Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Budapestista

Lipuntarkastajat

Vieras    06.06.2018    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Olkaa varovaisia ratikkalinja 2:lla. Siellä on erittäin agressiivisia lipuntarkastajia, jotka yrittävät väittää etteivät liput mm. budapest card ole voimassa. Haluavat viedä kortin ja sakoittaa. Jos väität vastaan sinua jopa naisena lyödään, niinkuin meidän tapauksessa kävi.

asuminen

Vieras    21.07.2014    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Olin Budapestissa,toukokuussa 2014 . Vuokresin asunnon airbnb.fi kautta. Asuntoni oli upea yksiö,täysin varustettu mm pyykinpesukone. Keskustaan kävellen 5 min. Vuokraa maksoin 172eur/ 7päivää.

Budapest on hurmaava kaupunki ja lähdenkin sinne takaisin syyskuussa 3 viikoksi.

Rakastin sen kauniita rakennuksia,hyvää ruokaa,sitä että sain rauhassa katsella,eikä kukaan tyrkyttänyt minulle tavaroitaan. Asukkaat suhtautuvat turisteihin lempeän ymmärtäväisesti. Vaikka aika ei ollut yhteistä kieltäkään,niin silti he tarjosivat apua

Katsottavaa siellä riittää ja kannattaa tutustua myös Budaan. Mätkustin lähijunalla katsomaan Imre Vargan taidenäyttelyä, joka sijaitsi aivan upeassa paikassa.

Lelli

Mahtava huoneistomajoitus

Vieras    18.06.2014    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Ihana majoituspaikka löytyi kivalta paikalta Budapestin keskustassa. Voin lämpimästi suositella kokemuksemme perusteella. Asunnosta löytyi jopa hygieniatuotteet ja loistavat ohjeet. Emäntämme järjesti myös mukavan ja osaaavan kaupunkioppaan. Loistokokemus!

suomalainenmatkaopasbudapest...thome.html

Seniori-ikäiset eli 65 vuotta täyttäneet matkustavat ilmaiseksi yleisillä kulkuneuvoilla.

Vieras    15.04.2014    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Lentokentän lipunmyyntipisteessä yritimme ostaa kolmen päivän lippuja public transportille, mutta lipunmyyjätär kysyi ikäämme ja kertoi meille iloisen yllärin. Joten hyppäsimme linja-autoon E200, mikä kiidätti M3-linjan metroasemalle ja siitä M3-metrolla suoraan Budapestin keskustaan. Matka-aikaa kaikkiaan 20+20 minuuttia. Lipputarkastuksia oli usein trameissä, l-autoissa ja metrolinjoilla, muttei meiltä yli 65-vuotiailta kysytty näyttää edes ikädokumenttia. Siis edullista liikkua yleisillä kulkuneuvoilla kaunista kaupunkia ristiin ja rastiin.

Baross City Hotel vaihtoi huoneen huoneistoon pikku lisämaksulla

Vieras    16.10.2013    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Olimme Budapestissa Keletin rautatieaseman lähellä Baross City Hotellissa. Näyttää vähän rähjä kaupunginosalta, mutta täysin turvallinen ja siisti. Aamiainen tosi runsas, ja todellakin - saimme vaihtaa kahden viikon varauksemme kahden hengen huoneesta kolmen huoneen huoneistoon aivan naurettavan pienellä lisämaksulla, ja edelleen saimme käydä hotellin aamiaisella! Puoliso täytti pyöreitä, ja hotelli oli toimittanut huoneeseen onnittelut ja kuohuviinipullon. Aika mageeta näin maalaisille.

Monet puffaavat Trofea -ravintoloita, ja varmasti ovatkin hyviä. Aivan superhyvä buffet-paikka (ja edullinen, n. 8 euroa eli puolet Trofean hinnasta) on Rakoczsi (Grillhaz) samannimisellä kadulla, aika lähellä Keletin asemaa. Todella hyvät kylmät alkuruuat ja salaatit, lämpimät ja monipuolinen jälkiruokapöytä. Ähky on taattu, ja palvelu hyvää. Muista ottaa paikallista käteistä, paikassa ei käy kortti, ja tippi ei ole laskettu laskuun valmiiksi. Yleensä laskuun saa lisätä 10-15 % tippiä, joissakin paikoissa se on jo laskettu, joten katsokaa kuittia.

