Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Budapestin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Muutama sana Köki terminal-ostoskeskuksesta

Sinisara    19.10.2013    Budapestin ostokset    Budapest

Köki terminal ostoskeskus on netin mukaan Budapestin uusin ja oliko suurinkin ostoskeskus. En löytänyt kuin unkarinkieliset nettisivut, joista ei hullua hurskaammaksi tule.

Perille pääsee sinisellä metrolla, jonka päättärillä ostoskeskus on. Poikkesimme siellä kotiin palatessa, lentokentälle mennessä.

Metrosta tultaessa päädytään 2:een kerrokseen. Infotaulu oli hyvin vaatimaton, eikä siitä edes ilmennyt, missä kerroksessa oltiin. Myöskään mitään infopistettä taulusta en löytänyt, mutta olihan informaatio siinä kohtalaisen lähellä sisempään kävellessä.

Kysyimme infosta mihin voimme jättää matkalaukut säilytykseen. Tyttö alkoi kovasti selittämään, kunnes arvasin, ettei hän osannut englantia juuri nimeksikään ja neuvoi kai laukkuliikkeeseen...

No kun päästiin yhteisymmärrykseen, niin laukut sai jättää siihen infopisteeseen. Mitään lappua tms ei annettu, vaan tyttö vakuutti meidät muistavansa, eikä laukkujen takaisin saamisessa ollut ongelmia.

Löytämämme ruokapaikat olivat ns pikaruokaloita, astiat kertakäyttöisiä.

Ostostarjonnasta en osaa juuri sanoa. Nuorisolle tiedoksi että NewYorker siellä oli. Kaiken kaikkiaan modernin oloinen.


Oma matka

  • Budapest
    Lähtö: Lokakuu 01, 2013
    Paluu: Lokakuu 04, 2013

Baross City Hotel vaihtoi huoneen huoneistoon pikku lisämaksulla

Vieras    16.10.2013    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Olimme Budapestissa Keletin rautatieaseman lähellä Baross City Hotellissa. Näyttää vähän rähjä kaupunginosalta, mutta täysin turvallinen ja siisti. Aamiainen tosi runsas, ja todellakin - saimme vaihtaa kahden viikon varauksemme kahden hengen huoneesta kolmen huoneen huoneistoon aivan naurettavan pienellä lisämaksulla, ja edelleen saimme käydä hotellin aamiaisella! Puoliso täytti pyöreitä, ja hotelli oli toimittanut huoneeseen onnittelut ja kuohuviinipullon. Aika mageeta näin maalaisille.

Monet puffaavat Trofea -ravintoloita, ja varmasti ovatkin hyviä. Aivan superhyvä buffet-paikka (ja edullinen, n. 8 euroa eli puolet Trofean hinnasta) on Rakoczsi (Grillhaz) samannimisellä kadulla, aika lähellä Keletin asemaa. Todella hyvät kylmät alkuruuat ja salaatit, lämpimät ja monipuolinen jälkiruokapöytä. Ähky on taattu, ja palvelu hyvää. Muista ottaa paikallista käteistä, paikassa ei käy kortti, ja tippi ei ole laskettu laskuun valmiiksi. Yleensä laskuun saa lisätä 10-15 % tippiä, joissakin paikoissa se on jo laskettu, joten katsokaa kuittia.

Toinen hyvä paikka syödä paikallista ruokaa on Kauppahallin 2. kerros, siellä saa kaikkea hyvää valmiina ja kilohinnalla punnittuna. Kaupoissakin on hyvin valmista ruokaa, ja ellei ole tiskiä voi olla grilli jossa kuumapakkauksia. Myös kaikki katujen pikkuluukut tarjoavat todella hyviä välipaloja, ja onkin aivan tavallista syödä pikku purtavaa kadulla kävellessä.

Metrot ja tramit ja dösät ovat helppoja, ainakin keskustan linjoilla kuulutukset tulevat joka pysäkille unkariksi ja englanniksi, asemat saa helpommin selville englannin kielisten kuulutusten nimistä. Punainen metrolinja (2) on uusin ja erittäin selkeä, keltainen (1) äärettömän suloinen 1800-luvun kaakeloituina asemineen ja sininen linja henkii neuvostoaikaa. Metrojen gongit ovat vain betonisia alikulun luukkuja, maalaukset voivat olla kadussa mutta todennäköisesti mitään opastetta ei ole. Ostakaa sarjalippuja tai 3 päivän/viikon/2 viikon lippu lipunmyynistä, ja varatkaa pieni muovitasku lippua varten. Lippua on näytettävä ainakin metroon mennessä kivitalon kokoisille vartijoille, ja pistareita voi tulla myös metrosta poistuessa. Sakot on todella kovat ja maksettava heti. Pitäkää lippu siis tallessa. Ilman muovitaskua lippu on ex tosi nopeasti, ohutta paperia joka ei paljon kestä. Kaupunkibusseilla on todella helppoa, nopeaa ja halpaa ajella, käytä ihmeessä niitä taksin sijaan.

