Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Budapestin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 3

Turvallisuudesta oli huolehdittu hyvin

Vieras    06.04.2012    Budapestin hotellit    Budapest
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2011 | Hotelli: Continental Hotel Zara

Mukava lempeä tunnelma hotellissa, vaikka olikin "bisnes" -henkinen

Siisti ja ystävällinen palvelu.

Arvosana hotellille:

Varkaat

Leonardo    02.10.2011    Budapestin vaarat ja ongelmat    Budapest

Pääsin eroon kamerastani, joka oli repussa. Ajoimme kaksi pysäkinväliä raitiovaunulla yli Tonavan. Sillä matkalla joku nokkela orjasi kamerani talteen, eniten harmittaa menettämäni kameralla otetut kuvat( n.300 )

Leonardo

kaunis unkari viikonlopun aikana

Vieras    16.09.2011    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

olimme budapestissa 9-11.9.2011ja kerkesimme näkemään paljon pienessä ajassa. hotellimme kings sijaitsi mukavasti rauhallisella kadulla kävelymatkan päässsä keskustan vilinästä, käyttäkää hyödyksi budapest sightseeing toimistoa. löytyy avotoimistoja joka kulmauksesta. tarjonta monipuolista ja luotettavaa. me kävimme 3tunnin avobussi ajelulla ja tonava risteilyllä. kokeilkaa trofea ravintoloita, kiinteällä hinnalla syöt ja juot herkullista ja monipuolista ruokaa mielyttävassä ilmapiirissä. kings hotellista oikealle lähdettäessä tulee vastaan puisto jota ennen ihana pikku ravintola jossa nautimme paikallista fasaani olutta ja miellyttävää palvelua.katu on nagy diofa.

Ravintolasuosituksia

Vieras    08.09.2011    Budapestin ravintolat ja baarit    Budapest

Elokuussa 2011 käytiin seuraavissa ravintoloissa.

Sir Lancelot, keskiaikaiset pidot, Podmaniczky. Pöytävaraus illaksi välttämätön, ottakaa pöytä alakerrasta, missä kaikki ohjelma tapahtuu. Hurja meno, ei ehkä pienten lasten paikka. Menut juomineen kahdelle yhteensä n. 60 euroa. Ruoka aika konstailematonta, kanaa, ylikypsää yms. Tunnellman takia suosittelen!

Dio-ravintola, fine-dining Sas utcalla. Siisti paikka, pukeutuminen asiallista. Erinomainen palvelu. Neljän ruokalajin menu, pari kuohuviiniä ja useampi lasillinen viiniä n.100 euroa. Kannattaa kokeilla!

Boom and Brass (Vaci Utca): Perusturistipaikka. Vaci Utcan hinnat, pari pääruokaa ja juomat 35 euroa. En ehkä suosittelisi, huono hinta-laatusuhde, vaikka ruoka olikin ihan ok. Palvelu oli kuitenkin kohtalaista.

Paprika kaupunginpuiston laidalla oli hyvä ja edullinen lounaspaikka. Leikkeet n. 6 euroa ja hyvä palvelu. Aika paljon oli porukkaa, että jos haluaa varmasti päästä, niin pöytävaraus täytyy tehdä.

Il Terzo Cerchio, hotellin suosittelema italialainen lähellä Blaha Lujsan metroasemaa. Kiva paikka ja hyvä palvelu. Alkuruokalautanen kahdelle, lasagne ja pizza, muutama lasi viiniä ja pari kokista 50 euroa. Ruoka ei ehkä yltänyt ihan tunnelman tasolle, mutta suosittelen silti. Myös lapset voisi illastaa täällä, aika rauhallinen tunnelma.

Mammut kauppakeskuksessa Abbocato pizzeriaa en suosittele. Pizza, pasta ja pari juomaa 21 euroa. Paikka ihan ok, mutta ruoka ei ihmeellistä.