Toinen hyvä paikka syödä paikallista ruokaa on Kauppahallin 2. kerros, siellä saa kaikkea hyvää valmiina ja kilohinnalla punnittuna. Kaupoissakin on hyvin valmista ruokaa, ja ellei ole tiskiä voi olla grilli jossa kuumapakkauksia. Myös kaikki katujen pikkuluukut tarjoavat todella hyviä välipaloja, ja onkin aivan tavallista syödä pikku purtavaa kadulla kävellessä.

Metrot ja tramit ja dösät ovat helppoja, ainakin keskustan linjoilla kuulutukset tulevat joka pysäkille unkariksi ja englanniksi, asemat saa helpommin selville englannin kielisten kuulutusten nimistä. Punainen metrolinja (2) on uusin ja erittäin selkeä, keltainen (1) äärettömän suloinen 1800-luvun kaakeloituina asemineen ja sininen linja henkii neuvostoaikaa. Metrojen gongit ovat vain betonisia alikulun luukkuja, maalaukset voivat olla kadussa mutta todennäköisesti mitään opastetta ei ole. Ostakaa sarjalippuja tai 3 päivän/viikon/2 viikon lippu lipunmyynistä, ja varatkaa pieni muovitasku lippua varten. Lippua on näytettävä ainakin metroon mennessä kivitalon kokoisille vartijoille, ja pistareita voi tulla myös metrosta poistuessa. Sakot on todella kovat ja maksettava heti. Pitäkää lippu siis tallessa. Ilman muovitaskua lippu on ex tosi nopeasti, ohutta paperia joka ei paljon kestä. Kaupunkibusseilla on todella helppoa, nopeaa ja halpaa ajella, käytä ihmeessä niitä taksin sijaan.

Jos aiotte matkustaa lähijunilla, voimassa oleva metropolin lipunhinta hyvitetään siinäkin. Mikäli menette junalla muualle Unkariin tai Eurooppaan, kannattaa ehdottomasti ostaa lippu vasta asemalta netin sijaan. Hinta on halvempi, ja lippu on voimassa kuukauden reitin mihin tahansa junaan! Kävimme mm. Bratislavassa, ja meno-paluu kahdelta maksoi reilut 30 euroa. Hyvät junat, ja ravintolavaunussa oli oikea kokki ja posliiniastiat.

Turistinähtävyyksien opasteet... no niitä ei juuri ole. Etsimme pari päivää mm. köysiradan lähtöpaikkaa, ja lopulta löysimmekin. Lasten junaan emme päässeet, sen sijaan onnistuimme tekemään noin kymmenen kilometrin reippaan patikkalenkin kukkulan ympäri, ja taito eksyä metsään miljoonakaupungissa on varmaankin aika harvinainen. En suosittele, sen sijaan kannattaa käydä esim. Luukaksen kylpylässä ja saunamaailmassa. Lippu noin 7 euroa, ja oikein siisti ja kiva.

Kahviloissa oli ulkopöydissä jo viltit, ja kyllä niissä kelpasi istuskella. Unkarilainen kahvi on espressoa ja todella hyvää, sen verran vahvaa että kotona mustan kahvin juojana sekoitin kuitenkin mukaan maitotilkan ja sokerin - todella hyvää kahvia. Juutalaiskorttelin vieressä eräässä kahvilassa kyselin mitä nimeltä mainitsematon alkoholijuoma mahtaa olla - tarjoilija kuvaili sitä, ja laskun jälkeen toi pyytämättä lasillisen kyseistä juomaa, ilman maksua. Aika hyvää asiakaspalvelua, ja tyypillistä unkarilaisille. Ovat todella ystävällisiä, ja turistia neuvotaan auliisti ihan kysymättäkin, riittää kun seisoo ymmällään olevan näköisenä. Ei haittaa lainkaan vaikkei osaisikaan englantia, ei ne papat ja mummotkaan osaa jotka haluavat opastaa :)

Jos aikoo Tonavan risteilylle, kannatta skipata keskustasta lähteävät jokiristelyt. Ottakaa paikallisjuna esim. Szentendreen, ja tulkaa pikkurahalla laivalla takaisin. Szentendre on käsityöläisen unelma, ja kaunis muutenkin. Budapest on ennenkaikkea kulinaristin kaupunki, ja kadulla pitäisi kulkea nokka kohti taivasta - kauniit koristelut ja patsaat ovat usein parin metrin korkeudessa. Varatkaa lentokentällä todella reilusti aikaa. Jos tulee jotakin yllätyksiä, liput ja laput kirjoitetaan käsin ja leimataan tuhanteen kertaan. Ostokset kannattaa tehdä jo kaupungissa, kentän myymälät ovat aika hinnakkaita ja peruskamaa valikoimaltaan.