Jos aiotte matkustaa lähijunilla, voimassa oleva metropolin lipunhinta hyvitetään siinäkin. Mikäli menette junalla muualle Unkariin tai Eurooppaan, kannattaa ehdottomasti ostaa lippu vasta asemalta netin sijaan. Hinta on halvempi, ja lippu on voimassa kuukauden reitin mihin tahansa junaan! Kävimme mm. Bratislavassa, ja meno-paluu kahdelta maksoi reilut 30 euroa. Hyvät junat, ja ravintolavaunussa oli oikea kokki ja posliiniastiat.

Turistinähtävyyksien opasteet... no niitä ei juuri ole. Etsimme pari päivää mm. köysiradan lähtöpaikkaa, ja lopulta löysimmekin. Lasten junaan emme päässeet, sen sijaan onnistuimme tekemään noin kymmenen kilometrin reippaan patikkalenkin kukkulan ympäri, ja taito eksyä metsään miljoonakaupungissa on varmaankin aika harvinainen. En suosittele, sen sijaan kannattaa käydä esim. Luukaksen kylpylässä ja saunamaailmassa. Lippu noin 7 euroa, ja oikein siisti ja kiva.

Kahviloissa oli ulkopöydissä jo viltit, ja kyllä niissä kelpasi istuskella. Unkarilainen kahvi on espressoa ja todella hyvää, sen verran vahvaa että kotona mustan kahvin juojana sekoitin kuitenkin mukaan maitotilkan ja sokerin - todella hyvää kahvia. Juutalaiskorttelin vieressä eräässä kahvilassa kyselin mitä nimeltä mainitsematon alkoholijuoma mahtaa olla - tarjoilija kuvaili sitä, ja laskun jälkeen toi pyytämättä lasillisen kyseistä juomaa, ilman maksua. Aika hyvää asiakaspalvelua, ja tyypillistä unkarilaisille. Ovat todella ystävällisiä, ja turistia neuvotaan auliisti ihan kysymättäkin, riittää kun seisoo ymmällään olevan näköisenä. Ei haittaa lainkaan vaikkei osaisikaan englantia, ei ne papat ja mummotkaan osaa jotka haluavat opastaa :)

Jos aikoo Tonavan risteilylle, kannatta skipata keskustasta lähteävät jokiristelyt. Ottakaa paikallisjuna esim. Szentendreen, ja tulkaa pikkurahalla laivalla takaisin. Szentendre on käsityöläisen unelma, ja kaunis muutenkin. Budapest on ennenkaikkea kulinaristin kaupunki, ja kadulla pitäisi kulkea nokka kohti taivasta - kauniit koristelut ja patsaat ovat usein parin metrin korkeudessa. Varatkaa lentokentällä todella reilusti aikaa. Jos tulee jotakin yllätyksiä, liput ja laput kirjoitetaan käsin ja leimataan tuhanteen kertaan. Ostokset kannattaa tehdä jo kaupungissa, kentän myymälät ovat aika hinnakkaita ja peruskamaa valikoimaltaan.

Kätevästi budapestin kentältä keskustaan airportshuttlella, sekä turvatarkastuksesta...

Sinisara    05.10.2013    Budapestin lennot & liikenne    Budapest

Airportshuttle eli 6 n hengen minibussi oli oikein kätevä tapa päästä kentältä keskustaan. Tilasin kyydin etukäteen netistä, se myös maksettiin Visa- kortilla. Maksettaessa kysyttiin pankkitunnuksia, joten ilmeisesti meni pankkikorttipuolelta. En ole asiaa tarkastanut.

Nettisivuille kun laittaa hotellin nimen ja montako henkilöa, niin laskuri laskee hinnan, ja voit päättää varaatko. Kahdelta hengeltä keskustaan maksoi noin 4300 eli noin 14€, halpaa. Sähköpostiin tuli sitten voucher, joka piti tulostaa ja esittää firman tiskillä. Tiski oli tuloaulassa ennen ulko -ovia. ( jo aiemmin oli jo yksi tiski, joka myöskin palveli)

Voucherissa oli pitkä numerosarja, ja kun olit siis esittänyt voucherisi virkailijalle ja olit kirjattu systeemiin sisään, niin sen jälkeen piti katsoa tiskin läheisyydessä olevasta näyttötalusta se oma numerosarjasi, ja sen perään ilmestyi sitten sinun shuttlebussisi numero jonkin ajan kuluttua. Sitten vaan ulos ja oikealle päin bussin etsintään...

