Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Budapestissa

Kätevästi budapestin kentältä keskustaan airportshuttlella, sekä turvatarkastuksesta...

Sinisara    05.10.2013    Budapestin lennot & liikenne    Budapest

Airportshuttle eli 6 n hengen minibussi oli oikein kätevä tapa päästä kentältä keskustaan. Tilasin kyydin etukäteen netistä, se myös maksettiin Visa- kortilla. Maksettaessa kysyttiin pankkitunnuksia, joten ilmeisesti meni pankkikorttipuolelta. En ole asiaa tarkastanut.

Nettisivuille kun laittaa hotellin nimen ja montako henkilöa, niin laskuri laskee hinnan, ja voit päättää varaatko. Kahdelta hengeltä keskustaan maksoi noin 4300 eli noin 14€, halpaa. Sähköpostiin tuli sitten voucher, joka piti tulostaa ja esittää firman tiskillä. Tiski oli tuloaulassa ennen ulko -ovia. ( jo aiemmin oli jo yksi tiski, joka myöskin palveli)

Voucherissa oli pitkä numerosarja, ja kun olit siis esittänyt voucherisi virkailijalle ja olit kirjattu systeemiin sisään, niin sen jälkeen piti katsoa tiskin läheisyydessä olevasta näyttötalusta se oma numerosarjasi, ja sen perään ilmestyi sitten sinun shuttlebussisi numero jonkin ajan kuluttua. Sitten vaan ulos ja oikealle päin bussin etsintään...

Käsittääkseni bussin voi tilata myös vasta tiskillä, mutta matkanteko ei ole niin sujuvaa. Odottelua, uskoisin...

www.airportshuttle.hu/en/

Lentokentän turvatarkastus oli turkasen tarkka. Itse en ole koskaan aiemmin joutunut kopeloitavaksi, nyt jouduin, kun portti vingahti . Tutkittiin kyllä varsin tarkasti, kengät riisutettiin, pyöriteltiin kovasti. No hengissä siitä selvittiin. Kenkiä riisutettiin monilta jo läpivalaisutiskillä.

Kannattaa harkita, mitä päälleen pistää.. Vyöt ja sellaiset laukkuun vaan.

Budapestin metro ja muu julkinen liikenne

Sinisara    05.10.2013    Budapestin lennot & liikenne    Budapest

Budapestin metron linjakartta on tällainen:

www.hungarybudapestguide.com.../metro-map

Metro on helppokäyttöinen, ja kun ostaa tuollaisen 3n tai 7n päivän lipun, niin ei tarvitse huolehtia lipun leimaamisesta, kunhan pitää vain lipun hyvässä tallessa mahdollisen tarkastuksen varalta. Metroportaiden yläpäässä saattoi olla pari tarkastajaukkelia, mutta kansaa oli niin paljon ettei niitä lippuja paljon vilkaistu, enkä aina jaksanut edes kaivaa sitä esiin.

Metroja kulki varsin tiheään. Jotta osaa ottaa oikean suunnan, on syytä metrokartasta katsoa pääteaseman nimi.

Yllättävää, että metroon menevää portaikkoa ei läheskään aina ollut merkitty yhtään millään merkillä, piti vain mennä katsastamaan, että täälläkö se on.

Tässä sivusto, josta löytyy lippujen hinnat ja paljon tietoa julkisesta liikenteestä englanniksi:

visitbudapest.travel/budapes...ng-around/

Bussilinjat ja raitiovaunulinjat löytyvät aika mukavasti useimmista Budapestin kartoista.

Oletko vieraillut Budapestissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.