Mahtavia nähtävyyksiä, ihana kaupunki

Vieras    23.09.2013    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Olimme 5 päivän matkalla Budapestissä ja paljon jäi vielä näkemättä. Sieltä löytyy paljon nähtävää ja hyvät ostosmahdollisuudet. Hyvää ruokaa ja aivan ihania ihmisiä. Eräskin pariskunta antoi meille bussiliput kun emme tienneet että ne pitää ostaa etukäteen. Eli tiedoksi vain, liput on ostettava etukäteen :)

Englantia puhuttiin melko huonosti mutta hyvin silti pärjää elekielellä.

Me kävimme katsomassa Gellertin kukkulan, Sankarten aukion, kuninkaanlinnan, sillat, kauppahallin, Budan kukkulat ja lasten rautatien, eläintarhan, Dohany utcan synagogan ja museon, Terrorin talon, Matiaksen kirkon ja Linnavuoren, Citadellan sekä ajelimme historiallisella Földalatilla.

Noista suosittelen ehdottomasti Terrorin taloa, Citadellaa ja sen museota jos yhtään maailmansodat kiinnostavat, moni turisti ei tuohon Citadellan museoon ollut eksynyt. Muita hyviä kohteita olivat Gellertin kukkula ja Vapauden patsas, Sankarten aukio, eläintarha ja Matiaksen kirkko. Nuo Budan kukkulat kannattaa ehdottomasti käydä päivän retkellä katsomassa. Ensin ratikalla Kalman teriltä Lasten rautatielle joka näkemisen arvoinen kulkuväline, sillä sitten Janos hegylle ja sieltä noin kilometrin kahden kävely tuolihissille ja sillä alas. Todella mahtava kokemus eikä turisteja ole liikaa. Nuo sillat Tonavan varrella olivat myös kauniita ja Földalatti mukava kokemus.

Ostosmahdollisuudet olivat myös hyvät, kauppoja löytyy joka makuun. Hintataso on Suomea halvempi, ei kuitenkaan mikään älyhalpa. Nähtävyydet ja metroliput olivat kuitenkin halpoja niinkuin alkoholi ja kosmetiikkakin. Budapestista löytyy myös hyviä saksalaisia kosmetiikkaketjuja.

Julkisilla oli helppo liikkua paikasta toiseen mutta ostakaa liput ihmiseltä. Meillä kone söi kaikki kolikot, lippuja ei tullut ja rahoja ei saanut takaisin. Joten lippukassalle ehdottomasti.

kaunis unkari viikonlopun aikana

Vieras    16.09.2011    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

olimme budapestissa 9-11.9.2011ja kerkesimme näkemään paljon pienessä ajassa. hotellimme kings sijaitsi mukavasti rauhallisella kadulla kävelymatkan päässsä keskustan vilinästä, käyttäkää hyödyksi budapest sightseeing toimistoa. löytyy avotoimistoja joka kulmauksesta. tarjonta monipuolista ja luotettavaa. me kävimme 3tunnin avobussi ajelulla ja tonava risteilyllä. kokeilkaa trofea ravintoloita, kiinteällä hinnalla syöt ja juot herkullista ja monipuolista ruokaa mielyttävassä ilmapiirissä. kings hotellista oikealle lähdettäessä tulee vastaan puisto jota ennen ihana pikku ravintola jossa nautimme paikallista fasaani olutta ja miellyttävää palvelua.katu on nagy diofa.

Yleistä

Linda76    30.06.2011    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Taksilla liikkuminen ei ole todellakaan kallista, vaikka niin monessa paikassa siitä varoitettiin. Esim. lentokentältä kannaattaa ottaa Budapestiin taksi, valtion maksoi n. 18 Eur.

Margit-saari on kesällä kiva paikka, kauniita puistoja ja hyvät lenkkimaastot. Saarella on myös kivoja ulkoilmaklubeja jotka pitkälle aamuun asti auki.