Käsittääkseni bussin voi tilata myös vasta tiskillä, mutta matkanteko ei ole niin sujuvaa. Odottelua, uskoisin...

www.airportshuttle.hu/en/

Lentokentän turvatarkastus oli turkasen tarkka. Itse en ole koskaan aiemmin joutunut kopeloitavaksi, nyt jouduin, kun portti vingahti . Tutkittiin kyllä varsin tarkasti, kengät riisutettiin, pyöriteltiin kovasti. No hengissä siitä selvittiin. Kenkiä riisutettiin monilta jo läpivalaisutiskillä.

Kannattaa harkita, mitä päälleen pistää.. Vyöt ja sellaiset laukkuun vaan.

Budapestin metro ja muu julkinen liikenne

Sinisara    05.10.2013    Budapestin lennot & liikenne    Budapest

Budapestin metron linjakartta on tällainen:

www.hungarybudapestguide.com.../metro-map

Metro on helppokäyttöinen, ja kun ostaa tuollaisen 3n tai 7n päivän lipun, niin ei tarvitse huolehtia lipun leimaamisesta, kunhan pitää vain lipun hyvässä tallessa mahdollisen tarkastuksen varalta. Metroportaiden yläpäässä saattoi olla pari tarkastajaukkelia, mutta kansaa oli niin paljon ettei niitä lippuja paljon vilkaistu, enkä aina jaksanut edes kaivaa sitä esiin.

Metroja kulki varsin tiheään. Jotta osaa ottaa oikean suunnan, on syytä metrokartasta katsoa pääteaseman nimi.

Yllättävää, että metroon menevää portaikkoa ei läheskään aina ollut merkitty yhtään millään merkillä, piti vain mennä katsastamaan, että täälläkö se on.

Tässä sivusto, josta löytyy lippujen hinnat ja paljon tietoa julkisesta liikenteestä englanniksi:

visitbudapest.travel/budapes...ng-around/

Bussilinjat ja raitiovaunulinjat löytyvät aika mukavasti useimmista Budapestin kartoista.

Todella hyvä italialainen ravintola

Vieras    23.09.2013    Budapestin ravintolat ja baarit    Budapest

Cucina, italialainen ravintola osoitteessa Vaci Utca 20, Budapest.

Ruoka oli todella hyvää, samoin palvelu. Suosittelen kokeilemaan jos pitää italialaisesta ruoasta. Me söimmekin kaksi iltaa peräkkäin täällä koska ruoka oli niin hyvää.

Suosittelen myös maistamaan Tokaji- viiniä jos pitää makeista viineistä. Omasta mielestäni se oli todella hyvää viiniä ja sitä lähtikin myös kotiin mukaan.

Mahtavia nähtävyyksiä, ihana kaupunki

Vieras    23.09.2013    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Olimme 5 päivän matkalla Budapestissä ja paljon jäi vielä näkemättä. Sieltä löytyy paljon nähtävää ja hyvät ostosmahdollisuudet. Hyvää ruokaa ja aivan ihania ihmisiä. Eräskin pariskunta antoi meille bussiliput kun emme tienneet että ne pitää ostaa etukäteen. Eli tiedoksi vain, liput on ostettava etukäteen :)

Englantia puhuttiin melko huonosti mutta hyvin silti pärjää elekielellä.

Me kävimme katsomassa Gellertin kukkulan, Sankarten aukion, kuninkaanlinnan, sillat, kauppahallin, Budan kukkulat ja lasten rautatien, eläintarhan, Dohany utcan synagogan ja museon, Terrorin talon, Matiaksen kirkon ja Linnavuoren, Citadellan sekä ajelimme historiallisella Földalatilla.

Noista suosittelen ehdottomasti Terrorin taloa, Citadellaa ja sen museota jos yhtään maailmansodat kiinnostavat, moni turisti ei tuohon Citadellan museoon ollut eksynyt. Muita hyviä kohteita olivat Gellertin kukkula ja Vapauden patsas, Sankarten aukio, eläintarha ja Matiaksen kirkko. Nuo Budan kukkulat kannattaa ehdottomasti käydä päivän retkellä katsomassa. Ensin ratikalla Kalman teriltä Lasten rautatielle joka näkemisen arvoinen kulkuväline, sillä sitten Janos hegylle ja sieltä noin kilometrin kahden kävely tuolihissille ja sillä alas. Todella mahtava kokemus eikä turisteja ole liikaa. Nuo sillat Tonavan varrella olivat myös kauniita ja Földalatti mukava kokemus.