Siisti ja hiljainen perushoteli

Vieras    27.07.2011    Budapestin hotellit    Budapest
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Hotel Sissi

Sissi on siisti ja kodikas pieni hotelli aivan Budapestin sydämessä. Lähin metro- ja raitiovaunupysäkki löytyy kulman takaa. Hotellin respa myy 1-,4- ja 7-päivän lippuja Budabestin julkisen liikenteen välineisiin.

Aamupala on täysin riittävä ja monipuolinenkin.

Hotellihuoneet (2 hh) ovat perustasoa ja siistit. Henkilökunta on avulias ja ystävällinen (erityisesti respassa). WLAN on ilmainen huoneissa.

Kokemuksemme viikon oleskelusta olivat hyvät. Suosittelemme!

Arvosana hotellille:

Yleistä

Linda76    30.06.2011    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Taksilla liikkuminen ei ole todellakaan kallista, vaikka niin monessa paikassa siitä varoitettiin. Esim. lentokentältä kannaattaa ottaa Budapestiin taksi, valtion maksoi n. 18 Eur.

Margit-saari on kesällä kiva paikka, kauniita puistoja ja hyvät lenkkimaastot. Saarella on myös kivoja ulkoilmaklubeja jotka pitkälle aamuun asti auki.

Jos haluaa saada rahoilleen vastinetta kannattaa käydä syömässä Trofea Grill nimisessä buffeemestassa. Itse suhtaudun varauksella mättöpaikkoihin, mutta tämä todellinen yllätys! Ruoka maukasta ja tuoretta, koko ajan tuli täydennystä vaikka oltiin myöhään illalla. Kokki grillasi haluamasi annoksen kalasta tai kanasta, itse söin haita ja pangasiusfilettä :) Valikoimat oli todella laajat ja hintaan (n. 14 Eur klo 21.00 jälkeen) kuului myös viinit niin paljon kuin napa vetää.

Konsertteja ja kansantansseja

Vieras    16.06.2010    Budapestin aktiviteetit ja harrastukset    Budapest

Ihan hyvä matka kolmen päivän matkaksi. Yhtenä iltana klassisen musiikin kirkkokonsertti ja toisena iltana kansantanssiesitys, joka oli aivan loistava. Kannattaa seurata kulttuuritarjontaa netistä tai ottaa kadulla esitteitä paikan päällä.

Vanhassa talossa uusittu hotelli

Vieras    16.06.2010    Budapestin hotellit    Budapest
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2010 | Hotelli: Hotel President Budapest

Siisti, äskettäin remontoitu hotelli vanhassa talossa keskustassa. Lyhyt matka tärkeimpiin kohteisiin. Ilmastointi Sweetissämme ei vain toiminut. Henkilökunnankin palveluhenkisyydessä toivomisen varaa. Hyvä ravintola.

Arvosana hotellille:

Rakkaus Unkariin.

Vieras    23.04.2010    Budapestin hotellit    Budapest
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2001 | Hotelli: Erzsebet Hotel City Center

olemme asuneet kaksi kertaa ko hotellissa. hyvä ja rauhallinen sekä sijainti erittäin hyvä. kauppahalli, Vaci Utca ja metro asema lähellä. palveluun olimme tyytyväisiä myös. olemme matkustaneet Unkarissa 25 v ja yöpyneet eritasoisissa "boxeissa" ja perheissä ja olleet tyytyväisiä. Hyvää lomaa Erzsebetissä. T. Kaksi matkaa vuodessa .

Arvosana hotellille:

Metrot ja bussit

palisanteri    27.03.2010    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Budapestissa ainut linja on keltainen mihin pääsee pyörätuolilla. Jos sattuu olemaan kaidehissi toiminnassa.

Matalalattiabusseja on aika usein muutamilla linjoilla liikenteessä, joihin on helppo päästä avustajan kanssa pyörätuolilla.

