Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ostokset Brysselissä

Suklaata ja muuta mukavaa

Vieras    23.06.2012    Brysselin ostokset    Bryssel

Bryssel on monipuolinen ostoskaupunki. Suklaan lisäksi löytyy monipuolista sisustustavaraa ja etenkin miesten muotia (mm. kauluspaitoja). Liikkuminen kaupungissa on helppoa hyvän julkisen liikenteen takia.

Brysselissä ostoksilla

Irene    16.07.2011    Brysselin ostokset    Bryssel

Belgia on Euroopan 4. kallein maa ja turisti huomaa asian melko pian. Ravintoloiden hinnat ovat korkeammat kuin Suomessa.

Liikkeiden ja ravintoloiden keskeinen sijainti vaikuttaa hintaan. Vanhassa kaupungissa osataan ottaa turisteilta rahat pois. Merkkivaatteiden ja -kenkien hinnat ovat taivaissa, jopa alennusmyyntiaikaan.

Kävelyretkellä kanaalin toiselta puolelta löysimme siirtolaisten ja maahanmuuttajien pitämiä halpaliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Ihmiset olivat ystävällisiä ja tulivat neuvomaan tietä ilman että olisimme sitä kysyneet.

Ostin kympillä kivat avokkaat ja pari hellemekkoa ale-hintaan.

Näimme kansainvälisiä sisustus- ja huonekaluliikkeitä, joissa sai ihailla mm. egyptiläisiä ja aasialaisia huippuhienoja sohvakalustoja ja pöytiä, trendikkäitä katto- ja seinävalaisimia ja belgialaisia kauniita mattoja. Ainakin lamppujen, sohvapöytien sekä mattojen hinnat olivat Suomen keskitasoa.

Muistoksi ostimme kauniin aasialaisen koristelautasen.

Vanhan kaupungin kupeesta ostoskadulta löytyy myös edullisia vaatetusliikkeitä, monet olivat kansainvälisiä, suomalaisillekin tuttuja.

Keskustan itäpuolella on Elsensesteenveg -katu, joka on vilkas ostospaikka, jossa ainakin alennusmyyntiaikaan näyteikkunoiden hintalaput ovat samaa tasoa kuin Suomessa.

Viikonlopun antiikkimarkkinoilta (pidettiin Place du grande Sablonilla vanhassa kaupungissa) ostimme kohtuuhintaan upean englantilaisen hopeidun kaluston, johon kuuluvat kahvi- ja teekannut, sokerikko ja kermakko.

Markkinoilla oli tosi mielenkiintoisia tavaroita; koruja, astioita, koriste-esineitä, tauluja, huonekaluja, lamppuja, kirjoja, vaatteita yms. Kannattaa käydä markkinoilla!

Kuuluisa belgialainen suklaa on hyvää. Suklaapuodeissa hinnat ovat korkeat, mutta esim. supermarketeissa kohtuulliset. Marsipaanisuklaa oli taivaallista.

Tähän mennessä paikallinen olut on tuntunut kohtuuhintaiselta. Puolen litran tuoppi maksoi 3,70 euroa vanhan kaupungin ravintolassa.

Juustojen hinnat ovat edullisempia kuin Suomessa. Esimerkiksi President Brie valkohomejuusto maksoi 1,70 euroa.

Oletko vieraillut Brysselissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.