Ostosmahdollisuudet olivat myös hyvät, kauppoja löytyy joka makuun. Hintataso on Suomea halvempi, ei kuitenkaan mikään älyhalpa. Nähtävyydet ja metroliput olivat kuitenkin halpoja niinkuin alkoholi ja kosmetiikkakin. Budapestista löytyy myös hyviä saksalaisia kosmetiikkaketjuja.

Julkisilla oli helppo liikkua paikasta toiseen mutta ostakaa liput ihmiseltä. Meillä kone söi kaikki kolikot, lippuja ei tullut ja rahoja ei saanut takaisin. Joten lippukassalle ehdottomasti.

Siisti hotelli

Vieras    23.09.2013    Budapestin hotellit    Budapest
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2013 | Hotelli: Mercure Budapest City Center Hotel

Hotellin sijainti oli todella hyvä, suoraan ostoskadulla, lähellä nähtävyyksiä ja metroasemaa. Aamupala oli monipuolinen ja palvelu ystävällistä aamupalalla. Respassa palvelu ei ollut kovin kummoista. Siivous toimi suht hyvin ja hotelli oli siisti. Tupakoiville oli omat huoneensa ja kerroksensa missä sai polttaa. Hotelliin mielellään tarvitsee luottokortin vakuudeksi, tosin ilmankin pärjää. Meillä ei korttia ollut joten huoneesta piti laittaa minibaari ja puhelinyhteys kiinni mutta sitä ei kyllä koskaan tehty. Hotellin baari ei ollut mikään miellyttävä, sijaitsi suoraan aulassa kulkuväylän vieressä. Huoneet olivat melko hiljaisia, yhden ainoan kerran 5 päivän matkalla heräsin meluun.

Kaiken kaikkiaan voin suositella hotellia muillekin.

Arvosana hotellille:

Hyvä hotelli hyvällä paikalla

Vieras    27.05.2013    Budapestin hotellit    Budapest
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2013 | Hotelli: Regency Suites Hotel Budapest

Hinta-laatusuhde kohdallaan. Hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla kävelymatkan päässä Tonavasta, useista muista nähtävyyksistä ja ostosmahdollisuuksista. Metroasema on lähes vieressä. Lähellä on useita kohtuuhintaisia, paikallisten suosimia ravintoloita. Hotellin aamupala oli monipuolinen, henkilökunta avuliasta, huone siisti. Ilmastointi toimi hyvin. Ensimmäisenä yönä kadulta kuuluvat äänet vähän häiritsivät, mutta kun huomasimme laittaa raollaan olevan ulkoikkunan kiinni, ainoaksi meluhaitaksi jäi oman huonekaverin kuorsaus :)

Arvosana hotellille:

Täydenpalvelun hotelli

Maarit77    25.05.2013    Budapestin hotellit    Budapest
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2013 | Hotelli: Hilton Budapest City

Tilavat siistit huoneet, varustelutaso asianmukainen. Ihanat isot vuoteet, jossa matkaväsymyksen sai nukuttua hyvin pois. Aamiainen todella hyvä ja monipuolinen. Henkilökunta osaavaa ja kohteliasta. Suosittelen lämpimästi.

Arvosana hotellille:

Lumoava kaupunki

Vieras    14.05.2013    Budapestin nähtävyydet    Budapest

Ihana kaupunki,paljon nähtävää ja ihmiset ystävällisiä!Suosittelen käymään eläinpuistossa,sirkuksessa,Budan kukkulalla,Kauppahallissa,House of terrorissa ja Holokaust-museossa.Paikallisten suosimat ruokapaikat parhaita,ruoka hyvää ja todella halpaa.Ostoksia tehdessä "eksyttiin" kiinalaiselle torille,mikä oli hieman pelottava paikka,käsilaukusta oli hyvä pitää kunnolla kiinni!Sissi-hotellin ihana respa neuvoi meidät Asia-centeriin,joka oli päivitetty versio kiinantorille.Paljon ihania kenkiä,vaatteita,laukkuja ja vaikka mitä tavaraa pilkkahintaan!Laatu on mitä on,mutta onnistuttiin tekemään hyviäkin ostoksia.Viikon aikana ehdittiin tutustumaan kauniiseen kaupunkiin edes vähän,mutta paljon jäi vielä näkemättä!Täytyy tulla pian uudestaan,suosittelen lämpimästi!

loistava pikkuhotelli

Vieras    10.05.2013    Budapestin hotellit    Budapest
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2013 | Hotelli: Hotel Oswaldo

viime yönä tultiin kotiin Budapestista ja yövyimme tuossa pienessä idyllisessä hotellissa la-ke eli 4 yötä hintaan 104 egeä. Runsas aamupala n vitosen.

