Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Budapestissa

Budapest toukokuussa

Vieras    15.05.2016    Budapestin nähtävyydet    Budapest

Olimme juuri perheen (vanhemmat ja lapset 15v, 12v ja 10v) voimin Budapestissä muutaman päivän. Majoitus oli vuokrattu airbnb:n kautta ja olimme asuntoon todella tyytyväisiä. Mahtava vastaanotto, asunto oli siisti, ihana iso terassi, keskustaan kävelymatka (toisaalta myös metro kulki ihan vierestä).

Ehdimme viidessä päivässä nähdä monenlaista. Eläinpuisto oli kiva ja liput sai kätevästi jonottamatta eläinpuiston edustalla olevasta Bufe:sta (joku grilli-kahvio tai vastaava). Jonot oli pitkät varsinaislle lippuluukulle, mutta saimme vinkin lipuista ja kävimme ostamassa ne kahviosta, jonka jälkeen vain suoraan sisään jonon ohi.

Kävimme myös Budan linnassa (siis siellä kukkulan päällä) ja tsekkasimme Kalastajan linnakkeen. Hienot oli maisemat sieltä ylhäältä. Ruokailimme kukkulalla ravintolassa (jonka nimeä en tietenkään enää muista) ja ruoka oli oikein hyvää. Seurueemme söi mm. kissakalaa, kanaa ja grillilautasellisen hyviä lihoja.

Keskustassa tuli pyörittyä pari kertaa. Kaikki perusvaateputiikit (H&M, Mango, Bershka jne) löytyivät. Pääostoskadun toisessa päässä oli iso kauppahalli, jossa saimme kulutettua muutaman tunnin. Matkamuistot/tuliaiset löytyi kauppahallista.

Ostimme päämetroaseman lipunmyynnistä kolmen päivän perhelipun julkisiin kulkuvälineisiin. Sillä sai ajaa rajattomasti kolmen päivän ajan metrolla, bussilla, raitsikoilla ja Tonavalla kulkevilla paateilla. Menimme julkisen liikenteen veneellä Margit-saarelle, jossa vuokrasimme kuuden hengen pyörän, jolla kiertelimme saarta. Saarella oli mahtava suihkulähde, joka tasatunnein suihkutti vettä musiikin tahdissa. Tsekkasimme paikan uudelleen pimeällä ja silloin suihkulähteessä oli valot. Aivan upea show!

Julkisen liikenteen käyttö oli helppoa ja metroasemalta saadussa kartassa näkyi kaikki metro-, raitsikka- ja bussilinjat. Syömässä kävimme mm. ravintolassa, jonka nimi oli Most. Ruoka oli hyvää! Intialainen Tikka Masala oli aivan ihanaa ja ribsit suli suussa. Tunnelmaltaan paikka oli hieman "vaihtoehto"ihmisten paikka (boheemeja tyyppejä, äänekästä puhetta, musiikkia jne). Toinen erittäin onnistunut ruokakokemus oli Trofea. Buffet-tyyppinen ravintola, jossa juomat tarjoiltiin pöytään, mutta muuten ruuat haettiin seisovasta pöydästä. Oli muuten melkoisen hienot buffetruuat. Lisäksi oli grillipiste, josta sai valita lautaselleen, mitä halusi ja kokki grillasi ruuat siinä nenän edessä. Koko lysti maksoi 20€ per aikuinen ja siihen siis kuului ihan kaikki (shamppanjapullot, drinkit, viinit, ruuat, jälkkärit jne). Pöytä kannattaa varata, sillä paikka oli ihan täysi (enkä ihmettele).

Terror Haza -museo oli kiva, mutta lapsille liian vaikea. Kaikki oli unkariksi tai englanniksi ja paljon olisi pitänyt jaksaa lukea ja kuunnella, jotta olisi saanut enemmän irti. Kannattaa ehdottomasti maksaa vähän enemmän ja vuokrata kuulokkeet, jotta saa paikasta enemmän irti. Lapset tykkäsivät museota enemmän labyrintistä, joka oli muodostunut/louhittu Budan linnakukkulan alle. Labyrintissä oli ihan pimeää ja mukaan sai pari lyhtyä, joiden valossa selvittelimme tien ulos. Aikaa meni n. 20 min ja ihan pirun jännä paikka oli! Reissun jälkeen lapset sanoivat labyrintin olleen koko reissun paras juttu.

Kaiken kaikkiaan ihan mahtava reissu ja ihan törkeän edullinen. Asunnon vuokraaminen ja syöminen niin halpaa, että tuntui melkein säästämiseltä, kun kävi ravintolassa syömässä ;)

Kylpylöitä ja ihastuttava lasten rautatie

Vieras    19.07.2015    Budapestin nähtävyydet    Budapest

Upea kaupunki täynnä nähtävää. Kypylät olivat reissun parasta antia, samoin lasten rautatie. Teimme reissusta videokoosteen, jossa Budapestin nähtävyydet voi nauttia muutamassa minuutissa:

www.kaikkipaketissa.fi/2015/...yydet.html

Lumoava kaupunki

Vieras    14.05.2013    Budapestin nähtävyydet    Budapest

Ihana kaupunki,paljon nähtävää ja ihmiset ystävällisiä!Suosittelen käymään eläinpuistossa,sirkuksessa,Budan kukkulalla,Kauppahallissa,House of terrorissa ja Holokaust-museossa.Paikallisten suosimat ruokapaikat parhaita,ruoka hyvää ja todella halpaa.Ostoksia tehdessä "eksyttiin" kiinalaiselle torille,mikä oli hieman pelottava paikka,käsilaukusta oli hyvä pitää kunnolla kiinni!Sissi-hotellin ihana respa neuvoi meidät Asia-centeriin,joka oli päivitetty versio kiinantorille.Paljon ihania kenkiä,vaatteita,laukkuja ja vaikka mitä tavaraa pilkkahintaan!Laatu on mitä on,mutta onnistuttiin tekemään hyviäkin ostoksia.Viikon aikana ehdittiin tutustumaan kauniiseen kaupunkiin edes vähän,mutta paljon jäi vielä näkemättä!Täytyy tulla pian uudestaan,suosittelen lämpimästi!