Kannattaa ottaa dokumentti mukaan, jos tarvitsee pyörätuolia käyttää liikkumiseen, vaikka istut pyörätuolissa etkä pääse kävelemään, mutta sinulla ei ole dokumenttia, ei tipu alennuksia juna ym matkoista.

Parlamenttitaloon pääsee myös pyörätuolilla liikkuva henkilö, reitti on aivan eri kuin kävelevillä sisäänmennessä.

Rotvallinreunat aika hyvin madallettuja jos valitsee keskustassa oikean reitin. Keskustassa myös paljon kävelykatuja missä helppo liikkua pyörätuolilla.

Vanhassa talossa uusi hotelli

palisanteri    27.03.2010    Budapestin hotellit    Budapest
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2010 | Hotelli: Hotelli Karoly Central

Upea vanha talo, hotellin taso vaatimaton. Ystävällinen henkilökunta.

hinta-laatusuhde ok.

Arvosana hotellille:

Hotelli Fiesta, Kiraly Utca 20

palisanteri    27.03.2010    Budapestin hotellit    Budapest
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2010 | Hotelli: Hotelli Fiesta

Invaystävällinen hotelli, invahuone muuten OK, mutta kylppärissä puutteita, joista kyllä kerroimme respassa, sitähän ei tiedä tehdäänkö asian hyväksi mitään, ennenkuin jotain vakavaa loukkaantumista tapahtuu.

Palvelu ystävällistä respassa.

Hinta-laatusuhde OK.

Arvosana hotellille:

Budapestin suositeltavia käyntipaikkoja

Vieras    15.01.2010    Budapestin nähtävyydet    Budapest

Olemme viettäneet Budapestissä 2 joulua ja yhden uuden vuoden. Olemme menossa jälleen 02/10 sinne, ja odotan jo innolla reissua. Edellisien matkojen perusteella voin edottomasti suositella KAUPPAHALLIA, tonavan puoleisella sivulla on myynnissä esim.mausteita ja hunajaa, ja vinkkinä, melko eteläpäässä on kauppiaana nainen, joka on suuri suomi fani! Muutoinkin kauppahallin tuotteet on todella tuoreita ja maukkaita. Kauppahallissa on myös tarjolla Unkarilaisia pogazoja, suolasia ja makeita pienen pieniä pimpuloita, joita kannattaa maistaa.

Budapestissä helponta kulku on ehdottomasti METROLLA, erityisesti suosittelen myös metroa linjalla M1, joka on maailman toisiksi vanhin, (1895) ja edelleenkin käytössä ja todella siisti. Jos viipyy kauemmin kun 3 päivää, kannattaa ostaa kioskeista 10 kpl sarjalippuja, joilla metrolla kulkeminen on halpaa ja helppoa. Lippu kannattaa aina ostaa, koska tarkastuksia tehdään kokoajan, ja sakot ovat suuret.

Sankartenaukion lähistöllä kaupunginpuiston laidalla on ELÄINTARHA, joka on ehdottomasti käynnin arvoinen paikka. Käynneillä kustannetaan eläinten olojen parantamista remontoimalla osittain jopa alkuperäiskunnossa olevia asuinoloja.

LINNANVUORELLE pääsee kävellen montaa reittiä, maisemahissi on helppo ja mukava suht halpa kokemus. Mutta sen oikealta puolelta menee mutkitteleva kävelyreitti, jota kannattaa käyttää kiireettöminä päivinä. Lisäksi vuoren Gellertin kylpylän puoleiselta rinteltä pääsee myös nousemaan vuorelle, tuo reitti ei ole ihan yhtä jyrkkä kun maisemahissin puoleinen. Sitä kautta mennessä kannattaa käydä tutustumassa LUOLAKIRKKOON.

Lisäksi KALASTAJALINNAKE on kun suoraan jostain sadusta, rakennelma itsessään on kuin piirroksesta ja maisemat silmiä hiveleviä.

