Beidaihesta verrattuna moneen muuhun paikkaan, mikä oli pettymys. Ei toki osannut tilatakaan, kun kaikki listat olivat kiinaksi tai venäjäksi.

Hotelli varattiin netistä ja palvelunumero, joka heillä oli, tuli heti arvokkaaseen käyttöön! Myös Google kääntäjälle kiitos, että selvisi muutama juttu. Rannat olivat ihan okei ja meressä lilluttelu teki oikein hyvää, joten pidemmällä reissulla Pekingissä päin olevalle voisi olla ihan kiva käyntikohde! Jinhai-hotelli oli lähellä rantaa, henkilökunta vaan ei puhunut englantia ollenkaan.

vakuutus

pekelius    20.10.2011    Shanghain vaarat ja ongelmat    Shanghai

Hanki matkalle hyvä vakuutus varsinkin sairaalakäyntiä ajatellen, julkinen terveydenhuolto on erittäin epämääräistä, yksityisiä sitäkin enemän.

Kiinan valtio on suurin työllistäjä, poliiseja ja vartijoita on varmaan joka korttelille omansa katusiivoajista puhumattakan (Shanghain museossa on kasveillekin oma puutarhuri)

Mukanani oli sähköinen pieni tulkki (Traveltech, 27 kieltä, puhuva,Verkkokauppa.com). auttoi monesti kaupoissa/kadulla/postissa etc.

jotain mukaan

pekelius    20.10.2011    Shanghain muita vinkkejä    Shanghai

Shanghain johtovesi on juomakelvotonta, ei edes hampaiden pesuun. Pullovettä saa kaikkialta

Ota mukaan paristoja (varsinkin ladattavia), toimivien paristojen löytyminen kaupoista on puhdas sattuma

Verkkovirta 220v/50hz, meillä tavallinen 2-piikinen töpseli käy lähes kaikkialla, maadoitettu tarvitsee adapterin.

Internet=unohda. Kiinasta ei pääse netillä muualle, sallittu vain valtion hyväksymille tahoille.

Elektoniikan osto: Hong Kong on se kaupunki elektoniikan hankintaan, muualla Kiinan korkeat tullit nostavat hinnat jopa suomalaisia kalliimmiksi, paikallinen tuotanto on asia erikseen.

ilmaista tai halpaa

pekelius    20.10.2011    Shanghain nähtävyydet    Shanghai

Shanghai Museo, ilmainen, koko päivä

Shanghai zoo, 40 yuan, koko päivä (mm.leikkisät isopandat)

Jinmao Tower, 50 yuan 1/2 päivää, 400m. korkeuteen 8m./sek. hissillä (korvat lukkoon), ylhäällä voi teettää edullisen helmikorun, kortti käy

Bund, ilmainen, joen toista puolta kävellen meren suuntaan, lautalla joen yli ja takaisin, koko päivä

People`s Square, ilmainen, iso puisto "shanghain henkireikä)

Hyvää ja halpaa

pekelius    20.10.2011    Shanghain ostokset    Shanghai

Teetätin puvun räätälillä (n.110€) hotelliamme vastapäätä (n:o 191 Nan Cang Jie, lähellä Pudong Bridgeä), korttelin päässä on talo täynnä räätäleitä joka lähtöön, paikallisien suosima. Läheiseltä "slummialueelta" voi ostaa kaikkea veitsistä villapeitteisiin, noin 1/10 Suomen hinnoista, muista tinkiä, se kuuluu asiaan vaikka edullista onkin. Huom! Käteinen jyllää, kortti käy vain keskustan joissakin kaupoissa/ravintoloissa ja yleisesti hotelleissa. Automaatteja (ATM) on paljon, kaikissa ei käy ulkolainen kortti.

Helppoa ja halpaa

pekelius    20.10.2011    Shanghain lennot & liikenne    Shanghai

Lento Hki-Shanghai, vaihto Sheremetyevon (Moskova) kentällä, jatkolennon portista ei lipuissa tietoa eikä kentällä ole näyttöä teminaali+portti vaan piti ravata kaikki terminaalit läpi kunnes löytyi, paikallisista ei apua. Shanghain kentällä turisti-infosta hotellin nimi+osoite kiinaksi taxikuskille, maksoi n.21€. Metro+matkalaukku, varsinkin ruuhka-aikaan vain extreme-harrastajille! Metrolla (lippu 3-4 yuan,automaateista) pääsee kaikkialta kaikkialle. Lautta joen yli 2 yuan. Ainoa erehdys oli "Sightseeing tunnel" joen ali (50 yuan), 10 min. diskovaloja "musiikin" kanssa pienessä junavaunussa, ei epileptikoille! Paikallinen muu liikenne aika hurjan oloista kunhan oppii "menemään virran mukana", liikennevalot vain "ohjellisia" ellei poliisia ole paikalla.

lentokentän vieressä

Vieras    20.09.2011    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2010 | Hotelli: CITIC Hotel Beijing Airport

Aivan lentokentän tuntumassa ja hyvänä asiana non-stop kuljetukset hotellin ja lentokentän välillä jos tarvitsee yöpyä esim. ennen aamun aikaista lentoa niin on jo melkein kentällä, eikä tarvitse Pekingin ruuhkassa matkustaa. Tavallisempi ja ehkä länsimaisempi hotellihuone, mutta ajoi hyvin asiansa vain välietappina. Aulatilat siistit ja hienot. Ruokailu kallista ja suihkun vesi haisi pahalle. Henkilökunta osasi englantia, mutta hymy ei irronnut täällä. Nopea ilmainen kuljetus lentokentälle.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Kiinassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.