Budapestin suositeltavia käyntipaikkoja

Vieras    15.01.2010    Budapestin nähtävyydet    Budapest

Olemme viettäneet Budapestissä 2 joulua ja yhden uuden vuoden. Olemme menossa jälleen 02/10 sinne, ja odotan jo innolla reissua. Edellisien matkojen perusteella voin edottomasti suositella KAUPPAHALLIA, tonavan puoleisella sivulla on myynnissä esim.mausteita ja hunajaa, ja vinkkinä, melko eteläpäässä on kauppiaana nainen, joka on suuri suomi fani! Muutoinkin kauppahallin tuotteet on todella tuoreita ja maukkaita. Kauppahallissa on myös tarjolla Unkarilaisia pogazoja, suolasia ja makeita pienen pieniä pimpuloita, joita kannattaa maistaa.

Budapestissä helponta kulku on ehdottomasti METROLLA, erityisesti suosittelen myös metroa linjalla M1, joka on maailman toisiksi vanhin, (1895) ja edelleenkin käytössä ja todella siisti. Jos viipyy kauemmin kun 3 päivää, kannattaa ostaa kioskeista 10 kpl sarjalippuja, joilla metrolla kulkeminen on halpaa ja helppoa. Lippu kannattaa aina ostaa, koska tarkastuksia tehdään kokoajan, ja sakot ovat suuret.

Sankartenaukion lähistöllä kaupunginpuiston laidalla on ELÄINTARHA, joka on ehdottomasti käynnin arvoinen paikka. Käynneillä kustannetaan eläinten olojen parantamista remontoimalla osittain jopa alkuperäiskunnossa olevia asuinoloja.

LINNANVUORELLE pääsee kävellen montaa reittiä, maisemahissi on helppo ja mukava suht halpa kokemus. Mutta sen oikealta puolelta menee mutkitteleva kävelyreitti, jota kannattaa käyttää kiireettöminä päivinä. Lisäksi vuoren Gellertin kylpylän puoleiselta rinteltä pääsee myös nousemaan vuorelle, tuo reitti ei ole ihan yhtä jyrkkä kun maisemahissin puoleinen. Sitä kautta mennessä kannattaa käydä tutustumassa LUOLAKIRKKOON.

Lisäksi KALASTAJALINNAKE on kun suoraan jostain sadusta, rakennelma itsessään on kuin piirroksesta ja maisemat silmiä hiveleviä.

Ostoskeskuksia on muutamia, mutta mielestäni mukavimmat oli WEST END sekä MAMMUT, joka on laajentanut useampaan rakennukseen. Pienenä putiikkina suosittelen MANU ARTIA, jossa myydään paikallisten taiteilijoiden tekemiä tuotteita, paitoja, laukkuja, istuimia ja vaikka mitä, tavarat ovat todella laadukkaita! Pienen matkan päässä keskustasta on 2 TESCOA, joista isommassa on todella mahtavat valikoimat mitä tahansa! Voisi melkein sanoa että mitä Tescosta ei löydy, sitä ei tarvitse.

Jos vähänkään jaksaa kävellä, on MARGITIN SAARI ehdottomasti kierrettävä, saarella on pari hotellia, kokosaaren kiertävä juoksurata ja raunioita.

Joulun aikaan ehdoton suosikkimme oli Vaci utcan pohjoispäässä olevat markkinat, ruoka, tunnelma ovat mahtavat! Ennen kaikkea, tutustu useampaan matkaoppaaseen, näin saat eniten irti matkasta. Vaikka meilläkin on jo useampi Budapestin matka takana, aina löytyy jotain uutta, ja joka kerta kuitenkin selaan samat oppaat läpi, ja osuu tärppejä, joissa ei aiemmin olekaan käynyt.

Sissi

Matkaaja70    05.06.2008    Budapestin nähtävyydet    Budapest

Tammikuu 2008 lento laskeutui Budapestiin illalla. Päätimme pihistellä ja nousimme tavaroinemme paikalliseen haitaribussiin. Seuraavaksi pääsimme metroon ja nousimme maanpinnalle kahden kadun päässä hotellista (Sissi).

7days traveling card on hyvä ostos ja julkisilla pääsee hyvin paikasta toiseen.

Kaupunkina suht samanlainen kuin Praha - samantyylinen arkkitehtuuri. Kirkkoja, taloja, kujia, kauppoja jne.

Euroopan suurin kauppahalli oli hieno koluta läpi, vaikka yläkerran turistirysä pitikin sisällään koju kaupalla samoja tavaroita eri muodossa vain.

Ihmiset ovat ystävällisiä, mutta pientä heittoa näkyi olevan aikataulutuksissa. Esim kalliokirkon piti olla auki vaan kalterit tiukasti kiinni eikä mitään lappuja missään. Harmitti.

Tonava ON iso ;) ja näkemisen arvoinen varsinkin aamu-usvan häipyessä auringonnousun aikaan. Vesipetojen luvattu kaupunki - erittäin paljon kylpylöitä. Katukärreissä myyjät paistoivat "rinkeleitä" - mitä lie, mutta hyvän makuisia. Ehkei niin paljoa nähtävää tammikuussa kuin Prahassa - eli hyvä valmistelu ja oma aktiivisuus mukaan.

-Matkaaja70-

Oletko vieraillut Budapestissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.