Ostoskeskuksia on muutamia, mutta mielestäni mukavimmat oli WEST END sekä MAMMUT, joka on laajentanut useampaan rakennukseen. Pienenä putiikkina suosittelen MANU ARTIA, jossa myydään paikallisten taiteilijoiden tekemiä tuotteita, paitoja, laukkuja, istuimia ja vaikka mitä, tavarat ovat todella laadukkaita! Pienen matkan päässä keskustasta on 2 TESCOA, joista isommassa on todella mahtavat valikoimat mitä tahansa! Voisi melkein sanoa että mitä Tescosta ei löydy, sitä ei tarvitse.

Jos vähänkään jaksaa kävellä, on MARGITIN SAARI ehdottomasti kierrettävä, saarella on pari hotellia, kokosaaren kiertävä juoksurata ja raunioita.

Joulun aikaan ehdoton suosikkimme oli Vaci utcan pohjoispäässä olevat markkinat, ruoka, tunnelma ovat mahtavat! Ennen kaikkea, tutustu useampaan matkaoppaaseen, näin saat eniten irti matkasta. Vaikka meilläkin on jo useampi Budapestin matka takana, aina löytyy jotain uutta, ja joka kerta kuitenkin selaan samat oppaat läpi, ja osuu tärppejä, joissa ei aiemmin olekaan käynyt.

Halpoja vaatteita.

Hansu    21.01.2009    Budapestin ostokset    Budapest

Unkariin kannattaa mennä vaateostoksille:)

Siellä tekee vaikka minkälaisia vaatelöytöjä todella edullisesti.

Itse olen paljon ostanut hyviä vaatteita hintaan 2-10euroa!!

Ja vuosia on kestänyt:)

Budapest

Kaisu    16.12.2008    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Saavuimme Budapestiin perjantai aamulla 7.11.2008, ja yllätyin kunka lämmintä oli. Lämpötila oli korkeimmillaan 18 astetta! menimme ensiksi kaupunginpuistoon (raitiovaunulla ja sen jälkeen metrolla. On hyvä olla mukana kartta, josta näkee julkisen liikenteen reitit, sekä Budapest-kortti, jolla saa matkustaa ilmaiseksi pelkkää korttia näyttämällä.Kortti maksaa päivistä riippuen kahdelta vuorokaudelta 6500 Ft eli n.24 euroa ja kolmelta vuorokaudelta 8000 Ft. eli n. 29 euroa.) Puistolla on monta nähtävyyttä lähistöllä, kuten kaupunginsirkus, eläintarha (suosittelen, monia eläimiä joita ei ole elämässään vielä nähnyt), ja sankartenaukio. Illalla menimme illalliselle Raday utca- kadulle. Ravintolamme oli Cara Mia, jossa suht-edullista ja todella hyvää ruokaa.r

Lauantaina suuntasimme Budan puolelle. Ylös Budan kukkulalle pääsee oivasti maisemahissillä( lippu ostettava), josta upeat maisemat. Käytiin katsomassa linna ulkopuolelta, jonka jälkeen suuntasimme vanhan kaupungin läpi Matyas kirkolle. Se oli upea! Kirkon vieressä on Kalastajan linnake, josta myös upeat maisemat. Alas pääsimme aluetta kiertävällä bussilla. Iltapäivälä kävimme kaupungin pohjoisosassa sijaitsevassa ostoskeskuksessa (en muista nimeä :)r

Sunnuntai. Aamulla lähdimme kävelemään Vaci utca- kävelykatua. Katu vaihtelee söpöistä pikkuliikkeistä kuumimpiin luksusmyymälöihin. Löytyy sieltä myös H&M :). Siellä on myös maan ehkäpä tunnetuin kahvila-konditoria Gerbeaud, jossa myös kävime. Sieltä ajoimme takaisin ravintolakadulle ja söimme tyylikkäässä Lizard- ravintolassa. Sen jälkeen suuntasimme Ferihegyn lentokentälle.

Oletko vieraillut Budapestissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.