Jos haluaa saada rahoilleen vastinetta kannattaa käydä syömässä Trofea Grill nimisessä buffeemestassa. Itse suhtaudun varauksella mättöpaikkoihin, mutta tämä todellinen yllätys! Ruoka maukasta ja tuoretta, koko ajan tuli täydennystä vaikka oltiin myöhään illalla. Kokki grillasi haluamasi annoksen kalasta tai kanasta, itse söin haita ja pangasiusfilettä :) Valikoimat oli todella laajat ja hintaan (n. 14 Eur klo 21.00 jälkeen) kuului myös viinit niin paljon kuin napa vetää.

Metrot ja bussit

palisanteri    27.03.2010    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Budapestissa ainut linja on keltainen mihin pääsee pyörätuolilla. Jos sattuu olemaan kaidehissi toiminnassa.

Matalalattiabusseja on aika usein muutamilla linjoilla liikenteessä, joihin on helppo päästä avustajan kanssa pyörätuolilla.

Kannattaa ottaa dokumentti mukaan, jos tarvitsee pyörätuolia käyttää liikkumiseen, vaikka istut pyörätuolissa etkä pääse kävelemään, mutta sinulla ei ole dokumenttia, ei tipu alennuksia juna ym matkoista.

Parlamenttitaloon pääsee myös pyörätuolilla liikkuva henkilö, reitti on aivan eri kuin kävelevillä sisäänmennessä.

Rotvallinreunat aika hyvin madallettuja jos valitsee keskustassa oikean reitin. Keskustassa myös paljon kävelykatuja missä helppo liikkua pyörätuolilla.

Budapest

Kaisu    16.12.2008    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Saavuimme Budapestiin perjantai aamulla 7.11.2008, ja yllätyin kunka lämmintä oli. Lämpötila oli korkeimmillaan 18 astetta! menimme ensiksi kaupunginpuistoon (raitiovaunulla ja sen jälkeen metrolla. On hyvä olla mukana kartta, josta näkee julkisen liikenteen reitit, sekä Budapest-kortti, jolla saa matkustaa ilmaiseksi pelkkää korttia näyttämällä.Kortti maksaa päivistä riippuen kahdelta vuorokaudelta 6500 Ft eli n.24 euroa ja kolmelta vuorokaudelta 8000 Ft. eli n. 29 euroa.) Puistolla on monta nähtävyyttä lähistöllä, kuten kaupunginsirkus, eläintarha (suosittelen, monia eläimiä joita ei ole elämässään vielä nähnyt), ja sankartenaukio. Illalla menimme illalliselle Raday utca- kadulle. Ravintolamme oli Cara Mia, jossa suht-edullista ja todella hyvää ruokaa.r

Lauantaina suuntasimme Budan puolelle. Ylös Budan kukkulalle pääsee oivasti maisemahissillä( lippu ostettava), josta upeat maisemat. Käytiin katsomassa linna ulkopuolelta, jonka jälkeen suuntasimme vanhan kaupungin läpi Matyas kirkolle. Se oli upea! Kirkon vieressä on Kalastajan linnake, josta myös upeat maisemat. Alas pääsimme aluetta kiertävällä bussilla. Iltapäivälä kävimme kaupungin pohjoisosassa sijaitsevassa ostoskeskuksessa (en muista nimeä :)r

Sunnuntai. Aamulla lähdimme kävelemään Vaci utca- kävelykatua. Katu vaihtelee söpöistä pikkuliikkeistä kuumimpiin luksusmyymälöihin. Löytyy sieltä myös H&M :). Siellä on myös maan ehkäpä tunnetuin kahvila-konditoria Gerbeaud, jossa myös kävime. Sieltä ajoimme takaisin ravintolakadulle ja söimme tyylikkäässä Lizard- ravintolassa. Sen jälkeen suuntasimme Ferihegyn lentokentälle.

Vinkkejä reissaajille

Vieras    05.03.2008    Budapestin muita vinkkejä    Budapest

Niin... eli, annan tässä nyt kokemuksen jos se auttais sit muita Olin reilaamassa Budapestissä vuonna 07. Voin rohkeasti suositella majoitukseksi Agape Guesthouse, sijainti hyvä suhteessa kaupunkiin, metro lähellä ja sillee... KS. majoitus oli jonkinlainen hostelli, mut todella hyvä oli ainakin 2 hengen huone.... Kauppunki on kaunis, ja Budan puolella erityisesti tuo kuuluisa linnake.. Pestin puolelta löytyy shoppailu ja muu, ku budassa kylpylät.... Hintataso edullinen verrattuna suomeen... vaatteet ja muut, ainakin itse eksyin noihin liikkeisiin..

no joo...

Oletko vieraillut Budapestissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.