Huone oli pieni, mutta parivuoteen ympärillä oli hyvin kulkutilaa. Aamupala oli useimmin ulkona (lämmintä jo aamusta n 20 astetta). Sadepäivänä saimme valita joko sisätilat tai johtajan vakiopöydän terassilta.

Henkilökunta ystävällistä (kielitaito ei täydellistä, mutta juttuun pääsi): Omistaja itse puhui hienosti englantia ja saksaa.

Melkein kädestä pitäen hän neuvoi kuinka käyttää bussia ja metroa, jotka Pudakortilla olivat loistava kulkuvälineyhdistelmä pidennetylle viikonlopullemme.

Hotellilla on iso takapiha pöytäryhmineen.

Halpa budjettihotelli jossa laatu hakkaa hinnan, jos uusiksi tuohon kirkonkylään, niin Oswaldo ehdottomasti

Arvosana hotellille:

Siisti pieni hotelli

Vieras    28.02.2013    Budapestin hotellit    Budapest
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2013 | Hotelli: ATRIUM FASHION HOTEL

Erittäin siisti ja ystävällinen hotelli. Huoneet oli uusittu aivan äskettäin.

Huoneen ikkuna ei ollut ulos, vaan jännälle sisäpihalle jola oli lasikaton alla.

lattiatasolla oli baari ja aamiastarjoilu. Kerroksia oli 4.

Ainoa heikkous oli hivenen huono äänieristys juuri tuonne sisäpihalle päin.

Tosin ei tuo isommin haitannut, koska "remuporukkaa" ei hotellissa ainakaan vierailumme aikana

majoittunut.

Aamiainen oli riittävä.

Henkilökunta oli erittän ystävällistä ja avuliasta.

Kulkuyhteydet niin metrolla kuin raitiovaunuilla hyvät.

Suosittelemme

Arvosana hotellille:

VAROKAA!!!

Vieras    24.09.2012    Budapestin vaarat ja ongelmat    Budapest

Kesän ja syksyn 2012 aikana on tiedossani jo kaksi tyrmäystippatapausta Budapestista. Älkää kulkeko yksin, älkää menkö baareihin tai ravintoloihin koskaan yksin, älkää istuko vieraiden ihmisten - edes siistien - kanssa samaan pöytään, älkää jättäkö juomaanne silmistänne hetkeksikään! Henkilö sai syyskuussa 2012 yleisesti Budapestissa tyrmäystippoina käytettävää lääkeainetta bentsodiatsepiinia juomaansa sillä aikaa, kun käväisi vessassa. Seuraavaksi hänet poimittiin porttikongista ambulanssiin 13 tuntia baariin menon jälkeen. Huumattiin ja ryöstettiin. Baari oli Sellö Cafe Jozsef Körut-kadulla.

Välttäkää 8. ja 9. kaupunginosia illalla ja yöllä. Niin kuulemma unkarilaisetkin tekevät.

T. Ei enää Unkariin...

Hyvää ruokaa Pestin puolella.

Vieras    19.09.2012    Budapestin ravintolat ja baarit    Budapest

Belvarosi-Lugas etterem ravintola kadulla Bajcsy-Zsilinszky tosi hyvää ruokaa edullisesti. Asiallinen ja hyvä palvelu.

Siisti, perusasiat ok & sijainti erinomainen

Vieras    19.09.2012    Budapestin hotellit    Budapest
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2012 | Hotelli: Liechtenstein Apartments

Meillä oli pieni mutta siisti huoneisto Miksa Utcalla. Se on keskustassa. Sinne oli helppo tulla bussilla ja metrollla lentokentältä ja paluumatkan teimme juna&bussi -yhdistelmällä, sekin helppoa ja halpaa noin 5 e yhteensä suunta. Juna-asema Nuygati on vieressä, metrot ja ratikat samoin.

Huoneistomme oli sisäpihalle päin eikä sinne kuulunut kaupungin äänet lainkaan, rauhallista oli. Hiljaisuuden rikkoi vain naapurista satunnaisesti kuuluvat äänet, suihku tms. eli äänieristys ei ollut kovin hyvä.

Kaikki toimi, mikro&vedenkeitin ja tv:n monta kanavaa mm. Henkilökunnan edustaja oli hyvin ystävällinen. Hyvä hotelli edullista mutta toimivaa hakevalle.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Budapestissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.